EXCLUSIV Cele opt vaccinuri care vor fi obligatorii pentru inscrierea copiilor la gradinita/scoala. Scolile vor fi aspru amendate daca nu vor respecta legea

de V. Mixich     HotNews.ro
Marţi, 29 septembrie 2015, 1:56 Actualitate | Esenţial


Vaccinarea antipoliomielita
Foto: Wellcome Images
In Romania vor deveni obligatorii opt vaccinuri administrate impotriva unor boli care pot produce complicatii grave la copii sau chiar moartea. Proiectul legii vaccinarii, consultat de HotNews, precizeaza si amenzile aplicate in cazul nerespectarii acestei obligativitati si cine sunt cei vizati de amenzi. Proiectul, care urmeaza sa fie pus in dezbatere publica, apare pe fondul scaderii in ultimul an cu 19% a acoperirii vaccinale in Bucuresti. Crize similare ale vaccinarii au aparut si in Ucraina, Franta, Spania sau Germania, unde au murit copii din cauza unor boli 100% prevenibile prin vaccinare. 

In Romania vor deveni obligatorii opt vaccinuri administrate la copii impotriva hepatitei B, a difteriei, tetanosului, pertussis, poliomielitei, rujeolei, oreionului si rubeolei. De mentionat ca BCG, vaccinul contra formelor grave de tuberculoza, nu este inclus in varianta consultata de HotNews printre vaccinurile obligatorii. UPDATE Surse medicale sustin ca si acest vaccin va fi inclus in categoria celor obligatorii.

Proiectul de lege propus de grupul de lucru alcatuit la initiativa Ministerului Sanatatii si format din specialisti in domeniu mentioneaza ca “pentru vaccinarile obligatorii, informarea parintelui este obligatorie iar consimtamantul este prezumat”. Adica parintele va trebuie sa semneze o declaratie prin care refuza sa-si vaccineze copilul, in caz contrar considerandu-se din oficiu ca este de acord cu vaccinarea.

Inscrierea copiilor in gradinite si scoli – fie de stat sau private – se va putea face doar dupa prezentarea de catre parinti a dovezii vaccinarii copilului cu vaccinurile care previn bolile mai sus precizate. Sunt exceptati doar copii “care fac dovada contraindicatiilor medicale definitive pentru anumite vaccinari”. Daca la inscrierea la gradinita/scoala parintele nu va putea prezenta dovada vaccinarii complete, atunci va trebui sa aduca de la Comisia Judeteana de Vaccinare un document in care sa fie precizate clar datele de recuperare in urmatorul an a vaccinarii cu vaccinurile care previn bolile mai sus. In aceeasi perioada, parintii vor beneficia de explicatii si consiliere din partea specialistilor in privinta vaccinarii. 

Daca nici dupa un an vaccinarea nu va fi completa, gradinita/scoala nu-l mai poate inscrie pe copil, iar directorul gradinitei/scolii are obligatia prin lege de a aduce cazul in atentia comisiei judetene de vaccinare. Copilul va putea fi inscris la gradinita/scoala doar dupa ce medicul de familie va scrie pe adeverinta sintagma “antecedente vaccinale complete corespunzatoare varstei”. Vaccinarile obligatorii se efectueaza doar in unitatile medicale autorizate. 

Proiectul de lege prevede explicit ca o responsabilitate a parintilor “asigurarea vaccinarilor complete corespunzatoare varstei pentru vaccinarile obligatorii in scopul asigurarii dreptului la sanatate”. Cu toate acestea, la capitolul amenzi, parintii nu sunt vizati deloc, amenzi fiind prevazute doar pentru institutiile care au responsabilitati in procesul vaccinarii.

Amenzi de la 5000 la 10.000 lei (1120 Euro – 2250 Euro) vor primi: 
 • gradinitele si scolile care accepta inscrierea copiilor fara adeverinta din partea medicului care sa ateste vaccinarea corespunzatoare varstei (exceptati sunt copiii cu contraindicatie medicala definitiva); 
 • directiile de sanatate publica care nu asigura pastrarea in conditii frigorifice adecvate ale vaccinurilor; 
 • medicii de familie si medicii implicati in activitatile de vaccinare dar care nu respecta prevederile legale si se afla la a treia abatere. 
Amenzi de la 2500 la 5000 de lei vor primi autoritatile locale care nu identifica situatiile de neglijare medicala a copilului.

Amenzi de la 1000 la 2500 de lei vor primi scolile care incalca legea mentinand in colectivitate copiii in continuare nevaccinati la un an de la stabilirea calendarului de recuperare a vaccinarii si care nu anunta aceasta situatie comisiei judetene de vaccinare (exceptie sunt copiii cu contraindicatie medicala definitiva). 

Amenzi de la 500 la 1000 de lei vor primi directiile de sanatate publica, medicii de familie si scolile care nu suspenda copiii nevaccinati in cazul aparitiei unor focare de epidemie. Constatarea si aplicarea amenzilor se face de catre directiile judetene de sanatate publica. 

In proiectul de lege consultat de HotNews se prevede si “compensarea efectelor invalidante” provocate de vaccinuri, daca acestea sunt dovedite de “relatii de cauzalitate” (statistic astfel de efecte dupa vaccinare apar mai rar decat dupa autoadministrarea unor medicamente foarte frecvent folosite de populatie). Proiectul de lege precizeaza ca existenta acestei cauzalitati trebuie confirmata de o comisie stiintifica formata dintr-un microbiolog, un epidemiolog, un pediatru, un medic specialist in boli infectioase si un medic de familie, fiecare desemnat de societatiile stiintifice de specialitate. In aceasta comisie vor exista si reprezentanti ai ministerelor Sanatatii, Educatiei si al Autoritatii pentru Protectia Drepturilor Copilului. 

Legea precizeaza clar ca membrii acestei comisii se supun prevederilor legate de conflictul de interese. 

La nivel judetean, pe langa specialistii mai sus mentionati, din aceste comisii vor face parte si un psiholog si o asistenta medicala (sau moasa). Aceste comisii judetene vor trebui sa-i consilieze pe parintii copiilor nevaccinati si, daca e cazul, sa sesizeze Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului  daca, pana la implinirea varstei de un an si jumatate, copilul nu a primit vaccinurile obligatorii mai sus mentionate. Daca acel copil nu a fost vaccinat pana la varsta de 3 ani, aceasta comisie va sesiza institutiile abilitate privind “infractiunea de rele tratamente aplicate minorului de catre parinti”. 

Proiectul de lege prevede obligativitatea medicilor de familie si a medicilor din maternitati (publice si private) de a asigura vaccinarea corecta a copiilor. Daca medicii, farmacistii si asistentii medicali nu vor transmite in media si parintilor informatii “corecte si dovedite stiintific” legate de vaccinare, atunci vor fi sanctionati de catre Colegiul Medicilor, care va sanctiona si sesiza autoritatile abilitate si in cazul falsificarii documentelor medicale legate de vaccinare. Incepand de la a treia abatere, amenzile aplicate medicilor in astfel de cazuri devin consistente. 

In afara vaccinurilor obligatorii mai sus mentionate, proiectul de lege prevede alte trei categorii de vaccinuri: cele pentru situatii speciale (epidemii), cele pentru grupe populationale de risc (anumiti bolnavi cronici) si vaccinuri optionale. Cu exceptia ultimei categorii, finantarea activitatii de vaccinare se face din fondurile Ministerului Sanatatii si a Casei Nationale de Asigurari de Sanatate. Vaccinarea persoanelor cu o profesie care-i expune la riscuri de imbolnavire este suportata financiar de angajatori. 

Proiectul de lege prevede si obligativitatea Ministerului Sanatatii de a asigura resursele financiare necesare pentru procurarea vaccinurilor si transportul acestora pana la medici. Ministerul va asigura si un stoc de rezerva de vaccinuri egal cu necesarul pe un an si va lua masuri de evitare “a schimbarilor frecvente a producatorilor de vaccinuri cel putin pentru o perioada de 4 ani”. 

In obligatia acestui minister va intra si informarea si comunicarea catre populatie si medici a oricaror modificari in calendarul de vaccinare cu cel putin 6 luni inainte de aplicarea lor. 

Acest proiect de lege a fost elaborat in urma unei scaderi bruste a vaccinarii copiilor in Bucuresti: cu 19% mai putini copii vaccinati in 2014 fata de 2013. Fenomenul, prezent si in alte cateva judete dar nu atat de pronuntat ca in Bucuresti, se datoreaza discontinuitatilor in aprovizionarea medicilor cu vaccinuri, informarii gresite a populatiei si refuzului parintilor de a-si vaccina copiii. In ultimul an, pe fondul unor crize similare ale vaccinarii, in Ucraina, Franta, Spania sau Germania au murit copii din cauza unor boli 100% prevenibile prin vaccinare si mai multe epidemii locale au aparut in Franta, Germania si Statele Unite. 

Vaccinarea in masa produce asa numitul efect de imunitate de comunitate, formandu-se o bariera in jurul comunitatii vaccinate, bariera de care virusul nu mai poate trece. Copiii nevaccinati care traiesc in interiorul unor astfel de comunitati (supranumiti "calatori pe gratis") sunt la randu-le protejati daca nu parasesc comunitatea respectiva sau nu au contact cu indivizi care au calatorit in tari unde este inca prezent virusul. Dar pentru ca acest efect sa se mentina este nevoie ca cel putin 85% din populatie sa fie vaccinata. Medicii avertizeaza ca in cazul scaderii ratei vaccinarii sub acest procent, lucrurile pot scapa de sub control, persoane precum copiii sub un an, gravidele, batranii sau persoanele cu probleme imunitare fiind expusi unor boli foarte grave. 

Pe fondul teoriilor conspirationiste care circula tot mai mult, mai multe state au decis in ultimul an introducerea vaccinarii obligatorii. Curtea Constitutionala din Franta a decis ca vaccinarea obligatorie este constitutionala. In Franta, incalcarea obligatiei de vaccinare se pedepseste cu amenzi de pana la 30.000 de euro si inchisoare de pana la doi ani. In cel mai mare stat american, California, a fost aprobata o lege in vara acestui an prin care se stabileste vaccinarea drept conditie obligatorie pentru inscrierea copiilor la scoala/gradinita. Aceeasi obligativitate este deja prezenta in Italia, Belgia si mai multe tari din estul Europei. In schimb in Germania, Spania sau Anglia vaccinarea nu este obligatorie. 

In Romania, Biserica Ortodoxa "sustine vaccinarile daca acestea urmaresc scopuri terapeutice": "cei implicati in campaniile anti-vaccinare (in cea mai mare parte, mireni) au facut-o in nume propriu, fara acordul Bisericii Ortodoxe Romane", a declarat pentru HotNews reprezentantul Patriarhiei Romane. 

CATEVA CIFRE DESPRE EFECTELE CAMPANIILOR DE VACCINARE
 • Datorita vaccinurilor in fiecare an se evita 2,5 milioane de decese la copiii sub cinci ani. Atunci cand apar, efectele adverse sunt extrem de rare, in medie de unu la un milion. 
 • In 1988, aproximativ 1000 de copii paralizau zilnic din cauza poliomielitei. Ultimul caz de poliomielita s-a inregistrat in Romania in 2002, in judetul Tulcea. Astazi poliomielita este considerata eradicata din regiunea europeana, dar tari precum Ucraina, Romania, Grecia si Bosnia sunt considerate de Organizatia Mondiala a Sanatatii tari de „risc mare” pentru aparitia cazurilor de poliomielita cu un virus provenit din alte tari unde aceasta boală nu a fost inca eradicata. 
 • Intre 2000 si 2007, numarul copiilor care au murit din cauza rujeolei a scazut de la 750.000 la 197.000. Sunt evitate si complicatiile aparitiei acestei boli care la copil produc orbire, surditate sau dizabilitati mintale. 
Datorita vaccinurilor, numarul deceselor la copii cauzate de tetanos a scazut de la 790.000 de morti in 1988 la sub 100.000 in prezent. Organizatia Mondiala a Sanatatii a recomandat deja efectuarea obligatorie in Romania a vaccinarii impotriva poliomielitei, tetanosului, rujeolei, rubeolei, oreionului si pertusis.

Aici puteti gasi raspunsuri concise la mai multe mituri despre vaccinuri, iar aici despre mecanismele psihologice pe care se bazeaza refuzul parintilor de a-si vaccina copilul.

Daca doriti sa aprofundaţi subiectul, puteti citi textele publicate aici si aici de medicul Gabriel Diaconu. Sau abordarea umoristica dar excelent argumentata aici de dr. Ionut SendroiuSi aici puteti gasi o serie de articole care intra in mai multe detalii. 


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

79125 vizualizari

 • +26 (88 voturi)    
  RomaniA A INTRAT IN SECOL XXI (Marţi, 29 septembrie 2015, 3:32)

  n [anonim]

  sa vezi mamici care stiu tot cum o sa vocifereze si sa acuze de crima pe medici ca vor sa le vaccineze odraslele! legea asta trebuia data de 25 ani! deja e plin de mamici destepte care nu au vaccinat odraslele si acum ... sa vezi distractie!
  • +24 (46 voturi)    
   Mamici (Marţi, 29 septembrie 2015, 6:39)

   Soljenitin [utilizator] i-a raspuns lui n

   Mamicile alea duca-se sa boceasca pe umarul Oliviei Steer. Oh wait, copiii Oliviei Steer sunt vaccinati...
   • +6 (32 voturi)    
    ADEVARUL DUREROS, care nu convine bovinelor (Marţi, 29 septembrie 2015, 17:15)

    ADEVRUL DUREROS [anonim] i-a raspuns lui Soljenitin

    inregimentate se regaseste in intrebarea urmatoare:

    FRANTA:
    ( puteti sa o criticati cat vreti dar mai putin la faptul ca are probabil cel mai functional ( nu cel mai bun) sistem de sanatate din lume).

    Cum se face deci ca Franta, cu sistemul ei cartezian, gata sa sara din orice sa critice (un guvern a cazut pentru niste pungi de sange infestate !), NU ARE DECAT TREI VACCINURI OBLIGATORII ????

    Aud ??
    Cu asta sper sa inchid gura noilor comunistoizi stalinisti stau ca boii inchenunchiati la statuia STATULUI din piata mare. ( Stiu bine ca nu o sa le inchid gura).

    NU E OARE MAI DEGRABA manifestarea unor cozi de topor, de acelasi tip ca cei care au VANDUT PETROM? ROMTELECOM, GAZELE ETC PE NIMIC ?
    Nu e mai degraba nemernicia unor spagari care si-au bagat in buzunar cateva zeci de milioane de la companiile farma ?

    Mai tineti minte pacaleala cu vaccinul TAMIFLU ? ( cand au prostit companiile Farma guvernele sa le vanda 600 000 000 de doze pentru mai putin de 450 de oameni imbolnaviti ?

    Trezeste-te romane ! si oricare ti-ar fi convingerea nu te mai lasat prostit in fata.
    • +5 (9 voturi)    
     ddfgg (Marţi, 29 septembrie 2015, 19:56)

     acinigrev [utilizator] i-a raspuns lui ADEVRUL DUREROS

     ceri prea mult de la un popor umil si smerit
  • -20 (60 voturi)    
   Hai sa ne imbolnavim copii (Marţi, 29 septembrie 2015, 8:38)

   Alex de Vil [anonim] i-a raspuns lui n

   Ce imi plac mie astia care nici nu stiu despre vaccinuri dar apara cu ardoare firmele de medicamente.

   Pai daca copilul tau e vaccinat de ce te mai intereseaza daca ceilalti din jurul lui nu-s?
   Daca ti-e frica ca se molipseste inseamna ca vaccinul e degeaba, daca nu atunci e bine si stai in banca ta.

   Ia mai citeste matale si vezi ce efecte secundare au vaccinurile. Ia afla citi ramin retarzi sau mor de la ele.

   A! Scuze, vezi ca nu ai sa afli prea multe pentru ca aceste date sunt bagate sub pres.

   Trezirea...macar pentru copii nostri.
   • +18 (40 voturi)    
    / (Marţi, 29 septembrie 2015, 12:40)

    George Harazan [utilizator] i-a raspuns lui Alex de Vil

    Ia arata niste date cu tampeniile pe care le spui.
   • +17 (43 voturi)    
    Dar tu te-ai informat? (Marţi, 29 septembrie 2015, 12:53)

    eu [anonim] i-a raspuns lui Alex de Vil

    "Pai daca copilul tau e vaccinat de ce te mai intereseaza daca ceilalti din jurul lui nu-s?"

    Presupunand ca da, te-ai informat (ca asa lasi sa se inteleaga), tu atat ai inteles din ce ai citit? Iti faci un vaccin si gata, tot restul vietii te poti scufunda in haznaua cu microbi ca nu ti se intampla nimic?

    Uite o scurta lista cu "minciuni" la care sa poti reflecta in timp ce te pragatesti sa imi dai minus:
    - Vaccinul nu are efect egal asupra tuturor subiectilor (gandeste-te de exemplu la un anestezic - majoritatea oamenilor au nevoie de o doza, exista oameni care au nevoie de doza dubla, exista oameni care sunt imuni la anestezic);
    - Vaccinul are efect pana la un anumit grad de expunere (gandeste-te la principiul pe care functioneaza orice echipament de protectie, niciodata un instrument care te protejeaza cand lucrezi pe 220 de volti nu te va proteja la 10.000 de volti);
    - Vaccinul are efect limitat in timp, de aceea trebuie repetat la un numar de ani. Mai mult efectul lui scade, nu este constant.

    De aceea este important ca rata de vaccinare sa fie mare - scade mult riscul ca tu sa intri in contact cu virusul tocmai atunci cand mecanismul tau de protectie este vulnerabil.
    • 0 (14 voturi)    
     daca tot nu e sigur... (Marţi, 29 septembrie 2015, 22:16)

     MBA [utilizator] i-a raspuns lui eu

     daca tot nu se stie de cate doze e nevoie pentru mine, mai bine nu-l fac. Fiecare cu doza sa acceptabila de risc. Cine e mai presus Societatea sau Individul?
     • -2 (4 voturi)    
      interesanta intrebare.. (Miercuri, 30 septembrie 2015, 17:45)

      pehash [utilizator] i-a raspuns lui MBA

      societatea poate continua sa existe fara un individ, dar daca te abandonau in padure dupa nastere?.. crezi ca mai erai prezent acum sa-ti etalezi egoismul?
      • -1 (3 voturi)    
       Prost raspuns, logica de 2 lei (Miercuri, 30 septembrie 2015, 21:48)

       Skipper1 [utilizator] i-a raspuns lui pehash

       Ce legatura are societatea cu parintii care nu l-au "abandonat in padure"?

       Daca vrei sa-ti etalezi "altruismul", fa-o pe costul tau, nu obligand pe ALTII sa se injecteze.

       Si care ar fi castigul daca societatea continua sa existe? Sa existe ca sa ce? Sa moara pana la urma?
   • +7 (21 voturi)    
    chiar asa! (Marţi, 29 septembrie 2015, 14:38)

    Lucian* [utilizator] i-a raspuns lui Alex de Vil

    cati?

    ca se tot zice de cat de rau este vaccinul, cati amerindieni au murit de boli transmisibile in Americi de au fost cuceriti asa de usor?

    Peste 90%, aproape toti!
   • +3 (15 voturi)    
    Afaceri (Marţi, 29 septembrie 2015, 15:37)

    Soljenitin [utilizator] i-a raspuns lui Alex de Vil

    Afacerile farma merg bine. Stii ce afaceri mai merg bine? Alea cu sicrie mici-mici, de vreun metru. Alea prospera din cauza ignorantilor ca tine.
    • -2 (6 voturi)    
     din pacate (Marţi, 29 septembrie 2015, 23:31)

     doru001 [utilizator] i-a raspuns lui Soljenitin

     el are dreptate si tu gresesti. dar mai grav este ca iti impui vointa altor oameni.
   • +1 (7 voturi)    
    ... (Miercuri, 30 septembrie 2015, 9:45)

    klaudyuxxx [utilizator] i-a raspuns lui Alex de Vil

    Daca sunt 5 copii nevaccinati intr-o clasa, unul din ei se imbolnaveste, automat ii imbolnaveste si pe ceilalti. De aici logica suspendarii celor nevaccinati. DOH
    • -1 (1 vot)    
     Nici o logica (Miercuri, 30 septembrie 2015, 21:50)

     Skipper1 [utilizator] i-a raspuns lui klaudyuxxx

     Trebuie "suspendat" copilul bolnav, nu copiii nevaccinati.
     • -1 (1 vot)    
      nu vaccinarii si a dictaturii financiare (Vineri, 2 octombrie 2015, 22:27)

      DanyBadoi [anonim] i-a raspuns lui Skipper1

      da ,ai dreptate ,dar stiti care este culmea ironiei? La ultima epidemie la scola, de pojar s-au imbolnavit copii vaccinati nu ceilalti , caz concret , copilul meu este singurul nevaccinat si in fiecare an este epidemie de pojar si el nu-l face iar pustiul meu mai mare pe care l-am vaccinat in doua luni a facut pojar???
    • 0 (0 voturi)    
     ...daca (Vineri, 2 octombrie 2015, 21:15)

     MBA [utilizator] i-a raspuns lui klaudyuxxx

     daca ceilalti sunt vaccinati de ce naiba se mai imbolnavesc automat???
  • -27 (53 voturi)    
   secolul XXI sau intoarcerea sovietelor ? (Marţi, 29 septembrie 2015, 9:05)

   Ion [anonim] i-a raspuns lui n

   Hahaha - secolul xxI? Poate 1945 cand intrau sovieticii cu tancurile.
   Numai aia impuneau propria viziune cu pistolul.
   Vad ca aceia care uita istoria sunt sortiti sa o repete.

   Multe "succesuri" tovarasi )))

   PS asteptam urmatoarele legi ca sa intram in "secolul XXU" al domnului anonim de mai sus :
   1. sa dam pamanturile la C.A.P
   2. sa impartim casele cu imigranti jihadisti
   3. sa circulam alternativ duminicile )))
   • +5 (21 voturi)    
    mai ioane... (Marţi, 29 septembrie 2015, 14:38)

    bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui Ion

    Tu crezi ca orice regula sau lege e de la sovieturi? Si imperialismu' occidental tot dupa reguli functioneaza. In toate tarile cit de cit civilizate individul e obligat sa respecte diverse reguli. Iar aici nu inteleg ce treaba u sovietele, legea e propusa de parlamentarii romani, nu de rusi, masoni, americani sau islamisti.

    Vrei sa-ti primeasca restul cetatenilor copiii in scoala sau gradinita, ii faci vaccinurile obligatorii. Nu vrei, tine-ti copilul la tine acasa. Punct. Nu te-a pus nimeni sa dai pamantul la CAP, ci doar sa ti-l tii ingradit.
    • -3 (23 voturi)    
     pt Bogdan (Marţi, 29 septembrie 2015, 15:50)

     Ion [anonim] i-a raspuns lui bogdan1477

     In Romania invatamantul este gratuit. Nimeni nu are dreptul sa opreasca un copil de la invatamant.
     Oricum cei vaccinati nu au de ce sa se teama de cei nevaccinati, corect ? Ca altfel de ce mai trebuie vaccinati ? Sti tu - urlete, tipete, seringi, intepaturi, dureri, febra - toate astea sunt lucruri frecvente cand vaccinezi copii. Mai putin frecvente sau mai putin raportate (spre deloc) sunt cazurile in care vaccinul omoara, mutileaza, duce la autism etc. In concluzie cei vaccinati nu au de ce sa se teama ca pot lua boala deci neexistand risc de ce sa existe excluziune pt ceilalti?
     Referitor la chestia cu regulie, desigur - exista reguli de circulatie, constitutie, legi organice etc. Dar toate aceste legi contin drepturi fundamentale precum cel la viata. Ori, daca in statisticile oficiale rata mortalitatii cauzata de vaccinuri este de 1 la 10.000 sau 1.000.000 (cifra nu conteaza) inseamana ca posibilitatea ca un copil sa moara in urma vaccinari este certa. In aceste conditii efectuarea obligatorie a unui vaccin unei alte persoane impotriva vointei lui sau a tutorilor este tentativa de omor si se pedepseste conform legii.
     Ceea ce nu inteleg eu este de ce vrei tu cu tot dinadinsul sa risti viata unor copii? Pe mine ma frapeaza acest fapt si deaceea fac referire la sovietici. Si aia ca si tine credeau ca binele social este mai important decat alegerea personala si deci este justificata eliminarea fizica a celor care nu se conformeaza. Aceasta "filosofie" a dus la 20 mil de morti numai in timpul lui stalin. Similitudinea cu subiectul obligarii la vaccinare este evidenta iar argumentatia ta similara cu cea stalinista.Quod erat demonstrandum!
     • +2 (16 voturi)    
      Raspun (Marţi, 29 septembrie 2015, 16:45)

      Alex [anonim] i-a raspuns lui Ion

      Imi place cum vorbesti, aproape ca ai putea deveni politician :) Nu ma leg decat de cifrele mentionate de tine : rata de mortalitate la un vaccin. 1 la 1.000.00 sau chiar 1 la 10.000 paleste in fata unei rate a mortalitatii de 100% cum e febra galbena sau de peste 1% la bolile la care vaccinul e obligatoriu.
     • 0 (20 voturi)    
      Serios? (Marţi, 29 septembrie 2015, 16:57)

      bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui Ion

      1. Vaccinul e doar o doza mica de virus facuta pentrui a imuniza organismul. Dar fiecare organsim isi formeaza anticorpii in mod diferit ca si durata in timp si rezistenta la virus.. De aia TBC-ul se face de citeva ori pina la maturitate, hepatita B la fel. Deci vaccinul, in zonele unde toti in fac, duce la disparitia virusului. In zonele unde doar o parte se vaccineaza si ceilalti nu, rata de imbolnavire creste.
      2. faptul ca la un vaccin exista si o mica rata de reactii adverse e adevarat. Dar cu vaccin, rata de reactii adverse e de 1 la10.000, iar fara vaccin mortalitatea infantila e de 1 la 10. Si atunci ce-o fi mai bine, sa faci vaccin sau nu? Viata copiilor oricum e supusa multor riscuri, ca asha e natura. Rolul nostru e de a minimiza acest risc
      3. N-a zis nimeni de eliminare fizica, nush de unde ai tras tu concluzia asta. Aici e vorba de faptul ca daca ai decis sa nu respecti programele nationale de vaccinare obligatorie (care sunt similare cu ce e in restul europei, cu mici diferente date de bolile care la noi inca nu-s eradicate), nu-s de acord sa iti aduci copilul la scoala si eventual sa-i dai si copilului meu cine site ce boala. Nu vrei sa respecti regulile socieltatii, nu le respecta. Dar nu periclita sanatatea altora.

      Si daca tot crezi ca vaccinurile-s degeaba, fa o excursie in india fara sa-ti faci sacosa de vaccinuri recomandate. Si vorbim in citeva saptamini despre utilitatea vaccinurilor.
      • 0 (10 voturi)    
       asta crezi tu (Marţi, 29 septembrie 2015, 23:38)

       doru001 [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

       pentru ca nu iesi din cuvintul superiorului tau ierarhic. incearca macar un google. in realitate unele vaccinuri au fost otravite si statisticile au fost falsificate de oameni tot atit de siguri pe ei ca si tine. de asemenea, tehnologia crearii unui vaccin este mult mai putin sigura si precisa decit crezi. pina la urma, crima este ca va impuneti vointa impotriva altor oameni in probleme care nu va privesc. si hitler voia sa faca binele cu forta, si stii cum s-a terminat.
       • -2 (6 voturi)    
        am incercat google (Miercuri, 30 septembrie 2015, 13:08)

        bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui doru001

        Si nika.
        Da-mi tu linkuri care sa sustina afirmatiile.

        In rest, tot ce pot sa-ti spun e ca la nivel global, orice tara cu vaccinare obligatorie are tara mortalitatii infantile mult mai mica decit orice tara care nu are program de vaccinare obligatorie.

        iar asta e delicioasa "pina la urma, crima este ca va impuneti vointa impotriva altor oameni in probleme care nu va privesc" pai dolrule, tocmai asta incerc eu sa-ti explic, ca ma priveste dirrect cind copilul meu e supus risuclui imbolnavirii cu boli care pot lasa sechele adinci si pe viata, doar din cauza unor zapaciti care vad conspiratii mondiale peste tot. N-am nimic impotriva sa nu-ti vaccinezi copilul, dar am ceva impotriva riscului de a mi-l imbolnavi si pe-al meu. Si mai am o problema si cu costurile asigurarilor medicale aferente tratamentului pentru asemenea copii. Ar trebui parintii care refuza vaccinarea sa fie obligati sa plateasca din buzunarul propriu costul tratementelor ulterioare. Da' nu se poate pen'ca pin la urma tot ala micu, nenorocit de inconstienta paritilor, ar avea de suferit.
        • +4 (6 voturi)    
         Dvs ne credeti tampiti pe toti? (Joi, 1 octombrie 2015, 11:21)

         Cremene1 [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

         Stimate domn, daca tot va plangeti ca nu ati reusit sa gasiti dovezi ca sunt falsificate studii oficiale (studii folosite ulterior pentru a ni se spune ca "nu e nici o problema cu vaccinurile), atunci va sar eu in ajutor cu un link pe care sper sa aveti bunavointa sa-l accesati : http://ireport.cnn.com/docs/DOC-1164046

         Daca nici dupa ce veti citi acest raport legat de falsificarea, cu buna stiinta, a unui studiu stiintific oficial (studiu folosit de CDC ani de zile pentru a-i acuza pe cei sceptici ca sunt "prosti"), atunci este inutila orice discutie cu dvs deoarece dvs aveti un singur crez in viata : "noi muncim, nu gandim!"
         • -2 (4 voturi)    
          OK, in sfirsit ceva palpabil (Joi, 1 octombrie 2015, 14:14)

          bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui Cremene1

          E primul raspuns la obiect. Bun, deci exista un caz in state de studiu iesit prost pentru firma de medicamente si bagat sub pres. Si bineinteles, prins dupa ceva vreme, ca nu l-o fi apucat pe nenea ala remuscarile.

          Totusi de aici pina la otravirea vaccinurilor e cale lunga.
          • +2 (4 voturi)    
           Dvs chiar ne credeti tampiti (Vineri, 2 octombrie 2015, 12:33)

           Cremene1 [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

           Stimate user bogdan1477,

           Cazul de falsificare a unui studiu oficial luat drept reper de catre CDC-ul american mai mult de 10 ani (desi ei stiau de la bun inceput ca studiul a fost falsificat!) este o dovada clara ca, atunci cand lucrurile nu ies asa cum vrea Big Pharma, sunt falsificate studiile si ne sunt bagate pe gat in forma lor falsificata. Orice om cu un minim bun simt si cu o minima ratiune isi pune urmatoarea intrebare : daca la cel mai inalt nivel de decizie s-a falsificat, cu buna stiinta, un studiu stiintific care a fost folosit ulterior drept argument pt a invoca lipsa oricarei legaturi dintre vaccinuri si autism (desi studiul demonstra ca exista o asemenea legatura), atunci cate alte studii oficiale care ne sunt acum bagate pe gat ca fiind veridice au fost de fapt falsificate? Domnia voastra chiar nu va puneti o asemenea intrebare? Chiar aveti incredere oarba in Big Pharma, desi aveti dovada clara ca Big Pharma falsifica studiile pentru a iesi asa cum vor ei? Daca aveti un partener de afaceri care v-a inselat cu buna stiinta si v-a provocat daune, dvs veti continua sa aveti incredere in acel partener de afaceri? Sincer, nu cred asa ceva. Dar, atunci cand este vorba despre infractiunile savarsite de Big Pharma (falsificarea unui studiu oficial este o infractiune!), atunci domnia voastra aplicati un alt algoritm decat ar fi normal.

           Prin studiul pe care vi l-am adus in atentie nu insinuez ca cineva ar otravi vaccinurile. Nu, domnule/doamna, falsificarea acestui studiu ne arata ca marii producatori de vaccinuri nu dau 2 bani pe viata noastra si a copiilor nostri, ne arata ca ei dau dovada de o criminala lipsa de responsabilitate fata de copiii nostri, ne arata ca ei savarsesc si infractiuni atunci cand e in interesul lor. Falsificarea acestui studiu ne arata de ce este o dementa totala sa acceptam vaccinarea cu forta a copiilor nostri cu niste vaccinuri produse de niste companii care s-au dovedit capabile sa falsifice studiile oficiale si sa ne insele!
           • 0 (2 voturi)    
            tipic romanesc (Luni, 5 octombrie 2015, 15:00)

            bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui Cremene1

            Am gasit pe unul cu ocaua mica, de-acu gata, toti "e" hoti, nu mai avem incredere in nimeni, facem cum ne taie capul, ca oricum noi suntem mai desptepti ca restul. Chiar daca n-avem nici o minima pregatire in domeniu, atit timp cit oricine se pricepe la politica si la fotbal, de ce nu s-ar pricepe si la medicina...
           • 0 (0 voturi)    
            Ahem (Joi, 29 octombrie 2015, 2:02)

            yummyberry [utilizator] i-a raspuns lui Cremene1

            Sa nu uitam de Wakefield care a fraudat studiul conform caruia ROR provoaca autism. Hai sa nu ne ascundem dupa deget, ca toata panica asta a voastra a pornit chiar de la o frauda. Pe cand in stiinta vaccinului, rare au fost cauzele de frauda. In schimb, voi alte afirmatii in afara de cherrypickingul pe care-l faceti nu aveti. Ignorati statisticile cu brio. Si da, va cred sincer tampit, daca tot ati intrebat.
    • +5 (7 voturi)    
     Dvs stiti ce spuneti? (Miercuri, 30 septembrie 2015, 12:52)

     Cremene1 [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

     Domnia voastra afirmati ca "legea e propusa de parlamentarii romani"? Cum puteti sustine o asemenea ineptie? Stimate domn, in caz ca ati uitat sa judecati va atrag atentia ca aceasta lege este propusa (sau mai corect spus urmeaza a fi propusa, pentru ca nu este inca publicata pe site-ul MS) de catre o echipa de "specialisti" din cadrul asa zisului Minister al Sanatatii. Iar orice om cu ratiune care citeste ce ne spune dl Mixich (domnia sa a avut acces preferential la aceasta propunere legislativa, iar "pulimea" mai are de asteptat-ca asa e in democratie,nu?) isi da seama ca o asemenea initiativa legislativa nu putea sa vina decat din intunecimea mintii unei celule de neonazisti care paraziteaza Ministerul Sanatatii si care urmareste sa impuna cu forta dictatura medicala. Dar va spun si eu un lucru : nu au murit in dec 1989 peste 1.000 de romani ca sa permitem noi acum unei gasti de neonazisti sa ne impuna cu forta o dictatura medicala. Sper ca va e destul de clar acest lucru.
     • -2 (4 voturi)    
      da (Miercuri, 30 septembrie 2015, 17:25)

      bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui Cremene1

      si da-i si lupta, si mai baga un nazism, si un comunism, si o caramida-n piept cu cei 1000 de morti de la revolutie ca caror prima grija era ca vaccinarea copiilor sa nu fie obligatorie.

      In Franta, Belgia sau Italia exista legi privind obligativitatea vaccinarii, asha ca las-o mai moale cu nazismul
      • +1 (3 voturi)    
       Si care ar fi logica? (Miercuri, 30 septembrie 2015, 21:15)

       Skipper1 [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

       Ca in Franta, Belgia, Italia etc n-ar putea exista "nazism"?
       • 0 (2 voturi)    
        Nu ca n-ar putea exista (Joi, 1 octombrie 2015, 14:18)

        bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui Skipper1

        Ci ca nu exista de facto. To'ar'shu cremene a zis asha: "asemenea initiativa legislativa nu putea sa vina decat din intunecimea mintii unei celule de neonazisti care paraziteaza Ministerul Sanatatii si care urmareste sa impuna cu forta dictatura medicala"

        Deci, doar niste nazisti si niste stalinisti isi pot permite sa declare sistemul de vaccinare obligatoriu.

        Iar eu am replicat cu tarile unde vaccinarea obligatorie nu e vazuta ca o masura nazista impusa cu forta de dictatura medicala. Da' na, tine de educatie.
        • 0 (2 voturi)    
         Serios? (Vineri, 2 octombrie 2015, 12:46)

         Cremene1 [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

         Stimate user bogdan1477,

         In primul rand va rog sa-i numiti "to'ar'shi" pe cei asemenea dvs, ok? V-am intrebat cate vaccinuri sunt obligatorii in Franta si care sunt acelea, vad ca "ati uitat" sa raspundeti. Va spun eu : in Franta sunt obligatorii 3 (TREI!) vaccinuri mari si late : antipoliomielita, antitetanos, antidifterie (sursa : http://www.lemonde.fr/les-decodeurs/article/2015/06/05/quels-sont-les-vaccins-obligatoires-et-recommandes_4648265_4355770.html). Sa va fie rusine ca sunteti incapabil sa vedeti diferenta dintre Franta (care are grija de Institutul Pasteur si isi produce cele 3 vaccinuri obligatorii in tara) si Romania (tara in care celula de neonazisti care vor sa impuna vaccinarea obligatorie cu 9 vaccinuri au distrus Institutul Cantacuzino). Iar daca tot aveti lipsa de bun simt de a insinua ca eu nu sunt educat, poate ne lamuriti dvs cat de educat sunteti din moment ce va dovediti incapabil sa vedeti diferenta uriasa dintre situatia vaccinurilor din Franta si aberatia pe care vor sa o impuna in Romania niste neonazisti care paraziteaza Ministerul Sanatatii. Asteptam cu mare interes publicarea pe site-ul MS a acestei aberatii legislative pentru a putea face plangere penala neonazistilor care au pritocit o asemenea aberatie legislativa prin care incearca impunerea dictaturii medicale. Iar plangerea penala va fi depusa pentru abuz in serviciu si instigarea la nerespectarea legilor (Constitutia, Legea drepturilor pacientilor, etc). Pe viitor as aprecia, sincer, daca ati da dovada de mai multa bunavointa si de mai putina reavointa.
         • +1 (1 vot)    
          ce legatura are una cu alta? (Luni, 5 octombrie 2015, 15:05)

          bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui Cremene1

          Nu inteleg de ce e important in discutia asta cine produce vaccinurile? Adica daca le produce Pasteur sunt rele in Romania si bune in Franta?!? Aici era vorba de utilitatea vaccinurilor obligatorii.

          Cit despre numarul de vaccinuri, am spus si mai sus ca asta tine si de specificul fiecarei tari. De exemplu TBFC e considerat eradicat in aproape toata europa.. Si probabil nu e singurul exemplu.

          Iar aici nu era vorba despre numarul de vaccinuri sau utilitatea fiecariua in parte, ci de extremismul unora care sustin ca toate vaccinurile "e" rele, naziste, produc autism si omoara copiii.
      • +2 (4 voturi)    
       Stimate user bogdan1477 (Joi, 1 octombrie 2015, 10:22)

       Cremene1 [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

       Ne puteti spune si noua, va rog frumos, cate vaccinuri sunt obligatorii in Franta si pana la ce varsta este obligatoriu sa fie administrate acele vaccinuri? De asemenea ne puteti explica domnia voastra de ce Institutul Cantacuzino a fost distrus de catre cei care spun ca "mor" de grija copiilor nostri, in timp ce responsabilii cu sanatatea din Franta au avut si au grija de Institutul Pasteur? Sau asemenea intrebari domnia voastra nu isi pune din moment ce ne dovediti ca sunteti adeptul neconditionat al sloganului "noi muncim si nu gandim"? Iar impunerea dictaturii medicale, stimate user, seamana izbitor cu politicile naziste. Daca domnia voastra sunteti incapabil/nu doriti sa vedeti acest lucru, atunci inseamna ca e inutila orice discutie pe aceasta tema.
       • -2 (4 voturi)    
        hai sa nu amestecam vorcanele (Joi, 1 octombrie 2015, 14:26)

        bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui Cremene1

        Ce treaba are cantacuzino cu discutia despre utilitatea vaccinarii?

        Insittutul cantacuzino a fost distrus de guvernele romaniei, nu de altcineva. Peste tot in lume visul umed al fiecarui concern e sa scape de concurenta. Da' nu peste tot in lume concurenta isi da intentionat cu stingu-n dreptu... Uite de exemplu antibiotice iasi rezista de 25 de ani ca firma de stat. Si sa nu crezi ca nu exista si acolo interese de falimentare. Doar ca la antibiotice iasi e o conducere care a reusit sa tina firma pe profit si sa combata toate incercarile de privatizare. Deci de vina pentru falimentul institutului cantacuzino sunt vinovati toti cei implicati, de la managementul defectuos pina la toti premierii care doar se prefac ca-l salveaza .

        Asha ca iar umbli cam mult cu nazismu-n gura...

        Cit despre vaccinurile obligatorii in Franta, de pe net: "În Franţa vaccinurile DT, antipolio (VPI) şi BCG (la vârsta de 6 ani) sunt obligatorii la copii pentru a putea frecventa şcoala"
        • 0 (2 voturi)    
         V-am dat un link cu vaccinurile din Franta (Vineri, 2 octombrie 2015, 13:17)

         Cremene1 [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

         http://www.lemonde.fr/les-decodeurs/article/2015/06/05/quels-sont-les-vaccins-obligatoires-et-recommandes_4648265_4355770.html

         Cat de educat sunteti dvs de nu sesizati uriasa diferenta dintre 3 vaccinuri in Franta (care se produc la Pasteur) si 9 vaccinuri pe care vor sa le faca unii obligatorii la noi (toate din import)?

         Inca o data ne dovediti cat sunteti de rau intentionat. Dvs chiar nu stiti ca Ministrul Sanatatii face parte din Guvern? Atunci cand afirmati ca "Institutul Cantacuzino a fost distrus de guvernele Romaniei" dvs recunoasteti singur ca acest Instititut a fost distrus de Ministrii Sanatatii, secretarii de Stat si subsecretarii de Stat din domeniul sanatatii. Iar dupa ce recunoasteti singur acest lucru dvs tot ne mai cereti sa avem o incredere oarba in cei care au participat la distrugerea Institutului Cantacuzino?

         Legat de vaccinare, cine vrea sa-si vaccineze copiii, in ciuda tuturor dovezilor care ne arata iresponsabilitatea uriasa a marilor producatori de vaccinuri (inclusiv ilegalitatile savarsite de acestia!) este liber sa o faca. In schimb e o dementa totala sa se vrea impunerea vaccinarii cu forta a copiilor! Sunteti capabil sa intelegeti acest adevar simplu?

         Sunteti capabil sa intelegeti cat de mult creste riscul ca un vaccin din import sa devina toxic din cauza faptului ca lantul de frig este prea lung si NIMENI nu verifica daca el este respectat cu strictete? Sunteti capabil sa intelegeti ca in Romania unui bebelus i se inoculeaza pana la varsta de 1 an mai multe vaccinuri decat vi s-au inoculat dvs toata viata?

         Sunteti capabil sa intelegeti cat de gresit este sa avem incredere in niste indivizi care au demonstrat si demonstreaza ca nu dau 2 bani pe viata noastra si a copiilor nostri?

         Sunteti capabil sa intelegeti ca doar niste indivizi cu o mentalitate neonazista ar fi fost capabili sa vina cu o asemenea propunere legislativa aberanta prin care sa vrea impunerea dictaturii medicale intr-o tara cu un sistem medical distrus tot de ei?
     • +4 (6 voturi)    
      Felicitari (Miercuri, 30 septembrie 2015, 17:38)

      mopsu [utilizator] i-a raspuns lui Cremene1

      pentru comentariu, iar "viitorul asasin " bogdan14 nu stiu cum , sa primeasca pedeapsa cu moartea la primul caz de deces al unui copil din cauza unui vaccin .Iar daca toti parintii ar refuza vaccinarea, cine se mai duce la scoala ?
      • -2 (4 voturi)    
       Dar invers (Joi, 1 octombrie 2015, 14:29)

       bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui mopsu

       Tu iti asumi raspunderea pentru niscaiva tratament anti tbc la un copil de 1 an? Ce zici? Pin la urma practica arata ca vaccinarea a dus in timp la scaderea mortalitatii infantile, nu la cresterea ei.

       Cit despre ce ar fi daca toti parintii ar refuza sa-si vaccineze copiii, atunci probabil ca minoritatea cae si-i vaccineaza ar trebui sa isi asume riscurile. Dar deocamdata minoritatea e ala care refuza vaccinul...
       • +1 (3 voturi)    
        Interesanta propunere (Vineri, 2 octombrie 2015, 13:23)

        Cremene1 [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

        Tinand cont de propunerea dvs va rog sa sustineti cel putin cu aceeasi virulenta ca fumatorii, alcoolicii si dependentii de alte droguri sa isi plateasca singuri tratamentele pentru bolile provocate de tigari, alcool sau droguri. Cat timp "uitati" sa sustineti si acest lucru ne aratati tuturor ca sunteti capabil sa dati dovada de o mare ipocrizie. Costul tratamentelor pentru bolile cauzate de tigari, alcool si droguri sunt incomparabil mai mari decat costul cu tratamentele de care au parte niste copii pentru anumite boli despre care dogma oficiala a vaccinurilor spun ca ar fi putut fi prevenite doar prin injectarea unor cocktailuri chimice in organismul copiilor. Dar acest adevar legat de costuri nu va prea avantajeaza, asa ca e preferabil sa va prefaceti ca nu-l vedeti, nu-i asa? Cat sunteti de rau intentionat, stimate domn!
        • +1 (1 vot)    
         Cu drogurile e mai greu... (Luni, 5 octombrie 2015, 15:09)

         bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui Cremene1

         Cu drogurile e mai greu, ca-s ilegale si greu cuantificabile. Iar a cere unui drogat ajuns in sevreaj bani de tratament e pur si simplu utopie.
         La tigari si alcool in schimb, exista acciza care teoretic descurajeaza consumul si ar trebui ca macar partial sa fie indreptata spre asigurarile medicale.

         Si as fi cu totul de acord ca acesti bani de acciza pe tutun si alcool sa se duca, macar in proportie de 50% la asigurarile medicale.
  • +12 (14 voturi)    
   Vaccin (Marţi, 29 septembrie 2015, 9:14)

   Florin [anonim] i-a raspuns lui n

   Mergand pe acelasi rationament al tau e valabila si extrapolarea . Accesul la informare va imparti lumea in cel putin doua tabere, si asta e un lucru bun. Prostii si puturosii vor ramane la fel, iar cei ce cauta raspunsuri le vor gasii (unii mai repede , altii mai tarziu). Sanatate multa le doresc celor vaccinati la fel ca si celor nevaccinati!
  • -20 (44 voturi)    
   Cati? (Marţi, 29 septembrie 2015, 9:16)

   AndreeaBuzner [anonim] i-a raspuns lui n

   Cati copii aveti dl anonim?

   Cres ca este la fel ca si cu educatia sexuala si scos ora de relgiie, cei mai vocalivi sunt toti fara copii si comenteaza anonim desigur.

   Eu am 4 si nu am vaccinat nici unul si nici nu am sa o fac.
   • +18 (42 voturi)    
    un argument penibil (Marţi, 29 septembrie 2015, 12:38)

    pehash [utilizator] i-a raspuns lui AndreeaBuzner

    deci familiile fara educatie, in care se nasc copii pe banda rulanta ar fi cele mai in masura sa comenteze si sa decida ce e mai bine pentru acesti copii?
    am cateva noutati pt dvs:
    1. nu-ti trebuie nici o educatie ca sa faci 4 copii. in ziua de azi, cu sistemele de asistenta sociala, poti sa fii si retardat mintal...
    2. pe la 1800, cand nu se vaccina nimeni si boli ca TBC si variola, tifos erau omniprezente in Romania, din 4 copii ar fi supravietuit doar 2.
    3. cand copiii tai nu sunt vaccinati, dar ceilalti din grupa/clasa sunt, se creeaza automat un "scut" care ii protejeaza, pentru ca nu mai au de la cine sa ia boala. e drept ca riscurile vaccinarii exista si sunt uneori devastatoare, dar oare o fi corect sa-si asume altii toate riscurile? daca nu s-ar mai vaccina nici un copil?

    In Africa, unde putin tari isi permit programe de vaccinare gratuite, doar pojarul omoara anual jumatate de milion de copii. 500.000... un copil pe minut!.. oare toti cei 4 copii ai dvs ar fi supravietuit daca se nasteau intr-o tara africana saraca?..
    • -1 (23 voturi)    
     apa+sapun (Marţi, 29 septembrie 2015, 15:18)

     Ionela [anonim] i-a raspuns lui pehash

     Pe la 1800 erau probleme cu apa si sapunul. Astea sunt cele mai bune 2 vaccinuri! + educatie.

     Nici in Africa nu prea au apa si sapun.
     • +6 (14 voturi)    
      Mai citiți puțin, doamnă (Marţi, 29 septembrie 2015, 20:01)

      jcjc [utilizator] i-a raspuns lui Ionela

      Pojarul se transmite pe calea aerului, prin tuse și strănut. Puteți să vă spălați copiii cu săpun și pe dinți, tot au să-l ia și or să-l răspîndească.
      • 0 (0 voturi)    
       Asta e! (Joi, 29 octombrie 2015, 2:08)

       yummyberry [utilizator] i-a raspuns lui jcjc

       Ca ei pot face o forma usoara, insa de raspandit il raspandesc peste tot si fara greseala va ajunge si la persoane imunocompromise care vor face ori o forma grava ori cine stie ce complicatii. Antivaxxerii astia nu se gandesc decat la ei, nu si la cei pe care-i imbolnavesc.
     • -3 (7 voturi)    
      asa este (Marţi, 29 septembrie 2015, 23:43)

      doru001 [utilizator] i-a raspuns lui Ionela

      baza apararii sanatatii este cunoasterea (foarte diferita de indoctrinarea de acum). cunoasterea ne-ar permite sa ne aparam de criminalii din serviciile de sanatate si sa folosim vaccinurile in interesul nostru.
     • +3 (9 voturi)    
      cam slab cu educatia (Miercuri, 30 septembrie 2015, 1:18)

      pehash [utilizator] i-a raspuns lui Ionela

      tuberculoza, varicela, rujeola.. boli care se transmit pe cale aeroba.
      sper ca veti compensa cu apa si sapunul... sa va spalati bine plamanii si caile respiratorii dupa fiecare utilizare!..
    • +1 (7 voturi)    
     solutia (Marţi, 29 septembrie 2015, 23:41)

     doru001 [utilizator] i-a raspuns lui pehash

     este sa verificam la singe procesul de productie al vaccinurilor si cei care au otravit in mod constient vaccinuri in trecut sa raspunda in fata legii.
   • +6 (20 voturi)    
    / (Marţi, 29 septembrie 2015, 12:40)

    George Harazan [utilizator] i-a raspuns lui AndreeaBuzner

    Dar nici nu-i trimiti la scoala :)
    • +3 (5 voturi)    
     De unde stiti asta? (Miercuri, 30 septembrie 2015, 9:40)

     AndreeaBuzner [anonim] i-a raspuns lui George Harazan

     Stiu ca este dureros pt dv. insa am infintat o scoala unde invata peste 200 de copiii.

     Ce ziceti despre asta?

     Nu corespunde sabloanelor pe care le preluati din presa si aruncati fara a le trece prin filtrul gandirii?
   • +7 (11 voturi)    
    Doamna, tot respectul (Marţi, 29 septembrie 2015, 14:19)

    anonim [anonim] i-a raspuns lui AndreeaBuzner

    Lasand la o parte discutia cu vaccinurile, tot respectul ca ati nascut si cresteti patru copii ! In conditiile in care problema demografica este cea mai mare bomba cu ceas in toata lumea dezvoltata, lucru subliniat cu cel putin o ocazie si de dl.Basescu in stilul direct si original al dansului, gasesc deplasat sa fiti insultata prin aplicarea cliseului "cei cu multi copii sunt cu putina educatie". Eu unul va sarut mana cu respect !
   • -5 (25 voturi)    
    foarte bine (Marţi, 29 septembrie 2015, 14:42)

    bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui AndreeaBuzner

    Dar tine-i la tine in batatura, nu-i trimite la scoala, ca devin un pericol pentru ceilalti. Sau mergi in Africa pe undeva cu ei, ca pe acolo cam toti sunt nevaccinati, si vezi cu citi te mai intorci acasa.

    Si in pauza dintre conceputul a doi copii cauta si tu pe google care-i tara de mortalitate infantila in tarile care-si vaccineaza copiii si cit e in cele care nu si-i vaccineaza.
    • +6 (24 voturi)    
     @bogdan (Marţi, 29 septembrie 2015, 15:38)

     @bogdan [anonim] i-a raspuns lui bogdan1477

     Bogdane, intai permite-mi sa cer scuze in locul tau mamicilor pe care lejignesti prin comentariul tau grobian Dar revenind la subiect,nimeni pe planeta pamant nu are dreptul sa-mi imbolnaveasca copilul folosind vaccinuri despre care se descopera ulterior cat sunt de nocive. Cei care cunosc cat de cat problematica stiu ca a fost un scandal recent legat de acest fapt chiar in tara noastra. Chestiunea cu cifrele aruncate pe piata care glorifica vaccinurile si cate vieti au salvat, se ridica un semn de intrebare si anume de ce renumitii savanti nu specifica si cate vieti au fost pierdute din cauza vaccinurilor ? Daca lucrurile ar fi transparente, corecte, dovedite atunci nici un parinte nu ar refuza vaccinarea. Exista insa atatea cazuri de copii distrusi prin aceasta prctica generatoare de profit pt industria farmaceutica incat unii oameni nu sunt dispusi sa-si puna copii in statistici. Si nu trebuie sa ma crezi ci doar sa te documentezi. Si asta repede cat se mai poate pt ca in curand or sa se ocupe si de asta. Si din pacate oameni ca tine care inghit totul fara sa cerceteze vor sustine in continuare aceste practici cu violenta de limbaj caracteristica mesajului tau. Dar aici nu este vorba de tine sau de mine ci de ei. Ai vazut cata lume a fost induiosata de baietelul refugiat gasit mort pe plaja in turcia ? Dar de miile de copii morti sau mutilati in urma vaccinurilor nu plange nimeni. De ce? Pt ca bogdanii si bogdancele nu se obosesc sa se documenteze. Iau de bune studiile facute cu interes de cei care au interes si care nu specifica decat beneficiile nu si riscurile. Pe orice cutie de medicament sunt trecute si contraindicatiile. Und e gasim aceste date la OMS ? Dar lasand toate aceste argumente deoparte, simplu fapt ca sunt unii care doresc sa forteze un intreg popor sa faca ce vor ei este deopotriva de o gravitate extrema si un mare semn de intrebare. Oare de ce ?
     • +3 (19 voturi)    
      teoria conspiratiei (Marţi, 29 septembrie 2015, 17:07)

      bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui @bogdan

      Se specifica care e rata de probleme datorate vaccinului, si ea este dub 1 la 10.000. Cit despre cifrele aruncate pe piata, vezi care e rata de mortalitate infantila in tarile in care nu exista programe de vaccinare obligatorie si compar-o cu rata de mortalitate infantila din celelalte. E simplu. Daca sansa ca copilul tau sa moara de la vaccin e de 1 la 10000 si sansa ca el sa moara de tbc/poliomelita/etc e de 1 la 100, bnunul simt iti spune clar care-i calea de urmat.

      Cit despre miile de copii mutilati de vaccinuri, ai vrun document care sa ateste asta? I-ai numarat pe cei de la tine de pe scara? Cum ai ajusn la cifra asta. E vorba de mii de copii la nivel global? Mii de copii din Bucuresti? Mii de copii de la sectorul 5? Daca tot ma birii ca nu ma documentez, arata-mi tu documetele care atesta numarul mare de imbolnaviri/decese de copii datorate vaccinurilor.

      iar la final, 99% din cei "un intreg popor" isi vaccineaza copiii daca au ocazia (unii din pacate nu apuca, fie pentru ca nasc acasa si nu se mai obosesc sa mearga la spital, fie pentru ca s-au terminat dozele). Deci un intreg popor se vaccineaza, si nu e dispus sa suporte riscul de imbolnavire datorat celor 1% care-s mai destepti decit toata lumea medicala, si stiu ei ca vaccinurile sunt rele, creeaza autism si febra.
      • +2 (8 voturi)    
       document (Marţi, 29 septembrie 2015, 23:47)

       doru001 [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

       da, am un document: internetul e plin de marturiile victimelor, in ciuda cenzurii, calomniilor si amenintarilor voastre. dar tu vrei un document din partea celor responsabili de aceste crime, si asta arata ca omul nou a fost creat cu succes.
       • 0 (6 voturi)    
        mestere (Miercuri, 30 septembrie 2015, 13:11)

        bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui doru001

        Vreau linkuri cu documentul ala, nu sa ma trimit sa caut pe google. Asta imi place la voi astia anti... stiti totul cu precizie, da' cind va cere cineva dovada, il trimiteti la google sa se documenteze singur.
    • +10 (16 voturi)    
     nu e chiar asa (Marţi, 29 septembrie 2015, 16:38)

     jescu [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

     Eu cred ca vaccinul e util, mai ales cel de TBC in Romania unde avem atat de multe cazuri de TBC. Insa recent am cunoscut pe cineva care are o fiica handicapata(in varsta de ~30 de ani), nascuta sanatoasa, care a devenit handicapata dupa ce a facut vaccinul pentru poliomelita, facut pe vremea lui Ceausescu. In ultima vreme numarul de copii cu alergii de orice fel a crescut exponential. Vorbeste cu orice alergolog si o sa vezi. Nu stie nimeni concret de ce, nici nu-i pasa nimanui sa faca un studiu academic. Sa vaccinezi un asemenea copil iar putea face mai mult rau decat bine. Iar cand sunt mici nu prea stii daca sunt alergici.
     • -1 (7 voturi)    
      Nu stie nimeni exacct de ce... (Marţi, 29 septembrie 2015, 19:54)

      bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui jescu

      Dar pe la ccoltturi toata lumea zice ca e de la benefacerile capitalismului. Am inceputt si noi sa fim bombardatti cu pui crescuti ccu hormoni, (chiar gaina de la tara e 80% crescuta cu concentrate, llegume sttropite cu tot felul de otravuri si date cu tot felul de ingrasamint sintetic, din ce in ce mai multi conservanti artificiali (celebrrele E-uri), sapunuri de carre toatga lumea zice ca au mici cantitati de antibiotic, etc, etc. Si in fata atitor agresiuni, organsimul se aliniaza la bolile vest-eurropenilor.
     • +4 (6 voturi)    
      vaccin polio (Miercuri, 30 septembrie 2015, 8:22)

      CarmenChiriac [anonim] i-a raspuns lui jescu

      donc, si eu cunosc cateva persoane care au copii cu handicap din cauza vaccinului antipolio. ce nu spune nimeni e ca atunci cand se face acest vaccin ( si celelalte , dar mai ales asta ) copilul trebuie sa fie sanatos ( sa nu fie racit , sa nu aiba probleme gastrointestinale etc ) .daca nu e se amana vaccinul altfel rezultatul e cel de mai sus . nu e din cauza alergiilor ci din cauza unor pediatri neglijenti
     • 0 (2 voturi)    
      ! (Miercuri, 30 septembrie 2015, 11:34)

      tudorr [utilizator] i-a raspuns lui jescu

      Jescu, ma gandeam acum ca ziceai ca nimeni nu stie cauza alergiilor, ieri eram in trafic inconjurat de n masini care ar benzina/motorina si elimina noxe la greu....in orase poluarea este IMENSA, eu cred ca aici este cauza! + chimicalele din mancare!
    • +4 (8 voturi)    
     Respect si civilizatie, daca nu cultura (Miercuri, 30 septembrie 2015, 9:37)

     AndreeaBuzner [anonim] i-a raspuns lui bogdan1477

     Chestiunea cu trimisul la scoala sta asa.

     Eu cu sotul meu si cu alti cativa prieteni am infintat o gradinita si o scoala unde invata peste 200 de copiii.

     Scoala are deja rezultate exceptionale pe plan local si national.

     Intamplarea face ca avem mai multe afaceri si mai multe facultati facute. La zi. Invatate.

     Dar raspunsurile dv. cliseistice, preluate din mass-media nu ne afecteaza, suntem invatati cu ele.

     Ne doare ignoranta dv. si lipsa de respect si civilizatie pe care o reprosati celor care nu se vaccineaza.
     • -1 (5 voturi)    
      nu vad relevanta (Miercuri, 30 septembrie 2015, 13:17)

      bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui AndreeaBuzner

      Bravo voua ca aveti afaceri si facultati facute la zi si pe deasupra si invatate.

      Si nici nu ma gindeam ca raspunsurile mele va afecteaza, ca va vad foarte constienta de propria valoare si foarte sigura pe propriile cunostinte.

      Celor care nu vacineaza copiii nu le reprosez nimic, doar ca nu vreau sa si copilul meu sa participe la riscurile pe care vi le asumati voi pentru copiii vostri.

      In rest succesuri multe cu firmele si cacultatile fara numar.
  • +25 (29 voturi)    
   isteria egal prostia (Marţi, 29 septembrie 2015, 9:18)

   ardeleanu_ion123 [anonim] i-a raspuns lui n

   eu m-am lamurit definitiv ( desi eram aproape convins) cand am vazut o tanti dinasta specialista in toate intreband panicata pe un forum, "ce sa fac, ce sa fac, copilasul meu are 39 cu 5 febra"

   cat de idiot poti sa fi si sa intrebi pe forum ce sa faci in loc sa suni dracu medicul pediatru sau la salvare????

   asta e problema la unii romani, suntem specialisti in toate, si urlam treaba asta in toate directiile.

   poate ar fi interesant un articol despre modul in care ne educam noi romanii copiii; chiar ieri ne intreba o mamica: " Cum, la un an si 4 luni nu stie sa zica denumirea animalelor? Al meu... si da-i si da-i, din ciclul -- Ce prost poate fi copilul vostru"

   Sau, alta mamica: la 5 ani deja a citit 4 carti! acum o citeste pe a cincea! Nu zic nu, o fi posibil, dar e ok??? stiu copii sa se dea pe net la 5 ani, dar le e frica de un fir de iarba sau de o tufa de lucerna!

   calma-ti-va dracu' oameni buni si lasati-va copii sa creasca frumos nu-i faceti automate zombi asa cum ati devenit voi! parca ar fi caini cu care mergeti la concurs, nu copii!!!!!!
   • -5 (19 voturi)    
    ai dreptate, romanii se cred specialisti in toate (Marţi, 29 septembrie 2015, 13:09)

    kkciosuldelahamangia [utilizator] i-a raspuns lui ardeleanu_ion123

    singurul sfat pertinent pe care ar trebui sa-l dea un medic de familie, trebuie sa fie acela de a ne vaccina copiii, punct.
    un vaccin este produs dupa ani sau zeci de ani de experimente si studii efectuate de oameni de stiinta, savanti, nu de un prost de medic de familie care habar nu are cata munca a stat in spatele unui vaccin.
    • +7 (15 voturi)    
     Lobby (Marţi, 29 septembrie 2015, 15:23)

     Ionela [anonim] i-a raspuns lui kkciosuldelahamangia

     Aici e problema! Ce te faci cand dupa 20 ani de investitii produsul tau face autism si nu stii ce sa faci sa-l corectezi?

     Vii in fata si recunosti, dand cu piciorul la 10 miliarde investiti? Sau platesti 0.001% propaganda si mergi mai departe? (mai o spaga, mai un lobby si mergem inainte ca la prostime merge)

     Cazul VW sustine clar afirmatia de mai sus.
     • -4 (12 voturi)    
      Aiurea in tramvai! (Marţi, 29 septembrie 2015, 17:04)

      ab1951 [anonim] i-a raspuns lui Ionela

      Dacă te-ai prins, cazul VW demonstreaza exact faptul că tu nu ai logică!
      De altfel observă că oamenii de bun simț nu se iau după o domnișorică (o cheamă Știr) și pun preț pe ce spun medicii...
      • -1 (5 voturi)    
       oamenii de bine (Marţi, 29 septembrie 2015, 23:56)

       doru001 [utilizator] i-a raspuns lui ab1951

       asa poti afla adevarul fara sa gindesti: vezi cum arata la fata cel care sustine ceva. e gras? e tupeist? are dreptate!
     • 0 (2 voturi)    
      da, uite ce a patit vw pt. ca nu a fost (Miercuri, 30 septembrie 2015, 10:38)

      kkciosuldelahamangia [utilizator] i-a raspuns lui Ionela

      vaccinat.
    • +4 (8 voturi)    
     nu (Marţi, 29 septembrie 2015, 23:55)

     doru001 [utilizator] i-a raspuns lui kkciosuldelahamangia

     singurul sfat pertinent este acela de a verifica ce se intimpla in aceasta "industrie" a mortii cu numele de sanatate. la fel ca si in cazul guvernelor, serviciilor, exploatarii gazelor de sist, avem nevoie sa controlam ce ni se intimpla si sa hotarim in cunostinta de cauza. noi. nu voi.
     • -4 (4 voturi)    
      si cum poate verifica unul care (Miercuri, 30 septembrie 2015, 10:41)

      kkciosuldelahamangia [utilizator] i-a raspuns lui doru001

      nu are nici o pregatire in domeniu ?
      • +3 (5 voturi)    
       invata (Miercuri, 30 septembrie 2015, 13:03)

       doru001 [utilizator] i-a raspuns lui kkciosuldelahamangia

       nu exista nimeni care sa nu aibe nici o pregatire in domeniu. biologia se invata la liceu, e obligatorie. de asemenea, toti avem pregatire tehnica, si putem verifica rezultatele: citi au murit, citi sufera pe viata efectele otravurilor si asa mai departe. daca mergi pe linia asta nu poti verifica nimic din guvern si sintem toti sclavi. de asemenea, sint multi medici care isi risca vietile ca sa spuna adevarul. nu e totul asa cum vi se pare voua, fascistilor. nu sint toti chiar asa de handicapati, asteptind doar sa veniti voi sa ii folositi cum va convine. intelegi? si, pina la urma, cine intelege se salveaza, cine nu, o pateste. depinde de fiecare ce hotaraste. pentru el insusi.
       • -3 (3 voturi)    
        acelasi sfat : (Miercuri, 30 septembrie 2015, 16:11)

        kkciosuldelahamangia [utilizator] i-a raspuns lui doru001

        invata sa faci diferenta dintre un medic si un savant.
   • +2 (4 voturi)    
    citeva puncte (Marţi, 29 septembrie 2015, 23:53)

    doru001 [utilizator] i-a raspuns lui ardeleanu_ion123

    poate mama aceea nu avea bani pentru mita ceruta de medicii care nici nu sint interesati nici nu sint capabili sa ajute pe pacientii lor.

    pina la urma, tu esti singurul interesat si responsabil pentru sanatatea ta. este alegerea ta, doar daca nu vrei sa reintroduci alimentatia rationala a lui ceausescu si totalitarismul.

    "calma-ti-va" se scrie de fapt "calmati-va", pentru ca persoana a doua plural a lui "a calma" este "voi calmati", un singur cuvint.
  • -3 (21 voturi)    
   secolul homeschooling?.. (Marţi, 29 septembrie 2015, 9:23)

   pehash [utilizator] i-a raspuns lui n

   8 vaccinuri pana il dai la gradinita mi se pare un pic extrem..
   cand incepi sa-l vaccinezi? unele dintre ele presupun mai multe doze la intervale specifice de timp. daca se suprapun, sistemul lui imunitar va putea face fata? va putea produce anticorpi pentru atatea boli?
   ce se intampla cu amaratii aia din mediul rural care nu au acces la informatii si medici? cu satele de tigani in care nici un medic de familie nu calca? daca iti vine direct la scoala cu el nevaccinat? invatamantul primar este obligatoriu. il trimiti acasa.. iei amenda. il primesti.. iei amenda. dificila alegere.
   • +5 (19 voturi)    
    e mult? (Marţi, 29 septembrie 2015, 14:48)

    bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui pehash

    vaccinul contra hepatitei de tip B (în primele 24 de ore de viaţă)
    vaccinul contra tuberculozei (BCG) administrat la 2-7 zile de viaţă
    vaccinare hexavalentă DTaP-VPI-Hib-HVB ce cuprinde: vaccinul contra difteriei, tetanosului, tusei convulsive, poliomielitei, hemophilus influenzae tip b şi contra hepatitei virale tip B (la 2 luni)
    vaccin pentavalent DTaP-VPI-Hib (la 4 luni)
    vaccin DTaP-vPI-Hib_HVB (la 6 luni)
    vaccin pentavalent DTaP-VPI-Hib şi vaccin RRO împotriva pojarului, rubeolei şi parotiditei (la 12 luni )
    vaccin DTaP (la 4 ani)
    vaccin DTaP-VPI (la 6 ani)
    vaccin RRO (la 7 ani)
    vaccin VPI (la 9 ani)
    vaccin DT9 diftero-tetanic (la 14 ani)

    In prima saptamina ai deja hepatita B si TBC
    La 12 luni le ai aproape pe toate facute. In felul asta s-a ajuns la eradicarea unor boli in lumea civilizata.

    iar pentru cine nu crede in vaccinuri, recomand o excursie in India fara sacosa de vaccinuri facute, si discutam peste 2-3 saptamini.
    • +1 (15 voturi)    
     M-am prins (Marţi, 29 septembrie 2015, 16:02)

     @bogdan [anonim] i-a raspuns lui bogdan1477

     Draga Bogdane, am inteles! Esti ceea ce se numeste un troll. Adica scri pe bani comentarii pe diverse subiecte. Nu-i bai. Inca nu este interzis (cred). Interzis este insa invatamantul daca nu ai vaccinuri. Gresesc ? )))
     Spuneai citez " vaccinul contra hepatitei de tip B (în primele 24 de ore de viaţă)". Eu completez pentru ca lumea sa te inteleaga ma bine cateva dintre modurile de transmitere ale hepatitei B ca tu nu le-ai enumerat : o cale de transmitere este contactul sexual neprotejat. Alta este folosirea in comun a aparatului de ras cu persoane infectate. lichidul menstrual si secretiile masculine transmit virusul . Si lista poate continua. Deci, ceea ce spui tu cu enfaza este ca in primele 24 de ore de la nastere, conform schemei acuale de vaciinare, copilul va fi protejat de hepatita B in cazul in care asupra copilului intrvin factorii externi enumerati mai sus - aparate de ras, sex neprotejat, lichide corporale etc. Bravo Bogdane! Sa-ti dea Dumnezeu cat mai multi copii pe care sa-i cresti sanatosi si vaccinati si sa-i duci in vacanta la mare si la munte cu banii catigati din postari )))) Am zis ! )))
     • +6 (10 voturi)    
      Greșit, despre trolling (Marţi, 29 septembrie 2015, 16:52)

      maxi rodrigues [utilizator] i-a raspuns lui @bogdan

      Nu intru în polemica vaccin - antivaccin.
      Doar să zic că troll nu e ceea ce crezi tu.

      https://en.wikipedia.org/wiki/Internet_troll

      Pe scurt, troll-ul e cel care postează mesaje jignitoare, mesaje care inflamează o discuție ducând-o spre conflict, cu unicul scop de a se distra.

      Omul a dat niște informații la o întrebare, și-a expus părerea pe subiect. Ăsta nu e trolling, e discuție civilizată, părerea mea.
     • +4 (6 voturi)    
      ok, daca tot concretizam (Marţi, 29 septembrie 2015, 17:13)

      bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui @bogdan

      hai sa vorbim despre hepatita B. Nu spun cu enfaza nimic, am dat paste dupa lista cu vaccinuri obligatorii gasita pe net.
      Si acu, despre cum se ia hepatita b:
      http://ruxandraposoiu.medlive.ro/2012/12/20/despre-hepatita-b/
      Virusul hepatitic B se transmite prin contactul cu sangele sau alte fluide ale corpului unei persoane infectate (sperma, secretii vaginale, lapte, saliva).
      ...riscul este mai mare in urmatoarele cazuri:
      Daca locuiti impreuna cu o persoana infectata.
      Femeile purtatoare ale acestui virus pot transmite infectia copiilor in timpul nasterii (transmitere verticala) si aproape toti copiii infectati vor dezvolta infectie cronica; din fericire, imunoprofilaxia reduce riscul

      Deci nu doar prin sex se ia, ci si prin lapte, saliva sau simpla locuire impreuna cu o persoana infectata.

      Asta ca sa vezi cit de documentat esti.
    • +3 (5 voturi)    
     nu (Marţi, 29 septembrie 2015, 23:58)

     doru001 [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

     nu poti sa crezi in vaccinuri. nu e o religie. trebuie verificat. fara amenintarea cu ridicarea licentei pentru medicii care spun adevarul.
     • -2 (4 voturi)    
      pai fa cum am zis eu (Miercuri, 30 septembrie 2015, 13:20)

      bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui doru001

      baga o excursie prin india ne-vaccinat la la difterie, poliomelita, hepatite, malarie, etc si reluam discutia intr-o luna. Ce zici, te bagi?
    • +7 (7 voturi)    
     un plan perfect.. (Miercuri, 30 septembrie 2015, 1:36)

     pehash [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

     care nu tine cont de particularitatile fiecarui individ. poate ca unui copil i-a transmis deja mama anticorpii necesari. poate ca altul este alergic la un vaccin sau are un sistem imunitar subdezvoltat si va contracta boala in loc sa produca anticorpii. sunt copii, nu sunt doar niste nume pe o lista.
     cred ca exagerezi cand spui ca "In felul asta s-a ajuns la eradicarea..". da, s-a redus foarte mult riscul, unele boli aproape ca au disparut, dar nu se faceau atat de multe vaccinuri. de ce se fac acum?.. are nevoie un nou nascut sa fie imunizat impotriva hepatitei B (cu riscurile de rigoare, oricat de mici ar fi) daca parintii nu sunt purtatori ai virusului?
     • -1 (1 vot)    
      pai... (Miercuri, 30 septembrie 2015, 13:34)

      bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui pehash

      In vest sunt citeva vaccinuri care nu se mai fac pentru ca s-a eradicat boala. De exemplu TBC sau hepatita A, nu se face in Belgia sau in UK.

      Iar despre hepatita B, gindeste-te doar cite mame de la tara pot fi purtatoare de hepatitab si pot da boala copilului. Sau gindeste-te ce sanse exista sa iei virusul de la un alt bebelus infestat prin saliva. Hepatita B, cel putin, se face cam in toate tarile dezvoltate, la nastere.

      Apropos, tu cum stii ca nu esti purtator de virus, fara sa se manifeste boala? Cind e ultima oara cind ti-ai facut analize pentru hepatitaB
      • +1 (1 vot)    
       pai?... (Miercuri, 30 septembrie 2015, 17:55)

       pehash [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

       si daca "mama de la tara" poate fi purtatoare, de vaccinezi toti copiii?
       nu ti se pare mai sanatos, mai eficient si mai putin riscant sa se asigure gratuite teste de sange pentru femeile insarcinate?..
       • 0 (2 voturi)    
        Si cu celelalte riscuri ce faci? (Joi, 1 octombrie 2015, 14:33)

        bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui pehash

        Cum ramane cu citiva copii aflati in aceeasi camera, copii care baga in gura acelasi jucarii?

        Sau altfel... oare de ce in toata lumea civilizata s-o fi facind vaccinul asta la nastere? Or fi toti orbiti de ndictatura medicala?
     • +1 (1 vot)    
      si au aparut altele,,, (Joi, 1 octombrie 2015, 18:18)

      AlinaLupu [anonim] i-a raspuns lui pehash

      eradicarea unora si aparitia altora ...alergiile,astmul autismul etc
    • +2 (2 voturi)    
     Asia (Miercuri, 30 septembrie 2015, 18:46)

     AndreeaBuzner [anonim] i-a raspuns lui bogdan1477

     Hahaha. Am fost de vreo 3 ori in India, Nepal, Tibet. Fara vaccinuri si fara nici un fel de medicamente. Si insarcinata in primul trimestriu cand riscul este mai mare.

     Ghici ce?

     Copilul are 9 ani, fara vaccinuri si fara vreun miligram de antibiotic si este foarte sanatos.

     Altceva ce ne mai recomandati?

     Bolile care au facut ravagii s-au eradicat in principal nivelului tot mia crescut de igena. Vezi inclusiv rapoartele OMS.
     • -1 (1 vot)    
      sigur ai fost in india? (Joi, 1 octombrie 2015, 14:35)

      bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui AndreeaBuzner

      Ori esti foarte norocoasa ori ai deja anticorpi la tot noianul de boli de pe acolo, ceea ce ma indoiesc. Daca ai fi fost in india ai fi vazut ce igiena beton e pe la ei, cum urinatul pe marginea drumului e un obicei comun, cum munti de gunoaie zac pe strazi, etc, etc. Eu mai degraba tind sa cred ca ai fost in India pe Discovery
  • -9 (23 voturi)    
   Oare nu este efectul vaccinurilor? (Marţi, 29 septembrie 2015, 9:41)

   Vali [anonim] i-a raspuns lui n

   Mă uimește modestia unora că doar mămicile sunt deștepte și tații nu.
   Oare această remarcă nu poate fi concluzia a nenumărate vaccinuri deja administrate?
   Oare mintea, sănătatea, comportamentele nu pot fi afectate de vaccinuri?
   Nu putem scoate rădăcina întreagă a unui pom fără să rupem sau să distrugem împrejurimile.
   Nici un vaccin nu se duce direct la țintă pentru boala care a fost conceput ci afectează un număr nedefinit de funcții și organe. De unde tragem noi concluzia că știu ei medicii/corporațiile pro vaccin ce este mai bine pentru noi. Oare ei nu știu mai bine că trebuie să intre într-un grafic respectând cifra de afaceri fără rezerve asupra efectelor populației?
   • +6 (14 voturi)    
    Nu (Marţi, 29 septembrie 2015, 12:26)

    alexpro [utilizator] i-a raspuns lui Vali

    nu si nu
   • +1 (9 voturi)    
    Pai e simplu (Marţi, 29 septembrie 2015, 14:51)

    bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui Vali

    Vezi cit e rata mortalitatii infantile si speranta de viata in tarile care nu au programe de vaccinare obligatorii (in special Africa) si care e rata mortalitatii infantile in tarile care isi vaccineaza copiii. Vezi citi mureau de toate bolile enumerate in articol acu 100 de ani si citi mor acum. Si vei trage singur concluzia.
    • +4 (8 voturi)    
     comparatii corecte (Marţi, 29 septembrie 2015, 15:27)

     Ionela [anonim] i-a raspuns lui bogdan1477

     In tarile cu sisteme medicale care isi permit vaccinarea, exista APA + SAPUN + Educatie!

     Nu compari vaccinare - mortalitatea Africa
     cu vaccinare-mortalitate UE pentru ca in Europa exista apa si sapun.
     • -2 (10 voturi)    
      Rahat TURCESC (Marţi, 29 septembrie 2015, 17:07)

      ab1951 [anonim] i-a raspuns lui Ionela

      Da de poliomielita din Europa din anii 50-60 ai auzit? Las-o bre cu săpunul că râde lumea...
     • +1 (7 voturi)    
      + sistem medical (Marţi, 29 septembrie 2015, 17:15)

      bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui Ionela

      E adevarat ca europa nu e africa, dar si europa avea cam aceeasi mortalitate infantila cu 50-100 de ani in urma cind era si apa si sapun.

      Nu stiu nici o tara cu apa calda care sa nu foloseasca vaccinuri. Oare toti or fi orbiti de industria farmaceutica cea ticaloasa?
  • -10 (42 voturi)    
   e o crima. (Marţi, 29 septembrie 2015, 9:52)

   MBA [utilizator] i-a raspuns lui n

   E o crima sa treci cu forta peste vointa parintilor. Dumnezeu a dat acesti copii in grija anumitor parinti si nu in grija Statului!!! Cine e Statul sa intervina peste vointa parintilor? Daca astfel de impuneri cu privire la viata se vor intampla, atunci Statul, in compasiunea sa, va trebui sa aloce un spatiu geografic unde sa poata trai Romani nevaccinati.
   • +23 (35 voturi)    
    Vointa parintilor? (Marţi, 29 septembrie 2015, 12:06)

    eu [anonim] i-a raspuns lui MBA

    Cine este statul sa intervina peste vointa parintilor cand parintii isi snopesc in bataie copiii?

    Cine este statul sa intervina peste vointa parintilor cand parintii isi trimit copii la cersit?

    Cine este statul sa intervina peste vointa parintilor cand parintii isi abuzeaza sexual copii?

    ... si mai pot continua pana maine dimineata.

    De ce presupui ca toti parintii pot discerne ce este bine pentru copii lor?

    Si cine spune ca statul iti interzice sa traiesti nevaccinet? E dreptul tau, nu ti-l ia nimeni.

    In schimb statul iti poate cere sa respecti anumite reguli ca sa intri intr-o colectivitate (fie ea scoala, gradinita, etc.) - sa te speli, sa fii curat, sa fii sanatos, sa fii vaccinat. E dreptul celorlalti oameni din colectivitate de a fi protejati de cei care nu sunt asa.

    Sau esti de parere ca doar unii au drepturi?
    • -12 (28 voturi)    
     ce comparatie e asta? (Marţi, 29 septembrie 2015, 12:38)

     calin [anonim] i-a raspuns lui eu

     tu esti cu capul...

     Cum sa pui semnul egal intre "cand parintii isi snopesc in bataie copiii/cand parintii isi trimit copii la cersit/cand parintii isi abuzeaza sexual copii" si refuzul de a face un vaccin?

     Refuzul de a face vaccinul e bazat pe dorinta parintelui de a isi proteja copii...nu de a le face rau.
     • -1 (13 voturi)    
      si ce te faci cu dorinta asta (Marţi, 29 septembrie 2015, 14:55)

      bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui calin

      ... cind copilul iti face tbc (ca e plina Romania de bolnavi care nu-si iau tratamentul), hepatita b, sau mai rau poliomelita. Oare n-o fi mai bine ca acei parinti, 99.9% totalmente ne-priceputi in domeniul medicinii, sa se increada in ce decide statul ca e obligatoriu?
      Iar daca vrei si un argument mai pe intelesul tau, de ce trebuie sistemul medical sa suporte costurile unui tratament de tbc/hepatita/etc ale unui copil caruia parintii nu au vrut sa-i faca vaccinul obligatoriu?
      • +6 (12 voturi)    
       garanteaza cineva ca nu are afecte secundare? (Marţi, 29 septembrie 2015, 16:46)

       arigo [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

       Imi garanteaza cineva ca nu are efecte secundare vaccinul respectiv?

       Ai citi vreodata prospectul unui vaccin? Chiar te rog. Ai citit de vaccinurile care au fost contaminate? Ai citit de vaccinuri incluse aici in lista aia dar care alte tarii nu le mai folosesc?

       Imi ceri sa am incredere in niste corupti? Care orice lege o dau e dovedita pentru folosul lor sau cu spaga aferenta/castigul aferent ulterior?

       In astia vrei sa am incredere? Nu mersi!
       • -3 (9 voturi)    
        Sunt 90% ca-n toate tarile din vest (Marţi, 29 septembrie 2015, 20:04)

        bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui arigo

        Vaccinul ala "contaminat" dadea mici reactii adverse (febra/varsaturi) la 1% din subiecti. Era nitel mai tare decit cel de la concurenta. Atit.

        Cit despre vaccinuri scoase in alte tari, stiu dar de ala de tbc, eradicata in 80% din europa. Probabil il vor baga la loc odata cu invazia romanilor in eurpa si mai ales odata cu migrantii sirieni. In rest, e cam la fel.
        • +1 (7 voturi)    
         ce informat esti (Miercuri, 30 septembrie 2015, 0:04)

         doru001 [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

         simptomele otravirii pot apare la un an dupa si ramin toata viata.
         • -4 (4 voturi)    
          De unde stii? (Miercuri, 30 septembrie 2015, 13:36)

          bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui doru001

          Cum stabilesti tu ca simptomele otravirii, alea aparute dupa un an, sunt de la vaccinul respectiv si nu de la altceva? Sau cum stii ca pot aparea dupa un an. A facut cineva un studiu?
      • +2 (6 voturi)    
       uite aici rezultat vaccing tbc+hepatita (Marţi, 29 septembrie 2015, 17:09)

       arigo [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

       http://edition.cnn.com/2015/05/10/health/mexico-vaccine-deaths/index.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+rss%2Fcnn_health+%28RSS%3A+CNN+-+Health%29
       • -3 (9 voturi)    
        si nu se aprinde nici un beculets?!? (Marţi, 29 septembrie 2015, 20:11)

        bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui arigo

        E vorba de un satuc dintr-o zona saraca din mexic, cu 52 de copii vaccinati, din care 31?!? au avut reactii adverse si doi au murit. In orice maternitate din romania fiecare nou-nascut face tbc+ hepatitab inainte de a pleca acasa si nu stiu de vrun caz de deces pe motiv de vaccin.

        Nu ti se pare putin probabil ca acei copii sa fi facut reactii adverse de la vaccin? 31 din 52?!? Nu e mai probabil ca de vina sa fi fost niste ace ne-sterile sau altceva de genul asta? Nu e dubios ca acolo peste 50% s-au simtit rau si in orice maternitate din lumea civilizata rata de reactii adverse e sub 1 la 10.000?

        Eu nu spun sa nu venim cu argumente, dar hai sa si gindim nitel...
        • +2 (2 voturi)    
         Link-uri (Marţi, 29 septembrie 2015, 22:18)

         Addtru [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

         http://www.naturalnews.com/SearchResults.asp?pr=NN&query=vaccines
         • -2 (2 voturi)    
          daaa (Miercuri, 30 septembrie 2015, 13:40)

          bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui Addtru

          Pai pe logica de la naturalnews.com, toate medicamentele sunt nocive, toate contin substante chimice periculoase. Si totusi fara ele murim mult mai devreme. N-a zis nimeni ca medicamentele nu au si parti rele, dar cind partile pozitive sunt de 10 ori mai multe, parca se merita sa le adopti, nu?
      • +2 (2 voturi)    
       binele cu forta (Miercuri, 30 septembrie 2015, 0:03)

       doru001 [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

       "mai intii sa nu faci rau." ai auzit de gluma asta?
      • +3 (3 voturi)    
       Dvs va folositi ratiunea? (Miercuri, 30 septembrie 2015, 13:21)

       Cremene1 [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

       Domnia voastra, stimate user care posteaza sub nick name-ul "bogdan1477" dovediti ca sunteti foarte fidel principiului "noi muncim, nu gandim". Stimate user, pana in urma cu foarte putini ani rata de acoperire vaccinala pentru TBC era enorma (in jur de 95%), cu mult peste rata "recomandata" de OMS. Cu toate acestea, asa cum recunoaste si domnia voastra, e plina Romania de oameni bolnavi de TBC. Acum, daca nu ati fi un adept atat de fidel al principiului enuntat mai sus, v-ati fi intrebat si domnia voastra cum poate fi explicata rational o asemenea situatie? Adica ai rata de acoperire vaccinala de peste 95% de zeci de ani si, cu toate acestea, ai tara plina de oameni bolnavi de TBC? Din pacate insa, fiind dvs un adept atat de fidel al acelui principiu, nu va puneti nici un fel de intrebari. De asemenea domnia voastra aveti incredibilul tupeu de a afirma ca parintii ar trebui sa se increada in ceea ce decid cei care conduc aceasta tara? Sunteti in toate mintile, stimate domn? Unde naiba traiti, in ce lume paralela cu a noastra? Institutul Cantacuzino a fost distrus tocmai de cei in care ne cedeti sa avem incredere oarba, sistemul sanitar e la pamant tot din cauza lor, iar dvs ne cereti sa avem incredere oarba in ei? Nu mai vorbesc despre faptul ca cei in care ne cereti sa avem incredere oarba intra la inchisoare, pe rand, din cauza ilegalitatilor savarsite de ei. In asemenea indivizi vreti domnia voastra sa avem incredere? Imi este foarte greu sa cred ca o persoana de buna credinta ar putea sustine o asemenea ineptie, de aceea cred ca domnia voastra face parte din "grupul" celor care au de castigat in mod direct daca se instituie dictatura medicala. Tot domnia voastra intrebati "de ce trebuie sa suporte sistemul medical costurile unui tratament de tbc/hepatita/etc" ale unui copil nevaccinat. Va rog frumos sa ne explicati dvs de ce trebuie sistemul medical sa suporte costurile anuale foarte mari cu tratamentul bolilor de care sufera fumatorii, alcoolicii sau drogatii?
       • -2 (2 voturi)    
        pai am explicat asta mai sus (Miercuri, 30 septembrie 2015, 17:43)

        bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui Cremene1

        Anticorpii la tbc nu imunizeaza pe viata, de aia se face in scoala testul ala de tbc de care ne amintim cu totii. Dupa care, la adulti, sistemul imunitar se descurca singur atit timp cit corpul nu e supus la malnutritie severa sau oboseala severa.

        Cit despre numarul mare de cazuri, el apare fix de la malnutritie combinata cu lipsa de somn si de cele mai multe oric cu excesul de alcool. Si in plus, bolnavul, daca si-ar lua medicatia, in 3 zile nu ar mai fi contagios. Dar multi uita sa si-o mai ia, si merg pri autobuz raspindind virusul pe la tot poporul. De aia e bine sa ai copilul vaccinat de tbc. Sistemul lui imunitar e mult mai predispus la a dezvolta boala decit la un adult.
        • 0 (2 voturi)    
         Unde sunt studiile stiintifice? (Joi, 1 octombrie 2015, 11:28)

         Cremene1 [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

         Stimate domn, unde sunt studiile stiintifice care sa demonstreze ca "copiii sunt mult mai predispusi sa faca TBC decat adultii"?

         Iar prin raspunsul dvs nu stiu daca v-ati dat seama, dar confirmati ceea ce spun multi dintre noi : o parte dintre vaccinuri sunt inutile. Daca zeci de ani rata de acoperire vaccinala pentru BCG a fost de peste 95%, iar Romania este tot de zeci de ani pe primele locuri la nr de imbolnaviri de TBC, trebuie sa fii cel putin orb ca sa nu vezi o corelatie statistica clara intre nr mare de persoane vaccinate si nr mare de oameni bolnavi de TBC. Dar cum sa vedeti domnia voastra o asemenea corelatie, cum sa vedeti ca, in ciuda faptului ca au fost vaccinati, foarte multi oameni se imbolnavesc de TBC? Ar fi imposibil sa vedeti acest lucru, ar insemna sa va renegati credinta profunda pe care o aveti in dogma cf careia "vaccinurile sunt bune si sigure".
         • -2 (2 voturi)    
          Pai aici nu trebuie studii (Joi, 1 octombrie 2015, 14:49)

          bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui Cremene1

          TBC-ul e o boala care se dezvolta pe fondul unui sistem imunitar deficitar. Iar copiii sub 5-6 ani si batrinii sunt grupele de virsta cu sistem imunitar deficitar prin definitie.

          Cit despre vaccinare versus boala, este deasemenea cunoscut ca anticorpii la TBC nu sunt pe viata. De aia si noi amk facut vaccin la virsta mica, si dupa aia in scoala am mai facut de macar 2 ori testul ala de tesut cutanat ca sa se vada daca avem sau nu anticorpi la tbc, in caz contrar fiind re-vaccinati.

          Iar incidenta mare a TBC-ului la noi e legata de saracie plus consumul de alcool si tutun. Tot muncitorul roman care isi incepe ziua de lucru cu o cinzaca si pina seara baga jumate de kil de tuica e predispus la TBC.

          Uite aici primii citiva factori de risc:
          • Persoane paupere, fara adapost
          • Infectatii HIV
          • Utilizatorii de droguri si alcool in exces
          • Scaderea imunitatii: transplant de organe, boli autoimune, tratament imunosupresor
          • Afectiuni cronice: diabet zaharat necontrolat, ciroza, rezectii gastrice, hemodializa etc


          Aici as mai adauga si lipsa de responsabilitate a bolnavilor, care uita sa-si ia medicatia, devenind astfel focar de infectie, de lipsa de educatie (tusitul fara mina la gura) si lipsa de igiena.
          • +1 (1 vot)    
           Stimate domn (Vineri, 2 octombrie 2015, 13:29)

           Cremene1 [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

           Vad ca refuzati sa acceptati un adevar care este evident pentru orice om de buna credinta : vaccinul BCG nu este deloc eficient. Iar in Romania lipsa eficientei lui este demonstrata in mod clar de numarul mare de persoane bolnave de TBC, majoritatea covarsitoare dintre bolnavi fiind vaccinati cu vaccinul BCG! Din pacate dvs ne demonstrati ca, in ce va priveste, este greu de inteles un adevar atat de evident.
    • -8 (26 voturi)    
     Prost mai esti (Marţi, 29 septembrie 2015, 12:45)

     Gigi [anonim] i-a raspuns lui eu

     Nenea, stii tu cine e Statul? Statul sunt aia din care baga DNA-ul unul cate unul la puscarie, in fiecare luna. Crezi tu ca Statul are grija de copiii tai mai bine decat tine? Ii fi si tu unul de la stat, spagar de mare clasa....
     • +8 (14 voturi)    
      Statul suntem noi (Marţi, 29 septembrie 2015, 13:03)

      eu [anonim] i-a raspuns lui Gigi

      Trist, dar adevarat... Statul suntem noi astia care ii votam pe cei pe care ii baga DNA-ul la puscarie!

      Si am inteles ca sunt prost (stiam oricum, insa iti multumesc ca mi-ai confirmat), dar tu cand inveti sa scrii?
      • +1 (3 voturi)    
       dar a scris corect (Miercuri, 30 septembrie 2015, 0:06)

       doru001 [utilizator] i-a raspuns lui eu

       si cruda realitate este ca desteptii gindesc cu capul lor.
    • +6 (18 voturi)    
     19% (Marţi, 29 septembrie 2015, 15:30)

     Ionela [anonim] i-a raspuns lui eu

     De acord!

     Dar nu inteleg ce rau face un copil nevaccinat intr-o comunitate vaccinata!

     Ii imbolnaveste? :))

     Sau cei 19% din Bucuresti reprezinta scaderea cifrei de afaceri cu 19% in randul companiilor care fac bani din vaccinuri?

     Trendul scaderii vanzarilor continua, nu le suna bine... fac un lobby, fac o lege :))
    • +2 (2 voturi)    
     Sunteti naiv... (Marţi, 29 septembrie 2015, 22:16)

     Addtru [utilizator] i-a raspuns lui eu

     ...daca va incredeti atat de mult in Stat.
    • +1 (1 vot)    
     comparatii incorecte (Miercuri, 30 septembrie 2015, 17:01)

     MBA [utilizator] i-a raspuns lui eu

     Statul poate sa intervina cand parintii sunt inconstienti, imorali. Dar cand parintii sunt constienti si informati si isi asuma deciziile, nu e permisa interventia Statului. Maine ne vor impune sa purtam cipuri de identificare pe motive tot de frica (cica pentru siguranta noastra). Revenind la vaccinuri, nu ati raspuns la faptul ca daca vaccinul te protejeaza, ce te doare capul ca altii vor sa le traiasca copiii neprotejati?
   • +4 (12 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Marţi, 29 septembrie 2015, 12:57)

    [anonim] i-a raspuns lui MBA

   • -5 (13 voturi)    
    despre stat! (Marţi, 29 septembrie 2015, 15:18)

    n [anonim] i-a raspuns lui MBA

    in Romania STATUL DA GRATIS ASIGURARE MEDICALA COPILULUI TAU! eu in America platesc 1200 $ lunar sa am asigurare eu si copilul meu! nu imi da statul nimic ca tie... care ridici problema cu obligatie... ca fapt divers. copil 3 ani si 2 luni - in cazul meu... vaccinat ... nu a vazut medicul decat pentru vaccinuri! nu boala nu nas curgand nu febra! e drept ca e alaptat natural si mananca natural... dar are vaccinurile inclusiv de de gripa ANUAL ... Statul iti da scoala si gradinita GRATIS! eu platesc 1100 $ gradinita si nu imi pot duce copilul nevaccinat acolo sa imbolnavesc alti copilasi!iar daca copilul prezinta febra sau urme de boala e izolat si ma suna sa il duc acasa asta dupa ce medicul gradinitei il verifica .. adica ai responsabilitate! nu iti bati joc de copiii altora ca sa te trezesti la tribunal ca esti tu inconstient.. dar cui pasa? si chestia cu Dumnezeu... care a DAT MEDICI SI CUNOASTERE NU FANATISM ORB SI INCULTURA!
    • +2 (2 voturi)    
     Despre prostie (Miercuri, 30 septembrie 2015, 17:00)

     Skipper1 [utilizator] i-a raspuns lui n

     Daca e bolnav copilul, nu ti-l primeste la gradinita nici in Romania. Si asa trebuie. CAND e bolnav, nu trebuie primit.

     7Un copil nevaccinat nu e echivalent cu un copil bolnav. Iar daca e vaccinat nu inseamna ca e sanatos si nu se va imbolnavi niciodata.

     Folositi-va naibii creierele alea spalate.
    • +3 (3 voturi)    
     mai incet... (Miercuri, 30 septembrie 2015, 17:08)

     MBA [utilizator] i-a raspuns lui n

     Nici un copilas vaccinat de la gradinita nu e in pericol daca-ti duci copilul nevaccinat acolo. Ca doar de-aceea s-au vaccinat. Nu cred in sumele vehiculate de tine. In general asigurarea medicala ti-o plateste angajatorul si nu e nici pe departe 1200$ pe luna. Si eu am lucrat 3 ani in State si stiu ce vorbesc... Raspunsul acesta al dvs. pare fi unul "la comanda"...
  • -13 (31 voturi)    
   fff (Marţi, 29 septembrie 2015, 10:27)

   Alina [anonim] i-a raspuns lui n

   tratametul medical impotriva consimtamantului este interzis prin charta ONU a drepturilor omului, holocaust, va spune ceva acest cuvant? in plus cine poate interzice dreptul unui copil la educatie? iar dl de mai sus ar trebui sa vizualizeze ca, daca acesta este viitorul, in curand vor veni si dupa dansul. vaccinurile sunt un business de miliarde , ca urmare se va avea in vedere si vaccinarea obligatorie a adultilor.
   • -2 (16 voturi)    
    Asta nu e tratament, e preventie (Marţi, 29 septembrie 2015, 14:58)

    bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui Alina

    Oare cum ar fi sa aduci in clasa unul cu paduchi? Sau unul cu riie? Sau unul cu ciumma, poftim. Ca doar si ala are dreptul la educatie, nu?
    • +5 (13 voturi)    
     SOFISM trasparent (Marţi, 29 septembrie 2015, 17:03)

     Sofia [anonim] i-a raspuns lui bogdan1477

     Una e sa fii purtator de boli si alta sa fii nevaccinat.

     Bogdane, eu inteleg ca trolli trebuie sa fie rapiz in reactie dar mai trebuie si gandit, din cand in cand.

     UNDE PUTE TOATA TREABA ASTA: e ca SE CERE OBLIGATIVITATEA VACCINARII. Parintii care au dubii fata de vaccinuri nu vor decat sa fie lasati sa-si creasca copii dupa forma mentis-ul lor.
     De ce nu se poate ajunge la un comprimis echilibrat: cine vrea bine si cine nu vrea iarasi bine ?

     Nu va impiedica nimeni sa faceti munca de lamurire, daca sunteti convinsi de justetea cauzei voastre.
     DAR SA IMPUNETI / faceti obligatorie vaccinarea e o intruziune a statului in sfera privata.

     Oricum, se va ajunge nu doar la Curtea Constitutionala cu asta ci la C. Eurpeana de JUStitie ( va dura ani ar CJUE va trebui sa statuteze.
     Pentru necunoascatori, CJUE nu prea da sentinte in favoarea statelor :).
     • 0 (6 voturi)    
      doamna sofica (Marţi, 29 septembrie 2015, 20:16)

      bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui Sofia

      Nu zice nimeni ca cei care nu vor sa se vaccineze sunt strinsi cu arcanul si bagati in camera de intepat cu acul, ci doar ca nu mai au dreptul sa-si duca copiii, potentiali purtatori ai boli contra carrora nu s-au vaccinat, la scoala. Si asta pentru ca acolo pot imbolnavi alti copii care au facut vaccinul, dar au sistemul imunitar slabit si pot contacta bolile. Asta e problema. De ce sa-mi expun eu copilul unui potential purtator de hepatita B sau TBC doar pentru ca parintii lui nu vor sa-l vaccineze?!?
    • -1 (3 voturi)    
     interesant (Miercuri, 30 septembrie 2015, 0:10)

     doru001 [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

     ca nu doresti o investigatie a rapoartelor despre otravirea vaccinurilor si falsificarea statisticilor. vii cu tot felul de sofisme de trei parale.
     • -1 (1 vot)    
      pai vino dorule cu dovezile (Miercuri, 30 septembrie 2015, 13:48)

      bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui doru001

      Arata-mi tu raportele alea secrete despre otravirea vaccinurilor si falsificarea statisticilor, si discutam. Da' tu tot ce poti sa faci e sa ma trimiti pe mine la google sa caut....


      Eu vin cu un argument solid, cu o statistica care nu poate fi falsificata: mortalitatea infantila si speranta de viata in tarile cu si fara rata de vaccinare aproape de 100%. Cind vezi ca in tarile unde nu se vaccineaza copiii mortalitatea infantila e de citeva ori mai mare decit in cele unde se vaccineaza, inseamna ca efectul vaccinului e bun.
    • 0 (0 voturi)    
     Asta e prostie (Miercuri, 30 septembrie 2015, 16:57)

     Skipper1 [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

     Un copil nevaccinat nu e echivalent cu un copil cu purici, raie sau ciuma. Daca copilul e bolnav, nu il primesti la gradinita, indiferent ca e vaccinat sau nu.
     • 0 (0 voturi)    
      Da, doar ca intrebarea e cum stii (Miercuri, 30 septembrie 2015, 17:45)

      bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui Skipper1

      Cum stii ca are hepatita B? Simptomele apar la ceva timp dupa ce copilul devine contagios. La fel cu TBC-ul. Si probabil la fel e si cu alte boli. Si diferenta fata de riie e ca bolile astea lasa urme adinci si de multe ori pe viata.
  • +9 (15 voturi)    
   Comunistii (Marţi, 29 septembrie 2015, 11:13)

   Gigi-al-mai-tare [utilizator] i-a raspuns lui n

   au facut asta acum 50 de ai, le-a trebuit capitalistior alte 25 de ani ca sa ajunga la aceeasi politica.
  • -11 (23 voturi)    
   dreptatea trebuie impartita (Marţi, 29 septembrie 2015, 11:16)

   jackalphonse [utilizator] i-a raspuns lui n

   cu alte cuvinte, la ce bun sa faci un vaccin care este valabil doar jumatate de an?
   • +2 (2 voturi)    
    Pentru (Miercuri, 30 septembrie 2015, 14:35)

    ionisus [utilizator] i-a raspuns lui jackalphonse

    ca peste o jumatate de an sa-l faci pe urmatorul!
    Sistemul trebuie sa functioneze in timp, nu-si poate permite pauze, stagnari sau dezbateri publice, care nu aduc niciun fel de ''beneficii'' !
  • -8 (32 voturi)    
   Privare de drepturi (Marţi, 29 septembrie 2015, 11:33)

   DragosC [anonim] i-a raspuns lui n

   Acum 25 de ani? Si copii care au deveniti handicapati in urma vaccinarii ce le spui? Sau parintilor acelor copiii? Am in jurul meu atatia...

   Nu vad din legea asta decat mafia farmaceutica din spate. E dreptul meu ca parinte sa il vaccinez sau nu.

   Cica "infractiunea de rele tratamente aplicate minorului de catre parinti". Il feresc de handicap, draga stat condus de interese monetare...

   Treziti-va, romani!
   • +5 (25 voturi)    
    Nu (Marţi, 29 septembrie 2015, 11:45)

    George Harazan [utilizator] i-a raspuns lui DragosC

    Nu ai dreptul de a-ti pune copilul in pericol.
    • +2 (4 voturi)    
     pai tocmai (Miercuri, 30 septembrie 2015, 0:12)

     doru001 [utilizator] i-a raspuns lui George Harazan

     asta iti explicam tie. increderea ta oarba in niste autoritati aflate la zeci de mii de kilometri departare este bolnavicioasa. eu n-am incredere in politistul de pe strada mea.
   • -1 (17 voturi)    
    esti nevaccinat, ca sa nu spun bolnav. (Marţi, 29 septembrie 2015, 11:46)

    kkciosuldelahamangia [utilizator] i-a raspuns lui DragosC

    .
   • 0 (8 voturi)    
    chiar, cati? (Marţi, 29 septembrie 2015, 14:30)

    Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui DragosC

    Ia zi exact CATI copii ai in jur si, dintre ei, CATI sunt "handicapati din cauza vaccinarii"?
    Cifre exacte, te rog...!
    • +1 (7 voturi)    
     Marginalizati (Marţi, 29 septembrie 2015, 15:06)

     Ionela [anonim] i-a raspuns lui Codruta N

     Adesea copiii cu probleme sunt marginalizati atat de societate cat si de frustrarea si supararea parintilor. Acestia nu pot fi numarati pentru ca stau ascunsi in case!
  • +3 (3 voturi)    
   vaccine-derived poliomielithis (Miercuri, 30 septembrie 2015, 9:24)

   GogudelaGaze [utilizator] i-a raspuns lui n

   Pozitia mea fata de vaccinuri este una circumspecta.
   Sunt pentru optiunea individuala in ceea ce priveste sanatatea ta si a copilului tau, nu pentru obligare.

   IATA, ce nu spun cei care vaccineaza, despre focarul de poliomielita care e aproape de noi (Ucraina): ca acele cazuri au fost PROVOCATE de vaccin.
   Alte cazuri, non-vaccin se pare ca nu sunt.
   Cititi aici sursa: http://www.who.int/csr/don/01-september-2015-polio/en/
   WHO=World Health Organisation asadar nu un srl sau ong de apartament.
 • -5 (11 voturi)    
  Citizen Cattle (Marţi, 29 septembrie 2015, 6:15)

  Alex L. [anonim]

  http://www.grrrgraphics.com/images/vaccinations_ben_garrison.jpg
 • 0 (12 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Marţi, 29 septembrie 2015, 6:18)

  [anonim]

  • +1 (5 voturi)    
   si ei trebuie tratati (Miercuri, 30 septembrie 2015, 0:14)

   doru001 [utilizator] i-a raspuns lui

   pentru binele lor, cu prozac.
 • -5 (17 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Marţi, 29 septembrie 2015, 6:24)

  [anonim]

 • -3 (25 voturi)    
  Genocid mascat (Marţi, 29 septembrie 2015, 6:51)

  NWO [anonim]

  Vaccinarea obligatorie nu face decat sa incalce drepturile constitutionale. UE acum si gandeste pentru noi, maine o sa ne si oblige sa nu mai mancam sau sa respiram ca este mai bine pentru sanatate. Toate aceste "vaccinuri" nu sunt decat testari pe copiii vostri si sunteti inconstienti daca acceptati! ROMANIA TREZESTE-TE!!
  • 0 (2 voturi)    
   da, si eu cred (Miercuri, 30 septembrie 2015, 0:15)

   doru001 [utilizator] i-a raspuns lui NWO

   ca motivele nu sint financiare, ci demografice: sintem prea multi.
 • -5 (19 voturi)    
  Taxe... taxe... taxe... (Marţi, 29 septembrie 2015, 7:36)

  echidistantul_ [utilizator]

  Nu poti inmatricula masina fara sa platesti "taxa de mediu"
  Nu poti inscrie copilul la gradinita fara sa platesti "taxa de vaccin".
  Dar ce, credeati ca dictatorul a murit in 89?
  • +1 (1 vot)    
   Sigur (Miercuri, 30 septembrie 2015, 14:39)

   ionisus [utilizator] i-a raspuns lui echidistantul_

   ca dictatorul a murit, dar numai ca sa faca loc dictatorilor!
   Atunci era unul(care a facut si multe lucruri bune), acum sunt mii!
   Ce ti-e si cu ''democratia''asta!
 • -11 (25 voturi)    
  nu zau (Marţi, 29 septembrie 2015, 8:31)

  burebista [anonim]

  de ce trebuie dat vaccinul de poliomelita ? Boala nu mai exista in Europa de 20 de ani , sunteti cretini

  Vaccinul de rubeola, rujeola si oreon - nici nu exista pe vremea noastra , toti copii faceau bolile copilariei
  • +11 (15 voturi)    
   ai ratat stirile (Marţi, 29 septembrie 2015, 12:30)

   George Harazan [utilizator] i-a raspuns lui burebista

   Tocmai ce a aparut in Ucraina
   • -1 (5 voturi)    
    ehe (Miercuri, 30 septembrie 2015, 0:18)

    doru001 [utilizator] i-a raspuns lui George Harazan

    ba din contra, am ascultat atent: in Ucraina poliomielita este cauzata de vaccinul anti poliomielitic in rindurile celor nevaccinati. de aceea, numai cei nevaccinati ar trebui acceptati la scoala.
  • +13 (21 voturi)    
   Habar n-ai (Marţi, 29 septembrie 2015, 12:45)

   alexpro [utilizator] i-a raspuns lui burebista

   ce spui. Tocmai au aparut cazuri de poliomelita in Ucraina la granita cu Romania.

   Intr-adevar rubeola e considerata o boala usoara. Dar pentru anumite categorii de pacienti, cum ar fi femeile insarcinate e foarte periculoasa. Cum cred ca stii ca femeile insarcinate, oamenii in varsta si anumiti copii nu pot fi imunizati, si atunci se bazeaza pe imunitatea de grup.
   Aproximativ 90% dintre copiii nascuti din mame cu rubeola in primele 11 saptamani de sarcina dezvolta rubeola congenitala, ceea ce poate avea ca efecte: retard de crestere, cataracta, surzenie, malformatii cardiace congenitale, malformatii ale altor organe, retard mintal.

   Rujeola produce frecvent suprainfectii care duc la pneumonie, otite si altele. 1 caz din 1000 pana la 2000 duce la encefalita! (stii tu febra mare, convulsii, coma)

   Exista patru complicatii grave ale oreionului: meningita, encefalita (again), surditatea, si orhita (infectie a testiculului/testiculelor - la 40% din barbatii ce au trecut de pubertate). Peste 50% din pacienti vor avea meningita, care poate aparea in cursul oricarei perioade de boala. O forma usoara, dar totusi prezinta toate riscurile unei meningite.

   Compara aceste efecte cu efectele adverse ale vaccinurilor si mai spune-ne o data cine ii cretin?
   • 0 (8 voturi)    
    In laborator nu pe forum (Marţi, 29 septembrie 2015, 15:13)

    Ionela [anonim] i-a raspuns lui alexpro

    In 2010, 1 din 68 copii a fost diagnosticat cu autism! Legatura dintre cele doua (vaccinuri si autism) trebuie demontata in laborator nu la conferinte sau pe forumuri. Tot internetul vuieste de marturii iar baietii destepti cred ca le pot demonta din gura sau tastatura.

    De asemenea, substantele neurotoxice din vaccinuri (s-a admis - oficial - concentratia de Hg - mercur e mai mare in urma vaccinarii) nu fac decat sa potenteze legatura intre : vaccin - neurotoxicitate si autism si eventual alte boli.

    1 din 68 permanent nu se compara cu 1 din 2000 temporar si cu sanse de recuperare.
    • 0 (8 voturi)    
     1 din 68??? (Marţi, 29 septembrie 2015, 17:20)

     Carmen [anonim] i-a raspuns lui Ionela

     Nu stiu unde cititi asa ceva, dar uitati-va in jur. In jurul dumneavoastra, printre rude, prieteni, colegi de scoala/gradinita cu copilul dumneavoastra exista o asemenea proportie? Eu nu cunosc personal nici un copil bolnav de autism, si credeti-ma am 2 copii la scoala, si cercul meu de cunoscuti depaseste 68 de copii. Cred ca ar trebui sa inchideti FB-ul si internetul in general, pentru linistea dumneavoastra interioara, si sa traiti in lumea reala.
     • -1 (3 voturi)    
      da, unul din 68 (Miercuri, 30 septembrie 2015, 12:28)

      Liora [utilizator] i-a raspuns lui Carmen

      Va recomand sa va uitati muuuult mai bine in jur si da, in lumea reala. In clasa fiului meu sunt trei copii cu autism sau alte tulburari de dezvoltare.Si aproape de cate ori ma duc in parc vad cel putin un copil pe saptamana, la care eu, ce-i drept, recunosc simptomele...si daca sunteti curioasa (sau poate vreti sa va pastrati linistea interioara, stiu si eu) sa vedeti cu ce se confrunta parintii unui asemenea copil zi de zi, ora de ora (in timp ce dumneavoastra va pastrati linistea interioara) va recomand site-ul "autism daddy" - dati un google cand va permite linistea interioara cate o mica tulburare...
   • 0 (0 voturi)    
    si raceala,uneori e mortala (Joi, 1 octombrie 2015, 18:21)

    AlinaLupu [anonim] i-a raspuns lui alexpro

    si raceala e o boala usoara dar pentru unii efatala
  • -1 (5 voturi)    
   @burebista (Marţi, 29 septembrie 2015, 18:16)

   adrian_rolland [utilizator] i-a raspuns lui burebista

   esti retard... Poliomelita INCA ucide in Europa! Si culmea, la granita cu Romania!
 • +7 (13 voturi)    
  supliciu nu atat de mare (Marţi, 29 septembrie 2015, 8:33)

  Arabu [anonim]

  nu sunt 8 vaccinari, sunt doar vreo 3
  dar sunt binevenite
 • -4 (24 voturi)    
  PERTUSSIS!!!!!!!?????????!!!!!!!!! (Marţi, 29 septembrie 2015, 8:36)

  Dan [anonim]

  ATENŢIE!
  Vaccinurile se justifica numai în cazul bolilor contagioase cu risc mare de aparitie in Romania! Pertussis nu se justifica la noi. El are efecte adverse dovedite in studiile occidentale si este un vaccin discutabil in mediul occidental. In plus nu toate tarile occidentale au adoptat acest vaccin....... De ce noi?
  • +8 (18 voturi)    
   / (Marţi, 29 septembrie 2015, 12:38)

   George Harazan [utilizator] i-a raspuns lui Dan

   Visezi, toate tarile au acest vaccin.
  • -1 (13 voturi)    
   pai cum de ce? (Marţi, 29 septembrie 2015, 12:51)

   de ce pertusis? [anonim] i-a raspuns lui Dan

   Pai mai au ei versiuni simple ale vaccinurilor? Acum sunt mai toate combinate DTaP, ROR, DTP, Hexa, Penta, tri valente...
   Voles noles treț sa le faci pe toate...Problema ta daca ti-a facut copiluț oreion si rubeola, deci are imunitate naturala (pe viata!!!!) la astea doua. Tre sa faca ROR! Sa aiba "imunitate" si la rujeola. Si tre sa faca si rapelurile ca asa e schema impusa de "Statul Roman".
   E logic domne...e logic.
 • +7 (7 voturi)    
  Hotnews, oferiti si link-ul de la C.DEP sau SENAT (Marţi, 29 septembrie 2015, 8:52)

  Marius [anonim]

  Hotnews, va rog oferiti si link-ul unde apare acest proiect de lege.
 • -8 (22 voturi)    
  super (Marţi, 29 septembrie 2015, 8:54)

  Cata79 [utilizator]

  romania era oricum piata de test pentru medicamente, aditivi in mincare, alea alea...
  noi si africa...
 • +4 (4 voturi)    
  . (Marţi, 29 septembrie 2015, 8:58)

  adi [anonim]

  Posibil să vedem și noi proiectul, mâine poate? :)
 • -8 (22 voturi)    
  Vaccinul-intre adevar si minciuna (Marţi, 29 septembrie 2015, 9:04)

  Cristian Pavel [anonim]

  Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a efectuat între 1968 şi 1971 un foarte mare studiu asupra vaccinului în India. Acolo, într-un areal foarte mare, au fost vaccinaţi contra TBC-ului 364.000 de oameni. Rezultatul? Un pumn zdravăn, direct în nasul experţilor şi cercetătorilor: în arealul unde s-a practicat vaccinarea, şi deci unde conform „logicii“ stupide a experţilor, TBC-ul ar fi trebuit să fie eradicat, au avut loc mai multe îmbolnăviri şi decese decât într-un alt areal de aceeaşi mărime, unde nu fusese aplicată „geniala logică ţepoasă“ a experţilor!!! Şi asta lăsând complect la o parte efectele secundare şi afecţiunile provocate de către „minunea secolului“ săracilor indieni traşi în ţeapă. OMS a încheiat studiul cu concluzia că eficacitatea vaccinării a fost de 0 (zero) procente.
  • +3 (11 voturi)    
   povesti cu pesti (Marţi, 29 septembrie 2015, 13:09)

   outside_the_wall [utilizator] i-a raspuns lui Cristian Pavel

   vreau dovada
   • -3 (5 voturi)    
    ah, nu, stimabile (Miercuri, 30 septembrie 2015, 0:22)

    doru001 [utilizator] i-a raspuns lui outside_the_wall

    tu trebuie sa arati dovada ca vaccinurile nu sint otravite, nu eu ca sint.
    • +1 (3 voturi)    
     Basic logic, dear... (Miercuri, 30 septembrie 2015, 0:31)

     outside_the_wall [utilizator] i-a raspuns lui doru001

     Povara dovezii stă pe umerii celui care afirmă ceva, nu pe umerii celui care se îndoieşte de acea afirmaţie. Temă de casă (sper că înţelegi engleza): https://en.wikipedia.org/wiki/Philosophic_burden_of_proof
     • 0 (4 voturi)    
      asadar (Miercuri, 30 septembrie 2015, 11:15)

      doru001 [utilizator] i-a raspuns lui outside_the_wall

      de aia nu-ti pasa ca sint falsificate testele. nu ar trebui testate deloc. dupa ce omori mii de oameni, cumva cineva iti dovedeste tie ca esti vinovat de asta (de parca ai accepta vreodata!) si apoi gasesti alta otrava. si eu sint obligat s-o platesc si sa ma otravesc dupa cum vrei tu. in lumea asta vrei sa traiesti.
      • +1 (1 vot)    
       otrava? (Miercuri, 30 septembrie 2015, 12:31)

       outside_the_wall [utilizator] i-a raspuns lui doru001

       Repet, ce dovezi ai?
     • +1 (3 voturi)    
      it's easy (Miercuri, 30 septembrie 2015, 12:55)

      doru001 [utilizator] i-a raspuns lui outside_the_wall

      amice, nu sint sclavul tau. daca vrei sa-mi faci vaccin trebuie sa imi arati toate dovezile, toata procedura de fabricare si de testare, in fata mea, in timp real, si chiar daca pina la urma ai dreptate, tot depinde de mine ce voi face. daca incerci sa ma otravesti, ma voi apara. va fi razboi. te va costa.
      • +1 (3 voturi)    
       lol (Miercuri, 30 septembrie 2015, 14:25)

       outside_the_wall [utilizator] i-a raspuns lui doru001

       La fel ceri şi când mergi cu avionul, să fie fabricat şi testat în faţa ta, sau ai încredere în ştiinţă? Eşti absurd amice. Degeaba ar fi fabricat şi testat în faţa ta, că tot te-ai îndoi. Asta, pentru că nu ai niciun habar ai de ştiinţă şi de metoda ştiinţifică şi îngiţi toate gogoşile pseudoştiinţifice de pe net.
     • -1 (1 vot)    
      nu gindesti de loc? (Miercuri, 30 septembrie 2015, 12:56)

      doru001 [utilizator] i-a raspuns lui outside_the_wall

      in primul rind, tu esti cel care vine cu tratamente minunate si afirmi ca sint grozave. tu trebuie sa dovedesti aceste afirmatii.

      in al doilea rind, aici nu este vorba despre filozofie, ci despre vietile oamenilor. pina la verificarea stricta a otravirilor si a altor efecte secundare care au fost ascunse, distribuirea acestor substante trebuie interzisa.
      • 0 (0 voturi)    
       că tot ai dat cu copy-paste (Miercuri, 30 septembrie 2015, 14:26)

       outside_the_wall [utilizator] i-a raspuns lui doru001

       vezi răspunsul meu mai jos
    • 0 (4 voturi)    
     nu gindesti de loc? (Miercuri, 30 septembrie 2015, 11:19)

     doru001 [utilizator] i-a raspuns lui doru001

     in primul rind, tu esti cel care vine cu tratamente minunate si afirmi ca sint grozave. tu trebuie sa dovedesti aceste afirmatii.

     in al doilea rind, aici nu este vorba despre filozofie, ci despre vietile oamenilor. pina la verificarea stricta a otravirilor si a altor efecte secundare care au fost ascunse, distribuirea acestor substante trebuie interzisa.
     • +1 (1 vot)    
      tu ai citit ce am scris? (Miercuri, 30 septembrie 2015, 12:39)

      outside_the_wall [utilizator] i-a raspuns lui doru001

      Serios? Arată-mi unde am afirmat eu că „sint grozave”. Nu am afirmat absolut nimic, aşadar, nu trebuie să dovedesc nimic. Eu doar ţi-am cerut dovada pentru arifrmaţia ta. Atât. Pe purmă, tu te-ai ofscat şi ai denaturat realitatea. Mai citeşte odată, înainte de a-mi imputa chestii pe care nu le-am zis. Aici e vorba de metoda ştiinţifica. pe baza căreia s-au decoperit şi testat vaccinurile şi care, izvorăşte din filosofie, fiind o cale obiectivă de a descoperi natura: https://en.wikipedia.org/wiki/Scientific_method
   • 0 (2 voturi)    
    dovada (Miercuri, 30 septembrie 2015, 16:58)

    Andra99 [utilizator] i-a raspuns lui outside_the_wall

    Cauta in literatura medicala cu tag-urile bgc, india, trial si vei gasi dovezile pe care le cauti. Multe articole legate de acest studiu clinic le gasesti gratuit pe site-uri de specialitate. Un alt utilizator a mai trimis un link catre un articol din Viata Medicala unde gasesti o sinteza a informatiilor disponibile pana la data scrierii articolului.
    • 0 (0 voturi)    
     am căutat, nu am găsit nimic! (Miercuri, 30 septembrie 2015, 17:21)

     outside_the_wall [utilizator] i-a raspuns lui Andra99

     Pune link la articolul peer-reviewed. Altfel, te bagi în discuţie degeaba.
    • +1 (1 vot)    
     ce am găsit (Miercuri, 30 septembrie 2015, 18:05)

     outside_the_wall [utilizator] i-a raspuns lui Andra99

     Am găsit doar un articol care spune de eficienţa foarte redusă într-o anumită zonă geografică (http://apps.who.int/iris/bitstream/10665/44733/1/9789241502412_eng.pdf), iar cauza acestui lucru nu e pe deplin ştiută. Totuşi, au fost înregistrare i succese importante în India: ”For example, no cases of TB meningitis or miliary TB were seen in the South India Chingleput trial (77,78), and only five cases of miliary disease (all in the placebo group) were identified in the British Medical Research Council (MRC) trial (78). Evidence of protection against pulmonary disease in children, which is rarely smear-positive and hence difficult to diagnose is less consistent, and appears to suggest lower protection in tropical than in temperate regions .” Eficienţa e una, iar ce scria in postarea originală despre siguranţă/complicaţii, ba chiar creşterea ratei de îmbolnăvire, e complet altceva. Vreau dovezi la afrmaţia asta din postarea de mai sus cum că vaccinurile i-au mutilat pe săracii hinduşi: „Rezultatul? Un pumn zdravăn, direct în nasul experţilor şi cercetătorilor: în arealul unde s-a practicat vaccinarea, şi deci unde conform „logicii“ stupide a experţilor, TBC-ul ar fi trebuit să fie eradicat, au avut loc mai multe îmbolnăviri şi decese decât într-un alt areal de aceeaşi mărime, unde nu fusese aplicată „geniala logică ţepoasă“ a experţilor!!! Şi asta lăsând complect la o parte efectele secundare şi afecţiunile provocate de către „minunea secolului“ săracilor indieni traşi în ţeapă. OMS a încheiat studiul cu concluzia că eficacitatea vaccinării a fost de 0 (zero) procente.”
 • +8 (14 voturi)    
  corectare (Marţi, 29 septembrie 2015, 9:09)

  ardeleanu_ion123 [anonim]

  eu mi-am vaccinat copilul pentru ca am incredere in medicul pediatru. dar ar trebui sa clarificati motivele pentru care a aparut acest curent antivaccinare ca sa stie si nespecialistii habarnisti ca mine care e treaba...

  o ultima chestie: " In 1988, aproximativ 1000 de copii paralizau zilnic din cauza poliomielitei." 1000 de copii/zi unde? in vascauti? in Romania? in Europa? in LUME? cu texte dinastea bombastice si imprecise nu lamuriti deloc problema... dimpotriva!
  • +8 (10 voturi)    
   E simplu sa cauti (Marţi, 29 septembrie 2015, 12:48)

   alexpro [utilizator] i-a raspuns lui ardeleanu_ion123

   In 1988, 350.000 de copii erau paralizaţi anual în 125 de ţări. În ultimii 25 de ani, numărul cazurilor a fost redus cu mai mult de 99%, astfel că anul acesta s-au mai înregistrat doar 223 de cazuri in 3 tari. Exceptand acele cateva cazuri inregistrate in Ucraina la granita cu Romania.
 • -6 (16 voturi)    
  ingrijorator (Marţi, 29 septembrie 2015, 9:18)

  v [anonim]

  ingrijorator de-a dreptul, atat pentru societate cat si pentru cifra de afaceri a producatorilor de vaccinuri. sunt curios cat lobby au facut la "specialistii" din grupul de lucru producatorii din industria farmaceutica - parerea mea e ca si cerneala cu care au scris propunerea de lege e cumparata de acestia.
  stiu, vaccinurile sunt benefice, insa cat timp medicul de familie se comporta ca om de vanzari pentru un producator sau altul (inclusiv cu oferte de genul - daca faci unul din cele de la 12 luni la 6 luni, celalalt de la 12 luni e gratis), nu o sa cred in bune intentii ...
 • +5 (9 voturi)    
  SI TBC??? (Marţi, 29 septembrie 2015, 9:24)

  Sasa [anonim]

  In forma actuala, propunerea e o tampenie. Romania e o tara cu risc crescut de TBC, iar neincluderea vaccinurilor anti-TBC e cea mai mare porcarie. Stiu ca inainte te vaccinai anti-TBC pana la liceu. Acuma ti se da o frectie la nastere, care nici pe aia nu vor sa o includa ca oblicatorie. n schimb, vaccinuri pentru
  • +4 (4 voturi)    
   articolul nu e complet (Marţi, 29 septembrie 2015, 12:20)

   George Harazan [utilizator] i-a raspuns lui Sasa

   Lipseste ceva pentru a clarifica exact asta.
   Probabil trebuie vazuta legislatia
   • +2 (4 voturi)    
    Vaccinarea BCG - intre mit si realitate (Marţi, 29 septembrie 2015, 13:55)

    Luciana [anonim] i-a raspuns lui George Harazan

    un articol foarte pertinent de la un specialist in domeniu http://www.viata-medicala.ro/*articleID_5957-dArt.html
  • +3 (7 voturi)    
   BCG nu previne tuberculoza (Marţi, 29 septembrie 2015, 13:53)

   Luciana [anonim] i-a raspuns lui Sasa

   BCG nu mai este relevant la varsta scolara nici macar in Romania. Singura "virtute" recunoscuta inca la BCG este prevenirea formelor grave de tuberculoza la copiii mici. Inainte se vaccina excesiv de mult cu BCG pentru ca nu erau facute studii clinice pe aceasta vaccinare. La actualul stadiu al cunostintelor, cred ca ar fi mai eficiente screening-uri facute pe copii nevaccinati cu BCG, la care IDR-ul nu este in consecinta modificat. http://www.viata-medicala.ro/*articleID_5957-dArt.html
 • -5 (17 voturi)    
  Sănătate sau bani pentru companiile farmaceutice? (Marţi, 29 septembrie 2015, 9:30)

  alex [anonim]

  Companiile farmaceutice vor profit, iar Ministerul Sănătății este complice. Nu contează urmările asupra populației.
  Înainte de a lua o decizie privind vaccinarea copilului citiți cu atenție lucrările unor specialiști:
  "Vaccinarea: Eroarea medicală a secolului. Pericole și consecințe" de Dr. Louis de Brouwer.
  și
  "Vaccinurile: Prevenție sau Boală. O nouă patologie pediatrică" de Dr. Christa Todea-Gross.
  • +1 (1 vot)    
   Felicitări! (Marţi, 29 septembrie 2015, 22:31)

   Addtru [utilizator] i-a raspuns lui alex

   ...pentru referinte
 • -2 (22 voturi)    
  Hotnews (Marţi, 29 septembrie 2015, 9:36)

  Ramona [anonim]

  Sunt foarte dezamagita de alegerea Hotnews de a sustine atat de puternic vaccinarea, fara drept de apel pentru cei care nu sunt deacord.
  Institutiilor, statului, si celor care nu au copii le este foarte usor de a vorbi de "efectele invalidante"ale vaccinurilor in context statistic. Dar mie, ca mama, mi-a tremurat carnea pe mine dupa fiecare din putinele vaccinuri pe care totusi am decis sa le administrez. La mine nu e vorba de societate in ansamblu, e vorba despre copilul meu, si credeti-ma, cand ajungeti acolo, o sa fiti lafel de speriati ca mine.
  De ce? De exemplu ca ROR-ul, care se gaseste pe aceasta lista obligatorie, este admis de unele state ca posibile cauze pentru autism.
  Si interesant este ca ROR-ul se gaseste pe aceasta lista... ROR-ul.. pentru niste boli ale copilariei. DAR BCG-UL NU ESTE.
  De ce nu mai spuneti draga Hotnews cat din acel procent pe care tot il vehiculati, ca am ajuns sub limita de siguranta, este datorat incapacitatii statului de a asigura vaccinare continua si mai ales in anumite zone? De ce nu spuneti ca parintii refuza in special acest ROR... Voi alegeti sa generalizati procentul pentru acesta pentru toate vaccinurile, ca sa demonstrati prin erori logice vadite inconstienta parintilor.
  As vrea sa realizeze si majoritatea minciuna voastra.
  • 0 (2 voturi)    
   Asa este (Marţi, 29 septembrie 2015, 22:33)

   Addtru [utilizator] i-a raspuns lui Ramona

   Aveti perfecta dreptate! Articolul este vadit tendentios si partinitor. Se urmareste obtinerea unei reactii irationale a publicului.
 • -5 (15 voturi)    
  diktatul BIG PHARMA (Marţi, 29 septembrie 2015, 9:40)

  kalughin [utilizator]

  big pharma se exprima neechivoc. sa va vad cum puneti in aplicare o asemenea aberatie ... stalin&hitler, alltogether, n-ar fi reusit o mai odioasa lovitura la adresa umanitatii...daca trece o astfel de lege eu voi emigra, nu inainte de a le inlesni expunerea publica a intregului cadru de aplicare ... ce chestie. sa se nasca o noua categorie de refugiat ca efect al abuzului unei industrii genocidale ... vw si industria auto sunt inocenti pe langa ceio ce controleaza big pharma...
  • +1 (1 vot)    
   Aveti dreptate (Marţi, 29 septembrie 2015, 22:36)

   Addtru [utilizator] i-a raspuns lui kalughin

   Bine spus! Ar fi interesanta aparitia unei noi categorii de emigrant: emigrant pe motive de nazism medical!
 • -8 (12 voturi)    
  Accesul la serviciile medicale nu este obligatoriu (Marţi, 29 septembrie 2015, 9:41)

  testMe [anonim]

  Accesul la serviciile medicale nu este obligatoriu.
 • -6 (22 voturi)    
  ce aberatie!!! (Marţi, 29 septembrie 2015, 9:49)

  MBA [utilizator]

  Copii vaccinati sunt in siguranta, ca de-aia sunt vaccinati. Parintii lor sunt deci linistiti, altfel de ce si-ar vaccina copiii? Parintii celor nevaccinati sunt si ei linistiti, e alegerea lor si nu ii vor acuza pe parintii copiilor nevaccinati in caz de imbolnavire a acestora si transmiterea bolii la proprii copii nevaccinati. Atunci de ce impunerea cu forta a acestor vaccinuri? Sa nu-mi spuneti ca statul are grija de copii "sai" peste capul parintilor legitimi!!! Cu ce drept???
 • +1 (17 voturi)    
  Corect! (Marţi, 29 septembrie 2015, 9:49)

  make [anonim]

  Mi se pare corect ca parintele sa aiba optiunea de a nu-si vaccina copilul. Totodata, prin faptul ca se interzice copiilor nevaccinati accesul in institutiile de invatamant, se respecta si optiunea celui care alege sa-si vaccineze copilul.

  Ce te faci ca aceiasi copii sunt si colegi de joaca, afara in parc, acasa, nu numai colegi de gradinita/scoala?

  Oricum, mai mult de atat nu cred ca puteau sa faca intr-un stat democratic.
 • -3 (21 voturi)    
  Renuntare la BCG (Marţi, 29 septembrie 2015, 9:51)

  Andreea [anonim]

  La vaccinul BCG ar trebui renuntat complet, asa cum incet-incet se intampla in tot mai multe tari tari. In ultimele cateva decade, dupa renuntarea completa la BCG in cateva tari, nu s-a constatat nici o modificare a procentului noilor imbolnaviri de TBC. Evitarea formelor grave de tuberculoza la copii nu justifica vaccinarea de rutina a intregii populatii. Aceasta vaccinare ar trebui strict individualizata si aplicata numai la segmentul de populatie cu risc crescut de imbolnavire. Vaccinul oricum nu are nici un efect in prevenirea imbolnavirii !
  • +6 (14 voturi)    
   care sunt tarile care au renuntat la BCG? (Marţi, 29 septembrie 2015, 12:45)

   kkciosuldelahamangia [utilizator] i-a raspuns lui Andreea

   .
   • +4 (10 voturi)    
    tari fara BCG de rutina (Marţi, 29 septembrie 2015, 14:15)

    Luciana [anonim] i-a raspuns lui kkciosuldelahamangia

    tarile nordice, Danemarca, Franta, Austria, Germania, Spania, Belgia, Italia, Olanda, SUA (nu a fost niciodata recomandat BCG)
 • -4 (14 voturi)    
  dati cu banu'! (Marţi, 29 septembrie 2015, 9:52)

  Manipulare mediatica [anonim]

  Hai ca a inceput campania pentru inca un contract grasan pe bani publici, adica ai platitorilor constinciosi de taxe din Romanica!
 • +11 (15 voturi)    
  Nu sunt de acord....... (Marţi, 29 septembrie 2015, 10:07)

  Bka [anonim]

  Din cauza acestor vaccinuri am ajuns 7 miliarde, ar trebuii sa fie optionale sau cu bani
  Vorba americanului:
  " we have ruined the natural selection by keeping everyone alive"
  • +3 (13 voturi)    
   Sunteti cinic. (Marţi, 29 septembrie 2015, 12:42)

   deer [utilizator] i-a raspuns lui Bka

   Eu i-as pune sa plateasca tratamentul copiilor, in integralitate, pe parintii care refuza vaccinarea copiilor lor.
   Simplu, refuzi vaccinarea si semnezi ca iti asumi si costurile aferente daca boala respectiva apare.
   • +4 (14 voturi)    
    Dar cu un copil vaccinat care face boala? (Marţi, 29 septembrie 2015, 15:01)

    Ionela [anonim] i-a raspuns lui deer

    Daca parintele suporta costurile generate de problemele in urma refuzului vaccinarii cine plateste daca un copil vaccinat face o forma severa de rujeola? Dar daca decedeaza? Medicul ridica din umeri - moarte subita, cauze necunoscute sau o insuficienta de vre-un fel cu blocajele aferente.

    Vreau sa vad daune de 1.000.000 euro pentru o forma de boala pentru care ai vaccinat coplilul. Sa le plateasca statul (adica prostimea care sustine mizeria asta) si companiile care au produs un vaccin care n-a functionat. Cand nu mai porneste motorul la masina aflata in garantie (7 ani de exemplu) te duci si ceri repararea la producator, asa-i?
   • 0 (0 voturi)    
    Legat de plata serviciilor medicale (Miercuri, 30 septembrie 2015, 13:35)

    Cremene1 [utilizator] i-a raspuns lui deer

    Stimate user "deer",

    Nu credeti domnia voastra ca inainte de a propune ca parintii ce refuza vaccinarea copiilor lor sa plateasca in integralitate tratamentul copiilor lor ar fi o minima dovada de bun simt sa propuneti ca fumatorii, alcoolicii si consumatorii de alte droguri sa isi plateasca in integralitate tratamentul bolilor asociate fumatului, consumului de alcool sau drogurilor? Sau domnia voastra cantariti atat cu ocaua mare cat si cu ocaua mica in functie de interese? Vedeti cati bani se consuma de la buget, an de an, pentru tratarea bolilor provocate de tutun, alcool si alte droguri, propuneti ca toate aceste tratamente sa fie platite in integralitate de catre cei care au ales cu buna stiinta sa isi bage singuri boala in organism si abia dupa aceea veniti cu propunerea dvs.
   • 0 (0 voturi)    
    Foarte bine (Miercuri, 30 septembrie 2015, 16:49)

    Skipper1 [utilizator] i-a raspuns lui deer

    Iar dvs sa platiti aceleasi sume cand va imbolnaviti daca ati baut alcool, coca cola si alte sucuri indulcite, daca ati fumat, daca ati mancat carne, cartofi prajiti, zahar si produse fast food, daca n-ati dormit cat trebuie etc. Simplu.
  • -1 (1 vot)    
   7 miliarde ? (Miercuri, 30 septembrie 2015, 8:50)

   CarmenChiriac [anonim] i-a raspuns lui Bka

   va dati seama ca ce spuneti e aproape de teoriile naziste ?
 • -1 (19 voturi)    
  Mdeah...Si totusi libera alegere... (Marţi, 29 septembrie 2015, 10:09)

  DoarEu [anonim]

  De ce la altiii se poate si la noi nu? In Germania, Spania sau Anglia vaccinarea nu este obligatorie... Sunt mai prosti aia? Mai inculti...?
  • +3 (13 voturi)    
   Raspuns (Marţi, 29 septembrie 2015, 12:44)

   deer [utilizator] i-a raspuns lui DoarEu

   Pentru ca reusisera eradicarea bolilor respective.
   Probabil ca se va schimba si la ei, odata cu refugiatii nevaccinati care le intra in tara.
   Asteptati doar prima epidemie.
  • 0 (10 voturi)    
   Nu, (Marţi, 29 septembrie 2015, 12:50)

   alexpro [utilizator] i-a raspuns lui DoarEu

   sunt mai educati si inteleg benificiile vaccinurilor.
  • 0 (10 voturi)    
   Este o lege globala. (Marţi, 29 septembrie 2015, 12:51)

   RobertFlorin [anonim] i-a raspuns lui DoarEu

   Nu este doar in Romania. Aici e ciudatenia. Aceasta lege se aplica sau se discuta in toata lumea inclusiv in cele mai civilizate si avansate tari in acest moment. Este o lege la ordin si se doreste ca nimeni oriunde ar fi sa nu scape.
 • -8 (18 voturi)    
  nam (Marţi, 29 septembrie 2015, 10:09)

  idealogul [anonim]

  Ce bucurie pe capul ateilor. Ne intoarcem la vremurile glorioase ale bolsevismului cand statul era marele frate care stie mai bine decat tine ce iti face bine si ce iti face rau. Vaccinare cu forta. SA TRAITI! AM INTELES!
 • +9 (15 voturi)    
  Ca-n anii '20 (Marţi, 29 septembrie 2015, 10:29)

  Jay [anonim]

  cand medicii si "felcerii" mergeau cu jandarmii pe la casele oamenilor sa-i aduca la vaccinare. Romanii, mai ales taranii, fugeau si se ascundeau de frica, pentru ca (unii) popii le spuneau ca-i lucru diavolesc, pentru ca nu scrie in biblie nimic despre vaccinuri. Si pe atunci s-au emis legi si ordine foarte dure care sa-i oblige pe romani sa-si vaccineze copiii.
  Si atunci, si acum! Ca sa vedem cat de mult am "evoluat" in ultima suta de ani :(((
  • 0 (10 voturi)    
   Ne intoarcem in timp. (Marţi, 29 septembrie 2015, 12:51)

   deer [utilizator] i-a raspuns lui Jay

   De-aceea oamenii faceau pe atunci 7 -10 copii si le traiau 2 sau 3. Pentru ca era bine fara vaccinuri.
   Pentru sustinatorii anti-vaccin: cel mai bine e in Africa. Nu ai vaccinuri, iar mortalitatea infantila e in floare. De tipul: scapa cine poate si selectia naturala in actiune.
   • +2 (4 voturi)    
    Mintiti prin omisiune (Marţi, 29 septembrie 2015, 17:44)

    Cremene [anonim] i-a raspuns lui deer

    Stimate user deer,

    Pe vremuri mureau copiii pe capete nu din cauza ca nu erau vaccinati ci din cauza ca nu existau antibiotice, iar orice problema de sanatate banala care astazi se rezolva cu ajutorul antibioticelor era atunci mortala!

    Dar dvs se pare ca ati ales sa mintiti prin omisiune si, "uitand" rolul enorm jucat de antibiotice in salvarea vietii copiilor, induceti ideea ca astazi nu se mai moare in copilarie ca urmare a vaccinurilor inoculate. Nu, stimate user, nu se mai moare datorita utilizarii antibioticelor cu un larg spectru de actiune.
 • -4 (12 voturi)    
  oare? (Marţi, 29 septembrie 2015, 10:39)

  m [anonim]

  Doctors say no compulsory vaccines
  Doctors leaders have rejected the idea of compulsory immunisation for children in the UK, according to a new report.
  The British Medical Association has published a report on childhood immunisation on the eve of its annual conference.
  It calls on doctors and health workers to stress to parents that vaccination is the safest and most effective way to protect children from infectious disease.
  They should therefore be encouraged to choose immunisation for their children.
  However the BMA said it did not support the idea of compulsory vaccinations.
  BMA Chairman Dr Ian Bogle said: "We have looked carefully at the issue of compulsory vaccination and it is true that some countries do operate immunisation programmes where there is some degree of compulsion.
  "However the BMA does not think this would be right for the United Kingdom.
  "The doctor-patient relationship is based on trust, choice and openness and we think introducing compulsory vaccination may be harmful to this."
  The report also looked at the issue of whether parents should have a choice of vaccine, for example single doses instead of the triple MMR jab.
  Parents first became worried about MMR after a paper in 1999 speculated about a possible link between the jab and autism and bowel disease. The report pointed out that the paper did not prove any link and only one of the 13 authors suggested that MMR should be given as separate injections one year apart.


  Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/article-186604/Doctors-say-compulsory-vaccines.html#ixzz3n6vtwo8l
  Follow us: @MailOnline on Twitter | DailyMail on Facebook
  • 0 (12 voturi)    
   Tipic (Marţi, 29 septembrie 2015, 16:01)

   tudor74 [utilizator] i-a raspuns lui m

   10.000 de studii arata ca vaccinurile nu au nicio legatura cu autismul, 1 singur arata ca da, pe asta il credeti.
   Inclusiv organizatiile care ajuta copii cu autism spun ca vaccinurile nu au nicio legatura:

   http://www.autismsciencefoundation.org/autismandvaccines.html
 • -3 (17 voturi)    
  Refugiati ... (Marţi, 29 septembrie 2015, 10:52)

  Ion [anonim]

  Sunt curios daca valurile de refugiati sunt vaccinate. Degeaba imi vaccinez eu copilul daca toti cei care vin de prin Asia/Africa sunt nevaccinati.
  • +5 (17 voturi)    
   Nu este degeaba! (Marţi, 29 septembrie 2015, 12:00)

   vct [anonim] i-a raspuns lui Ion

   Vaccind copilul il protejezi!
  • +9 (11 voturi)    
   degeaba (Marţi, 29 septembrie 2015, 12:02)

   eu [anonim] i-a raspuns lui Ion

   daca tu te temi de refugiati inseamna ca nu crezi in eficacitatea vaccinurilor
  • -2 (10 voturi)    
   La ei este chiar mai rau. (Marţi, 29 septembrie 2015, 12:49)

   RobertFlorin [anonim] i-a raspuns lui Ion

   Africa este terenul de antrenament al producatorilor de vaccine de multi ani. Majoritatea africanilor nici macar nu stiu ce li se injecteaza.
  • 0 (0 voturi)    
   Aoleu (Miercuri, 30 septembrie 2015, 10:14)

   alexpro [utilizator] i-a raspuns lui Ion

   My brain hurts.
 • +8 (8 voturi)    
  no problem! (Marţi, 29 septembrie 2015, 10:53)

  CRMS [utilizator]

  In RO orice se rezolva cu o spaga, mai ales in cazul medicilor.
  Am avut in facultate un profesor care nu recunostea nici o adeverinta medicala de scutire/motivare conform principiului: "Daca vrei, maine inti aduc adeverinta de la medic ca sunt mort!".
 • -3 (21 voturi)    
  In sfarsit (Marţi, 29 septembrie 2015, 10:58)

  tudor74 [utilizator]

  In sfarsit o lege care ia din mainile tarzilor optiunea de a trimite bombe biologice pe doua picioare in scoli si gradinite.

  Astia care refuzau sa-si vaccineze copii ca e trend pe facebook si din cauza asta imbolnaveau alti copii (vaccinati dar cu sistem imunitar deficitar) meritau sa infunde puscaria.

  Bravo ! Vaccinati-va bitanii sau trimitetii la scoala la stana sau la schit.
  • +1 (1 vot)    
   Cand s-o inventa un vaccin.... (Miercuri, 30 septembrie 2015, 16:41)

   Skipper1 [utilizator] i-a raspuns lui tudor74

   ...impotriva imbecilitatii, sa dai fuga repede sa ti-l faci. In mai multe doze, poate are efect, desi ma indoiesc.
 • -5 (23 voturi)    
  O mare tampenie (Marţi, 29 septembrie 2015, 11:00)

  Cineva [anonim]

  Inca un motiv sa emigrezi. Nu poate nimeni sa ma oblige sa vaccinez copilul. O sa dau statul in judecata iar daca pierd, ma mut de aici si uit de Romania. Romania in care orice ministru corupt isi ia bani de la marile companii farmaceutice in conditiile in care copilul meu e alergic de la vaccin. Iar hotnews este rau de rahat in subiectul asta. Imi pare rau pentru ca in rest sunteti ok.
  • +10 (14 voturi)    
   Nu ai unde (Marţi, 29 septembrie 2015, 12:42)

   RobertFlorin [anonim] i-a raspuns lui Cineva

   Nu ai unde sa emigrezi. Legea asta nu e doar o lege romaneasca. Este implementata peste tot in lume chiar acum inclusiv in Statele Unite. Functionarii de la Ministerul Sanatatii doar executa un ordin pe care l-au primit de undeva.
   • +1 (9 voturi)    
    Sa nu descurajam... (Marţi, 29 septembrie 2015, 13:03)

    s.t.e.f. [utilizator] i-a raspuns lui RobertFlorin

    Se gaseste vreo tara unde nu se vaccineaza nimeni, unde nu exista "BigFarma" si alte conspiratii d'astea... ;)
  • +2 (8 voturi)    
   Success (Marţi, 29 septembrie 2015, 16:02)

   tudor74 [utilizator] i-a raspuns lui Cineva

   Am auzit ca in Somalia se poate emigra usor, drum bun !
 • +7 (7 voturi)    
  proiectul de lege (Marţi, 29 septembrie 2015, 11:02)

  I.U. [anonim]

  Unde poate fi consultat proiectul de lege?
 • +8 (20 voturi)    
  Legi contradictorii (Marţi, 29 septembrie 2015, 11:03)

  Popa_Ioan [utilizator]

  Legea asta anuleaza drepturile pacientului prin amenintarea cu amenzi asupra celorlator institutii publice:
  http://www.dreptonline.ro/legislatie/legea_drepturilor_pacientului.php

  Art. 13
  Pacientul are dreptul sa refuze sau sa opreasca o interventie medicala asumandu-si, in scris, raspunderea pentru decizia sa; consecintele refuzului sau ale opririi actelor medicale trebuie explicate pacientului.
  • -6 (12 voturi)    
   Din pacate (Marţi, 29 septembrie 2015, 16:07)

   tudor74 [utilizator] i-a raspuns lui Popa_Ioan

   Din pacate nu te obliga sa il vaccinezi, dar te impiedica sa iti trimiti bitanul care colcaie de boli la gradinita sau la scoala.

   Deci debitezi pe langa subiect, tipic pt un anti-vaccine nut case.
   • +2 (10 voturi)    
    4tudor74 (Marţi, 29 septembrie 2015, 16:37)

    arigo [utilizator] i-a raspuns lui tudor74

    bine ca esti tu mai destept posesorule de mertzan cu ceafa lata...
 • +3 (19 voturi)    
  vaccinari (Marţi, 29 septembrie 2015, 11:10)

  mari [anonim]

  nimeni nu te poate obliga sa iti vaccinezi copilul
 • -4 (22 voturi)    
  alinastef2003@yahoo.com (Marţi, 29 septembrie 2015, 11:25)

  anonim [anonim]

  Dictatura...s-a dus cu liberatea de decizie in aceasta tara...nu stiu cum sa te mai constranga sa iti nenorocesti copilul...nenorocitii..dupa ce ca nu ofera nimic copiilor nostri, le mai restrictioneaza si dreptul la sanatate si scolarizare...stat de doi lei..
 • -4 (22 voturi)    
  Vaccin = Autism? (vezi procentele din Africa) (Marţi, 29 septembrie 2015, 11:30)

  Ionela [anonim]

  Vaccinul raname un produs comercial, fie ca il plateste pacientul fie ca il plateste statul (deci tot omul de rand).

  Complicatii la bolile copilariei (1 din 1000 - 10.000)
  Rata autismului (1 din 50 - 100).

  In Italia un judecator deja s-a pronuntat in favoarea ideii ca anumite vaccinuri pot provoca autism, ceea ce inseamna ca s-au pus pe masa suficiente dovezi in aceasta directie.

  Orice urma de indoiala asupra unui produs ar trebui sa-l retrimita in faza de testare...

  Complicatiile le tratezi, autismul nu! Temerile parintilor sunt justificate.

  Prin aceasta lege - atittudinea este abuziva - de a nu putea alege (unde e democratia!?). Cum sa pedepsesti pe cineva care nu doreste sa se vaccineze? (direct sau indirect).

  O atitudine corecta ar fi o analiza la nivelul tarii/lumii asupra motivelor pentru care cei ce nu doresc vaccinarea aleg aceasta cale. In urma centralizarii datelor probabil rezultatul e clar. Exista suspiciuni asupra ROR si a altor vaccinuri cum ca ar provoca autism si oamenii nu vor sa-si asume acest risc.

  Apoi, companiile producatoare ar trebui sa ia la cunostinta si sa vina in fata cu teste, date si sa ne spuna si noua ce elemente chimice contin vaccinurile si de ce sunt acolo (Aluminiu, Mecur, formaldehida si altele). Aceste elemente prin compusii lor sunt neurotoxice (autism, alzheimeri, dementa).

  Sunt curioasa cati dintre patronii/actionarii companiilor farmaceutice ce produc vaccinuri si-au vaccinat copiii cu produsele proprii?!

  Stiati ca in Africa autismul este foarte rar si cand apare apare in familiie cu acces la sistemul medical?
  (http://www.ageofautism.com/2008/11/out-of-africa-a.html)
  • +9 (17 voturi)    
   Fals (Marţi, 29 septembrie 2015, 11:59)

   George Harazan [utilizator] i-a raspuns lui Ionela

   Nu exista nici un dubiu cu privire la vaccinuri si relatia cu autismul. E falsa, inexistenta si o minciuna.

   In Italia decizia a fost intoarsa la curtea de apel, deci te sprijini pe un cal mort.
   • -2 (12 voturi)    
    apa + sapun (Marţi, 29 septembrie 2015, 14:46)

    Ionela [anonim] i-a raspuns lui George Harazan

    Mda, au inteles multi ideea cu Africa :)) Pentru cei ce nu au inteles: in Africa nu se vaccineaza => nu exista autism. Asta e demonstratia clara a legaturii intra vaccinuri si autism. Nu spune nimeni ca toti copii vaccinati fac, doar 1 din 50-100!

    Eu sunt de acord cu vaccinuri SIGURE 100%. Nu se admite nici macar 0.01% cu efecte secundare, cu atat mai mult cu cat autismul e o conditie permanenta si foarte probabil ireversibila!

    Faptul ca Africa are multe alte probleme e adevarat. Mortalitatea infantila acolo nu e data de lipsa vaccinurilor ci de alte aspecte... cum ar fi apa+sapun+educatie+macare preparata termic, etc..

    In Italia decizia a fost intoarsa, de acord, dar a fost un judecator care a admis :) Restul probabil ca s-a rezolvat cu un trafic de influienta subtil (in cel mai bun caz).

    Normal ca cei ce mananca paine de la companiile farmaceutice sunt prezenti peste tot si isi dau cu parerea ca sa acopere mizeria altora neintelegand ca pentru cativa galbeni isi expun propria piele.

    Sunt destule marturii cu schimbari peste noapte ale copiilor in urma vaccinarii.

    Cine a spus ca prostia nu doare a gresit. Prostia doare in functie de nivelul ei, si doare foarte rau. Doar ca omul nu stie de ce il doare - nu poate face asocierile necesare.
    • +1 (9 voturi)    
     Imi bat gura de pomana, dar (Marţi, 29 septembrie 2015, 16:10)

     tudor74 [utilizator] i-a raspuns lui Ionela

     Multiple studies have been completed which investigated the measles, mumps and rubella vaccination in relation to autism. Researchers have also studied thimerosal, a mercury-based preservative, to see if it had any relation to autism. The results of studies are very clear; the data show no relationship between vaccines and autism.

     sursa: http://www.autismsciencefoundation.org/autismandvaccines.html

     Pe scurt: vaccinurile nu provoaca autism !
  • +3 (5 voturi)    
   Nu se trateaza toate complicatiile ... (Marţi, 29 septembrie 2015, 12:09)

   vct [anonim] i-a raspuns lui Ionela

   Vezi complicatii ale meningitei, difterie si tetanosului (la tetanos rata de mortalitae este de peste 30%)

   Intrebarea este cat de eficiente sunt vaccinurile astea de pe piata - multe din ele dau numai imunitate pe cativa ani...
  • +5 (7 voturi)    
   LOL :))))))))) (Marţi, 29 septembrie 2015, 14:52)

   Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui Ionela

   Pai daca familia "nu are acces la serviciul medical" CUM au aflat ca acei copii nu au autism? :)))))))))
   • +3 (7 voturi)    
    colectare date (Marţi, 29 septembrie 2015, 15:38)

    Ionela [anonim] i-a raspuns lui Codruta N

    Pentru a strange date despre oameni nu trebuie sa fii medic!
    • -2 (4 voturi)    
     De acord, trebuie sa ai cont de FB :) (Marţi, 29 septembrie 2015, 18:12)

     abisala [utilizator] i-a raspuns lui Ionela

     si sa stii cand sa dai like ! Acolo afli totul, si descoperi toate conspiratiile planetare.
 • +4 (4 voturi)    
  vaccinuri (Marţi, 29 septembrie 2015, 11:36)

  alina ioana dida [anonim]

  Nu ati dat link catre textu proiectului de lege.
 • +2 (12 voturi)    
  Ce? (Marţi, 29 septembrie 2015, 11:45)

  xolv [anonim]

  Cifre frumoase, milioane, sute de mii, dar nu mai bine specificati care sunt erau cazurile din Romania ? Sau de dragul panicii, vopsim doar cifrele din Africa/lumea a treia ??
 • -2 (22 voturi)    
  Încă un abuz al statului (Marţi, 29 septembrie 2015, 11:50)

  Anonim [anonim]

  Da, e un abuz. Cei care nu vor să vaccineze nu sunt bătuţi în cap, sau inculţi. Sunt oameni care ştiu să adune şi să discerne informaţii din foarte multe surse, multe din alte ţări, în alte limbi.
  Sunt informaţii pe care politrucii noştri nu le bagă în seamă, sau de care nu au auzit în viaţa lor. Nici unii medici nu le pot accepta.
  Dar aceşti oameni au căutat, s-au informat şi s-au educat ca să poată să-şi crească copiii cât pot ei de bine. Şi dacă ei hotărăsc că NU vor să vaccineze, vine şmecheru' de stat şi zice că nu, că el ştie mai bine decât săracii părinţi care au făcut nopţi albe filtrând acele informaţii.
  Un exemplu: la noi în spitale se vaccinează nou-născuţii imediat după naştere. În celelalte ţări civilizate se vaccinează după 3 sau 6 luni de viaţă. Pentru că nou-născutul nu are sistemul imunitar format, nu are cum să asimileze "informaţia" conţinută de vaccin. Printre altele, sistemul imunitar este pregătit de acţiune abia începând cu 3 luni de viaţă.
  Voi care ţipaţi sus şi tare că bine face statul, să mai vorbim când or să vi se îmbolnăvească copiii, şi nu o să ştiţi de ce, pentru că nu o să faceţi legătura între starea copilului şi vaccin.
  Treaba voastră. Urmează vremuri grele pentru copiii României. Dumnezeu să ne ajute.
  • +4 (14 voturi)    
   Nou-născutul nu are sistemul imunitar format? (Marţi, 29 septembrie 2015, 12:22)

   CCC [anonim] i-a raspuns lui Anonim

   Un nou nascut are sistemul imunitar copiat de la mama, Incet, incet, spre varsta de 6 luni, incepe sa piarda imunitatea mamei, si va incepe sa-si creeze propria imunitate. Atata educatie ma uimeste :). Ati ratat lucruri esentiale, atunci cand ati cautat, v-ati format si v-ati educat pt a va creste copiii :).
   • +2 (2 voturi)    
    Informatii medicale gresite asupra imunitatii (Marţi, 29 septembrie 2015, 22:57)

    Addtru [utilizator] i-a raspuns lui CCC

    mai cititi!
   • +1 (1 vot)    
    Vorbesti prostii (Miercuri, 30 septembrie 2015, 16:34)

    Skipper1 [utilizator] i-a raspuns lui CCC

    "Un nou nascut are sistemul imunitar copiat de la mama"

    Nu e copiat nici un sistem imunitar.
    Nou nascutul primeste de la mama anticorpi, prin placenta si lapte, care il protejeaza pana cand sistemul lui imunitar devine capabil sa-si poata fabrica proprii anticorpi.
  • +2 (4 voturi)    
   partial dreptate (Marţi, 29 septembrie 2015, 16:03)

   Arabu [anonim] i-a raspuns lui Anonim

   la 2 luni se vaccineaza in UAE
   acolo nu esti primit niciunde daca nu ai vaccinurile pentru cele 8 boli facute
 • +2 (18 voturi)    
  perrsecutia a inceput! (Marţi, 29 septembrie 2015, 12:10)

  perrsecutia a inceput! [anonim]

  Atentie la un aspect suspect in acest proiect banditesc :
  "Daca acel copil nu a fost vaccinat pana la varsta de 3 ani, aceasta comisie va sesiza institutiile abilitate privind “infractiunea de rele tratamente aplicate minorului de catre parinti” - Cumva din pdv constitutional nu pot refuza copilului accesul la educatie insa URMARESC DECADEREA PARINTILOR DIN DREPTURILE PARINTESTI - adica FASCISM SI TOTALITARISM!
  • -2 (12 voturi)    
   da (Marţi, 29 septembrie 2015, 12:37)

   kalughin [utilizator] i-a raspuns lui perrsecutia a inceput!

   aici e miezul....categoric, daca trece o asemenea lege si de camere si de avocatul poporului si de curtea constitutionala....emigrez
   • 0 (8 voturi)    
    Unde? (Marţi, 29 septembrie 2015, 14:28)

    Atoatestiutorul [utilizator] i-a raspuns lui kalughin

    In Africa sau Orient. In Vest conspiratiile voastre ar fi si mai mult "hranite". Iar acolo nu te mai joci cu leagea si faci smecherii ca in Romania.
   • +2 (4 voturi)    
    unde emigrezi? (Marţi, 29 septembrie 2015, 14:31)

    Al de sus [anonim] i-a raspuns lui kalughin

    Sunt curios. In ce tara?
  • +5 (7 voturi)    
   tactica lenta (Marţi, 29 septembrie 2015, 15:38)

   gigi1 [utilizator] i-a raspuns lui perrsecutia a inceput!

   Asta e tactica lor, propun niste legi absurde dupa mai taie din ele si ajung sa faca exact ce vroiau de la inceput dar lumea sta calma ca uite legea acum nu mai e asa nasola si dupa le baga si pe restul in timp cu alte legi, cu lingurita sa nu se panicheze lumea, catuse incet incet.
 • -1 (11 voturi)    
  so... (Marţi, 29 septembrie 2015, 12:21)

  Vaca Best [anonim]

  "Adverse events reported during post-approval use of Tripedia vaccine include idiopathic thrombocytopenic purpura, SIDS,
  anaphylactic reaction, cellulitis, autism, convulsion/grand mal convulsion, encephalopathy, hypotonia, neuropathy, somnolence
  and apnea. Events were included in this list because of the seriousness or frequency of reporting. Because these events are
  reported voluntarily from a population of uncertain size, it is not always possible to reliably estimate their frequencies or to
  establish a causal relationship to components of Tripedia vaccine."

  Sursa:
  http://www.fda.gov/downloads/biologicsbloodvaccines/vaccines/approvedproducts/ucm101580.pdf
  • -3 (7 voturi)    
   Deci (Marţi, 29 septembrie 2015, 16:19)

   tudor74 [utilizator] i-a raspuns lui Vaca Best

   Ai facut copy/paste la reactii adverse ale unui prospect din 2005. Cam in aceasi perioada, o tuta gen Olivia Steer, Jenny McCarthy, acuza producatorii de vaccninuri ca fiul ei a facut autism ... ca mna, sa dai vina pe propriile gene e incomod.
 • +2 (16 voturi)    
  omerta (Marţi, 29 septembrie 2015, 12:29)

  ax [anonim]

  Aproape NIMIC despre sechele postvaccin si efecte adverse - Omerta se consolideaza!
  Voi da statul roman si toate institutiile implicate in judecata!
  Acest stat a devenit totalitar , inuman ,criminal ! Acest stat nu reprezinta poporul roman!
 • +1 (5 voturi)    
  domnule Mixich, știați...? (Marţi, 29 septembrie 2015, 12:31)

  bogdan [anonim]

  ... de ordinul ministrului bănicioiu, potrivit căruia nu se mai vaccinări la școală, ci numai la medicul de familie?! nu știu ce socoteli are mini-ministrul sportului și sănătății, dar sigur e un lucru: numărul de copii vaccinațiva scădea dramatic. pentru a face un vaccinn va fi nevoie ca părintele săse programeze / să meargă cu el la cabinet / cabinetul să aibă vaccinul / internetul & cardul de sănătate să funcționeze!?!
  imaginați-vă câte vaccinări se vor mai face astfel...
 • +1 (21 voturi)    
  ABERANT (Marţi, 29 septembrie 2015, 12:34)

  GIGEL [anonim]

  <Daca acel copil nu a fost vaccinat pana la varsta de 3 ani, aceasta comisie va sesiza institutiile abilitate privind “infractiunea de rele tratamente aplicate minorului de catre parinti”. >
  asta e de departe cea mai mare NESIMTIRE A CELOR CARE AU FACUT LEGEA.
  sunt atatia copii abuzati, batuti, chinuiti, abuzati sexual, sclavi si NIMENI nu se sesizeaza, dar,daca un parinte e constient de riscurile la care isi supune copilul cand il vaccineaza, atunci parintele ii aplica rele tratamente???????????????
  IN CE TARA TRAIM??? CE SLUGI DIABOLICE NE CONDUC????
  va amintiti cazul de gripa porcina???
  a mintit cu nerusinare masonul streinu cercel ca actorul Toni Tecuceanu a murit de gripa porcina ca sa se vaccineze lumea.
  RUSINE!!!!
 • -3 (19 voturi)    
  vaccin toxic ? (Marţi, 29 septembrie 2015, 12:34)

  Robert [anonim]

  Contine vaccinul formaldehida si mercur si aluminiu ? Daca da sunt acestea cancerigene ? Daca da pot fi ele responsabile de numarul mare de copii care fac cancer in aceste zile ? Ce fel de lege criminala este asta ? Care este scopul ei ? Nu este vorba doar de Romania , pe toata planeta in acest moment se incearca fortarea acestei legi. Trebuie gasit adevarul.
  • +6 (14 voturi)    
   stai jos, nota 4. (Marţi, 29 septembrie 2015, 13:57)

   outside_the_wall [utilizator] i-a raspuns lui Robert

   Prima lege a toxicitatii: Toxicitatea oricarei substante e data de DOZA. Da, poti muri cam din orice, daca doza e suficient de mare. Pe de alta parte poti ingera orice, daca doza e sub cea de toxicitate. In plus, daca un element chimic e toxic (aluminiu, mercurr, you name it), in combinatie cu alte elemente, NU e neaparat la fel de toxic. De exemplu, atat clorul, cat si sodiul au un grad extrem de toxicitate, pe cand combinatia lor (sarea de bucatarie) NU e foarte toxica. Pune mana si citeste niste manuale de bio-chimie si fiziologie.
   • +1 (9 voturi)    
    aiurea (Marţi, 29 septembrie 2015, 16:52)

    gigel [anonim] i-a raspuns lui outside_the_wall

    mercurul si aluminiu sunt neurotoxice si singure si in combinatii, caci se descompun in organism si se acumuleaza cu precadere in creier. au remanenta mare (peste 7 ani) si se elimina f greu, asa ca orice doza se aduna. ambele metale distrug celula nervoasa.
    urmareste; https://www.youtube.com/watch?v=JKfbkeQyw84
    Dr. Christopher Exley- The Systemic Toxicity of Aluminium Adjuvants.

    Dr. Christopher Exley is the Reader in Bioinorganic Chemistry at The Birchall Centre, Keele University in Staffordshire and Honorary Professor
    asa ca, stai jos, ai nota 2 la chimie!
    • +3 (5 voturi)    
     cuvântarea (Miercuri, 30 septembrie 2015, 0:25)

     outside_the_wall [utilizator] i-a raspuns lui gigel

     Ceea ce faci tu se numeşte apel la autoritate (o eroare de logică). Nu îmi formez părerile după ceea ce zice un aşa-numit sceptic, fie el şi cu PhD (doctor sunt şi eu, cu doctoratul luat înafară, nu la Ponta), ci pe baza consensului comunităţii ştiinţifice. Cuvântarea respectivă este de la o aşa-zisă conferinţă „ştiinţifică” (Vaccine Safety Conference) care a adunat toţi anti-vacciniştii, inclusiv pe şarlatanul Andrew Wakefiled (http://www.vaccinesafetyconference.com/speakers.html), cel care a pornit isteria cu autismul falsificând datele experimentale şi facând o „statistică” pe 12 (doisprezece pacienţi)! Uite aici un meta-studiu care îngoapă pentru întotdeauna mizeria aceea că vaccinurile ar provoca autism: (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24814559)
    • 0 (2 voturi)    
     si o competare (Miercuri, 30 septembrie 2015, 12:53)

     outside_the_wall [utilizator] i-a raspuns lui gigel

     Pentru ca elementele toxice dintr-un compus, care nu e neaparat toxic datorită combinării cu alte elemente chimice, să fie asimilate şi să devonă toxice pentru organism, sunt necesare mai multe conditii: 1. sa se rupă legăturile atomice respective şi elementele toxice să se recombine cu substanţele organice din corp, iar produsul să fie o substanţă toxică (nu ai dovedit asta) 2. Cantitatea de substantă toxică să fie _peste_ limita de toxicitate pe unitate de timp şi kg de masă corporală (nu ai dovedit nici asta, vorbind despre „toxine” ca ceva indefinit, cum fac de obicei pseudoştiinţificii care vând cure de „detoxifiere”). 3. Dacă doza e sub limita de toxicitate, să se acumuleze astfel încât să depăşească doza maximă pe unitate de timp, pe kg de masă corporală. Ca să te ajut, doza la aluminiu e 40 mg/zi pe kg de masă corporală. Zici că eşti bun la chimie, te rog să calculezi doza rezultată în urma unui vaccin şi cât persistă aceasta în corp (sau să dai referinţe di jurnale serioase, peer-reviewed).
  • +3 (15 voturi)    
   Banii (Marţi, 29 septembrie 2015, 14:50)

   Ionela [anonim] i-a raspuns lui Robert

   Adevarul are multe zerouri, se traduce in yachturi, avioane si paradis.

   Miliardele din industria vaccinurilor sunt bani siguri (vin de la administratia publica) si in ei incap "lobby-uri" pentru toata lumea :))
 • -2 (18 voturi)    
  vaccinarea- o mare teapa (Marţi, 29 septembrie 2015, 12:39)

  curios [anonim]

  stiti cate vaccinuri se fac copilului pana la 2 ani??? cca 26!!!!!
  ce furtuna imunlogica intr-un copr atat de mic. fiecare vaccine impune un alt raspuns imunitar, alta productie de anticorpi. asa apar bolile autoimmune.
  ATI CITIT VREODATA PROSPECTUL VACCINURILOR???
  ATI VAZUT CA AU INCEPUT, LA ROR, SA RECUNOASCA FAPTUL CA PRODUCE AUTISM????
  spor la vaccinare!
  • -2 (8 voturi)    
   si (Marţi, 29 septembrie 2015, 12:59)

   Vaca Best [anonim] i-a raspuns lui curios

   nu numai la ROR ci si la DTaP.
   Sursa aici: "http://www.fda.gov/downloads/biologicsbloodvaccines/vaccines/approvedproducts/ucm101580.pdf"
 • +5 (11 voturi)    
  Poza gresita (Marţi, 29 septembrie 2015, 12:53)

  Petre [anonim]

  Imaginea la articol este una gresita deoarece prezinta vaccinul cu administrare pe cale orala. Acesta nu se mai foloseste in Romania (si nici in alte tari) de multi ani. Vaccinul folosit este injectabil. Motivul este ca cel cu administrare pe cale orala a cauzat probleme in trecut (cu multi ani in urma) si a fost scos din uz. Cel injectabil nu are aceste probleme.
 • 0 (14 voturi)    
  Comunistii lui Ponta sunt impotriva vaccinarii! (Marţi, 29 septembrie 2015, 14:50)

  Miky60 [utilizator]

  Comunistii lui Ponta indoctrinati de Haznaua 3 sunt impotriva vaccinarii!
 • +2 (16 voturi)    
  postaci (Marţi, 29 septembrie 2015, 14:51)

  Ionela [anonim]

  E amuzant cum pagina e plina de pareri contra vaccinarilor dar multe din pareri au cu minus :)) Farmacia plateste postaci deci....
  • +2 (14 voturi)    
   Gresit (Marţi, 29 septembrie 2015, 16:25)

   tudor74 [utilizator] i-a raspuns lui Ionela

   Nu farmaciile ma platesc sa postez, o fac pt ca in cativa ani imi voi trimite copilul (vaccinat la zi) la scoala, unde copii care nu au nicio vina ca parintii lor sunt Rtarzi si nu i-au vaccinat vor sta in aceasi incapere cu al meu.
   • +2 (10 voturi)    
    iar tu (Marţi, 29 septembrie 2015, 17:02)

    gigi [anonim] i-a raspuns lui tudor74

    pt ca nu esti Rtarda cum te lauzi, vei avea copilul vaccinat si vei fi linistita, nu? A, nu, pai de ce nu? Nu functioneaza vaccinurile? Care e problema ta cu ceilalti copii?
   • -2 (4 voturi)    
    Speram sa nu aveti efecte adverse (Marţi, 29 septembrie 2015, 23:04)

    Addtru [utilizator] i-a raspuns lui tudor74

    Sansele de autism ar fi cam de 1 la 50 -100
    • +1 (1 vot)    
     efectele adverse sunt doar în capul tău (Miercuri, 30 septembrie 2015, 14:31)

     outside_the_wall [utilizator] i-a raspuns lui Addtru

     Uite aici un meta-studiu care îngoapă pentru întotdeauna mizeria aceea că vaccinurile ar provoca autism: (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24814559)
  • 0 (10 voturi)    
   perfect adevarat :) (Marţi, 29 septembrie 2015, 16:34)

   gigi [anonim] i-a raspuns lui Ionela

   sau farmacia plateste hotnews :)
 • 0 (4 voturi)    
  pai DE CE sa finanteze angajatorul??!! (Marţi, 29 septembrie 2015, 15:01)

  Codruta N [utilizator]

  Vaccinurile se fac impotriva unor boli CONTAGIOASE!! Daca boala e contagioasa, inseamna ca este o problema de sanatate PUBLICA! CE vina are angajatorul ca undeva exista risc crescut pentru acea boala contagioasa?
  ???
 • 0 (10 voturi)    
  De ce nu va respectati deciziile unii altora? (Marţi, 29 septembrie 2015, 15:02)

  AA [anonim]

  Fiecare decide cum considera dar chiar asa de convinsi sunteti de decizia vaccinarii/nevaccinarii?
  De ce nu respectati decizia parintelui de langa voi? Atata vreme cat medicii mari sunt in contradictie, ne apucam noi sa facem dreptatea si sa vorbim urat unii de altii?
 • +2 (14 voturi)    
  E democratie sau e comunism? (Marţi, 29 septembrie 2015, 16:27)

  Ted [anonim]

  Dle Mixich, Romania e democratie sau e comunism?

  Spuneti ca e vorba de un proiect supus dezbaterii publice si care urmeaza apoi sa devina lege in urma dezbaterilor si votului din Parlamentul Romaniei.
  Prevederile articolului 22 din Constitutia Romaniei sunt valabile in continuare, asa cum au fost si pana acum.

  Cu toate acestea, formulati titlul articolului si descrieti situatia ca una cu producere certa la o data viitoare apropiata. Cum faceti asta?

  Daca suntem in democratie, atunci proiectul va fi dezbatut public, apoi dezbatut in Parlament, iar apoi va iesi o lege asa cum va fi votata. Daca Legea va fi una constitutionala, atunci prevederile ei se vor aplica asa cum vor fi stabilite de care cei in drept, nu de catre Dvs (sau de catre cine v-a scris articolul). Dvs nu aveti cum sa cunoasteti ce va iesi, iar tonul in care scrieti articolul este doar o incercare jenanta si josnica de manipulare publica ("rezultatul este stabilit deja, nu are rost sa mai dezbatem si sa fie emise opinii contrare")

  Daca suntem in comunism, atunci da, este posibil ca Dvs sa cunoasteti cert ce va iesi, iar toate dezbaterile (publice si in parlament) sa fie doar de forma. La fel si prevederile Constitutiei.

  In ce Romanie traiti dle Mixich?
 • +1 (17 voturi)    
  si inca o chestie (Marţi, 29 septembrie 2015, 16:43)

  gigi [anonim]

  In caz ca trece de cenzura hotnews, ca pana acum au cenzurat pe rupte: cei care sunteti pro-vaccin, de ce sa acceptati o lege atat de permisiva prin care copiii nostri ajung la discretia satutului? Acum poate statul e bun, acum poate vaccinul e antipoliomelita, dar daca mai incolo baga o mizerie vreun dictator care se va folosi de legea asta? V-ati gandit?

  De ce, daca vreti vaccinul, nu va faceti voi vaccinul, si gata, sunteti protejati, nu? De ce sa ii obligati si pe ceilalti? Femeile gravide sa se vaccineze daca vor, bebeii sa stea protejati acasa iar daca e epidemie si mai multa protectie (ca fara epidemie nu e problema), cei care imbatranesc sa decida ei la ce varsta, 50-60 de ani, sa repete vaccinurile etc, voi nu sunteti normali?
  • -2 (8 voturi)    
   esti praf! (Marţi, 29 septembrie 2015, 23:34)

   tba [utilizator] i-a raspuns lui gigi

   cred ca ai ratat vaccinul antiprostie!
   • +3 (5 voturi)    
    sigur tu nu l-ai facut (Miercuri, 30 septembrie 2015, 10:17)

    DrInOrice [utilizator] i-a raspuns lui tba

    nici in vietile anterioare :) Grozava argumentatie ai adus, asa oricine poate sa-ti spuna si tie la orice zici ca esti prost si gata
  • +1 (5 voturi)    
   2 (Miercuri, 30 septembrie 2015, 10:25)

   alexpro [utilizator] i-a raspuns lui gigi

   stai jos! Femeile gravide, oamenii in varsta, sugarii, si in general toti oamenii cu anumite alergii, boli, etc nu se pot vaccina. Poate ar trebui sa te intorci la scoala!
 • +3 (21 voturi)    
  Cine vrea sa traiasca intr-o dictatura medicala? (Marţi, 29 septembrie 2015, 19:35)

  Cremene1 [utilizator]

  Citind cele scrise in acest articol ramai stupefiat. Cum e posibil ca intr-o tara care pretinde ca este democratica (sa nu uitam insa ca si reprezentantii regimului criminal comunist aveau tot timpul pe buze sintagma "democratie populara") cineva platit din banii nostri sa propuna vaccinarea obligatorie a copiilor sub amenintarea ca, in caz contrar, copilului o sa-i fie interzis sa mearga la scoala (accesul la educatie e un drept constitutional), iar tie o sa-ti fie luat copilul cu forta (pe motivul aberant de "rele tratamente aplicate copilului") si dat in "grija statului"? Cei care au propus o asemenea aberatie legislativa sunt in toate mintile? Dupa ce ati distrus Institutul Cantacuzino (sau ati asistat pasivi la distrugerea lui), acum vreti sa impuneti si vaccinarea obligatorie pentru "comisionul" importatorilor si castigul producatorilor de vaccinuri? Dupa ce vedem cu totii starea jalnica in care a ajuns sistemul de sanatate din Romania (mori cu zile in spitale daca nu ai bani sa-ti cumperi singur medicamentele, iar din Romania emigreaza anual mii de cadre medicale) voi aveti tupeul de a pretinde ca "muriti" de grija copiilor nostri? Mor copiii cu zile in aceasta tara din cauza saraciei si lipsurilor cumplite in care traiesc, mor copiii din cauza medicilor incompetenti si din cauza lipsei medicamentelor, iar voi pretindeti ca "nu mai puteti" de grija copiilor nostri? Voi, secretarii si subsecretarii de stat din Min Sanatatii ati distrus si continuati sa distrugeti sistemul de sanatate din Romania, iar acum vreti sa ne vaccinati cu forta copiii? Stimati domni si stimate doamne, va multumim pentru ca ne-ati trezit la realitate si ne-ati ajutat sa constientizam ca voi, cei care ati propus o asemenea aberatie legislativa total dictatoriala, reprezentati un real pericol la adresa democratiei. Locul dvs, al celor care ati propus o asemenea aberatie legislativa, este in Coreea de Nord si nu in Romania. Nu suntem si nu vom fi de acord cu impunerea dictaturii medicale.
  • +1 (9 voturi)    
   Felicitari (Marţi, 29 septembrie 2015, 23:09)

   Addtru [utilizator] i-a raspuns lui Cremene1

   pentru comentariu!
  • 0 (4 voturi)    
   Habar n-ai (Miercuri, 30 septembrie 2015, 10:26)

   alexpro [utilizator] i-a raspuns lui Cremene1

   ce ii democratia. Comparatia dintre mere si pere e o eroare logica elementara.
   • -2 (6 voturi)    
    Poate ne luminezi tu (Miercuri, 30 septembrie 2015, 12:33)

    Cremene1 [utilizator] i-a raspuns lui alexpro

    Daca tot afirmati dvs ca eu nu as avea habar ce inseamna democratia, poate ca domnia voastra va binevoi sa ne "lumineze" si pe noi ceilalti. Aveti grija insa sa nu faceti aceeasi eroare de logica pe care au facut-o in trecut reprezentantii regimului criminal comunist, reprezentanti care sustineau ca romanii traiesc intr-o "democratie populara" si simultan schingiuiau si ucideau in inchisori sute de mii de romani. Asadar, va rugam sa ne explicatia domnia voastra ce inseamna democratia, dar aveti grija sa nu ne explicati de fapt ce inseamna "democratia populara" atat de indragita de reprezentantii regimului criminal comunist, regim dictatorial dupa care vad ca unii dintre dvs "lacrimeaza" si doresc sa instaureze o reala dictatura medicala.
    • +1 (3 voturi)    
     Spuneai ca (Miercuri, 30 septembrie 2015, 14:41)

     alexpro [utilizator] i-a raspuns lui Cremene1

     <<Cum e posibil ca intr-o tara care pretinde ca este democratica [...] cineva platit din banii nostri sa propuna vaccinarea obligatorie a copiilor sub amenintarea ca, in caz contrar, copilului o sa-i fie interzis sa mearga la scoala (accesul la educatie e un drept constitutional), iar tie o sa-ti fie luat copilul cu forta (pe motivul aberant de "rele tratamente aplicate copilului") si dat in "grija statului"?>>

     Ce legatura are democratia cu luarea unei decizii privitoare la sanatatea publica? Daca lumea se declara impotriva legii si ii conving pe reprezentantii lor sa voteze impotriva atunci se numeste democratie.

     http://www.constitutiaromaniei.ro/art-32-dreptul-la-invatatura/
     Indica-mi te rog articolul din constitutie care specifica accesul la educatie nemijlocit.
     • 0 (2 voturi)    
      Stimate user alexpro (Joi, 1 octombrie 2015, 11:53)

      Cremene1 [utilizator] i-a raspuns lui alexpro

      Ati "uitat" sa ne luminati ce inseamna democratia. Care este problema? V-ati dat cumva seama ca viziunea dvs asupra democratiei coincide cu viziunea pe care au avut-o reprezentantii regimului criminal comunist asupra "democratiei populare"? In ceea ce priveste dreptul constitutional al copiilor la educatie, se pare ca aveti o problema cu intelegerea limbii romane. La articolul 32, alin 1 este specificat ca :
      (1) Dreptul la învăţătură este asigurat prin învăţământul general obligatoriu, prin învăţământul liceal şi prin cel profesional, prin învăţământul superior, precum şi prin alte forme de instrucţie şi de perfecţionare".

      Asadar, poate ne lamuriti ce intelegeti prin "invatamant general obligatoriu". Credeti ca, din moment ce invatamantul general este obligatoriu si garantat prin Constitutie, atunci indivizii cu o mentalitate dictatoriala asemenea dvs pot tranforma invatamantul general obligatoriu in invatamant general optional doar in functie de nr de cocktailuri chimice inoculate copiilor chiar si fara acordul parintilor? Dvs va credeti deasupra Constitutiei? Dar de Legea drepturilor pacientilor ati auzit?

      Mentalitatea dvs, stimate domn, seamana f mult cu mentalitatea reprezentantilor regimului criminal comunist. Oameni asemenea dvs sunt periculosi pentru democratie deoarece credeti ca democratia inseamna "democratie populara". Am vazut cu totii cate victime au facut, in trecut, indivizii cu o mentalitate asemenea dvs si nu cred ca exista un singur om sanatos psihic care sa isi doreasca reintoarcerea unor asemenea timpuri.

      Observ de asemenea ca dvs continuati sa aveti o incredere oarba in indivizii care, parazitand de multi ani Ministerul Sanatatii, au distrus Institutul Cantacuzino si au pus la pamant sistemul de sanatate din Romania. Cand ati fost ultima data intr-un spital, stimate domn? Domnia voastra este macar constienta de dezastrul care exista in sistemul de sanatate din Romania, dezastru patronat de indivizii care vor acum sa impuna dictatura medicala?
 • +3 (9 voturi)    
  implicare in camapania pro vaccin (Marţi, 29 septembrie 2015, 19:53)

  acinigrev [utilizator]

  Mi-ar fi placut sa vad aceeasi implicare din partea HN si a celor care sustin vaccinarea si in salvarea Institutului Cantacuzino ... Era mult mai credibil daca vaccinurile se produceau la noi si nu in afara tarii;
  pe de alta parte, daca tot nu vor avea acces in scoli/ gradinite copii nevaccinati atunci parintii lor sa nu plateasca impozite, asigurari si alte dari catre STAT;
  oricum o astfel de lege este injusta si un atentat la dreptul fiecaruia de a decide si a alege in mod liber; se pare insa ca este doar inceputul ...
 • +5 (15 voturi)    
  Mic nazism românesc (Marţi, 29 septembrie 2015, 22:06)

  Addtru [utilizator]

  Obligarea la orice tratament medical, indiferent de motiv, reprezintă o idee periculoasă, care încalcă libertatea și drepturile fundamentale ale ființei umane. Vaccinarea obligatorie s-ar putea numi ”nazism medical”.
  Faceți rabat de la libertățile fundamentale, greu câștigate și plătite scump, și vă veți trezi în scurt timp, de exemplu, cu ideea eutanasierii persoanelor trecute de 70 de ani. Argumentele vă vor fi prezentate și inoculate cu grijă și vor fi perfect justificate rațional.
  • 0 (0 voturi)    
   Interesanta asemanare (Miercuri, 30 septembrie 2015, 22:01)

   Skipper1 [utilizator] i-a raspuns lui Addtru

   Hitler si oameni de stiinta au argumentat foarte consistent eugenia. Totul pentru binele societatii. Hitler chiar spunea ca omenirea o sa-i multumeasca pentru "curatenia" pe care a facut-o in lume.
 • +4 (14 voturi)    
  halal democratie (Marţi, 29 septembrie 2015, 22:09)

  nimsoc [utilizator]

  NESIMTITILOR DE LA MINISTER! Cine isi asuma raspunderea daca vaccinul are efecte secundare grave?? (Din punctul meu de vedere replica "cine isi asuma raspunderea daca un copil nevaccinat imbolnaveste o comunitate de vaccinati?" nu are sens)
 • +4 (8 voturi)    
  interesant (Marţi, 29 septembrie 2015, 23:27)

  doru001 [utilizator]

  Dar care ar fi motivul pentru care copiii nevaccinati nu ar trebui primiti in scoli?

  Dar n-ar trebui mai intii pedepsiti cei responsabili de otravirea unor vaccine in trecut?

  Dar n-ar trebui sa verificam foarte strict ca asta nu se mai intimpla?

  Dar nu mai bine amendam scolile cu grupuri sanitare murdare si fara incalzire? Asta chiar te imbolnaveste.
 • 0 (10 voturi)    
  ar trebui si puscarie! (Marţi, 29 septembrie 2015, 23:32)

  tba [utilizator]

  daca un parinte nu doreste sa-si vaccineze/protejeze copilul, in cazul in care acest copil se imbolnaveste de ceva care putea fi prevenit prin vaccinare, eu as recomanda calduros puscaria pentru parintii inconstienti.
  • +3 (7 voturi)    
   rubeola (Miercuri, 30 septembrie 2015, 9:00)

   alumina [utilizator] i-a raspuns lui tba

   2 dintre copiii mei, care nu afacut ROR ( datorita reactiilor adverse pe care le-au avut in trecut la primele vaccinuri), au facut rubeola (la intervale diferite).
   Au avut doua zile un pic de febra, cate o mica eruptie si... gata.
   pentru asta tu propui ca eu sa fac puscarie? !!!
   pe bune, cap ai minte ce-ti mai trebuie
   pacat de cap...
 • 0 (6 voturi)    
  etica (Miercuri, 30 septembrie 2015, 0:26)

  doru001 [utilizator]

  Nu exista nici o discutie argumentata in media pe aceasta problema. Pur si simplu ei stiu si noi sintem timpiti. Asta spune multe.
 • 0 (6 voturi)    
  3 vaccinuri obligatorii in franta (Miercuri, 30 septembrie 2015, 9:13)

  alumina [utilizator]

  antidifteric
  antipolio
  antitetanos

  http://www.lemonde.fr/les-decodeurs/article/2015/06/05/quels-sont-les-vaccins-obligatoires-et-recommandes_4648265_4355770.html

  de ce atatea la noi, ca sa fie doza de mercur aluminiu si formaldehida injectate mai mare? ca sa fim o natie si mai proasta, daca se poate asa ceva...
 • -2 (6 voturi)    
  ... (Miercuri, 30 septembrie 2015, 9:47)

  klaudyuxxx [utilizator]

  Pe vremea lui Ceausescu nu mai comenta nimeni. Toti vaccinati unul si unul. Si uite ca nu era nicio conspiratie la mijloc, 3 milioane de romani sunt happy si sanatosi muncind in afara tarii.
  • +3 (7 voturi)    
   Ati uitat cateva "mici" amanunte (Miercuri, 30 septembrie 2015, 12:43)

   Cremene1 [utilizator] i-a raspuns lui klaudyuxxx

   Pe vremea lui Ceausescu sa faceau mult mai putine vaccinuri decat se fac acum. Ca sa intelegeti si dvs, in prezent un bebelus este inoculat pana la implinirea varstei de 1 an cu mai multe vaccinuri decat v-au fost inoculate dvs pe tot parcursul intregii dvs vieti. In plus, pe vremea lui Ceausescu se administrau vaccinuri monovalente (adica un singur vaccin odata) si nu vaccinuri multivalente (adica mai multe vaccinuri inoculate simultan). Dvs ati avut macar minima decenta de a va informa si a vedea care este schema de vaccinare impusa cu forta de asa zisul Minister al Sanatatii pentru anul 2015? Ati avut minima decenta sa vedeti ca unui bebelus, pe langa alte multe vaccinuri, ii este administrat pana la varsta de 1 an de trei ori un vaccin hexavalent - adica ii sunt inoculate simultan in organism 6 vaccinuri de 3 ori in primul an de viata (in luna a 2-a de viata, in luna a 4-a de viata si in luna a 11-a de viata? Nu in ultimul rand, vaccinurile facute pe vremea lui Ceausescu erau fabricate la Institutul Cantacuzino (acel institut distrus de cei care acum vor sa impuna cu forta vaccinarea copiilor), ceea ce reducea foarte mult lungimea lantului de frig si scadea considerabil riscurile foarte mari asociate nerespectarii lantului de frig. Ca sa intelegeti si dvs, cu cat lantul de frig este mai mare cu atat creste riscul ca acel lant de frig sa nu fi fost respectat cu strictete, ceea ce inseamna ca creste exponential riscul ca vaccinurile inoculate copiilor sa fie toxice ca urmare a nerespectarii "la sange" a lantului de frig. Va rog cat se poate de frumos ca pe viitor, inainte de a mai veni cu asemenea argumente, sa dati dovada de un minim bun simt si sa va informati in prealabil. Va multumesc!
   • +2 (2 voturi)    
    corect (Miercuri, 30 septembrie 2015, 20:05)

    Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui Cremene1

    Intotdeauna m-am intrebat de ce nu se fac obligatoriu fix vaccinurile de atunci. Mi se pare ca am fost generatii destul de ok dpdv medical. Mai ok fata de cele de acum, vaccinate modern hexa penta bla
    Si sa ma scuteasca cei cu avansul medicinei, ca nu vorbim de boli noi.
 • +2 (6 voturi)    
  parte din vina revine MTS (Miercuri, 30 septembrie 2015, 10:18)

  CO22 [utilizator]

  o parte din vina revina si MTS care nu comunica clar schema de vaccinare si posibilitatile.
  nu toate vaccinurile sunt strict necesare, dar lobby-ul companiilor de medicamente este mare, pentru ca isi vad profiturile afectate
  exemplu personal pe care il cunosc, parinti cu 3 copii, primul a facut toate vaccinurile, al doilea a facut doar vaccinurile din maternitate , al treilea a facut doar vaccine impotriva hepatitei B si e la momentul in care ar trebui sa aleaga daca sa faca sau nu vaccinuri...
 • +4 (8 voturi)    
  vaccinare obligatorie (Miercuri, 30 septembrie 2015, 13:17)

  civ [utilizator]

  Proiectul de elge e neconstitutional, deoarece leaga vaccinarea obligatorie de inscrierea in scoala. Conform constitutiei dreptul la educatie este garantat. Constitutia nu spune ca dreptul la educatie e garantat doar copiilor vaccinati! Prin urmare nu se paote conditiona prin lege inscrierea in scoala sau neinscrierea in scoala a copilului pe motiv de vaccinare sau nevaccinare. Daca vor sa faca vaccinare obligatorie, atunci sa o faca si sa isi asume statul efectele adverse ale vaccinurilor care sunt mentionate in prospectele vaccinurilor. E simplu. Ast ae singura solutie constitutionala. Sa faca vaccinarea obligatorie, sa nu conditioneze inscrierea la scoala de existenta vaccinarii statul roman sa isi asume efectele adverse ale vaccinurilor mentionate in prospectele acestora. Dar statul nu va face niciodata asta..de aceea prefera sa introduca o elge neconstituionala....care sa produca efecte pana va fi declarata neconstituionala. Mentionez ca un aprinte poate sa dea in judecata statul roman si in instanta sa ceara exceptie de neconstituionalitate. Asa ca nu trebuie sa vina nici avocatul poporului si nici sa fie sesizata CCR de legiuitor sau presedinte, pe aceasta speta. Asta e opinia mea. COmbateti aceasta opini strict juridic va rog...si nu d.p.d.v al pro sau contra vaccinarii
 • +5 (5 voturi)    
  Lege neconstitutionala (Miercuri, 30 septembrie 2015, 18:19)

  Addtru [utilizator]

  http://www.dzr.org.ro/vaccinurile-nu-pot-fi-obligatorii-argumente-juridice-din-constitutia-romaniei-drepturile-pacientului-deontologia-medicala-si-din-jurisprudenta-internationala/
 • +4 (4 voturi)    
  dilema pro/anti vaccinare (Miercuri, 30 septembrie 2015, 22:56)

  samka [utilizator]

  se poate rezolva foarte simplu: toti copiii sunt inscrisi la medici de familie, care au istoricul vaccinarilor si al bolilor. Este suficient ca ministerul sa aiba bunavointa de a solicita aceste date si se pot obtine statistici elaborate - inclusiv despre efecte adverse, alergii, rata imbolnavirilor vaccinati/nevaccinati etc.
  Astfel, si parintii vor avea date concrete, de la noi din ograda, pe care sa isi bazeze decizia. Pentru ca in mod clar trebuie sa fie decizie informata, orice obligativitate in acest sens este un abuz
  • +3 (3 voturi)    
   Aveti dreptate (Joi, 1 octombrie 2015, 12:19)

   Cremene1 [utilizator] i-a raspuns lui samka

   Aveti in totalitate dreptate. Pentru mine este extrem de ciudat faptul ca, in loc sa prezinte statistici clare (si a caror veridicitate sa poata fi verificate) celula de neonazisti care paraziteaza Ministerul Sanatatii vrea sa ne impuna cu forta dictatura medicala. In loc sa demonstreze, negru pe alb, ca acei copii care au fost vaccinati au fost internati de mai putine ori decat copiii nevaccinati, s-au imbolnavit de mai putine ori decat copiii nevaccinati si au fost "indopati" cu mai putine medicamente decat copiii nevaccinati, aceasta celula de neonazisti vrea sa impuna dictatura medicala si sa vaccineze cu forta toti copiii? De ce credeti ca procedeaza asa aceasta celula de neonazisti? De ce credeti ca, in loc sa vina cu studii comparative intre evolutia medicala a copiilor vaccinati versus evolutia medicala a copiilor nevaccinati, aceasta celula de neonazisti incearca sa ne impuna dictatura lor? Din cauza ca asemenea studii ar dovedi ca acei copii vaccinati sunt mai sanatosi decat cei nevaccinati sau din cauza ca asemenea studii ar dovedi ca, dimpotriva, copiii nevaccinati sunt mai sanatosi decat cei vaccinati? Oameni buni, daca nu ne vom uni si nu vom opri planurile acestei celule de neonazisti de a impune dictatura medicala, atunci nimeni dintre noi nu va scapa de aceasta dictatura decat mort. Va rog din suflet, nu minimizati pericolul mortal pe care il reprezinta aceasta celula de neonazisti la adresa noastra si a copiilor nostri. Pentru cei care nu stiti, au aparut deja in spatiul public "specialisti" care cer ca si adultii sa fie vaccinati periodic deoarece, nu-i asa, si adultii transmit boli. V-ar placea sa traiti intr-o societate in care nici dvs si nici copiii dvs sa nu aveti acces la educatie sau la un loc de munca daca nu va lasati injectati anual cu nu stiu cate vaccinuri? Nu uitati ca dictatura se impune pas cu pas deoarece, procedand astfel, majoritatea oamenilor nici macar nu sesizeaza ca in tara lor se impune o dictatura medicala cumplita.
 • +4 (4 voturi)    
  |Halal jurnalist (Joi, 1 octombrie 2015, 16:38)

  AlinaLupu [anonim]

  In primul rand e o propunere care nici macar nu este finalizata dar nah ca articolul sa fie mai interesant e normal dar nu si etic ca treci peste acest amanunt.Dovada ca de la aparitia stirii pana acum propunerea a pulsat cu inca un vaccin -obligatoriu ar fi noua cica asta dupa o temeinica analiza s-ar fi gandit ei sa-l bage la sesizrile presei si BCG-ul....
  Miturile la efectele adverse sunt de fapt realitati ,nu conteaza ca 1% pot ramane paralizati sau cu sechele pe viata mai dureros este daca copilu tau apartine acelui procent.
  Multe medicamente au fost retrase de pe piata tocmai efectelor adverse chiar daca acestea au atins un proecent sau era nevoie de conditii cumulative ca ele sa se manifeste. Miturile despre care vorbeste dl ziarist au fost semnalate in presa poate nu stiti de celebrul vaccin contra cancerului de col care se dorea impus fetelor...si scandalul aferent sau vaccinul BCG ce a mutilat cativa bebelusi desigur vorbim de confirmari certe cateva din realitatile vremurilor in care traim. Daca Ministerul Sanatatii nu starneste respect si incredere in institutiile sale, oamenilor de rand il impune.... iar cand impui iti recunosti automat si implicit hibele din sistemul medical,,,,Domnilor aveti lacune mari in Ministerul care-l conduceti!Ati desfiintat un Institu tprestigios pentru a impune fake-uri din strainatate,ati gonit medicii buni ,ramane sa amendati si oamenii raciti care nu se trateaza caci sunt niste purtatori vii ai unor virusi care in anumite conditii se pot dovedi mortali pentru altii,,,Luati masuri! Promit ca o sa iau aspirina de frica!!!
 • +3 (3 voturi)    
  Amendati-ma si pentru ca nu iau aspirina! (Joi, 1 octombrie 2015, 16:49)

  AlinaLupu [anonim]

  :)) Un articol de tot hazul.In primul rand e o propunere deci corect ar fi "In Romania ar putea deveni" ar fi bine ca autorul sa mai invete ceva gramatica..sau sa repete ora de romana. ca ar fi cazul.
  In al doilea rand propunerea finalizata deja s-a mai imbogatit peste noapte cu inca un vaccin si au devenit......9...la semnaelel din presa..asta dovedeste temeinicia analizei facute..deci ministrii aia s-au plimbat in vacante de cand ne-au anuntat legea asta suparata si cu mintile odihnite s-au apucat sa o faca...
  In spiritul legii propun sa se amendeze si aia care atunci cand racesc nu iau aspirina stiind cate ravagii face o astfel de boala si ca in anumite conditii se poate dovedi fatala unora...
  Totul e bine cand privesti niste statistici umflate fara nici o legatura cu realitatea facute de unii la fel de odihniti cu mintea ca aia care au facut legea sta....dureror este ca copilul tau sa fie printre aia 1% care raman paralizati...
  ce ar fi insa daca Ministerul ar repune pe picioare Institul Cantacuzino si ar incuraja cercetarea si realizarea unor vaccinuri sigure 100% fara efecte adeverse ..ar fi greu nu? E mai usor cu pumnul in gura...nu totii prostii pun botu nu?..
 • +3 (3 voturi)    
  Amenzi clare pentru efecte adverse (Joi, 1 octombrie 2015, 18:04)

  AlinaLupu [anonim]

  La capitolul asumare responsabilitate efecte adeverse statul e foarte bland cu el.Eu zic asa ca toate sa fie ok statul sa despagubeasca cu 1.000.000 Euro fiecare copil mutilat pe viata,,,fiecare copil care in urma vaccinarii a suferit efecte adeverse,febra paralizii temporare si altele de un asemenea nivel statul sa acorde despagubiri morale parintilor pentru traumele sufletesti pricinuite de cca 10.000 euro si tot asa,,,,ca sa fie echitabil...Adica tu platesti ca nu-l vaccinesti si statul se simte responsabil???? Nu nene sa platesca si statul pentru legile proaste care le impune......
 • +3 (3 voturi)    
  Mai exista o cale... cercetarea medicala (Joi, 1 octombrie 2015, 18:11)

  AlinaLupu [anonim]

  Nimic nu e alb sau negru...Investiti in vaccinuri sigure,in cercetarea medicala ca de pe vremea lui Pasteur ati schimbat cutitul cu bisturiu dar baza ramane aceiasi...
  ROMANIA nu trebuie sa devina piata de desfacere pentru companii farmaceutice straine de alfel cu rezultate indoielnice in domeniul medical,,,ci sa devina lidera in cercetare si sa faca oamenii sa aiba incredere in actul medical..
  Atunci cand apare o eroare intr-un sistem nu-l ignori ci ii acorzi atentie pentru a-l remedia imbunatati perfectiona Poate vaccinul e o solutie dar nu in aceasta formula nu cu aceste efecte adverse...,ele nu pot fi acceptate tolerate nici macar 1% .Nu acceptati mediocritatea in domeniul sanitar nu lucrurilor facute de mantuiala.Caci uneori pentru unii din noi inseamna condamnare la moarte ....


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by