Șeful PSD, Liviu Dragnea, a caracterizat drept „un gest nefericit” postările publicate în urmă cu o zi de consilierul premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov, în care a fost făcută publică fișa medicală personală a unui protestatar din Piața Victoriei și a sugerat că #rezist și Forumul Democrat al Germanilor din România sunt organizații naziste.

Darius ValcovFoto: Agerpres

„A fost un gest nefericit”, a spus Dragnea, la întrebările ziariștilor. Chestionat dacă acest gest este doar nefericit, liderul PSD a replicat: „Doar nefericit, e părerea mea”, întrebând la rândul lui ziariștii dacă ar trebui să i se deschidă „un dosar și pe părerea asta”.

El a fost întrebat dacă Darius Vâlcov ar trebui demis după ce a publicat online o fișă medicală a unui cetățean al României.

„Cred că a fost o acțiune nefericită, dar hai să nu îi tratăm pe toți în același registru și cu aceeasi măsură. N-am văzut inflamări în toți anii ăștia în care erau date publicității rechizitorii, informații din dosare, nu s-a cerut demisia nimănui atunci. Din câte am înțeles a fost postată pe pagina de Facebook, a fost o postare privată. Da, poate fi un gest nefericit, dar nu cred că trebuie să-și dea demisia sau să fie demis. Este punctul meu de vedere”, a relativizat Liviu Dragnea.

În ceea ce privește reacția Institutului "Elie Wiesel", care a criticat postarea lui Vâlcov cu Iohannis în chip de Hitler, Dragnea a precizat: „Am citit această reacție, dar în virtutea faptului că sunt un susținător recunoscut și cunoscut al organizațiilor evreiești, eu cred că nu poate fi acuzat Darius Vâlcov de alte lucruri sau să se gândească cineva că a avut în vedere altceva”.

Jurnaliștii au insistat și l-au întrebat din nou dacă se impune demisia lui Darius Vâlcov, dar Dragnea a pasat decizia la premierul Viorica Dăncilă: „Asta va fi o decizie a doamnei prim ministru”.

Consilierul premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov, a publicat peFacebookfișa medicală personală a unui protestatar din Piața Victoriei, numindu-l ”sandilău”, după care s-a plâns că postarea i-a fost ștearsă. Sandu Matei, protestatarul în cauză, reacționează la rândul său pe pagina sa Facebook, spunând că este ”josnic” și ”prea mult” că un ”politruc cu epoleți” se folosește de niște acte medicale cu caracter personal și dă de înțeles că îl va da în judecată pe consilier.

”#antifacontraromaniei #AntifaesteRezist

Postarea prin care aratam ca un lider #rezist este sandilau cu acte mi-a fost stearsa”, a scris Darius Vâlcov, după ce i-a fost ștersă postarea.

Imediat după această primă postare, Vâlcov a publicat pe Facebook un videoclip care sugerează ca #rezist și Forumul Democrat al Germanilor din România sunt organizații naziste. În montaj este pusă chiar o poză cu Iohannis avand o mustață ca Hitler.