Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România "Elie Wiesel" a reacționat luni la una dintre postările publicate de Darius Vâlcov, avertizând că gestul consilierului premierului este unul care poate "atrage după sine și încuraja totodată derapaje grave", citează Mediafax.

Darius ValcovFoto: Facebook - Darius Valcov

"Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România «Elie Wiesel» a luat la cunoștință, cu maximă îngrijorare, despre gestul pe care unul dintre consilierii premierului, Darius Vâlcov, l-a făcut pe pagina sa de Facebook prin care îl înfățișează pe președintele Klaus Iohannis în chip de Adolf Hitler folosind în postare și alte elemente specifice nazismului. Astfel de postări, făcute de către un demnitar al statului, pot atrage după sine și încuraja totodată derapaje grave", transmite Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România "Elie Wiesel", pe Facebook.

Membrii Institutului reamintesc că promovarea, în spațiul public, a unor simboluri fasciste, legionare sau naziste intră sub incidența Legii nr. 217/2015, pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 31/2002, privind interzicerea organizațiilor și simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob și a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni contra păcii și omenirii.

Pe pagina de Facebook a lui Darius Vâlcov a apărut duminică un filmuleț în care Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR) este acuzat că este continuatorul mişcării Grupul Etnic German, iar preşedintele Iohannis apare cu o mustaţă şi o tunsoare asemănătoare lui Adolf Hitler.