Procurorii britanici au spus miercuri că au dovezi suficiente pentru a inculpa doi ruși de conspirație la uciderea fostului spion rus Serghei Skripal și a fiicei sale, Iulia, în Anglia, în luna martie, relatează Reuters.Ministrul rus al Afacerilor Externe a spus că numele celor doi bărbați pe care procurorii britanici îi acuză de tentativa de ucidere a fostului spion rus nu înseamnă nimic pentru Moscova.

HotNews.roFoto: Hotnews

Un mandat european de arestare a fost eliberat pentru rușii Alexander Petrov și Ruslan Boshirov, au spus procurorii.

”Nu vom cere Rusiei extrădarea acestor bărbați, deoarece Constituția rusă nu permite extrădarea propriilor cetățeni”, a declarat Sue Hemming, directorul Serviciului Juridic al Procuraturii Coroanei din Marea Britanie.

Rusia a reacționat și neagă în continuare orice implicare în otrăvirea fostului spion rus, subliniind că numele celor doi bărbați nu înseamnă nimic pentru Moscova.

Numele celor doi bărbați ”nu înseamnă nimic pentru noi”, a spus ministrul rus al Afacerilor Externe, citat de agenția de știri RIA.

Asta, după ce cotidianul The Guardian a scris pe 6 august că Marea Britanie dorește să solicite Rusiei extrădarea a doi bărbați suspectați de atacul cu agentul neurotoxic Noviciok asupra fostului spion rus Serghei Skripal și a fiicei lui în orașul britanic Salisbury.

Serghei Skripal, un fost colonel al serviciilor de securitate rusești care a trădat zeci de agenți ruși pentru serviciul de spionaj britanic M16, și fiica acestuia, Iulia, au fost găsiți inconștienți pe o bancă în orașul britanic Salisbury, în luna martie.

Marea Britanie a acuzat Rusia de otrăvirea celor doi și a identificat substanța ca fiind un agent neurotoxic folosit de armata sovietică între anii 1970 și 1980, care se numește Noviciok. Rusia a negat în repetate rânduri orice fel de implicare în acest caz.