Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat joi că Rusia nu are niciun motiv să îi investigheze pe cei doi suspecți în atacul neurotoxic din Salisbury, Alexander Petrov și Ruslan Boshirov, deoarece Marea Britanie nu a cerut asistență, relatează site-ul cotidianului The Guardian, citat de Mediafax.

Kremlin backgroundFoto: Colaj foto

Autoritățile din Marea Britanie au anunțat că au „suficiente dovezi” pentru condamnarea a doi cetățeni ruși, acuzați că au încercat să îl omoare pe fostul agent secret rus Serghei Skripal şi pe fiica acestuia, Iulia.

Peskov a informat că Marea Britanie nu a cerut Rusiei asistență în identificarea celor doi suspecți.

"Pentru a putea face ceva în acest sens, avem nevoie de o cerere specială. Aceasta este practica internațională obișnuită", a declarat Peskov. Rusia a cerut ambasadei Marii Britanii la Moscova să ofere ampretele celor doi bărbați, însă cererea a fost refuzată. Moscova a declarat că Laurie Bristow, ambasadorul britanic în Rusia, a fost convocată de Ministerul de Externe imediat după declarația premierului Theresa May.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, susține că Moscova încă este dispusă să coopereze cu Londra în investigarea atacului neurotoxic din Salisbury.

Premierul britanic Theresa May a indicat miercuri că operațiunea de contaminare a fostului spion rus cu un agent neurotoxic a fost efectuată de ofițeri din cadrul serviciului militar rus de informații (GRU).

Moscova a criticat dur acuzațiile Londrei privind presupusa implicare a conducerii statului rus în atacul neurotoxic de la Salisbury.