Interdicția de zbor pentru flota de MiG 21 LanceR a României a fost ridicată, după ce aeronavele fuseseră consemnate la sol în urma accidentului de la Borcea, județul Călărași, în care a murit pilotul Florin Rotaru, au precizat, pentru Mediafax, reprezentanți ai MApN.

MiG 21 LanceR C la baza Mihail KogalniceanuFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Reprezentanții Ministerului Apărării Naționale (MApN) au declarat că interdicția de zbor pentru flota de MiG 21 LanceR a României a fost ridicată, după ce aeronavele fuseseră consemnate la sol în urma accidentului de la Borcea, județul Călărași, în care a murit pilotul Florin Rotaru.

Flota de MiG 21 LanceR a României era consemnată la sol până la publicarea concluziilor anchetei demarate dupa accidentul de la Borcea, când un aparat de zbor MIG 21 Lancer s-a prăbușit. Mii de oameni se aflau în zonă și participau la evenimentele dedicate Zilei Porţilor Deschise, la Baza 86. Pilotul, Florin Rotaru, și-a pierdut viața.

Zborurile cu aeronavele de tip IAR 99 Şoim sunt în continuare sistate până la finalizarea anchetei cu privire la prăbuşirea aparatului de acelaşi tip, în zona localitatea Nicolae Bălcescu din judeţul Bacău. În avion se aflau cei doi piloți, care s-au salvat.

Citește și:

Ministrul Apărării: Avioanele MiG sunt la sol. În momentul de față de poliția aeriană se ocupă britanicii cu avioanele Typhoon

Câte avioane de vânătoare MiG 21 LanceR mai are România, de ce vor rămâne în uz încă o bună vreme și de ce mai noile F-16 recent cumpărate nu sunt încă complet operaționale

IMAGINI: Momentul prăbușirii avionului MiG 21 LanceR la Baza aeriană Borcea