Ritual pentru exorcizarea Anti-Vaccinistului din tine: indicatii pentru nespecialisti

de Vlad Mixich     HotNews.ro
Marţi, 28 aprilie 2015, 21:24 Actualitate | Opinii


Vlad Mixich
Foto: Cristian Stefanescu
Se ia un sâmbure de adevăr în jurul căruia se construieşte o teorie conspiraţionistă a cărei finalitate invariabilă este îmbolnăvirea copiilor pentru obţinerea profitului de către marile corporaţii. Pe scurt aceasta este tactica folosită de mişcarea anti vaccin, în România şi aiurea.

Există un demon care posedă toată această mişcare: demonul fricii. E un vierme pe care discursul lor ni-l bagă în creier şi care începe să macine. Şi dacă, totuşi, au puţină dreptate? Pentru acest demon există însă un ritual eficient de exorcizare. Nu trebuie să ai noţiuni medicale sau de imunologie ca să înţelegi.

Anti-Vaccinistul spune că vaccinurile au efecte adverse grave şi de aceea trebuie refuzate.

Sâmburele de adevăr: da, vaccinurile au efecte adverse prezentate transparent în toate prospectele, pe site-urile producătorilor sau ale autorităţilor medicale. În SUA există inclusiv un site oficial, parte a unui amplu proiect, unde pot fi raportate orice efecte adverse. Dar efectele adverse serioase ale vaccinurilor sunt foarte foarte rare: în medie de unu la un milion.
 • Raţionamentul de exorcizare. Toate medicamentele pe care le folosim au efecte adverse care sunt menţionate, cum e firesc, în prospectele lor. Aspirina de pildă are printre efectele adverse serioase hemoragii digestive la adult sau encefalopatie la copil. Rare şi ele, dar nu atât de rare ca efectele adverse ale vaccinurilor. Şi despre avioane putem spune că au efecte adverse: uneori cad şi atunci toţi pasagerii mor. Şi maşinile au efecte adverse: anul trecut în România au murit 1819 oameni în accidente rutiere. Mult mai mulţi decât toate efectele adverse serioase cauzate de vaccinuri.
Aşadar te înţeleg dacă te temi pentru copilul tău atunci când îl vei vaccina. Dar dacă vei refuza vaccinarea din acest motiv, fii consecvent până la capăt. Nu te urca cu el în maşină, nu-i da nici măcar o mică aspirină, nu-l lăsa să facă drumeţii pe munte, nu-i permite să meargă în discoteci şi mai ales, mai ales!, nu-l lăsa să meargă cu bicicleta. Din toate aceste activităţi se moare mult mai des decât din cauza vaccinării. E dovedit statistic.

Anti-Vaccinistul spune că vaccinurile conţin chimicale şi, injectându-le, ne otrăvim copiii.

Sâmburele de adevăr: aici nu există nici măcar un sâmbure de adevăr.

Thimerosalul, cea mai frecventă substanţă acuzată, a fost retrasă cu mai bine de un deceniu în urmă de autorităţile medicale. Dar nu pentru că s-ar fi dovedit existenţa vreunei legături între Thimerosal şi autism, ci pentru că aceasta este strategia în medicină: fie şi atunci când există cea mai mică suspiciune, respectivul produs este retras până la apariţia de date solide.

Anul trecut, un studiu în care au fost urmăriţi 1,26 milioane de copii vaccinaţi a dovedit fără nicio îndoială că vaccinurile (inclusiv substanţa Thimerosal) nu produc autism. Au urmat şi alte studii cu acelaşi rezultat. Toate sunt publicate în cele mai serioase publicaţii ştiinţifice din lume, iar autorii provin de la cele mai bune universităţi medicale existente.
 • Raţionamentul de exorcizare. În secolul 14 nu existau „chimicale”. Totul era organic: mâncarea, leacurile, şi nu existau vaccinuri. Cu toate acestea speranţa de viaţă era sub 50 de ani, iar mortalitatea infantilă uriaşă. Din cei 8 fraţi ai filozofului Immanuel Kant, jumătate au murit când erau copii. Literatura medicală românească de acum un secol este plină de lamentaţiile medicilor cu privire la numărul mare de copii morţi înainte de a împlini un an: 13.800 anual.  
Anti-Vaccinistul spune că vaccinurile şi vaccinarea populaţiei sunt o conspiraţie a marilor companii farmaceutice care vor să se îmbogăţească.  

Sâmburele de adevăr: da, industria farmaceutică este printre cele mai corupte din lume dar si printre cele mai reglementate. Aprobarea unui medicament sau vaccin este foarte laborioasă şi durează aproximativ 10 ani, după foarte multe teste şi verificări din partea autorităţilor. În Statele Unite, doar în ultimii trei ani companiile farma au plătit amenzi de 18 miliarde de dolari. Aceste verificări draconice sunt, de altfel, una dintre nemulţumirile industriei farma.  
 • Raţionamentul de exorcizare. Vaccinurile previn, nu tratează. Companiile farma ar câştiga mult mai bine dacă ne-ar lăsa să ne îmbolnăvim de poliomielită sau de difterie şi ne-ar vinde apoi o grămadă de medicamente şi ne-ar prescrie multe investigaţii medicale pentru a ne vindeca. Este arhicunoscut că pentru industria medicală prevenţia este o afacere proastă. E mai profitabil să tratezi o boală decât să o previi.
Anti-Vaccinistul întreabă nedumerit de ce copilul lui nevaccinat e un pericol pentru restul comunităţii. Şi susţine că oricum anticorpii din laptele matern protejează copilul până ce sistemul său imunitar se maturizează.

Sâmburele de adevăr: aici nu există nici măcar un sâmbure de adevăr.
 
Pentru multe dintre vaccinurile copilăriei, efectul protector complet nu poate fi atins înainte de un an. Prin urmare, toţi bebeluşii până într-un an sunt expuşi unei potenţiale epidemii. Mai rău: gravidele sunt în pericol. Efectul protector al vaccinurilor primite în copilărie începe să diminueze după 20 de ani de la administrare. Astfel, dacă o gravidă de 30 de ani este expusă unei epidemii de rubeolă declanşate de scăderea ratei vaccinării sub 80% (cum s-a întâmplat anul trecut în Bucureşti), există un risc considerabil să nască un copil cu handicap: surditate, retard mintal, malformaţii cardiace.
 • Raţionamentul de exorcizare. Dacă anticorpii din laptele matern protejează copilul până într-un an, atunci de ce în secolul 19 copiii până într-un an mureau pe capete? Pe atunci laptele matern nu conţinea anticorpi?
Anti-Vaccinistul spune că reducerea considerabilă a numărului de boli pentru care astăzi există vaccinuri se datorează în special igienei crescute din lumea modernă, nu eficienţei vaccinurilor.
 • Raţionamentul de exorcizare. Difteria, rubeola, tusea convulsivă sunt toate boli foarte contagioase cu transmitere pe calea aerului. Din câte ştim încă nu s-a inventat un săpun pentru aer.
Anti-Vaccinistul spune că există o conspiraţie generală formată din toate universităţile de medicină din lume, autorităţile medicale din toate ţările, toate publicaţiile ştiinţifice, majoritatea covârşitoare a oamenilor de ştiinţă din domeniu şi 90% din medicii practicieni. Toţi aceştia sunt în stăpânirea producătorilor de vaccinuri. Restul, inclusiv Anti-Vaccinistul, sunt eroi care îndrăznesc să înfrunte „dictatura medicală”.
 • Raţionamentul de exorcizare. Dacă chiar crezi că aşa ceva este posibil, atunci nicio exorcizare nu te mai poate salva.

PS. Criza vaccinării apărută în România (scădere de 20% a vaccinării în Bucureşti în 2014) poate fi rezolvată doar dacă autorităţile medicale vor construi pe încredere, nu pe frică. Este important ca recomandările oficiale să fie cât se poate de nuanţate în funcţie de fiecare vaccin. Dar statul trebuie în primul rând să asigure aprovizionarea continuă cu vaccinuri, necesitate despre care HotNews a scris deja aici.

Dacă doriţi să aprofundaţi subiectul, puteţi citi textele publicate aici şi aici de medicul Gabriel Diaconu. Sau abordarea umoristică dar excelent argumentată aici de dr. Ionut Sendroiu. Puteţi trece în revistă argumentele prezentate aici de Cristian Ghinea. Si aici puteţi găsi o serie de articole care intră în mai multe detalii. 

Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

27568 vizualizari

 • +24 (30 voturi)    
  alo...tataiee... (Marţi, 28 aprilie 2015, 21:33)

  wasabi [utilizator]

  De ce nu vorbesti despre faptul ca majoritatea vor vaccinul si Statul desi ar fi trebuit sa il dea gratuit si sa il trimita la medicii de familie....nu se mai gasesc vaccinuri. Avem un bebe de 1an si 1 luna si majoritatea vaccinurilor nu au fost facute la termen. Ar fi trebuit sa faca vaccinul de 1 an de zile si ...NU SE GASESTE! baa sunteti nebuni!! Spitalul din Medias nu are vaccinuri sa le faca la nou-nascuti si voi vorbiti despre avioane si exorcizari!!
  • -11 (27 voturi)    
   Întoarcere din condei (Miercuri, 29 aprilie 2015, 9:35)

   Adrian Călin [anonim] i-a raspuns lui wasabi

   Raționamentul domnului Mixich este spectaculos, deci, cei care refuză vaccinul nu trebuie să se mai urce în mașină și să lase copiii să meargă pe bicicletă. Păi exact invers trebuie să fie, cei care fac vaccinul trebuie să nu mai facă asta, ei se sperie de moarte, ei vin cu argumentul că mor copii dacă nu facem vaccin, ei trebuie să nu-și lase copiii să meargă pe bicicletă pentru că există riscul să se accidenteze, ei trebuie să prevină accidentele de bicicletă printr-un mecanism foarte simplu, nu mai mergem pe bicicletă, indiferent ce înseamnă asta. Eu prefer să las copiii să meargă cu bicicleta indiferent de risc și "previn" accidentele de bicicletă explicând-le să fie atenți și punând echipament de protecție nu luându-le bicicleta. Domnule Mixich, a-i demoniza pe cei care pun în discuție vaccinare este o mare greșeală. Nu aveți habar ce se întâmplă cu specia umană dacă ne imunizăm pentru tot (nici nu mă interesează efectele adverse de care tot vorbiți). Eu nu fac vaccin pentru ROR pentru că riscul de deces este foarte mic, atât pentru mine cât și pentru cei din jur, fac vaccinurile pentru bolile mortale. Cu alte cuvinte, îl las pe copil să se plimbe cu bicicleta dar nu-l las pe mijlocul autostrăzii. Puteți să înțelegeți diferențele și să nu ne băgați pe toți în aceeași oală? Eu cred că înțelegeți dar sunteți deja pornit și se pare că nu vă mai oprește niciun argument. Întrebare: dacă eu refuz un vaccin din motivul că boala pentru care se presupune că mă imunizează nu este atât de periculoasă dar fac un vaccin pentru bolile în care riscul de probleme medicale sau chiar moarte este foarte mare în ce tabără mă plasează?
   • +8 (18 voturi)    
    Contraargument (Miercuri, 29 aprilie 2015, 10:16)

    Sorin [anonim] i-a raspuns lui Adrian Călin

    Eu cred ca rationamentul si argumentele din articol sunt cat se poate de clare. Si se bazeaza pe fapte si pe statistici. In schimb, in acest comentariu vad de fapt o pornire, probabil din frica sau poate din dorinta de a i se da dreptate, desi amesteca lucrurile si argumentele de nu mai intelegi nimic. Si nu sunt decat cateva randuri. Va rog domnule Calin scrieti un articol argumentat si poate atunci va faceti mai bine inteles.
    Eu am un baietel care acum are 8 ani si a facut toate vaccinurile necesare. Aceste vaccinuri nu s-au inventat degeaba. Au reprezentat practic un raspuns al societatii la pericolul reprezentat de epidemiile care au avut loc in decursul istoriei si care au determinat moartea foarte multor copii si adulti. Eu nu as vrea ca eu sau copilul meu sa fim factori declansatori ai unei epidemii care sa conduca la morti. Asa ca eu zic sa va informati cat mai bine inainte si din surse stiintifice si nu din comentariile de pe internet.
    • 0 (12 voturi)    
     Unde-i contraargumentul? (Miercuri, 29 aprilie 2015, 11:27)

     Adrian Călin [anonim] i-a raspuns lui Sorin

     1. Nu sunt împotriva vaccinării.
     2. Sunt împotriva vaccinării pentru boli care nu prezintă un risc mare, motivul: corpul uman trebuie lăsat să lupte cu bolile care nu-l omoară pentru că în felul ăsta se întărește. Nu am văzut niciun studiu legat de efectul pe care îl are încercarea de eradicare a bolilor. Parcă suntem la concursurile de frumusețe în care concurentele vor să fie pace în lume. Când vorbiți de epidemie o faceți prea ușor și prea speriat.
     3. Sunt pentru vaccinarea împotriva bolilor cu risc major.
     4. Nu cred în teoria conspirației.
     5. Moarte este omniprezentă, statistic, cele mai multe decese în SUA, după bolile de inimă și cancer, sunt cauzate de erorile medicale (225.400 de decese anual - cum vi se pare numărul?)
     6. Vaccinarea nu imunizează permanent, ROR (sunt împotriva acestui vaccin) trebuie administrat din timp în timp pe când, dacă faci boala, ești imunizat pe viață (eu am făcut boala, copiii mei de 6 și 9 ani au făcut boala, toți cei pe care-i știu din copilărie au făcut boala și, surpriză, nu este mortală, da există riscuri dar, de fapt, riscul este mai mic decât îngrijirea în spitale, după cum bine vedeți).
     7. Cea mai mare amenințare la adresa sănătății publice este consumul exagerat de zahăr și alimente care măresc riscul de boli cardiovasculare (principala cauză de deces în lume). Dacă vreți să vă protejați copilul o puteți face mai eficient dacă nu-i dați bomboane (nu știu câte dulciuri îi dați copilului dumneavoastră dar dacă-i dați o ciocolată de 50 de grame pe zi sau un pachet de biscuiți îl expuneți unui risc mult mai mare decât dacă nu-l vaccinați împotriva ROR, știați asta?).
     Vreți să mai discutăm despre sănătate în general și despre ce e bine să facem sau vreți să rămânem la o luptă, stupidă din punctul meu de vedere, între două tabere care nu văd pădurea din cauza copacilor.
     • -5 (13 voturi)    
      pacat (Miercuri, 29 aprilie 2015, 13:00)

      miculescu-rucar [utilizator] i-a raspuns lui Adrian Călin

      ca nu s-a inventat vaccinul antiprostie!
      tu ai nevoie de asa ceva!
      • 0 (12 voturi)    
       L-am făcut ... (Miercuri, 29 aprilie 2015, 14:39)

       Adrian Călin [anonim] i-a raspuns lui miculescu-rucar

       ... tocmai d-aia sunt în stare să gândesc și în alți termeni decât alb sau negru. Recunosc însă că, așa cum mi-au spus toți profesorii de la școală, nu aveam nevoie de un asemenea vaccin, deci l-am făcut degeaba. Sper să nu aibă efecte adverse.
     • +1 (1 vot)    
      hmm... (Luni, 13 iulie 2015, 22:06)

      Simona [anonim] i-a raspuns lui Adrian Călin

      Sigur, sunt de acord ca ar trebui sa fim mai precauti cu vaccinarile pentru boli care nu prezinta un risc mare, dar cam care sunt acelea ? Si pentru cine nu prezita un risc mare ? Din punctul meu de vedere, singura care nu impune vaccinare este gripa. Eu i-am facut fetitei mele toate vaccinurile obligatorii. niciunul dintre cele optionale. Dar revenind, pentru cine sa nu prezinte risc mare? poate un copil de 6 sau 9 ani reactioneaza binisor si lupta cu boala, dar daca are un fratior de o luna care se imbolnaveste ? Daca mamica lui este insarcinata ? Sunt categorii ale populatiei care sunt foarte expuse si pentru ei imbolnavirea ar putea fi fatala. Iar copiii foarte mici si femei gravide sunt pe toate drumurile. Sigur ca moartea este omniprezenta, insa imbolnavirea unui individ de obezitate sau un accident de masina nu sunt contagioase si nu risca sa produce efecte dezastruoase in doar cateva zile. Si da, omenirea este panicata in fata ideii de epidemie intrucat asa ne-a invatat trecutul. Omenirea a fost decimata de numeroase epidemii. In unele zone ale lumii inca se moare de boli care noua ni se par exotice - malarie, ebola etc. Nu mori in 2 zile din cauza consumului de monoglutamat de sodiu (a se intelege, sunt ferm impotriva alimentatiei nesanatoase) insa un copil mic poate muri in 2 zile de meningita, poliomielita etc. Bolile pe care le-am facut multi dintre noi in copilarie nu sunt prinse in programul de vaccinare, nu se vaccineaza pentru varicela spre ex. Sa nu le confundam. ORICE medicament prin definitie are efecte adverse.Depinde doar de val...si de moda. Acum e la moda sa refuzam vaccinarea, sa mancam quinoa si sa mergem pe bicicleta.
   • -1 (17 voturi)    
    foarte pertinent raspunsul (Miercuri, 29 aprilie 2015, 10:35)

    marius [anonim] i-a raspuns lui Adrian Călin

    as adauga ca lumea tinde sa se radicalizeze, fie intr-o directie fie in cealalta, prea putini mai urmeaza calea de mijloc. Se sugereaza cumva ca trebuie sa-ti bagi toate vaccinurile in organism, indiferent pentru ce, altfel trebuiesti exorcizat de acest curent anti-orice-vaccin (cu care nici eu nu sunt de acord).

    De aia cunosc zeci de persoane care fac de ex varicela la varsta adulta, pentru ca s-au vaccinat cu ROR in copilarie, iar acest vaccin iti ofera doar protectie temporara, iar contactarea acestor boli la maturitate prezinta un risc mult mai mare, in special oreionul la barbatii adulti.

    Fiecare om trebuie sa judece cu capul, nu cu fundul. Unele vaccinuri nu numai ca sunt ne-necesare, dar sunt si inoportune, si nu din cauza reactiilor adverse in primul rand (desi cunosc caz concret, prieten caruia i s-a tras de la vaccin, ramas in invaliditate permanenta dupa un vaccin din copilarie).

    Personal am facut si am administrat majoritatea vaccinurilor de baza atat mie cat si copiilor mei (care sunt destule), dar spun pas pentru vaccinurile exotice.
    • +3 (9 voturi)    
     calea de mijloc (Miercuri, 29 aprilie 2015, 14:01)

     g01an [utilizator] i-a raspuns lui marius

     Calea de mijloc este vaccinarea - pentru o viata sanatoasa mai multe alte lucruri de facut, vaccinarea este doar un punct bun de plecare, mai ales pentru persoanele care iau contact cu foarte multi straini, gen orasenii. Cele selectate pentru nou nascuti sunt amplu testate si reanalizate cu fiecare oportunitate ca sa trateze afectiunile cu riscul cel mai mare pentru copil in conditiile in care poti administra un numar limitat de tratamente unui copil mic. Vaccinarea este solutia de mijloc in conditiile in care nu putem trata eficient anumite afectiuni si anumite boli - trebuie sa prevenim raspandirea anumitor maladii care pot avea efecte devastatoare.
     • -2 (2 voturi)    
      Tot tambalaul cu vaccinarea acesta pare a fi, (Miercuri, 29 aprilie 2015, 21:19)

      Non.e [utilizator] i-a raspuns lui g01an

      vorba basmului, jumatate de om pe jumatate de iepure schiop.
      Adica unul , ca e vaccinat ori nu, trebuie neaparat sa-l calareasca pe celalalt.
      Oameni buni, avem alte treburi importante de rezolvat.
      Mai avem nevoie de alte motive pentru a fi dezbinati?
      Cinea vrea sa se vaccineze, s-o faca, cine nu, sa n-o faca. Fiecare pe riscul lui. Punct.
      Mai bine, hai sa urnim caruta , ca ne ajung din urma cei care, in lumile paralele, ar trai in comuna primitiva.
      Am trecut de la conspiratia constupata la SF-ul de balta.
   • 0 (8 voturi)    
    daca (Miercuri, 29 aprilie 2015, 12:55)

    miculescu-rucar [utilizator] i-a raspuns lui Adrian Călin

    parintii tai gandeau si actionau ca tine poate ca tu nu mai debitai prostii pe forum!
    • +2 (8 voturi)    
     De unde știi cum au acționat părinții mei? (Miercuri, 29 aprilie 2015, 13:09)

     Adrian Călin [anonim] i-a raspuns lui miculescu-rucar

     Și care anume sunt prostiile debitate? Încerc să îmi păstrez calmul în discuțiile astea atât de aprinse dar se găsește câte unul să îl atace pe celălalt: mama ta e grasă și urâtă, ai bube pe nas, ești prost ori cu o mână beteagă și atunci mă gândesc de ce, totuși, se întâmplă una ca asta atâta timp cât nu am vorbit urât despre nimeni și, cred, există o logică în ceea ce spun. Unii încă se comportă ca în curtea școlii atunci când au niște frustrări legate de imposibilitatea de a înțelege lecția de la matematică și se iau de cei care nu știu să joace fotbal cu argumentul că dacă nu știi fotbal ești o nulitate. Uf, nu m-am putut abține ... :-).
     • 0 (4 voturi)    
      nu va faceti probleme (Miercuri, 29 aprilie 2015, 14:12)

      manole [anonim] i-a raspuns lui Adrian Călin

      cine are minte sa inteleaga ce ati avut de spus a inteles. Multi au o agenda de indeplinit, nu puneti la suflet toate rautatile oamenilor.
     • -1 (5 voturi)    
      lasa-i (Miercuri, 29 aprilie 2015, 14:14)

      gigel de luxembourg [utilizator] i-a raspuns lui Adrian Călin

      fac parte dintre fanatici, oamenii care nu au opinii proprii iubesc sa imbratiseze fanatismul, refuza sa gandeasca si daca cineva le ataca credinta devin agresivi. ii gasim in toate taberele, de la habotnicii BOR la cei anti BOR, de la cei anti sau pro gay si tot asa, pana si in discutiile masina second hand vs Logan Nou vei gasi astfel de oameni, agresivi fara argumente.
   • +4 (10 voturi)    
    Exagerati (Miercuri, 29 aprilie 2015, 12:57)

    LianaSerbanescu1 [anonim] i-a raspuns lui Adrian Călin

    Din rationamentul dlui Mixich face parte si faptul ca Dvs. traiti in comunitate, iar vaccinarea face parte din normele comunitatii: pt Dvs., una dintre bolile prevenite prin ROR nu e mortala. Dar s-ar putea ca Dvs. sa luati boala, sa supravietuiti si s-o transmiteti unei gravide (pentru ca nici Dvs. nu stiti ca aveti boala, aflandu-va in perioada de incubatie), care o va transmite fatului. Or, bolile astea pot avea efecte foarte, foarte nasoale asupra fatului.
    Mi-am pus si eu aceasta problema si am tras concluzia abia cand o prietena insarcinata (dupa incercari care au durat 5 ani!), s-a pomenit avertizata de medicul care ii urmareste sarcina, asupra cazurilor in crestere de rubeola din Bucuresti. Pentru ea, ar fi fost un dezastru sa se contamineze.
    Asa cum si eu am trait o spaima teribila cand copilul meu cel mare avea 2 luni si am fost (gresit) diagnosticata cu varicela: la doua luni, varicela da sechele pulmonare, sau chiar encefalita. Cele 2 zile cat am fost "suspecta", as fi facut orice sa nu ma fi gasit in situatia aia.
    • +1 (1 vot)    
     ati dat replica la care ma gandeam si eu (Miercuri, 29 aprilie 2015, 23:32)

     urob [utilizator] i-a raspuns lui LianaSerbanescu1

     dl Calin exagereaza cu polemica anti-ROR
     De altfel dl Mixich a argumentat pozitia pro-vaccin pt ROR exact prin pericolul pe care il reprezinta pentru anumite segmente de varsta.
     Dl Calin, intr-adevar unii nu vad padurea din cauza copacilor.dar as completa : altii nu vad lumea mai departe de lungul nasului. E chair intotdeauna numai fiecare pt el ??
    • 0 (0 voturi)    
     Dar daca mama e vaccinata (Joi, 25 februarie 2016, 1:21)

     Eu [anonim] i-a raspuns lui LianaSerbanescu1

     Dar daca dvs erati deja vaccinata din copilarie, atunci cum puteati fi diagnosticata cu varicela? Sau mama de care pomeneati, banuiesc ca si ea era deja vaccinata. Asta inseamna ca de fapt vaccinurile nu functineaza si ca riscul ramane acelasi. Atunci de ce sunteti pro-vaccinare?
   • +3 (9 voturi)    
    @Adrian Calin (Miercuri, 29 aprilie 2015, 14:31)

    Alex [anonim] i-a raspuns lui Adrian Călin

    Va plaseaza exact in tabara oamenilor foarte periculosi, prin ignoranta de care dati dovada.

    Daca copilu` meu are sistem imunitar ok, se imbolnaveste usor dar nu moare, e ok...nu?! Ceilalti, mai imunocompromisi?! Pai aia nu-s ai mei, ce-mi pasa?!

    Cand o sa inteleaga oamenii oare ca problema de fapt o reprezinta imunitatea de grup...si protectia pe care aceasta o ofera persoanelor imunocompromise din grupul respectiv?! Aici intra oameni sub tratament citostatic, oameni care au suferit un transplant, SIDA si multe altele. Oamenii astia de multe ori nu sunt protejati, chiar daca au fost prealabil vaccinati, pentru ca pur si simplu le-a disparut sistemul imunitar. Sau astia nu merita sa traiasca...
    • -3 (7 voturi)    
     Greu de argumentat (Miercuri, 29 aprilie 2015, 15:36)

     Adrian Călin [anonim] i-a raspuns lui Alex

     ... atunci când aduci în discuție grupuri vulnerabile care ar putea avea de suferit în cazul în care vin în contact cu cei bolnavi. Haideți, însă, să gândim altfel, ne vaccinăm toți pentru toate bolile care reprezintă un risc pentru persoanele vulnerabile, facem asta două generații după care, dintr-un motiv sau altul, nu mai putem face asta. Care este riscul la care este supusă toată populația dacă apare o boală nemortală, pentru care nu suntem imunizați natural? Nu cumva o să fim mult mai expuși atunci? Eu pledez pentru a găsi o soluție prin care să nu ne punem în pericol ca specie dar orice ai face cineva va avea de suferit. E vorba de alegeri greu de făcut dar care trebuie făcute chiar dacă asta înseamnă că unii vor suferi (și o spun cu cel mai mare regret). Nu-mi sunt indiferenți ceilalți dar nici nu pot să iau decizii al căror impact nici măcar nu este amintit pentru că nu prea contează pentru cei care vor vaccinare cu orice preț, gândim pe termen scurt (repet, mă refer la impactul pe termen lung al imunizării pentru orice al unor populații foarte mari și nu la efectele adverse).
   • +3 (3 voturi)    
    @intoarcere din condei (Miercuri, 29 aprilie 2015, 20:14)

    ANA [anonim] i-a raspuns lui Adrian Călin

    Intr-adevar, Mixich habar n-are ce se intampla cu organismul uman daca se tot imunuzeaza. El e medic, cu atestat, dvs, dle Adrian Calin sunteti cu siguranta prof. dr. docent.
    Ca un detaliu, spuneti ca preferati sa faceti bolile respective, pt ca nu sunt grave cauzatoare de deces. Aflati ca preferand sa le faceti, de fapt....va imunizati. Ce-i drept, dupa cateva zile/saptamani de suferinta.
    Doamne, oare ce se intampla cu organismul uman daca face toate bolile copilariei, se imunizeaza si ....supravietuieste? Ajunge oare tot acolo cu unul care face toate vaccinurile?
  • +1 (9 voturi)    
   plata vaccin (Miercuri, 29 aprilie 2015, 9:52)

   Mihaela [anonim] i-a raspuns lui wasabi

   Pentru cei 2 nepoti am platit integral toate vaccinurile.Pt ca parintii au vrut sa le faca.Si voi vorbiti de prostii gen exorcizare. Ca de obicei ziaristii sunt paraleli cu ce se intampla in sanatate
   • +4 (6 voturi)    
    articolul nu va este adresat. (Miercuri, 29 aprilie 2015, 14:04)

    g01an [utilizator] i-a raspuns lui Mihaela

    pentru ca vad ca nu sunteti in tema cu ce se intampla in tarisoara asta: se duce o campanie de dezinformare legat de efectele secundare ale vaccinurilor. va felicit ca ati facut vaccinarea pe cont propriu, dar faptul ca statul nu are resurse pentru medicamente este o problema separata decat scopul acestui articol.
  • +3 (9 voturi)    
   eu stiu sigur ca... (Miercuri, 29 aprilie 2015, 11:48)

   Gheorghescu [utilizator] i-a raspuns lui wasabi

   ...mi-au fost facute vaccinurile in copilarie. Pot sa va asigur ca nu sunt autist. Si nici fratii mei. Si nu stiu personal pe nimeni din generatia mea cu probleme din cauza ca a fost vaccinat. Nu inseamna ca nu or fi existat, dar nu cunosc eu.
   Mai stiu sigur ca i-au fost facute copilului meu vaccinurile uzuale. Multumesc lui Dumnezeu, copilul meu este sanatos. Daca ar fi sa decid din nou asupra vaccinarii, as proceda la fel. fiind convins ca imi protejez copilul.
   Restul e teorie. A conspiratiei, a prostiei, a ignorantei.
   • -3 (5 voturi)    
    Doar o observatie (Miercuri, 29 aprilie 2015, 15:15)

    mcris [utilizator] i-a raspuns lui Gheorghescu

    Dvs probabil v-ati facut acele vaccinuri inainte de 1990, vaccinuri produse de Institutul Cantacuzino (din Romania pentru romani - a bon entendeur, salut).
  • +3 (5 voturi)    
   Manipulare prin gasirea Tapului Ispasitor (Miercuri, 29 aprilie 2015, 16:14)

   Iulian [anonim] i-a raspuns lui wasabi

   Se incearca "ascunderea sub pres" a vinei Ministerului Sanatatii si a celorlalte autoritati pentru intreruperea vaccinarii prin identificarea unui TAP ISPASITOR: Olivia Steer si cei cativa parinti care nu sunt de acord cu vaccinarea.

   Tactica clasica de manipulare a maselor (indicatii pentru nespecialisti): este identificat un grup „străin” sau „duşman” şi declarat vinovat de „toate cele rele”.

   Aplicatie practica in problema vaccinarii: pentru a ascunde adevaratul vinovat de "scaderea drastica a ratei vaccinarii", si anume Statul care nu a furnizat la timp vaccinul, sunt gasiti ca si tapi ispasitori Olivia Steer si cei cativa parinti care ii impartasesc opiniile si este concertata o intreaga campanie mediatica impotriva lor.

   Cine castiga din aceasta manipulare?

   1) Adevaratul vinovat, Statul, iese basma curata, deoarece responsabilitatea este atribuita Tapului Ispasitor

   2) Producatorii de vaccin care, dupa ce se adopta, in aplauze publice, legea privind obligativitatea vaccinarii, vor avea garantia ca Statul va mari comanda de vaccinuri (la 100% din copii) si va prioritiza destinatia fondurilor catre acest obiectiv

   3) Jurnalistii si ceilalti formatori de opinie care sunt sponsorizati de big farma pentru a infiera Tapul Ispasitor

   Cine pierde?

   1) Tapul Ispasitor

   2) Populatia care se lasa manipulata si, in loc sa-i traga la raspundere pe adevaratii vinovati, isi concentreaza furia pe piste false si "inghite pe nemestecate" tot ce vor servi autoritatile si producatorii farma

   3) Parintii si copiii care vor fi fortati sa intre in statisticile privind efectele secundare ale vacinarii
 • -35 (83 voturi)    
  ipocrizie (Marţi, 28 aprilie 2015, 21:37)

  popescu [anonim]

  cine te plateste sa minti oamenii ?
  anumite vacinuri sunt bune , dar majoritatea nu .
  Fiecare trebuie sa studirze pentru cazul sau ce trebuie sa faca .
  • +9 (51 voturi)    
   Stai jos (Marţi, 28 aprilie 2015, 22:35)

   Zummm [anonim] i-a raspuns lui popescu

   REPETENTULE.
  • +13 (39 voturi)    
   ... (Marţi, 28 aprilie 2015, 22:54)

   dragos234 [utilizator] i-a raspuns lui popescu

   Nu vrei sa te concentrezi mai bine pe conspiratia "11 septembrie - opera CIA" etc in loc sa te ocupi de vaccinuri?
   • +6 (12 voturi)    
    are dreptate popescu (Miercuri, 29 aprilie 2015, 10:15)

    pehash [utilizator] i-a raspuns lui dragos234

    dar a uitat un cuvant. ar suna cam asa: "anumite vacinuri [sic] sunt bune, dar PENTRU majoritatea nu.."
    cu alte cuvinte, ar trebui sa lasam selectia naturala sa-si faca treaba. pacat ca nu-i putem lasa sa se organizeze singuri intr-un fel de enclava. doar ei cu samanii lor. asta este de fapt cel mai mare esec al societatii contemporane - prostimea procreeaza fara rezerve, folosind resursele altora.
  • +16 (36 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Marţi, 28 aprilie 2015, 23:09)

   [anonim] i-a raspuns lui popescu

   • +19 (31 voturi)    
    altceva trebuie sa le spunem celor anti-vaccin (Marţi, 28 aprilie 2015, 23:48)

    Bocu' lu'Ioha [utilizator] i-a raspuns lui

    bai astia anti-vaccin, fiti atenti aici:
    in realitate companiile farma nu castiga suficient vanzand vaccinuri, vor sa se imbolnaveasca mai multi oameni ca sa vanda mai multe medicamente pentru vindecare si au pornit o campanie anti-vaccin
   • -3 (7 voturi)    
    despre erori (Miercuri, 29 aprilie 2015, 14:49)

    patitul [anonim] i-a raspuns lui

    Domnule draga,

    Nu ar trebui sa vorbim despre obligativitate, adica nazism si comunism la un loc? Sau sa vorbim despre cat de bune sau rele sunt vaccinurile?
    Fratele meu a facut meningita la 2 ani cu sechele de vorbire si auz, forma usoara a meningitei zic doctorii, pentru ca a fost vaccinat.
    Eu am probleme la un ochi tot din cauza vaccinului. Toate problemele spuse au aparut imediat dupa vaccinare. Si as vrea ca cei care vor sa oblige oamenii sa se vaccineze sa-mi plateasca pentru incapacitatile noastre dobandite cu ajutorul vaccinului.
    Deci, daca vreti sa va vaccinati faceti in fiecare an ca sa scapati de bolile pe care eu le voi face, eu nevacinatul! Dar nu obligati oamenii! Cine vrea sa traiasca ""sanatos si aparat"" sa se vaccineze lunar daca vrea iar cine nu lasatii in plata domnului!
    Este o minciuna si multi bani! De ce va e frica de nevaccinati cand voi sunteti vaccinati? Si ca sa nu piarda industria profit, cereti sa va faceti vaccin, rapel, in fiecare an!
   • +1 (1 vot)    
    aaa (Joi, 30 aprilie 2015, 16:07)

    vio [anonim] i-a raspuns lui

    asa povesti nemuritoare putem inventa toti. si eu cunosc pe x care a facut poliomelita de la vaccin.
 • -23 (35 voturi)    
  Administrare (Marţi, 28 aprilie 2015, 21:45)

  alinconi [utilizator]

  Eu personal nu sunt un prea mare fan al serigelor, poate administrat sub forma unei pilule ar deveni un proces mai domestic, mai prietenos, daca este posibil...
 • +11 (53 voturi)    
  Im pare bine (Marţi, 28 aprilie 2015, 21:46)

  Alex1512 [utilizator]

  Ma bucur domnule Mixich ca luati si dumneavoastra atitudine. Observ ca ati citit articolul domnului Ghinea din "Dilema Veche" si probabil si comentariile.
  Sper sa continuati cu articole pro-vaccinare si imi doresc si alti colegi de ai dumneavoastra din presa sa sustina vaccinarea.
  As vrea ca pe viitor sa abordati un pic mai in detaliu problema vaccinarii si a vaccinurilor pentru a le diferentia intre ele: importante si mai putin importante,
  • +5 (5 voturi)    
   cineva (Miercuri, 29 aprilie 2015, 8:30)

   cineva [anonim] i-a raspuns lui Alex1512

   nu citeste nimeni dilema veche.. poate doar aia ca tine ...
 • +22 (60 voturi)    
  excelent (Marţi, 28 aprilie 2015, 21:46)

  minos [utilizator]

  dar Vlad, tu esti parte din conspiratie, deci de ce te-am crede? Si istoricii sunt parte a conspiratiei, au falsificat docmentele, nu este adevarat, in sec 19 nu murea nimeni, daca nu se inventau medicamentele, mai aveam si acum printre noi oameni nascuti in sec 19. Toata istoria este falsa, o inventie a masoneriei ca sa ne subjuge.
  Desigur, sunt ironic, dar am prieteni pe care nu-i poti convinge, sunt fanatici, genul care gandeste cam in sensul celor de mai sus.
 • -14 (62 voturi)    
  argumente proaste (Marţi, 28 aprilie 2015, 21:48)

  gigi1 [utilizator]

  Te descalifici din start cu argumente gen mor mai multi oameni in accidente de masina sau pe biciclete, argumentele gen "si daca maine te calca autobuzul/loveste un fulger? nu mai bine ..." mi s-au parut tot timpul imbecile.

  Iar fraza "dovedit statistic" este falsa, cati soferi si la cate mii de curse efectuate in X ani pot avea ghinion? lucrurile nu pot fi comparate atat de superficial.

  Repetarea obsesiva a cuvantului exorcizare, cuvant religios, si conspiratie pentru a denigra pe cei ce sunt anti vaccin, deja sunt penibile si arata o oarecare disperare.

  Articolul e plin de clisee si simplificari, si pentru a convinge pe cei anti vaccin nu e nevoie de atata presiune media.

  E indeajuns ca cei care le produc, cei care le fac si cei care vor sa le impuna sa isi asume responsabilitatea in caz ca ele dau gres sau produc efecte adverse, cand ma urc in masina imi asum responsabilitatea pentru acel ghinion statistic dar cand cineva imi impune cu forta un lucru care statistic poate sa imi afecteze sanatea ireversibil se asteapta ca tot eu sa imi asum responsabilitatea?
  • +24 (48 voturi)    
   Istorie (Marţi, 28 aprilie 2015, 22:13)

   Nenea [anonim] i-a raspuns lui gigi1

   Ba eu nu va inteleg pur si simplu. Uitati-va la istoria omenirii si veti vedea cum a scazut numarul mortilor de la acesti tipuri de boala in ultimii 100 de ani. Doar atat este nevoie.

   Uitate la numarul de cazuri de rubeola comparativ cu acum 100 de ani si vei trage singur concluzii..
   • -11 (51 voturi)    
    Si cat de mult s-au inmultit... (Marţi, 28 aprilie 2015, 22:24)

    Clovis [utilizator] i-a raspuns lui Nenea

    ... cazurile de autism, cancer, obezitate morbida, etc.
    • +16 (36 voturi)    
     Comentariu sters de utilizator (Marţi, 28 aprilie 2015, 23:26)

     [anonim] i-a raspuns lui Clovis

     • +6 (10 voturi)    
      nu numai pentru copiii lor (Miercuri, 29 aprilie 2015, 10:00)

      VelciuDoriana1 [anonim] i-a raspuns lui

      ci si pentru toti ceilalti care ajung astfel sa se imbolnaveasca. Iar in cazul gravidelor si pentru bebelusii care se vor naste cu probleme grave de sanatate.
      • 0 (6 voturi)    
       pai ceilalti de ce sa se imbolnaveasca? (Miercuri, 29 aprilie 2015, 11:16)

       george [anonim] i-a raspuns lui VelciuDoriana1

       doar sunt vaccinati, nu?
       • +3 (3 voturi)    
        pai ceilalti de ce sa se imbolnaveasca? (Miercuri, 29 aprilie 2015, 13:26)

        v3ckthor [anonim] i-a raspuns lui george

        Pentru multe dintre vaccinurile copilăriei, efectul protector complet nu poate fi atins înainte de un an. Prin urmare, toţi bebeluşii până într-un an sunt expuşi unei potenţiale epidemii. mai anonim tu ai citit articlul pana la capat ? Uite sa nu iti pierzi timpul
        " Mai rău: gravidele sunt în pericol. Efectul protector al vaccinurilor primite în copilărie începe să diminueze după 20 de ani de la administrare. Astfel, dacă o gravidă de 30 de ani este expusă unei epidemii de rubeolă declanşate de scăderea ratei vaccinării sub 80% (cum s-a întâmplat anul trecut în Bucureşti), există un risc considerabil să nască un copil cu handicap: surditate, retard mintal, malformaţii cardiace. "
     • 0 (0 voturi)    
      ? (Duminică, 24 aprilie 2016, 14:42)

      bernevic maria [anonim] i-a raspuns lui

      Vreti dezbatere publica cu pumnul in gura?
      vi se pare ca ceva care contine mercur sau aluminiu sau trei tipuri de virusi intr-un vaccin ..este ceva benefic pentru organismul uman?..sau aprox 40 vaccinuri pana la varsta de 6 ani e o normalitate?...daca sunteti atat de ingrijorati de sanatatea romanilor de ce nu ati dus o campanie de sustinere a Institutului Cantacuzino?..CINE A AVUT INTERES SA MOARA?
    • +5 (7 voturi)    
     Puneti problema gresit (Miercuri, 29 aprilie 2015, 13:10)

     LianaSerbanescu1 [anonim] i-a raspuns lui Clovis

     S-ar putea sa va inselati amarnic: obezitatea morbida e cauzata de cresterea confortului si accesul la alimentatie (stiu, veti argumenta ca e mai proasta decat cea de acu' 200 de ani, DAR E! Acum 200 de ani, mancai foarte sanatos, DACA mancai; sau, alimentele erau "curate", ne-aditivate, dar mancai, de exemplu, cartofi stricati, ca altceva nu-ti ramanea), iar cazurile de autism/ cancer nu se diagnosticau ca atare, intrucat nu existau instrumentele necesare pentru a fi descrise, sau pentru ca populatia nu supravietuia sufficient cat sa apuce sa mai faca si cancer. Bunicu-meu patern, de exemplu, a murit la 30 de ani, de pneumonie: n-au avut antibiotice sa-l trateze.
     Strabunica-mea, se pare, a murit de o tumoare pe creier, in 1965.
     Autismul era asimilat cu tulburari comportamentale si n-ar trebui sa ne mire, sau sa nu stim, pentru ca si azi, in Romania, copilul autist care implineste 18 ani (deci, devine, formal, adult), e asimilat cu schizophrenia.
     Faptul ca medicina nu progresase sufficient sa descrie unele boli nu inseamna ca ele nu existau.
   • -1 (5 voturi)    
    e usor sa dai din gura (Miercuri, 29 aprilie 2015, 14:46)

    Dana EugeniaMoinescu1 [anonim] i-a raspuns lui Nenea

    si daca copilul tau ar fi intre cei 1 la mie care vor deveni legume dupa vaccinare, ce ai face atunci ?!
   • 0 (4 voturi)    
    iaca istorie (Miercuri, 29 aprilie 2015, 15:38)

    samka [utilizator] i-a raspuns lui Nenea

    aici statistica pentru SUA, perioada 1900-1963, care arata clar ca bolile erau in regresie oricum, vaccinurile nu numai ca nu au ajutat, ci au mai creat si focare de epidemii: https://childhealthsafety.files.wordpress.com/2009/01/us-deaths-1900-1965.gif
  • +1 (1 vot)    
   stii bancula ala? (Miercuri, 29 aprilie 2015, 13:07)

   miculescu-rucar [utilizator] i-a raspuns lui gigi1

   bea-ncet ca-i rece!
 • +21 (55 voturi)    
  Felicitari (Marţi, 28 aprilie 2015, 21:53)

  TB [utilizator]

  Excelent punctat. Recunosc ca a existat un moment acum vreun an-doi in care am fost tentat sa cred ca poate exista "un sambure de adevar" asa cum se spune in articol in miscare anti-vaccin, in special in privinta legaturii cu autismul. Am insa prostul obicei insa de a asculta toate partile implicate (adica incerc sa ma documentez cat mai bine pe un subiect inainte sa am o parere clara). Studiul danez arata clar ca nu exista o legatura intre vaccinari si autism - evident, daca il accepti ca fiind un studiu impartial, ceea ce unii nu vor accepta in ruptul capului. Argumentele anti-vaccinare aproape ca nu exista, iar cele pro sunt covarsitoare.

  "Dezavantajul" internetului este libertatea de a face orice fel de propaganda, pe principiul ca cel care striga mai tare are dreptate. Iar miscarea anti-vaccin din pacate se inscrie la acest capitol.

  Sunt absolut convins de bunele intentii ale parintilor care nu isi vaccineaza copii, insa vor realiza greseala facuta cand va fi prea tarziu, iar consecintele nefaste ii vor afecta si pe multi altii din jurul lor. Ceea ce se intampla este amorsarea unei bombe biologice cu ceas, si nu cred ca exagerez.
  • +15 (39 voturi)    
   ... am cunoscut .... (Marţi, 28 aprilie 2015, 22:25)

   cbogdan [utilizator] i-a raspuns lui TB

   Am cunoscut o persoana care avea sechele poliomielitice in urma epidemiei din anii '50. Vazand aceste sechele sunt curios care parinte si-ar lua o astfel de responsabilitate si nu si-ar vaccina copilul.
  • -5 (27 voturi)    
   un sambure de adevar (Marţi, 28 aprilie 2015, 22:51)

   alexandra [anonim] i-a raspuns lui TB

   Exista o confuzie intre miscarea "anti-vaccin" si cea "safe vaccin".

   Citeste ultimele descoperiri in domeniu (2015) in cartea coordonata de unul dintre cei mai mari imunologi ai lumii (Yehuda Shoenfeld).

   Articolele din cuprins pot fi gasite online.

   Cartea se numeste:

   Vaccinuri & Imunitate

   http://www.wiley.com/WileyCDA/WileyTitle/productCd-1118663438,subjectCd-MD17.html

   Beneficiile imunizarii sunt mari. La fel si costurile. Din pacate multe din costuri sunt necunoscute. Asta igonora domnul Mixich.

   Articolul exprima aroganta omului de stiinta din ziua de azi.
   --- care nu stie ce cauzeaza autismul (sau de ce vaccinurile influenteaza negativ cazurile de autism)
   --- care nu stie de ce incidenta bolilor neurologice a crescut asa de mult in tarile vestice
   --- care nu stie de ce bolile autoimune sunt acuma atat the frecvente in tarile vestice
   --- care nu prea intelege mecanismul prin care vaccinurile confera imunitate
   --- dar STIE ca vaccinurile nu sunt cauza sau macar parte din cauza la nimic.

   Putina umilinta oameni buni. Haideti sa mergem inainte cu cumpatare.

   Daca isi dovedesc calitatea vaccinurile vor fi acceptate de parinti.

   Daca le facem obligatorii vom ajunge ca in SUA sa fim vaccinati pentru orice (cam 36 de vaccinuri pe copil), sa imbratisam „stiinta” propagata de Big Pharma si sa avem 1 copil din 6 cu dizabilitate in scoli (vezi site-ul CDC).
   • +5 (9 voturi)    
    O fi din cauza parintilor prosti: (Miercuri, 29 aprilie 2015, 4:00)

    Excelsior [utilizator] i-a raspuns lui alexandra

    incearca natura sa-i elimine din peisaj pe descendenti lor.
   • +2 (6 voturi)    
    cu bolile autoimune e simplu (Miercuri, 29 aprilie 2015, 10:02)

    VelciuDoriana1 [anonim] i-a raspuns lui alexandra

    Pentru ca acum sunt diagonsticate si tratate, ceea ce acum un secol nu era posibil. Atunci ar fi murit inainte sa se stie de ce.
   • 0 (2 voturi)    
    Unde te inseli (Miercuri, 29 aprilie 2015, 17:39)

    TB [utilizator] i-a raspuns lui alexandra

    Te inseli cand spui ca omul de stiinta "STIE ca vaccinurile nu sunt cauza sau macar parte din cauza la nimic."

    Omul de stiinta nu respinge apriori o legatura intre vaccinare si oricare din problemele pe care tu le-ai mentionat. Insa nu poate nici accepta apriori o legatura intre ele, ar fi la fel de nestiintific si incorect. Ceea ce face omul de stiinta este sa caute acea legatura, si in masura posibilului sa demonstreze ca ea nu exista, atunci cand nu o gaseste. Pana acum, nu a gasit acea legatura, iar in privinta autismului (primul pe lista ta) exista studii foarte bune care demonstreaza statistic inexistenta unei legaturi.

    Referitor la incidenta bolilor neurologice si auto-imune nu stiu ce studii s-au facut, dar fara o cercetare serioasa putem da vina pe absolut orice: alimentatia nesanatoasa a copiilor sau a parintilor, poluarea apei sau a aerului, stratul de ozon, etc. Realitatea e ca nu stim ce cauzeaza bolile respective si nu stim nici macar faptul ca incidenta lor a crescut fata de, sa zicem, acum 1 secol. Daca tu esti convinsa ca e din cauza vaccinurilor, felicitari, insa pe mine nu ma poate convinge simpla afirmatie. Ar putea sa ma convinga niste studii care sa demonstreze o legatura clara, ele nu exista insa.

    Adevarul, pentru cine vrea sa il vada, este simplu si a fost enuntat si in articol: riscurile vaccinarii sunt extrem, extrem de scazute, si nu s-a putut demonstra nicio legatura intre vaccinare si vreo boala moderna. Se poate demonstra insa foarte clar o legatura intre lipsa vaccinarii si boli mai vechi. Riscurile nevaccinarii sunt foarte mari, si doar pentru cei care refuza vaccinarea, ci pentru comunitate.
    • -1 (1 vot)    
     raspuns 1 (Miercuri, 29 aprilie 2015, 21:29)

     alexandra [anonim] i-a raspuns lui TB

     Cam asa am gandit si eu, pana mi s-a intamplat mie si am inceput sa ma uit cercetarea in sine decat sa citesc concluziile altora cu diverse interese. De exemplu CDC considera ca e datoria lor ca lumea sa se vaccineze pentru a salva vieti. Din pacate ei nu vad ca numarul de vaccinuri a crescut asa de mult incat relatia beneficiu / cost e mult mai mica decat a fost odata.
     1) Majoritatea oamenilor de stiinta sunt din pacate foarte aroganti si multi sunt lipsiti de integritate. Sa faci comunitatea stiintifica sa spuna "am gresit" e aproape imposibil.
     2) Legaturile exista daca le cauti. Dar de obicei sunt denigrate violent ("small sample", "flawed") pe cand studiile lor sunt mereu bune desi sunt facute la fel. Chiar nu exista un studiu mare retrospectiv recent si bine facut de vaccinati versus nevaccinati (sunt niste studii pe populatii particulare, cum ar fi ROR, sau per mercur, care nu se mai foloseste). Nu se compara alimentatia din 2000 cu cea din 2015, asa ca un studiu recent e foarte necesar.
     3) Personal am ramas uluit de lipsa de notiuni matematice si statistice de baza a cercetatorilor din medicina si mai ales a doctorilor.
     4) Exista dovezi acceptate de CDC ca vaccinurile inrautatesc unele cazuri de autism.
     5) Stim cu siguranta ca multe boli auto-imune au crescut in incidenta. Exemplu diabetul de tip 1.
     6) Bolilor neurologice si auto-imune au crescut cel mai probabil ca rezultat al alimentatiei nesanatoase a copiilor sau a parintilor, poluarii apei sau a aerului, dar si cresterii iresponsabile a numarului prea mare de vacinuri care se fac pe persoana. Foarte greu de dovedit, dar probabil adevarat. 1 din 6 copii au o dizabilitate serioasa in scolile din SUA (per CDC website). Eu nu am cunoscut pe nimeni cu dizabilitate serioasa pe tot timpul educatiei mele in Romania.
    • -1 (1 vot)    
     raspuns 2 (Miercuri, 29 aprilie 2015, 21:54)

     alexandra [anonim] i-a raspuns lui TB

     7) Interesant de citit ce discuta mai marii lumii medicale despre vaccinuri fata de mesajul transmis populatiei (google „Simpsonwood transcripts pdf”).
     8) Adevarul nu il stie nimeni pe pamant. Riscurile vaccinarii par a fi destul de scazute, dar se aduna din ce in ce mai multe dovezi ca sunt foarte subestimate, si ca de fapt pot cauza boala la distanta de ani de zile (vezi publicatiile lui Y. Shoenfeld si R. Gherardi, de exemplu). Eu personal stiu de 3 cazuri de reactii serioase la vaccinari doar in lumea mea mica.
     9) Decizia rationala la momentul pare a fi vaccinarea. A face o lege care sa creeze obligativitate inseamna a) un profit garantat pentru farmaceutice ce va rezulta in produse ce calitate inferiora b) presiune continua de la lobbyul farmaceutic de a creste automat numarul vaccinurilor obligatorii, ceea ce va scadea raportul dintre beneficii si costuri fara evaluari serioase.
     PS. Opiiniile mele nu sunt chiar independente, sunt parintele unui copil clasificat „rare event” de stiinta. Beneficiaza insa de faptul ca am citit de nevoie cate ceva pe acest subiect.
 • -21 (47 voturi)    
  Un alt articol platit! (Marţi, 28 aprilie 2015, 22:23)

  Clovis [utilizator]

  Care face parte din actiune concertata axata pe urmatoarele subiecte:

  1. Denigrarea istoriei romanilor prin varful de lance Lucian Boia. Se bate atat toba pe acest istoric, dar nimeni nu pomeneste de lucrarea ACADEMICIANULUI IOAN AUREL POP: Istoria, adevarurile si miturile. Rusine! Sa-l fi auzit ieri pe Hurezeanu cum insinua ca e bine ca trei milioane de romani au plecat din tara si ca se intorc strainii... Si cu ce ochi mai spunea ca L. Boia are dreptate.
  2. Denigrarea BOR cu orice pret. Niciodata din ce face bine BOR, intotdeauna vorbiti doar de uscaturile BOR. Rusine.
  3. Propaganda LGBT de-a dreptul inchizitorie. N-ai voie sa spui nimic contra ca esti catalogat drept, fascist, retrograd, putinist, rusofil si altele asemenea.
  4. Sustinerea cu nonsalanta a plecarii tinerilor si valorilor din tara, ca si cum acest lucru ar fi ceva bun si firesc. In loc sa le construim aici la noi conditii de inflorire se stimuleaza plecarea lor (si intoarcerea strainilor).
  5. Amenintari repetate cu spargerea Romaniei, care trebuie sa inceapa mai intai cu regionalizarea. Ca si cum judetele noastre traditionale n-ar mai fi bune.
  6. Promovarea obstinanta a dezmatului de orice fel (vezi Maruta, Gherghe, Capatos, etc.) in locul valorilor autentice, aparitii menite sa duca la degradarea morala a societatii... Rar ii vezi la televiziune pe tinerii care au facut ceva frumos si bun. Rar ii vezi la televizor pe membrii Academiei Romane: Dinu C. Giurescu, Ioan Scurtu, Marius Porumb, Alexandru Surdu, adica oameni cu opera si cu multe de spus in domeniul stiintelor si istoriei.
  7. Actiuni de jaf "secrete" si "tacute" prin care Romania este deposedata de bogatiile naturale (paduri, resurse minerale, etc.). Stiati ca in Romania nici o firma romaneasca nu mai are acces/licenta de exploatarea resurselor???
  8. Lipsa de reglementare a aditivilor alimentari. In Romania produsele alimentare sunt pline de alimente pline de aditivi interzisi in cele mai multe tari.
  Si multe altele...
  • +6 (12 voturi)    
   Vorbeati despre vaccine antiromanesti? (Miercuri, 29 aprilie 2015, 4:03)

   Excelsior [utilizator] i-a raspuns lui Clovis

   Cred ca v-ati luat partitura altei piese.
   • +2 (8 voturi)    
    Excelsior, n-ai priceput nimic:)) (Miercuri, 29 aprilie 2015, 10:45)

    jackalphonse [utilizator] i-a raspuns lui Excelsior

    @Clovis are perfecta dreptate. el expune acolo un context trist in care oamenii au inceput sa nu mai aiba incredere in ce spun autoritatile. altfel spus, surprinzator, dar printre raunduri exact despre vaccinuri este vorba, daca intelegi aluzia.
  • +1 (5 voturi)    
   de acord (Miercuri, 29 aprilie 2015, 11:29)

   gogu [anonim] i-a raspuns lui Clovis

   aveti dreptate in ceea ce spuneti, dar nici noi n-avem minte prea multa si rezonam cu balegarul servit de media. Nu-i obliga nimeni pe romani sa se uite la emisiuni de joasa speta, sa se calce in picioare la meciuri in loc sa mearga la biserica, sa infulece saorme pline de otravuri, samd.

   Dar multi oameni nu sunt constienti de aceste lucruri, poate din ignoranta, poate din alte motive, iar cei care inteleg toate aceste aspecte ar putea sa se implice mai activ in educarea celorlalti. Si fac apel la cei cu putere de decizie in aceasta tara, care mai au un minim de dragoste fata de concetatenii lor, si stiu ca mai sunt si astfel de oameni (chiar daca la TV pare ca toti sunt corupti), sa nu lase acest popor prada hienelor.

   Multa sanatate.
   • +2 (6 voturi)    
    rahaturile din media... (Miercuri, 29 aprilie 2015, 14:08)

    g01an [utilizator] i-a raspuns lui gogu

    vaccinurile au dus la eliminarea unor epidemii de-a lungul secolului 20. ele ne ajuta astazi sa reducem cazurile din alte boli contagioase.

    ce treaba are presa cu toate astea? sunt reusite ale medicinei moderne si presa nu are niciun merit in toata munca depusa.

    toata miscarea asta anti-vaccin, nu este anti-sistem, este anti-stiinta si anti- a tot ce a avut mai bun omenirea de oferit in ultimii 150 de ani.
    • +1 (1 vot)    
     Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 29 aprilie 2015, 22:57)

     [anonim] i-a raspuns lui g01an

 • -2 (44 voturi)    
  cruciada (Marţi, 28 aprilie 2015, 22:23)

  suca [anonim]

  Domnu' Mixich vad ca a pornit o cruciada adevarata impotriva celor care nu vor sa-si vaccineze copii.
  Personal cunosc doua cazuri de copii nenorociti (in adevaratul sens al cuvantului) de vaccin. Unul este al unei familii tinere de ingineri, copilul efectiv este subdezvoltat din cauza ca I-a fost afectat sistemul nervos si la 5 ani nici capul sus nu si-l poate tine. Oamenii aia is nenorociti pe viata... toata viata o sa trebuiasca sa-l ingrijeasca, ca nu poate sa-i de-a 'return'. O viata intreaga te chinui tu, impreuna cu toata familia, plus copilul din cauza unui vaccin. Si cine raspunde pentru asta? Banuiesc ca sunt doar o cifra in statistica aia de 2 la 100000, nu? Voi va ganditi doar pentru o secunda cum ar fi sa fiti voi in locul oamenilor aia? Sa stii ca ai un copil nenorocit de la 6 luni si pana o sa-ti dai ultima suflare o sa trebuiasca sa-l ingrijesti? Intelegi ca nu-I o masina pe care daca o lovesti, o dai la fier vechi si iti iei alta cand ai bani... e o fiinta umana care depinde de tine o viata intreaga!
  Domnule Mixich, nu ma lungesc ca nu are rost si nu cred ca va intereseaza. Sunteti platit sa fiti provaccin indiferent ce... dar va intreb doar atat. Daca copilul d vs. ar fi fost nenorocit pe viata de un vaccin, ati mai fi scris azi aici aceste opinii? Sincer !
  • +10 (28 voturi)    
   ... (Marţi, 28 aprilie 2015, 22:58)

   dragos234 [utilizator] i-a raspuns lui suca

   Si la ampicilina poti sa faci o reactie alergica violenta si sa mori. Au fost cazuri inclusiv la tv. Asta nu inseamna ca nu trebuie sa mai folosim ampicilina. Toate au reactii secundare, nu exista medicament perfect.
  • +12 (22 voturi)    
   NU POT DECÎT SĂ REIAU CELE SCRISE (Marţi, 28 aprilie 2015, 23:13)

   pointless man [utilizator] i-a raspuns lui suca

   de Dl. Andrei Cornea pe Contributors în 21 aprilie:

   „Prin urmare, susțin că o confluență dintre tot mai răspânditul semidoctism cu diplomă, care ratează spiritul științific, și neîncrederea mereu mai mare
   din epoca noastră în instituțiile statului liberal generează recăderea periculoasă în superstiție și conspiraționism a unei părți deloc nesemnifictive a
   populației, nu în ultimul rând, a celei zise „instruite“.
   ...
   E ironic că, dorind să fie libere de tirania „Sistemului“, destule persoane aparținând acestor generații ajung să refuze rezultatele cele mai prețioase ale științei, neștiind să vadă în aceasta unul dintre bunii și vechii
   aliați ai libertății.”
  • +8 (20 voturi)    
   Undeva e o eroare (Marţi, 28 aprilie 2015, 23:24)

   Ted [anonim] i-a raspuns lui suca

   1 la 1 milion. Asta e rata de efecte adverse serioase in urma vaccinarii.
   In Romania sunt aproximativ 3,2 milioane de copii (0-14 ani; conform ultimului recensamant oficial), din care probabil sunt vaccinati 2,5 milioane de copii, ceea ce insemna ca sunt doar 3 cazuri de copii cu efecte adverse serioase in urma vaccinarii. Ganditi-va ce probabilitate este ca dvs sa-i cunoasteti personal pe 2 dintre ei!
   • -5 (17 voturi)    
    nu e nici o eroare (Miercuri, 29 aprilie 2015, 0:00)

    suca [anonim] i-a raspuns lui Ted

    Nu am spus ca amandoi sunt copii mici. Am pomenit de unul. Celalalt este cu retard pronuntat si are peste 20 ani... dar e tot copil la cat il ajuta capul :-(
    Si inca o intrebare: cine poate garanta ca tulpina cu care a fost vaccinat copilul il protejeaza peste cativa ani la o eventuala epidemie izbucnita prin Africa? Nu vedeti cate tulpini de virusi gripali sunt? Am un coleg care s-a vaccinat antigripal. Dupa doua saptamani s-a 'racit' destul de rau. A mers nervos la medic cerand explicatii la care raspunsul a fost: 'daca nu v-ati fa vaccinat poate ca faceati o forma mai grava... asa a fost o forma mai usoara'... WTF?
    Daca o sa izbucneasca o epidemie, fiti siguri ca o sa trebuiasca sa revaccinate copii cu un nou vaccine care o sa contina tulpina actuala... deci ... nu-ti garanteaza nimeni ca esti protejat... doar ca esti mai protejat decat ala fara vaccine. Mai mult decat atat, parintii copiilor vaccinati stau linistiti ca copii lor sunt protejati... oare?
    • +5 (9 voturi)    
     ABIA DUPĂ TREI SĂPTĂMÎNI (Miercuri, 29 aprilie 2015, 6:50)

     pointless man [utilizator] i-a raspuns lui suca

     vaccinul antigripal își face efectul. Pe urmă: era ”răceală” sau ”gripa” ? Doar a doua are de a face cu vaccinul.

     Iată o mostră de gîndire pre-științifică: mereu dați exemple particulare.
   • -4 (16 voturi)    
    Eroarea e la sursa (Miercuri, 29 aprilie 2015, 1:14)

    OutsideThisBox [utilizator] i-a raspuns lui Ted

    Datele alea cu 1 la un milion sunt din 1996 si SUNT EXPIRATE, nu se mai actualizeaza, scrie chiar acolo pe pagina la care ne-a trimis dl activist. In plus, sunt statistici din SUA, nu din intreaga lume. Nu va mai repeziti sa inghititi orice.
    • 0 (2 voturi)    
     Expirate? (Miercuri, 29 aprilie 2015, 11:30)

     Vasilake [utilizator] i-a raspuns lui OutsideThisBox

     Statistica are perioada de valabilitate?!! :)))
     Dar poate ar fi mai bine sa-l lasam pe Darwin sa-si faca treaba si sa "curete" putin specia umana, ca de cand am devenit sociali tot involuam... uite, miscarea anti-vaccin e un exemplu.
     • +1 (1 vot)    
      Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 29 aprilie 2015, 18:45)

      [anonim] i-a raspuns lui Vasilake

  • +4 (8 voturi)    
   De ce nu vorbiti concret despre cine este vorba? (Miercuri, 29 aprilie 2015, 9:43)

   abisala [utilizator] i-a raspuns lui suca

   Sunt cazuri medicale care sunt cat de cat documentate? Au un nume, prenume, istoric, vizite la medic? Exista un istoric al controalelor si analizelor care au fost facute si exista o cat de mica dovada ca de vina sunt vaccinurile respective? Pe forumuri putem spune foarte multe lucruri, nu toate sunt adevarate. Daca tot exista o miscare antivaccin de ce nu-si consuma energia sa scoata la lumina acele cazuri reale pentru a se descoperi care sunt cauzele care au dus la situatia de fapt (copilul e handicapat). Poate saracul copil are alta afectiune (cum a fost cu Serban Ionescu care a umplut ziarele ca re lyme, cand de fapt avea alt diagnostic). Poate sunt intr-adevar de vina vaccinurile si atunci aceste cazuri documentate ajuta pe toata lumea. Imi doresc foarte mult sa se depaseasca aceasta zona a magiei si a conspirationismului... (din pacate asta se vede in principal din miscarea antivaccin).
  • +5 (7 voturi)    
   doar 2!? (Miercuri, 29 aprilie 2015, 10:34)

   pehash [utilizator] i-a raspuns lui suca

   oare cate cazuri triste ati fi cunoscut daca ati fi trait in urma cu 100 de ani pe aceleasi meleaguri? atunci cand 3 copii din 10 mureau la nastere sau inainte sa-si serbeze o singura data ziua de nastere. in 1990 rata mortalitatii la grupa de varsta 0-4 ani era 6,2/1000 locuitori. astazi este 1,9.
 • +9 (31 voturi)    
  Pro-vaccin...Anti-vaccin (Marţi, 28 aprilie 2015, 22:31)

  Hohey [utilizator]

  Situatiunea este simpla, daca se doreste. In multe state civilizate copii nu sunt primiti la scolile de stat daca nu au vaccinurile obligatorii facute...
 • -1 (33 voturi)    
  Continuare (Marţi, 28 aprilie 2015, 22:35)

  alexandra [anonim]

  Un ziarist ar trebui sa arata ambele fatete. Stiu ca nu prea exista dovezi ca vaccinurile cauzeaza probleme. Dar cercetarea in medicina e finantata de Big Pharma. Nu prea exista dovezi dar exista corelatie. Uitati-va pe site-ul Stephaniei Seneff de la MIT la graficele si coeficientii de corelatie din prezentarile ei. Ignorati concluziile ei (poate ca nu sunteti de acord cu ea), uitati-va doar la numere si corelatiile statistice.

  In concluzie: vaccinati copii (pentru ca majoritatea cercetarii stiintifice o recomanda), dar cu atentie (pentru ca sunt probleme, multe necunoscute). Adica nu faceti vaccinurile prea devreme, evitati vaccinarile multiple (mai mult de 4), evitati acetominofenul dupa MMR (ROR) din cauza glutamatului, alegeti vaccinurile cu continut mic de aluminiu, comprese, ulei de peste (micsoreaza reactia sistemului imunitar), vitamina D, C etc. Nu sunt doctor asa ca asta nu e opinie de expert, ci de om patit. Better safe than sorry.
  • +1 (3 voturi)    
   Big Pharma ? (Miercuri, 29 aprilie 2015, 11:15)

   me [anonim] i-a raspuns lui alexandra

   Cred ca esti constient ca nu exista nici o companie Big Pharma, nu ?
   Si ca numele asta e dat de cei care cred in teorii conspirationiste ? Chestie care iti distruge orice argument ?

   Gindeste-te ce complicat ar fi sa unesti toate farmaciile si producatorii intr-o singura conspiratie.
 • -5 (39 voturi)    
  Mincinosilor (Marţi, 28 aprilie 2015, 22:35)

  sweet [anonim]

  Cum puteti minti asa pe fata oamenii? nu va e rusine?
  de ce nu aratati si cealalta fata a vaccinarii? mii de copii au fost si sunt in continuare afectati. deramatita, astm, paralizie, retard si multe altele. sunt atatea cazuri castigate in INSTANTA!!! cu dovezile aferente care nu le precizati. de ce? cine va plateste sa ascundeti adevarul?
  vi se rupe de copiii altora.
  daca ar fi atat de eficient vaccinul, ce te doare pe tine sau altii ca tine daca noi nu vaccinam? voi nu veti fi afectati. epidemii...hai ma lasi, intre cei nevaccinati, ca doar tu si copiii tai sunt vaccinati, nu?? deci care e problema ta?? nu mai au pediatrii destui bani?
  • +10 (16 voturi)    
   A spus deja ce il doare (Miercuri, 29 aprilie 2015, 0:20)

   XXIstCentury [utilizator] i-a raspuns lui sweet

   Nu toti pot fi vaccinati, cum ar fi bebelusii. Practic, copiii nevaccinati sunt un pericol si pentru altii - si eu eraum impotriva impunerii vaccinarii, pe aceeasi idee: la urma urmei, e selectie naturala, vedem care grup pierde mai multi membri, vaccinatii sau nevaccinatii, si asta e. Nu prea intelegeam de unde atata ingrijorare.
   Apoi, am aflat chiar pe forumul de aici, de pe HN, ca nu poti vaccina copiii sub un an. Si atunci ... nu prea mai e doar selectie naturala, ca risti sa ii nenorocesti si pe cei pe care i-ar fi dus capul sa-si vaccineze copiii, dar care au copii sub varsta vaccinarii.
   • +2 (4 voturi)    
    Vaccin (Miercuri, 29 aprilie 2015, 10:59)

    tudor74 [utilizator] i-a raspuns lui XXIstCentury

    Unde ai citit prostia asta ca nu poti vaccina copii sub un an ?
    Vaccinul impotriva TBC si Hepatitei B se face la 24 de ore de la nastere ! Dar, aceste vaccinuri trebuie repetate, astfel ca imunitatea se instaleaza abia cand nou nascutul are 6 luni sau mai tarziu.


    PS: Mi-am vaccinat copilul si daca ar fi dupa mine, R-tarzii care nu isi vaccineaza copilul si ajung sa raspandeasca o boala ar trebui infunde puscaria.
  • +1 (7 voturi)    
   pro vaccin (Miercuri, 29 aprilie 2015, 9:57)

   dima marilena [anonim] i-a raspuns lui sweet

   ne doare, pentru simplu motiv că nu vrem să trăim lângă oameni care ne pot înbolnăvi și pe noi ! faceți o paralelă între efecte pozitive și efecte nocive la evaccinurilor și veți vedea că cele pozitive sunt mult mai multe decât cele nocive ! de ce să nu alegem răul cel mai mic ?
   Știii cum e asta? ca și cu drobul de sare, dacă îmi pică în cap ?
  • +3 (5 voturi)    
   sweet (Miercuri, 29 aprilie 2015, 10:53)

   Sorin [anonim] i-a raspuns lui sweet

   Hai sa insiram acolo niste afectiuni, mai punem si cuvantul INSTANTA cu majuscule, ca poate nu ne aude cineva, ca da bine si gata, ne crede toata lumea. Auzi, cazuri castigate in instanta. Aveti macar un exemplu care sa fie legat de vaccin? Instantele s-au chinuit cativa ani buni sa dea o solutie in cazul Giulesti unde lucrurile erau mai clare. Cum au reusit oare sa probeze legatura dintre vaccin si o eventuala afectiune? Va rog exemple, ca altfel toata miscarea asta nu este decat o mahala din care nimeni nu castiga.
   • 0 (0 voturi)    
    Non-argumente (Joi, 30 aprilie 2015, 11:59)

    LianaSerbanescu1 [anonim] i-a raspuns lui Sorin

    Da, e un verdict dat de o instanta prin Italia, cum ca un copil e autist din cauza nu stiu carui vaccin.
    DAR, dar nici macar asta nu e un argument: ce are a face instanta cu medicina...? Instanta se putea, cel mult, pronunta asupra unui caz de malpraxis; cand dezbaterile asupra cauzelor autismului sunt atat de controversate, din punct de vedere medical si psihologic, cum poate o instanta sa decida, plain and simple, ca autismul e dat de un vaccin?
    Ce sa mai zic de argumentul dermatitei, sau al astmului: "dermatite" sunt catalogate tz-shpe afectiuni usoare ale pielii, care n-au neaparat o explicatie, dar care pot tine de orice, inclusiv de apa, sau detergentul folosite.
    In plus, mi se pare si caraghios sa acuzam vaccinurile ca dau dermatita, sau astm. Daca era acu' 70 de ani, cand mureau pe capete de polio si, cand nu mureau, ramaneau cu sechele handicapante (de tipul picior/mana disfunctionale), cred ca o dermatita n-ar mai fi aparut atat de nenorocita!
 • +5 (31 voturi)    
  ... (Marţi, 28 aprilie 2015, 22:36)

  dragos234 [utilizator]

  F bun articolul.
  Ai putea sa scrii la fel de bine si despre ignoranta din jurul cancerului. Se baga miliarde de euro anual in cercetare,se fac studii, se publica in reviste de specialitate, dupa care vine unul si spune ca are el nusce ulei de rapita sau mai stiu eu ce, care vindeca tot de la dureri de cap, alergie pana la cancer. Toate intr-unul! Si bolnavii disperati cred.
 • -1 (31 voturi)    
  Uite ca (Marţi, 28 aprilie 2015, 22:38)

  Zummm [utilizator]

  Eu am facut toate vaccinurile alea si n-am avut nimic nici pana azi. Uuuuuuu E UN MIRACOLLLLL. Retarzilor
  • 0 (14 voturi)    
   uau! (Marţi, 28 aprilie 2015, 22:55)

   kalughin [utilizator] i-a raspuns lui Zummm

   dar de azi incolo...?
  • +7 (19 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Marţi, 28 aprilie 2015, 23:12)

   [anonim] i-a raspuns lui Zummm

   • -4 (12 voturi)    
    bolile copilariei (Marţi, 28 aprilie 2015, 23:59)

    cris [anonim] i-a raspuns lui

    problema e ca toate aceste boli ale copilariei, pe vremea noastra, au evoluat si ele si formele pe care le fac copiii, in ziua de azi, sunt mult mai periculoase in comparatie cu cele din urma cu 20-30 de ani.
    • +2 (12 voturi)    
     Oare de ce? (Miercuri, 29 aprilie 2015, 0:42)

     OutsideThisBox [utilizator] i-a raspuns lui cris

     Tema de gandire
    • +3 (5 voturi)    
     bolile copilariei (Miercuri, 29 aprilie 2015, 11:41)

     radu [anonim] i-a raspuns lui cris

     te vaccinezi de oreion in copilarie si nu faci decat sa-ti pierzi imunitatea la maturitate, cand efectele sunt devastatoare.
   • +5 (11 voturi)    
    Asa si-asa... (Miercuri, 29 aprilie 2015, 0:07)

    Prostu' satului [utilizator] i-a raspuns lui

    De facut le-am facut si eu cam pe toate, cred, dar asta - exemplul personal, adica - nu e un argument relevant. Exista cu siguranta multi (super)oameni care n-au facut niciuna din bolile astea, chiar fara sa fie vaccinati.
    Se poate muri si de pojar. Chiar acum e mare dezbatere pe tema eventualei obligativitati a vaccinarii in Germania, dezbatere pornita exact de la o epidemie de pojar care a facut si o victima, un baietel de un an, parca.
    Cu oreionul, din cate stiu eu (nu mult, ce-i drept), problema e mai degraba la adulti. La barbatii adulti, mai exact, care pot face o forma usoara, dar care-i lasa sterili. Cumva echivalentul rubeolei la femeile gravide, femeile insele n-au mare lucru de suferit, dar copiii...
    Iar scarlatina e o boala relativ grava (in comparatie cu alte boli ale copilariei), pe vremuri nu prea indepartate facea multe victime printre copii. Infectia streptococica ataca vasele de sange, mai ales din gat, iar cand eroziunea strapungea peretele... te bufnea sangele pe gura si mureai.
   • +6 (18 voturi)    
    nu moare nimeni de rujeola (pojar)? (Miercuri, 29 aprilie 2015, 0:09)

    Cristian5 [utilizator] i-a raspuns lui

    Spune-i asta copilului mort in Berlin acum mai putin de 2 luni de complicatii cauzate de infectia cu rujeola.
    Si de la oreion unii copii pot ramane sterili pe viata.

    Dar e bine ca le-ai facut tu si esti ok.
    • 0 (2 voturi)    
     De ce dezinformezi? (Miercuri, 29 aprilie 2015, 17:22)

     Stoian George-Daniel [anonim] i-a raspuns lui Cristian5

     Cristian, copilul mort la Berlin era vaccinat impotriva rujeolei. Daca nu vrei/nu doresti sa gasesti aceasta informatie, atunci te pot ajuta cu un link (daca mi-l aproba moderatorul, care mi-a respins un comentariu in care va rugam sa vizionati filmuletul intitulat "Incroyables confidences d'un vaccinologue").

     Te rog, da dovada de un minim bun simt si nu mai dezinforma intr-un mod atat de grotesc.
 • 0 (28 voturi)    
  Parerea mea (Marţi, 28 aprilie 2015, 22:47)

  CezarN [utilizator]

  Este OK ca se discuta liber despre vaccinuri.
  Cine intelege si vrea sa se vaccineze, treaba lui.
  Insa atunci cand vine vorba de a OBLIGA pe cineva sa-si introduca in corp substante sau organisme pe care nu si le doreste, eu sunt contra pentru ca nu vad ASUMATA nicio obligatie, nicio raspundere a propagandistilor provaccinare, a marilor corporatii, a guvernelor.
  Iar tanarul autor al articolului care crede ca absolvirea facultatii de medicina il face atoatestiutor in domeniu si un sfant capabil sa "exorcizeze" lumea de prejudecati ar trebui sa invete ca nimeni nu e profet in tara lui.

  Tot in urma unor unor studii, si tot cu avocati de doi bani, in urma cu cativa ani, grangurii de la UE recomandau si legiferau ca motoarele Diesel sunt mai putin poluante decat cele Otto. Astazi, cand lumea a inteles ca nu emisia de CO2 masura exacta a poluarii, alte studii, arata exact contrariul si UE se grabeste sa incurajeze adoptarea motoarelor pe benzina. Dar pentru poluarea suplimentara generata de binele facut cu forta de niste birocrati, CINE plateste?

  Daca "maine" se va dovedi ca vaccinarea nu este atat de benefica pe cat o considera medicii care nu practica sau ministrii plagiatori cine va plati oalele sparte celor OBLIGATI sa se vaccineze?

  Eu as fi de acord cu obligatia de a ma vaccina cu o singura conditie: daca refuz, sa nu mai fiu asigurat de CNAS; pur si simplu sa mi se dea mie(si celor care refuza) acei bani pe care ii platim lunar la CNAS si sa ne doftoricim asa cu credem noi de cuviinta. Ce spuneti?
  • 0 (2 voturi)    
   Partial de acord (Miercuri, 29 aprilie 2015, 18:30)

   TB [utilizator] i-a raspuns lui CezarN

   Dar daca nu platesti contributia la CNAS atunci trebuie sa fii de acord si ca daca de exemplu ai un accident nu va veni o salvare sa te ia, nu te va prelua un spital de urgenta si atunci ai sanse sa mori pe strada.

   Chiar daca mi se pare o bataie de joc ce se intampla in acest moment cu banii pe care ii platim pe asigurarile de sanatate, din pacate e greu de conceput un sistem functional in care asigurarile sa fie optionale.

   E o discutie f complexa in sine si fara legatura (directa) cu vaccinarea.

   Oricum, mai ok mi se pare propunerea dintr-un alt comentariu - copii nevaccinati sa nu fie acceptati in scoli / gradinite / crese, de stat sau private. E o masura chiar normala asta.
   • +1 (3 voturi)    
    Stimate user TB (Joi, 30 aprilie 2015, 12:50)

    Stoian George-Daniel [anonim] i-a raspuns lui TB

    Dvs constientizati ce scrieti sau aplicati dictonul "noi muncim, nu gandim"?

    Stimate user, celor care au copii cu sistem imunitar deficient li se recomanda, chiar de catre medici, sa evite intrarea in contact cu copiii vaccinati pentru o perioada de 1-4 saptamani. De ce? Deoarece copiii vaccinati sunt purtatori ai virusilor continuti in vaccin si, dupa inocularea acelor virusi, sunt contagiosi pentru o anumita perioada. Daca nu stiti acest lucru, va rog sa-mi comunicati o adresa de e-mail la care sa va trimit doua documente care au fost postate pe site-urile a 2 spitale din SUA, dar care acum nu mai sunt accesibile online (eu am apucat sa le salvez pe mai multe medii de stocare).

    Ideea dvs aberanta de a interzice accesul la educatie pentru copiii nevaccinati intra in directa contradictie cu Constitutia (stiti, acel document fundamental care ne apara de situatia in care indivizii cu o mentalitate totalitara asemenea dvs ar impune, cu forta, o noua dictatura in Romania).

    In plus, puteti sa ne recomandati si noua studiile stiintifice care demonstreaza ca doar copiii nevaccinati transmit mai departe diversi virusi, pe cand cei vaccinati nu-i transmit?

    Cu permisiunea moderatorului va rog sa aveti amabilitatea de a cauta filmuletul (dureaza aprox 10 min) intitulat "Incroyables confidences d'un vaccinologue".

    Sper ca dupa ce veti descoperi ca insusi directorul de productie vaccinuri de la Sanofi-Pasteur recunoaste ca nimeni nu poate garanta siguranta vaccinurilor (existand riscuri mari ca acestea sa fie contaminate cu diversi virusi care nu au ce sa caute intr-un vaccin) veti avea bunul simt de a nu mai veni cu propuneri aberante legate de vaccinuri.
 • +8 (20 voturi)    
  Nu exista vaccin (Marţi, 28 aprilie 2015, 23:08)

  ipolitic [utilizator]

  impotriva prostiei.Chiar daca ar exista, s-ar vaccina numai cei care oricum nu au nevoie.
 • -2 (26 voturi)    
  ... (Marţi, 28 aprilie 2015, 23:11)

  gigi contra [anonim]

  Domnule Mixich, dumneavoastra aveti copii? Va intreb asta pentru ca din punctul meu de vedere acest subiect ar trebui dezbatut doar de persoanele care au copii si de autoritatile abilitate din domeniul sanatatii.
  Cred ca ar fi de bun simt ca cei care nu au copii sa se abtina de la a emite pareri si mai ales de la a critica pe parintii care aleg sa nu-si vaccineze copiii.
  • +4 (20 voturi)    
   Ce spui mataluta suna asa: (Miercuri, 29 aprilie 2015, 4:09)

   Excelsior [utilizator] i-a raspuns lui gigi contra

   daca nu esti gaina nu stii daca oul e bun sau stricat?!
 • +8 (30 voturi)    
  1 la 1 milion (Marţi, 28 aprilie 2015, 23:14)

  Ted [anonim]

  Dle Mixich, Nu ma pricep la medicina, dar ma pricep la statistica. Spuneti ca "efectele adverse serioase ale vaccinurilor sunt foarte foarte rare: în medie de unu la un milion". Tot in medie, in Romania se nasc anual 200.000 de copii. Spuneti ca rata vaccinarii a scazut undeva la 80%, deci se vaccineaza in medie 160.000 de copii. Obtinem 1 milion cam la fiecare 6 ani si ceva, hai sa zicem 6. De la Revolutie incoace sunt 25 de ani se ceva, deci ar trebui ca pana acum sa avem doar 4 cazuri de copii cu efecte adverse serioase in urma vaccinarii.
  Va provoc sa aveti curajul si sa cereti public ca parintii copiiilor ce au suferit efecte adverse seriose sa va scrie si sa va enunte cazurile lor, iar apoi sa faceti publica o statistica a acestor cazuri aici pe site. In timp ce firmele producatoare sunt acuzate ca ascund adevarul din interese economice, dvs nu aveti motive sa nu prezentati adevarul. Sunt curios despre cate astfel de cazuri reale veti afla. Adevarul transparent, din surse independente si credibile, consider este cel care poate arata oamenilor calea corecta de urmat.
  Va multumesc.
  • -2 (18 voturi)    
   Gardasil - un alt exemplu (Miercuri, 29 aprilie 2015, 0:02)

   alexandra [anonim] i-a raspuns lui Ted

   As vrea sa-mi explice domnul Mixich sau un statistician de ce in brosura de aprobare a Gardasil-ului (se gaseste online) grupul de placebo e amestecat cu grupul AAHS (cei injectati cu adjuvant), cand exista ata de multe suspiciuni asupra aluminiului ca adjuvant?
   Si corelatiile de peste .95 din prezentarile Stephanie Seneff de la MIT.
   • +3 (19 voturi)    
    explicatii (Miercuri, 29 aprilie 2015, 2:37)

    FDA Inspector [anonim] i-a raspuns lui alexandra

    O sa-ti explic eu Alexandra...prostia cu grupul de placebo o gasesti pe site-urile alea de evanghelizare unde va spala creierul ca vacinurile nu sunt bune si ca o sa murim cu totii daca ne vaccinam. Desigur ca am putea sa vorbim despre true placebo vs perceived placebo effect, mai putem sa vb despre multiple imputations (MI)- iti spune ceva ? Adevarul adevarat este ca Gardasilul merge mai departe : asta este ala din decembrie : http://www.fda.gov/NewsEvents/Newsroom/PressAnnouncements/ucm426485.htm
    si asta este la de acum 4 zile : http://www.fda.gov/BiologicsBloodVaccines/GuidanceComplianceRegulatoryInformation/Post-MarketActivities/ucm442585.htm...mai vreti ?
    • +2 (14 voturi)    
     Gardasil (Miercuri, 29 aprilie 2015, 3:47)

     alexandra [anonim] i-a raspuns lui FDA Inspector

     Cititi brosura pe site-ul de la Merck

     https://www.merck.com/product/usa/pi_circulars/g/gardasil/gardasil_pi.pdf

     Cautati "AAHS" de mai multe ori.

     Stiu ca se pot da explicatii statistice pentru cum e aprobat Gardasilul. Nu e domeniul meu dar stiu ce me MI si stiu cum se poate manipula analiza pentru a obtine un raspuns favorabil. Se stie de relatia incestuoasa dintre FDA si Merck. Daca chiar lucrati pentru FDA ma bucur ca puteti dormi linistit noaptea. Eu nu pot. Copilul meu este un "rare event".

     Da, Gardasilul merge mai departe asa cum e, din pacate.

     Download-ati VAERS - ul si uitati-va la efecte.

     Cautati "Columbia vaccine controversy" pe Google.

     Cautati CV-ul lui Yehuda Shoenfeld care a zis ca nu si-ar vaccina copilul cu HPV.

     Gardasilul este un exemplu de vaccin prost care e vandut ca excelent. S-ar putea ca beneficiile sa fie mai mari decat costurile, dar cu siguranta costurile sunt mari.
  • -7 (13 voturi)    
   puteți detalia? (Miercuri, 29 aprilie 2015, 0:50)

   ws [utilizator] i-a raspuns lui Ted

   se pare că nici la statistică nu vă pricepeți.

   vlad mixich spune că, în medie, un vaccin produce reacții adverse într-un copil dintr-un milion.

   în românia schema obligatorie e de 9 vaccinuri - deci numărul dvs de 4 copii ce ar trebui să fi fost afectați sever de vaccinuri în ultimii 25 de ani ar trebui înmulțit cu 9.

   36.

   ca să vă dovediți teoria, trebuie să scoateți 37 de copii afectați grav de vaccin în ultimii 25 de ani. 37 de copii pentru care s-a dovedit că vaccinul i-a nenorocit.

   37 în loc de 36.

   publicați articol în nature (luați 20 000 de lei de la ponta), câștigați prestigiu, probabil deveniți și profesor universitar în us of a (salariu de peste 150 k/an), granturi, invitații în străinătate etc.

   37 în loc de 36.

   faceți corelațiile statistice pentru fiecare vaccin. vedeți ce vaccin nu are riscul cunoscut, vedeți ce firmă din big pharma ne minte.

   37 în loc de 36.

   lăsați prostiile de pe net, v-am simțit, puteți dovedi faptul că riscul vaccinării e mult mai mare decât beneficiile.

   vă urez succes.

   s-ar putea să fiți un român medaliat pentru nobel.

   37 în loc de 36.

   unde e al 37-lea? puteți să ni-l arătați?

   regards,
   ws
   • +7 (13 voturi)    
    Nicio problema (Miercuri, 29 aprilie 2015, 2:16)

    Ted [anonim] i-a raspuns lui ws

    E ok, daca riscul de 1 la un milion este exprimat per vaccinare si nu per copil, accept, inmultim cu 9.
    Intre timp Statistica oficiala ne spune ca in Romania traiesc 3,2 milioane de copii (0-14 ani), pot aproxima corect (conform estimarilor care il alarmeaza pe dl Mixich) ca sunt cca 2,5 milioane de copii vaccinati * 9 vaccinuri = 22,5 milioane de vaccinari. Cu o rata de 1 la 1 milion de efecte adeverse seriose, cred ca cifra care ar trebui sa fie regasita in Romania este de 22-23 de copii afectati serios.
    Chiar sunt curios care este cifra reala, de cazuri indentificabile cert, de catre o sursa independenta, credibila si neangajata in pharma (dl Mixich este medic de profesie, dar este jurnalist si banuiesc ca isi realizeaza veniturile din jurnalism). Tocmai in acest sens am lansat provocarea, din dorinta de a afla adevarul.
    Ce e rau in asta? Cui ii e frica de adevar?
    • -1 (3 voturi)    
     Mda (Miercuri, 29 aprilie 2015, 11:56)

     electron [anonim] i-a raspuns lui Ted

     Nu va mai legati de niste numere, daca nu intelegeti statistica.
     Daca te iei dupa statistica o sa vezi ca o groaza de lucruri simple gen mers in parc nu le-ai face si totusi le faci de ce? doar statistica zice ca e periculos. Uite jogging ai sanse tot 1 la 1 milion sa mori, nu prea vad nici o campanie sa spuna nu alergati ca e periculos. Mers pe motocicleta 1 la 1000 wow, eu zic sa interzicem motocicletele direct.
     Cand incepe copilul sa fuga prin parc ce faci il opresti? vezi ca ai sansa 1 la 1 mil sa mori? nu prea cred. Atunci cu vaccinul de ce da? Statistic are aceleasi sanse.
  • -2 (2 voturi)    
   Mda (Miercuri, 29 aprilie 2015, 11:48)

   electron [anonim] i-a raspuns lui Ted

   Zici ca te pricepi la statistica, dar nu prea cred asta.
   Stii aia cu daca stai cu capul in cuptor si cu picioarele in congelator, statistic vorbind esti ok. Si aici este similar, Se zice ca 1 la 1 milion , pot fi mai multi pot fi mai putin, dar pe termen lung se ajunge la aceste numere. Ia exemplu simplu arunci cu banul , statistica zice ca ai 50% sanse sa cada fie cap fie pajura. Arunci de 1000 de ori si de fiecare data pica numai cap. Concluzia ta este ca daca arunci cu banul tot timpul cade numai cap. Pe cand adevarul este ca la un numar destul de mare aruncari sansa o sa tinda spre 50%.
   Si aici poate in ultimii 25 de ani sunt mai mult de 4 cazuri, dar si numarul este relativ mic 4 mil de "monstre", daca ridici numarul spre 4 miliarde sa zicem o sa obtii acel 1 la un milion.
 • +3 (13 voturi)    
  bardhurst@yahoo.com (Marţi, 28 aprilie 2015, 23:44)

  bardhurst [anonim]

  "sambure de adevar" ?
  da, daca se vaccinau copii antitabac, antialcool samd exista un sambure de adevar !
  adica sa fie vaccinati copii pentru prevenirea celor mai posibile apropiate si la indemana efecte nocive....!
  nu impotriva unor eventuale si rarisime efecte nocive !
  ci se pare ca „dictatura medicală” este o conspiratie ?
  cati medici, cate universitati, cati specialisti au interzis fumatul ?
  tutunul exista, se produc tigari inca, orice "sambure de adevar" legat de efectele nocive ale fumatului este
  .....:"vaccinat" si este rapus din fasa !
 • -3 (21 voturi)    
  chiar putem scrie/publica ce vrem ? (Marţi, 28 aprilie 2015, 23:52)

  Won Dejurez [anonim]

  Domnule Vlad Mixich, ati auzit de raspunderea penala si modalitatile prin care ea isi face locul intr-o societate civilizata, ca aceea ai carei parametrii ii elogiati atunci cand faceti referire la ratiunea de a cantari bine lucrurile ?Ei bine, ar fi cazul sa va interesati. Din simplul motiv ca dumneavoastra afirmati in public, fara a avea calificarea necesara si intr-o zona de mare audienta, faptul ca "o mica aspirina" nu face rau unui copil, fiind necesar ca un parinte "sa-si asume riscul efectelor adverse". Daca un singur parinte va da o aspirina copilului sau, fiind convins ca dumneavoastra aveti dreptate, atunci avem intradevar o mare problema, mai mare decat toate cuvintele adunate aici. Pentru ca acel copil poate sa moara, pentru ca aspirina, chiar si "mica", este contraindicata copiilor mici, iar celor sub 12 ani, numai sub stricta supraveghere medicala. Poate ca eu exagerez evocand raspunderea penala, dar paza buna ... Oricum avem institutii competente pentru a reactiona asa cum legea le impune si a analiza daca s-a produs sau nu o infractiune. Ideea de baza este ca un articol pe teme medicale nu poate fi scris decat de medici. Nu v-ati intrebat niciodata de ce in tarile civilizate redactorii care prezinta opinii medicale citeaza intotdeauna o sursa competenta (medici, reviste medicale) ? Afirmatia privind administrarea aspirinei la copii este o opinie medicala. Puteti cita un singur medic care recomanda unui parinte sa-i administreze copilului -mic- o aspirina ?
  • +4 (16 voturi)    
   Obs. (Miercuri, 29 aprilie 2015, 0:18)

   R [anonim] i-a raspuns lui Won Dejurez

   Vlad Mixich este medic.
   • -1 (5 voturi)    
    ceea ce trebuia de demonstrat (Miercuri, 29 aprilie 2015, 12:01)

    Won [anonim] i-a raspuns lui R

    La o conferinta de pace privind terenurile ocupate, partea israeliana precizeaza ca subiectul disputei este mai vechi, de cand, la fantana lui Aaron, un conational al partii adverse i-a furat traista lui Itic. “Partea adversa” sustine ca acest lucru este o minciuna, pentru ca ei nici nu ajunsesera pe acele taramuri, la acea data. La care israelianul declama: “pentru ca am stabilit pozitia fiecarei parti, putem trece mai departe”.
    Medic ? Asa e, este medic. Acesta este si argumentul, unul dintre ele, care sustine neincrederea romanilor in sistemul medical de aici. In tarile de unde dl Medic citeaza copios, tratarea reactiilor adverse in cazul vaccinarii este garantata, in spitale cel putin, la nivelul celor mai ridicate standarde. De exemplu, in UK, referitor la administrarea in spital a vaccinurilor la care copilul are risc crescut de a intra in soc anafilactic. In Romania, in cate spitale aveti incredere ca un astfel de copil va fi bine tratat in cazul in care intra in soc anafilactic? In Romania, unde un medic cu libera practica recomanda in public administrarea aspirinei la copii si sfatuieste parintii sa-si asume riscurile aferente.
  • +7 (7 voturi)    
   oare te referi la Olivia Steer, (Miercuri, 29 aprilie 2015, 11:27)

   outside_the_wall [utilizator] i-a raspuns lui Won Dejurez

   care nu are nicio pregatire medicala si ar trebui sa raspunda penal pentru punerea in pericol a sanatatii publice?
 • -6 (18 voturi)    
  teoria conspiratiei (Miercuri, 29 aprilie 2015, 0:34)

  CRMS [utilizator]

  Cei care nu credeau in conspiratii ar fi bine sa se mai gandeasca un pic acuma cand tocmai s-a aflat ca FBI-ul a masluit probe in procese timp de 30 de ani. Pe baza acestor probe false au fost condamnati la moarte si executati deja multi nevinovati.
  Deci ce ar fi mare lucru ca pentru bani sa se falsifice rezultatele studiilor ? Ne intereseaza mai putin cine a facut acele studii si mai mult sa vedem cine a platit pentru ele, de unde au venit banii.
  Daca o societate a lasat atata amar de vreme in pace pe unii care promulge niste minciuni pentru a inculpa un nevinovat in ochii caruia se puteau uita chiar crede cineva ca este absurd sa crezi ca rezultatele unor studii nu ar putea fi masluite cand ele afectau niste multimi, in fapt niste simple statistici pentru ei?
  • +2 (4 voturi)    
   ei nu pot "sa se mai gandeasca" (Miercuri, 29 aprilie 2015, 10:57)

   jackalphonse [utilizator] i-a raspuns lui CRMS

   doar inghit si sutin ideile la moda. atat.
   vedeti vreun forumist provaccinare ca acuza lipsa de informare si competenta a autoritatilor? vedeti vreun forumist provaccinare ca este revoltat de falimentarea inst. Cantacuzino? desi avea exclusivitate in domeniu? (cum naiba sa falimeteze?). noo...cei care nu cred in vreun fel de conspiratie au litaniile pecare le recita fara sa gandeasca.
 • +12 (20 voturi)    
  George Enescu (Miercuri, 29 aprilie 2015, 0:36)

  adi.i [utilizator]

  Din autobiografia lui

  „N-as putea aduce nici o învinuire parintilor mei, deoarece am fost al optulea copil si totusi singurul; sapte frati si surori s-au nascut înaintea mea. Doi au murit de mici, o angina difterica, în 1878, i-a rapus pe ceilalti cinci.”

  http://www.scritub.com/diverse/AMINTIRILE-LUI-GEORGE-ENESCU1337677.php

  Angina difterică sau difteria este o boală prevenibilă prin vaccinare, iar vaccinul se află în schema noastră.
  • -7 (17 voturi)    
   ... si totusi George Enescu nu a murit de copil (Miercuri, 29 aprilie 2015, 2:37)

   Ted [anonim] i-a raspuns lui adi.i

   George Enescu nu a fost vaccinat de difterie, a trait in mod cert in contact direct cu bolnavi de difterie si totusi a supravietuit. Minune sau evolutie?
   Vaccinurile sunt utile, eu cred insa ca problema lor mare este ca ofera protectie impotriva unor virusi vechi, fata de care oamenii ca specie au capatat imunitate naturala. Individual pot sa apara cazuri care sa faca boala, la fel cum nici vaccinarea nu ii imunizeaza pe toti, dar o pandemie?
   Pana la inventarea vaccinurilor nicio pandemie nu a reusit sa omoare toti oamenii; au omorat multi sau foarte multi, dar pana la urma virusii au sucombat propriului succes (au devenit atat de prezenti incat organismul uman s-a invatat cu ei).
   Problema noastra sunt virusii noi, fata de care avem imunitate zero. In lupta actuala cu Ebola nu se foloseste un vaccin (nu se previne), ci se trateaza boala direct. Faptul ca epidemia este tinuta sub control si ca nu au murit toti oamenii din zonele afectate dovedeste ca organismul uman "invata" si se auto-imunizeaza. Sunt sigur ca industria farma va scoate un vaccin contra ebola, doar ca va fi pe piata cand amenintarea reala cu ebola va fi nesemnificativa.
   Nu sunt convins deloc de teoria ca preventia este o afacere proasta pentru industria pharma. 160.000 copii pe an * 9 vaccinuri * 100 € = 144 milioane de Euro / an doar la nivelul Romaniei nu cred ca pot reprezenta o afacere proasta. In SUA, costul total al vaccinarii unui copil a sarit peste 2000 $. Eu zic ca vaccinarea e cert o afacere banoasa si profitabila pentru industria pharma.
   • -4 (8 voturi)    
    Profitabilitatea nu vine numai din vaccinare... (Miercuri, 29 aprilie 2015, 8:27)

    OutsideThisBox [utilizator] i-a raspuns lui Ted

    ... ci din factul ca "se obtin" niste oameni slabi, cu sistem imunitar slab, sensibili la orice boala (inclusiv cea pentru care se vaccineaza) si dependenti de medicamente.
   • +7 (11 voturi)    
    Tu zici ca e bine pentru specia noastra (Miercuri, 29 aprilie 2015, 9:58)

    abisala [utilizator] i-a raspuns lui Ted

    ca din 9 copii sa traiasca numai unul, si specia va progresa in mod natural. Sunt de acord cu tine. Media de copii in familiile din Romania e cam de 2, deci e posibil sa avem foarte multi parinti carora sa le moara toti urmasii. O chestie buna pentru specie umana sa dispara romanii, nu crezi?
 • -1 (5 voturi)    
  Un disclaimer... (Miercuri, 29 aprilie 2015, 1:04)

  Prostu' satului [utilizator]

  ... cred intr-adevar ca s-ar impune, d-le Mixich. Prea multe comentarii divagheaza de la subiectul propriu-zis din aceasta cauza.
 • -1 (15 voturi)    
  parere (Miercuri, 29 aprilie 2015, 6:45)

  zarzarea [anonim]

  "un studiu în care au fost urmăriţi 1,26 milioane de copii vaccinaţi a dovedit fără nicio îndoială că vaccinurile (inclusiv substanţa Thimerosal) nu produc autism"

  Marturisesc ca acest text suna a reclama la pastilele pentru slabit. Cum adica au fost urmariti? Adica vaccinati si urmariti? Cine si-ar vaccina copilul pentru a fi urmarit daca va capata sau nu autism?

  In rest, nu sunt impotriva vaccinurilor, cu conditia sa nu mai fim bataia de joc a luptei intre marile companii farmaceutice. Mai mult de atat, daca-mi amintesc bine, numai Cantacuzino a creat cateva serii bune de vaccinuri "nereusite", pe bani de criza.
  • +2 (4 voturi)    
   Intrebarea mai buna ar fi... (Miercuri, 29 aprilie 2015, 8:31)

   OutsideThisBox [utilizator] i-a raspuns lui zarzarea

   ...cum adica "fara nici o urma de indoiala"? Pentru ca nimic nu e "fara nici o urma de indoiala" in stiinta. In traducere, asta inseamna de fapt "nu am putut gasi o legatura intre vaccin si autism." Ceea ce e putin altceva.
   • +1 (1 vot)    
    De data asta nu e chiar asa (Miercuri, 29 aprilie 2015, 18:48)

    TB [utilizator] i-a raspuns lui OutsideThisBox

    Demonstratia este stiintifica si arata ca nu exista o legatura intre cazurile de autism si vaccinare / nevaccinare. Cu alte cuvinte, incidenta cazurilor de autism in randul celor nevaccinati a fost la fel de mare ca si in cazul celor vaccinati. Studiu pe un nr foarte mare de copii - peste 1 milion, in Danemarca (vezi comentariul meu de mai sus). Asta deja demonstreaza "fara urma de indoiala", e corecta afirmatia.

    Practic studiul arata ca vaccinul nu se afla printre cauzele autismului si suspectii trebuie cautati in alta parte.
  • +1 (9 voturi)    
   au fost urmariti (Miercuri, 29 aprilie 2015, 8:46)

   CRMS [utilizator] i-a raspuns lui zarzarea

   S-au facut studii ample, platite tot din banii companiilor farmaceutice.
   E ca la noi, la alegeri, in sondajele de opinie: ala de plateste studiul e dat castigator.
   Numai ca medicii nu ar face asa ceva, nu-i asa. Dar uita-te cum procedeaza la cabinetele din Romania: dupa consultatii iti recomanda ca tratament unul din cele mai scumpe produse si-ti da si o carte de vizita cu un cod de bare pe baza careia ai o reducere de 3% daca o arati la farmacie.
   Ce uita sa-ti spuna este ca el isi ia 20% pe baza codului de bara scanat in farmacie.
  • +2 (2 voturi)    
   Studiul a fost posibil (Miercuri, 29 aprilie 2015, 18:44)

   TB [utilizator] i-a raspuns lui zarzarea

   datorita sistemului medical excelent pus la punct si informatizat din Danemarca, unde exista date medicale despre (cred) toti copii nascuti in ultimii ani, inclusiv vaccinurile aplicate, evolutia lor ulterioara inclusiv eventuale probleme medicale. Este cel mai amplu studiu care a permis sa se incerce gasirea unei legaturi intre vaccin si cazurile de autism - cu alte cuvinte daca exista dpdv statistic o rata mai mare de autism in randurile copiilor vaccinati fata de cei nevaccinati. Nu exista. E simplu.
 • -2 (14 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 29 aprilie 2015, 7:52)

  [anonim]

  • -1 (3 voturi)    
   ... (Miercuri, 29 aprilie 2015, 12:31)

   a.nonim [utilizator] i-a raspuns lui

   In cazul asta sunteti semidoctul tipic. Autorul este medic si-si exprima o parere pertinenta, pe cand dumneavoastra va exprimati intr-un limbaj "de coada vacii" nu numai asupra unui subiect despre care ati "invatat" de pe google, dar si asupra autorului fara sa aveti macar curiozitatea sa vedeti cine e.
   • +1 (1 vot)    
    scriu si citesc (Miercuri, 29 aprilie 2015, 13:19)

    mihai [anonim] i-a raspuns lui a.nonim

    unii oameni doar scriu nu stiu si sa citesca , curios.
 • -1 (13 voturi)    
  Demonul fricii (Miercuri, 29 aprilie 2015, 8:39)

  OutsideThisBox [utilizator]

  "Există un demon care posedă toată această mişcare: demonul fricii. E un vierme pe care discursul lor ni-l bagă în creier şi care începe să macine. "

  E demonul fricii, care ne sopteste "veti muri din cauza celor care nu se vaccineaza!! Obligati-i sa se vaccineze, sunt niste teroristi!!! Luati-le copiii, bagati-i la inchisoare, altfel veti muriiiiiii!!!!!!". Ce-ar fi sa-l exorcizam si pe asta?
 • +1 (9 voturi)    
  progresul medicinei (Miercuri, 29 aprilie 2015, 9:33)

  athos [anonim]

  La o analiza cat de cat atenta asupra progresului medicinei, se observa ca doua sunt domeniile unde progresele sunt spectaculoase: preventia si chirurgia. Este nevoie de multa habotnicie pentru a putea contesta beneficiile vaccinarilor in masa, asta daca nu consideram suprapopularea de catre oameni a Pamantului un efect advers...
  • -1 (1 vot)    
   Atatea progrese.. (Miercuri, 29 aprilie 2015, 17:10)

   OutsideThisBox [utilizator] i-a raspuns lui athos

   ...si totusi oamenii sunt tot mai bolnavi, iar printre primele cauze sunt bolile "civilizatiei".
 • +3 (5 voturi)    
  conspirationism si anti-conspirationism (Miercuri, 29 aprilie 2015, 10:13)

  danmihai [anonim]

  Poate parea cinic, dar fenomenul actual de respingere a vaccinarii produce in sfarsit o selectie naturala, dupa ce civilizatia sec. XX a cam stopat fenomenul, deci anti-conspirationistii servesc de fapt interesele ...conspirationistilor care doresc reducerea drastica a populatiei prin epidemii si razboaie!
 • +4 (4 voturi)    
  opinie (Miercuri, 29 aprilie 2015, 10:25)

  mita sucila [utilizator]

  Aleg sa accept noi adevaruri(muritoare si ele), pana la dovezi noi, care sa ma duca pe o noua pozitie(temporara, evident).
  Traim in relativ si imensa majoritate pur si simplu nu e pregatita sa traiasca in acord cu complexitatea unei astfel de realitati.

  Relativ la subiect: nu sunt convins ca in esenta acele boli/selectia naturala nu sunt mult mai inteligente/mai importante decat credem.
  Aleg totusi vaccinurile esentiale, pur si simplu pt ca nu pot accepta durerea/vinovatia in cazul unei erori de judecata, in raport cu propriul copiloi.
 • +5 (11 voturi)    
  incercati sa puneti si problema invers. (Miercuri, 29 aprilie 2015, 10:38)

  jackalphonse [utilizator]

  ...altfel nu veti convinge.
  vedeti dumneavoastra, faceti ce faceti si scrieti articole numai din perspectiva vaccinarii obligatorii fara sa explicati ce vaccinuri se fac, de unde se cumpara, care sunt problemele sistemului samd.
  in schimb, ca si ceilalti autori, jigniti populatia facand-o paranoica, proasta, inlculta samd. cu aceasta atitudine nu veti ajunge nicaieri.
  eu sunt absolut convins ca daca populatia ar vedea o ingrijorare REALA autoritatilor vis a vis de sanatate, vaccinarea ar decurge normal. astfel, autoritatile ar trebui sa desfasoare un program complex de documentare, statistici si informare detaliata a pacientilor. sa se preocupe de evidentierea necesitatii unor vaccinuri sa vada la care se poate renunta (nu mi spuneti ca trebuie musai injectat fiecare vaccin de pe piata!). sa puna in evidenta vaccinurile ale caror rezultate sunt discutabile. VOI, JURNALISTII ar trebui sa scrieti despre aceste PROBLEME (pericole!). ei bine, in felul acesta lucrurile s ar rezolva de la sine, printr o relatie de INCREDERE: preocupare-informare-presa libera (este?).
  in schimb, ce faceti voi, jurnalistii? scrieti articole in care populatia este DENIGRATA, subestimata, este facuta inculta si necivilizata, desi procentul cel mai mare de nevaccinati este la populatia educata! mesajul este: sunteti prosti, faceti ce vi se spune. halal jurnalistica domnule Mixich!
  ce fac autoritatile? se dau peste cap de grija vaccinarii, in schimb falimenteaza SINGURUL institut care mai producea vaccinuri autohtone, sau care avea autoritatea sa spuna care vaccin poate fi potential periculos! concomitent, ne trezim vaccinurile nu se gasesc, ca vin de peste hotare si trebuiesc platite sume pentru care multi nu le au.
  • 0 (4 voturi)    
   Bani (Miercuri, 29 aprilie 2015, 11:08)

   tudor74 [utilizator] i-a raspuns lui jackalphonse

   Problema ta este ca in cazul schemei de vaccinare obligatorie unii parinti nu au bani sa cumpere vaccinurile ? Nu au bani sa cumpere un vaccin, dar bani sa cumpere scutece, lapte praf, etc au ?

   De vaccin nu au bani dar sunt gata sa bag mana in foc ca or sa faca rost de cateva sute de lei sa ii bage in buzunarul unui popa la botez.
   • +3 (5 voturi)    
    eu nu am nicio problema:) atat ai inteles? (Miercuri, 29 aprilie 2015, 11:20)

    jackalphonse [utilizator] i-a raspuns lui tudor74

    asta ai inteles tu din ce am scris? ca pacientii nu vor sa dea bani?
    eu am scris de: responsabilitatea autoritatilor-informare CORECTA = incredere reciproca ce poate convinge vis a vis de vaccinare.
    am un copil si am decis sa i fac schema obligatorie de vaccinuri, dar am facut acest lucru nestiind ce sa fac altceva, pentru ca NIMENI nu a catadicsit sa ma informeze. am cautat informatiile in limba engleza si franceza pe sit uri straine, pentru ca la noi nu se gasesc decat articole sterile ca cel de fata.
    imi pare rau dle Mixich, aveti si articole mai bune, dar articolele ca cel de fata dau mai mult impresia de propaganda decat de informare. revizuiti va atitudinea daca chiar doriti sa obtineti un efect benefic al articolelor dumneavoastra. prezentati faptele si ideile din perspectiva ambelor tabere, pentru ca altfel nu faceti decat sa accentuati problema.
    repet, mesajul articolului dvs este urmatorul: sunteti prosti, faceti ce vi se spune! exact aceasta atitudine a generat iuresul pro-, anti- faccinare.
 • +3 (7 voturi)    
  Dar fobia de virusi cum se exorcizeaza? (Miercuri, 29 aprilie 2015, 11:05)

  MarianAtât [anonim]

  Dar demonul din tine? Virusul cel mai periculos a fost deja inoculat in masa. Este fobia de niste chestii invizibile de la care te imbolnavesti si mori. Ti s-a inoculat de cand erai mic, explorai lumea cu gura si mama ta intra in panica. Si ea la rindul ei a patit la fel. Apoi ai crescut si ai fost invatat ce sa cumperi pentru a te proteja. Controversies (wikipedia)
  A French national hero at age 55, in 1878 Pasteur discreetly told his family never to reveal his laboratory notebooks to anyone. His family obeyed and all his documents were held and inherited in secrecy. Finally in 1946 Pasteur's grandson and last surviving male descendant, Pasteur Valley-Radot donated the papers to the French national library (Bibliothèque nationale de France). Yet the papers were restricted for historical studies until the death of Valley-Radot in 1971. The documents were given catalogue number only in 1985. In 1995, the centennial of the death of Louis Pasteur, a historian of science Gerald L. Geison published an analysis of Pasteur's private notebooks in his The Private Science of Louis Pasteur, and declared that Pasteur had given several misleading accounts and played deceptions in his most important discoveries.[7][58] Max Perutz published a defense of Pasteur in The New York Review of Books.[59] Based on further examinations of Pasteur's documents, French immnunologist Patrice Debré concluded in his book Louis Pasteur (1998) that in spite of his genius, Pasteur was sometimes unfair, combative, arrogant, unattractive in attitude, inflexible and even dogmatic.[60][61]
 • -2 (8 voturi)    
  Ce favoare! (Miercuri, 29 aprilie 2015, 11:09)

  Un cititor [utilizator]

  Unui domn , ca Vlad M. să-i pese de niște români habotnici. Să le dorească binele cu forța. Vorba lui Stalin: Daca nu poți , te-ajutăm, dacă nu știi , te-nvățăm, dacă nu vrei , te-obligăm!
 • +3 (9 voturi)    
  Thimerosal (Miercuri, 29 aprilie 2015, 11:16)

  Unu din multime [utilizator]

  Trecand peste tonul deja extrem al autorului din ultimele sute de articole pe tema asta (probabil alte subiecte nu mai exista, sa nu zic altele ...), problema nu este vaccinarea in sine, ci elementele componente. Thimerosal este un compus chimic, ce are in componenta mercur. Mercurul este otrava.
  Despre asta este vorba domnule "doctor" Mixich.
  • +1 (9 voturi)    
   analfabetism functional (Miercuri, 29 aprilie 2015, 13:18)

   miki [anonim] i-a raspuns lui Unu din multime

   dupa un studiu recent mai mult de 50% din romani sunt analfabeti functionali , nu inteleg un text la prima citire, felicitari esti acolo ! in articol se precizeaza ca Thimerosalul nu se mai foloseste de un deceniu si oricum daca erai curios , intr-o conserva de ton e mai mult mercur decat in toate vaccinurile pe care le faceai acum 15 ani.
   • -2 (4 voturi)    
    ... (Miercuri, 29 aprilie 2015, 16:14)

    Unu din multime [utilizator] i-a raspuns lui miki

    Faptul ca tu iei o informatie dintr-un articol scris de un pseudo-cadru medical, cumva "motivat" de a scrie articole pe tema asta, fara sa verifici, spune totul despre tine.

    Ai copii? Cand ti-ai vaccinat ultima data copii? Ai citit prospectul? ...

    De asemenea atacul la persoana denota caracterul tau ca si om ... si ma rezum la atat.

    Ferice de tine eruditule :)
  • +1 (7 voturi)    
   UAU! (Miercuri, 29 aprilie 2015, 13:45)

   misha [anonim] i-a raspuns lui Unu din multime

   Si pe cati a omorat substanta asta mortal de mortala domnule?
   A, sau numai vrea sa-i imbolnaveasca ca sa ajunga apoi clavii industriei pharma?
   Am mai auzit pe una ca ar avea nu stiu ce efecte criminale asupa creierului si ca ne prosteste.
   Sunteti atat de "informati" ca nu sunteti in stare sa vedeti padurea din cauza copacilor.
   • -2 (2 voturi)    
    am ras copios (Miercuri, 29 aprilie 2015, 16:15)

    Unu din multime [utilizator] i-a raspuns lui misha

    Se pare ca ai abuzat de acele substante despre care povestesti :))) iti recomand o doza de vaccin recomandata de domnul Mixici :)
    • +2 (2 voturi)    
     de ce? te-ai uitat in oglinda? (Miercuri, 29 aprilie 2015, 16:35)

     misha [anonim] i-a raspuns lui Unu din multime

     Vezi ca iti mai spune cineva de mai sus cat mercur mananci din pestele marin, domnule informat.
     Am facut vaccinurile, merci ca te preocupi. Eu si toti ceilalti din casa. Si asta dupa ce am discutat cu cativa medici, din aia are au facut si practica medicina, nu cititori de forumuri si bloguri conspirationiste.
     Sa fii sanatos si fericit!
 • +2 (6 voturi)    
  alo, domnu Mixich! (Miercuri, 29 aprilie 2015, 11:52)

  Cristian [anonim]

  ne spuneți matale dacă aveți cumva calificare medicală sau măcar psiho-sociologică?! sau doar vă dați cu presupusul și profitați de o „tribună” pentru a manipula opiniile (în „bunul” obicei al mass-media contemporane)?
  A! și, de asemenea, dacă și câți copii aveți?!
  • -3 (5 voturi)    
   ... (Miercuri, 29 aprilie 2015, 12:20)

   a.nonim [utilizator] i-a raspuns lui Cristian

   Autorul este medic, si-si poate permite mai mult decat sa dea cu presupusul... Dumneavoastra?
   • 0 (2 voturi)    
    Nu e medic, e jurnalist (Miercuri, 29 aprilie 2015, 17:04)

    OutsideThisBox [utilizator] i-a raspuns lui a.nonim

    E licentiat in medicina. A fi medic presupune sa practici medicina.
 • +3 (3 voturi)    
  Vaccin obligatoriu (Miercuri, 29 aprilie 2015, 13:08)

  Florescu [anonim]

  Am citit cu interes articolul si comentariile.
  Sunt de acord cu vaccinarile, eu am un copil vaccinat! nu sunt insa de acord cu politica bolnava a statului care "falimenteaza cu intentie" un institut de calibrul Institutului Cantacuzino, unde se facea cercetare si vaccinuri de mare importanta, pentru a achizitiona vaccinuri din import, desigur mult mai scumpe. Datoriile unor societatii conduse de dubiosi au fost sterse, de ce nu face statul la fel si cu acest Institut? Ma voi obliga sa fac toate vaccinurile necesare daca sunt produse de Cantacuzino!
  Cu stima,
 • +4 (4 voturi)    
  E nevoie de o clarificare (Miercuri, 29 aprilie 2015, 14:00)

  gigel de luxembourg [utilizator]

  ar trebui sa stim cam cat costa vaccinurile astea de se doresc facute obligatorii si in felul asta s-ar elimina orice suspiciune. daca vaccinul costa 1 leu atunci sa zicem ca e doar o panica artificiala insa sunt convins ca nu e doar atat si ca din vaccinurile astea firmele Pharma vor lua o gramada de bani. In spatele miscarilor anti vaccin nu exista interesele niciunei multinationale, asadar cine e mai suspect in dialogul asta?

  cred ca sustinatorii vaccinarii ar trebui sa spuna si asta: cat costa vaccinurile astea, pt a elimina orice dubiu, daca este asa.

  eliminarea bolilor calde (acute) in prima parte a vietii nu e chiar sanatoasa, asta vor duce la cresterea numarului de boli reci (cronice, reumatisme, gute, diabet etc) in partea a doua a vietii. asta o zic tot medicii insa aia care nu lucreaza pt Pharma
 • +1 (9 voturi)    
  rationament defect (Miercuri, 29 aprilie 2015, 14:15)

  e. holhos [anonim]

  Demonul Fricii e in cei care se vaccineaza de teama bolilor pe care cu siguranta nu le vor contacta niciodata, :))) sau si daca le contacteaza rubeola, rujeola, oreion etc tot le vor face dovada ca organismul nu a fost imunizat de vaccin. Demonul Fricii nu e in cei care vor sa traiasca normal in conditii naturale, asa cum am fost lasati pe pamant.
 • +4 (8 voturi)    
  DE CE VA E FRICA DE BOALA DACA SUNTETI VACCINATI? (Miercuri, 29 aprilie 2015, 14:55)

  antivaccin [anonim]

  Un articol de 2 lei gauriti.
  Toti cei care ne jigniti pe noi astia care nu ne vaccinam si nu ne vaccinam nici copiii, cum puteti sa spuneti ca va e frica sa nu va imbolnavim cand voi si copiii vostri sunteti vaccinati?? De unde frica asta? Doar sunteti imunizati, nu?
  Scaderea numarului de persoane imbonavite de anumite boli fata de acum 100 de ani, nu se datoreaza neaparat vaccinurilor. Ganditi-va la nivelul de trai de acum 100 de ani. Cele mai multe imbolnaviri sunt in zonele unde oamenii nu au apa potabila, traiesc in mizerie etc. Nivelul de trai este un factor determinant in sanantatea noastra.
  Mi-e sila de voi toti care aruncati cu nori, jigniti aiurea si inghititi tot fara sa mestecati.
  Cand am ales sa nu-mi vaccinez copilul, am citit, m-am documentat, m-am uitat pe statistici (ale institutiilor de sanatate, nu pe bloguri). Nu am nimic cu cei care aleg sa-si vaccineze copiii, am ceva impotriva celor care vorbesc din auzite si care MA jignesc daca nu sunt de acord cu vaccinarea.
  REPET INTREBAREA DE MAI SUS: DE CE VA E FRICA DE BOALA DACA SUNTETI VACCINATI?
  • -1 (5 voturi)    
   cred ca ati face bine sa ne platiti (Miercuri, 29 aprilie 2015, 16:02)

   Radu [anonim] i-a raspuns lui antivaccin

   1. Daca copilul dumneavoastra nevaccinat face boala, el trebuie tratat de sistemul de asigurari medicale romanesti. Care este alimentat (si) din banii mei. Mai exact copilul dumneavoastra consuma din banii care s-ar putea duce catre copilul meu, cel vaccinat, bani care ar putea fi folositi intro forma sau alta de preventie, cu care evident eu sunt de acord. Pe scurt, nu va pare ca imi bagati mana in buzinar? N-ar fi mai bine sa platiti dumneavoastra costurile bolii?

   2. Mai am un copil, in burta la nevasta. Daca copilul dumneavoastra nevaccinat face boala si dupa aia i-o da si nevestei cat are imunitate scazuta, sau copilului meu, inainte ca mie sa imi fie tehnic posibil sa il vaccinez sunteti de acord sa sa va injur si sa va jignesc? Poate ca ar fi util sa va si urmaresc in justitie?
   • +2 (4 voturi)    
    ok (Miercuri, 29 aprilie 2015, 16:16)

    samka [utilizator] i-a raspuns lui Radu

    sunt de acord ca in cazul in care copilul meu nevaccinat face boala sa il tratez pe banii mei. si promit sa nu imi plimb copilul nevaccinat prin proximitatea sotiei dvs (careia ii doresc sarcina usoara si multa sanatate).
    dar in cazul acesta vreau sa nu mai platesc contributia la sanatate, pe care o achit degeaba de aproape 20 de ani, pentru ca nu e corect sa intretin din munca mea stilul de viata si alimentatia defectuoase ale concetatenilor mei.
    deal?
    • +1 (1 vot)    
     cred ca ar fi ideal (Miercuri, 29 aprilie 2015, 16:34)

     radu [anonim] i-a raspuns lui samka

     Bineinteles.

     Daca tot nu va place sistemul, ideal ar fi sa nu contribuiti de loc. Si bineinteles sa nu apelati la el sub nici o forma. Urgenta/Ambulator/Spitalizare.

     Mult noroc!
     • +1 (1 vot)    
      da, (Joi, 30 aprilie 2015, 10:03)

      samka [utilizator] i-a raspuns lui radu

      aveti dreptate, asta ar fi ideal. pana acum am apelat o singura data, si mi-au pus piciorul in ghips prost si degeaba, m-a costat luni de kinetoterapie sa repar.
      stiti cumva cum as putea sa nu contribui deloc?
   • 0 (2 voturi)    
    DE CE VA E FRICA DE BOALA DACA SUNTETI VACCINATI? (Miercuri, 29 aprilie 2015, 16:36)

    antivaccin [anonim] i-a raspuns lui Radu

    1. Daca al meu copil ar ajunge in situatia asta, nu ar TREBUI sa ajunga in sistemul de asigurari medicale "de stat".
    Cata vreme nu imi duc copilul si eu nu ma tratez in sistemul public de sanatate, nu vad de ce v-as plati. Si chiar daca as apela la serviciile medicale din sistemul public, nu vad de ce v-as plati. Platesc contributii de sanatate mult mai mult decat multi dintre cei care cotizeaza.

    2. II doresc sotiei nastere usoara. Sotia, teoretic, nu ar trebui sa se imbolnaveasca (e vaccinata, nu?).
    Desigur, puteti sa faceti ce doriti, dar sa nu uitam ca vaccinarea nu este obligatorie. Prin urmare, degeaba m-ati actiona in justitie.
   • +1 (3 voturi)    
    Interesant (Miercuri, 29 aprilie 2015, 16:59)

    OutsideThisBox [utilizator] i-a raspuns lui Radu

    Deci dvs NU vreti sa faceti ceva cu care nu sunteti de acord, dar vreti sa impuneti altora ceva cu care ei nu sunt de acord. Se numeste dublu standard.

    De unde stiti cu cat a contribuit cineva la sistemul de asigurari si cat a beneficiat de ele?

    Cat despre nevasta si copil... E nevasta si copilul dvs. Aveti grija sa nu intre in contact cu altii, daca va e frica. Sunt tot felul de boli nevaccinabile pe care le poate contacta.
   • 0 (0 voturi)    
    desigur (Joi, 30 aprilie 2015, 14:42)

    PluckySledge [utilizator] i-a raspuns lui Radu

    1. Probabil ca parintii copilului nevaccinat cotizeaza si ei la bugetul asigurarilor medicale romanesti. Le da cineva banii inapoi daca ei, sau copii lor, nu se imbolnavesc si/sau nu beneficiaza de serviciile medicale oferite de stat?
    Asta-i buba sistemului romanesc de sanatate, ca a crescut numarul celor nevaccinati?

    2. Sotia (avand imunitatea scazuta) poate lua boala direct de la cel care ar putea sa-l contamineze pe copilul nevaccinat. Ne vaccinam cu totii, dar asta nu inseamna ca devenim imuni la boli. Vaccinati fiind facem forme mai usoare, dar tot suntem un pericol pentru sotiile insarcinate (avand imunitatea scazuta).
    Mai bine sa-i omoram direct pe ticalosii astia de se imbolnavesc, vaccinati sau nu. Macar un lagar de concentrare, ceva..
  • +1 (1 vot)    
   tu (Miercuri, 29 aprilie 2015, 16:45)

   miculescu-rucar [utilizator] i-a raspuns lui antivaccin

   ai fost vaccinat?
   datorita vaccinarii unele boli au fost eradicate.cei care sunteti antivaccin sunteti asa ca sa fiti si voi ceva!altfel,nu ati fi nimic.va bagati singuri in seama,dar concomitent produceti prejudicii majore societatii
   copilul tau,pe care tu nu l-ai vaccinat,in alte tari nu este primit in colectivitatile finantate din bani publici.
   nu traiesti singur in jungla!traiesti in societate si trebuie sa te supui regulilor instituite.cat despre sila,cand va vad cat de ignoranti sinteti,efectiv imi vine sa vomit!
   asa e cand scoala nu-si face datoria!
 • +3 (5 voturi)    
  Cautati ADEVARUL, in loc sa propagati speculatii (Miercuri, 29 aprilie 2015, 15:08)

  Iulian [anonim]

  "Datoria unui jurnalist este să încerce să spună adevărul. Să îl găsească şi să îl rostească", citeaza foarte frumos dl. Mixich pe blogul.
  Ar fi frumos insa daca ar si pune in practica acest citat.

  Un adevarat jurnalist, mai ales daca se da cunoscator in cele medicale, ar fi trebuit sa adune, in mod obiectiv, toate informatiile relevante inainte de a incepe o cruciada pe acest subiect, impotriva unor parinti speriati, dezorientati sau dezamagiti.

  Atat dl. Mixich cat si unele autoritati infiereaza cu inversunare pe parintii care nu au incredere in grija Statului si a producatorilor de vaccinuri pentru sanatatea cetatenilor. Se sustine cu tarie ca acesti parinti pun in pericol sanatatea populatiei si ca ar trebui sa fie pedepsiti exemplar pentru aceasta iresonsabilitate.

  Cu toate acestea nici dl. Mixich si nicio autoritate nu au prezentat niciodata o situatie clara cu numarul parintilor care au refuzat vaccinarea vs. NUMARUL COPIILOR NEVACCINTATI DIN CAUZA STATULUI, care nu a pus la dispozitie vaccinul.

  Avand in vedere ca aprovizionarea cu vaccinuri a fost intrerupta in mod repetat, la nivelul intregii tari, este foarte posibil ca 90% din parintii copiilor nevaccinati sa fi dorit sa-si vaccineze copiii dar sa nu fi reusit din cauza lipsei vaccinului de pe piata si din lipsa de fonduri pentru o achizitie din alte surse.

  Este adevarat ca exista si un curent antivaccinare dar s-a obosit cineva sa masoare dimensiunea acestui curent in Romania? Autoritatile au la indemna toate mijloacele pentru aceasta verificare. Orice parinte care refuza vaccinarea trebuie sa dea o declaratie pe propria raspundere in acest sens.

  De ce nu aflati si prezentati care este numarul concret al parintilor care au refuzat vaccinarea?

  De ce dam vina pe parinti inainte de afla cu certitudine daca ei sunt cu adevarat vinovati de "scaderea dramatica a ratei vaccinarii"???

  De ce nu cautati adevarul inainte de a acuza?

  Sa fie comoditatea jurnalistului? Sa fie la mijloc o cointeresare?
 • +4 (6 voturi)    
  despre logica (Miercuri, 29 aprilie 2015, 15:42)

  mihai [anonim]

  Cred ca "avem" ceva probleme de logica. Mari ! Dl Mixich ne spune ca trebuie sa avem incredere in produsele companiilor farma, deoarece domeniul este foarte bine reglementat, dar si ca: "În Statele Unite, doar în ultimii trei ani companiile farma au plătit amenzi de 18 miliarde de dolari". Au platit amenzi atat de mari pentru ca au trecut pe rosu la semafor, sau pentru ca au facut gogomanii imense? Cata incredere poti sa ai intr-o industrie atat de amendata ? Dar cea mai mare fractura de logica este referirea la mortalitatea infantila din secolele trecute, care ar fi acceptabila daca ar fi fost sustinuta de catre un nespecialist. Sa ne deslusim: cauzele principale ale mortalitatii infantile erau infectiile. Este adevarat ca mai exista si acum idioti care-si pupa copii pe gura, dar sa nu uitam ca pe atunci apa, sapunul si cam tot ce tine de asepsie era inexistent. Sa nu uitam ca, de exemplu, mortalitatea infantila in UK era mult mai mare in spitale (caci erau pline de germeni) decat in cazul nasterilor acasa. Scaderea mortalitatii infantile din acele spitale nu s-a realizat prin vaccinare, ci prin aseptizare. Nu trebuie uitat si faptul ca majoritatea copiilor erau anemici (se stie -ma rog, doar de catre cei care o frecventat scoala- ca anemicii contacteaza tuberculoza in rate mult mai ridicate decat cei care nu sunt anemici, adica o alimentatie corecta a redus rata imbolnavirilor mai mult decat vaccinarea). A corela evolutia mortalitatii infantile numai cu vaccinarea este o prostia tot atat de mare precum corelarea mortalitatii postoperatorii inainte si dupa descoperirea importantei mediului aseptic neglijand aportul (covarsitor !) al aseptizarii. De fapt si acum se pot compara intre ele clinicile de chirurgie dupa consumul de antibiotice specifice infectarii intraoperatorii. Dar pentru a putea realiza comparatii pertinente ar trebui sa fii medic.
  • +2 (4 voturi)    
   Increderea (Miercuri, 29 aprilie 2015, 17:13)

   anonim [anonim] i-a raspuns lui mihai

   Foarte bine punctat.
   Cele 18 miliarde de dolari amenda au fost date in mare parte nu pentru greseli care tin de limita cunoasterii umane, adica cercetatori care care pur si simplu nu au prevazut efectele nedorite ale consumului unor medicamente ci pentru inselaciune, minciuna intentionata pentru cresterea vinzarilor in unele cazuri acest consum de medicamente ducind chiar la moarte.
   As dori sa stiu citi indivizi din aceasta industrie au platit cu libertatea sau viata pentru aceste fapte grave, inca o data subliniez fapte facute cu intentie. Amenzile in bani nu ma intereseaza, industria e oricum pe profit.
   Pina cind oameni nu vor intra la puscarie si pina cind firme nu vor fi desfintate pentru asemenea fapte increderea nu are cum sa revina.
   In toata aceste dezbatere punctul cheie e INCREDEREA...nu stiinta. Eu personal nu am mijloacele cunoasterii sa apreciez calitatea unui medicament dar sper sa am discernamintul sa ma feresc de insalaciune.
 • +2 (4 voturi)    
  de acord cu vaccinarea obligatorie, (Miercuri, 29 aprilie 2015, 16:07)

  samka [utilizator]

  insa doar daca ministerul sanatatii pune o comisie de specialisti sa analizeze fiecare vaccin in parte (compozitie, riscuri asociate, efecte adverse), coroborand aceasta analiza cu statistici detaliate cu privire la ocurenta altor boli (alergii, astm, dermatite, boli endocrine, autism etc) la persoane vaccinate versus nevaccinate - mai toti suntem in evidenta medicilor de familie, trebuie doar centralizate datele.
  Ca punct de pornire, gasiti aici un studiu-sondaj online interactiv la care au participat peste 10000 de persoane - voi mentiona doar ca in SUA ocurenta de boli autoimune este de 7% la copii vaccinati (23,5% adulti) si de 0.44% la copii nevaccinati. q.e.d.
  https://web.archive.org/web/20150131140303/http://www.vaccineinjury.info/vaccinations-in-general/health-unvaccinated-children/survey-results-illnesses.html

  Si daca vaccinarea devine obligatorie, propun sa se includa si vaccinuri pentru epidemii mult mai grave: prostie, coruptie, bigotism, nepasare criminala
 • +2 (6 voturi)    
  vaccin (Miercuri, 29 aprilie 2015, 16:59)

  dezer [anonim]

  Mie nu imi place titlul asta cu "exorcizarea".Dupa vaccin
  presupun ca urmeaza 'exorcizarea" -adica spalarea creierelor -celor care nu sunt de o anumita religie.Apoi se exorcizeaza altceva.
  Inaintea oricarei" exorcizari" as scrie despre educatie.
  Ptr ca in limba engleza netul abunda in info.Dar este inutil cat timp romanii nu inteleg.Cat priveste fiecare vaccin in parte sa desecretizeze fiecare companie farma dosarele in parte,specific ptr fiecare vaccin,componenta,istoric,victime,salvari etc(asta nu apare in articol).Am citit mai sus despre thimerosal.Thalidomita a facut niste victime oribile candva,copii fara membre sau cu membre de foca,experimente pe oameni.Oribil.Eu nu ma bag la consum de mercur si metale grele .mai bine fac o gripa si bag niste ceai cu miere, usturoi la greu .Pe cand exorcizarea cu spalatul pe maini cu sapun natural nu din petrol,ceaiurile naturale culese cu manuta de pe camp (nu din peturi si gunoi),pe cand exorcizarea cu munca si educatia...ca suntem extrem de putin romani cu scoala si educatie la marile scoli europene .Pe cand exorcizarea de la uneducated la educated?Si dup-aia sa aleaga fiecare ce metale grele alege sau nu alege sa si le bage in vene.De ce se tem vaccinatii de nevacinati?Pentru ca li se inculca TEAMA.Frica aduce bani.
 • +2 (6 voturi)    
  cat valoreaza parerea medicilor (Miercuri, 29 aprilie 2015, 19:49)

  CRMS [utilizator]

  Ca sa ne dam seama cam cat valoreaza opiniile medicilor asupra unui subiect si cum se schimba acestea in timp sa reamintim care iau opiniile medicilor drept infailibile cum erau testate si aprobate de catre medici tigarile prin anii '50.

  http://tobacco.stanford.edu/tobacco_main/index.php
 • -1 (3 voturi)    
  Raspunsul la vaccinare... (Miercuri, 29 aprilie 2015, 19:56)

  Clovis [utilizator]

  ... poate fi citit printre randuri aici:
  http://www.revistadesociologie.ro/pdf-uri/nr.1-2-2015/03-Teofil.pdf
 • -1 (3 voturi)    
  Ia d-acilea (Miercuri, 29 aprilie 2015, 21:21)

  Bill Gates [anonim]

  Ia auzi, ia... ce zice semilul asta de Bill Gates... pentru cei care n-au 3 minute rabdare, pot sari direct la minutul 2:30

  https://www.youtube.com/watch?v=4vzFeiKH1jQ

  Si zi asa Valde, vaccinurile astea noi sunt paine si miere pentru bebelusii nostril si cei care le refuza sunt niste inapoiati care vor sa-si omoare copilul cu zile.
  • +2 (2 voturi)    
   anti-vaccin (Joi, 30 aprilie 2015, 9:20)

   alina [anonim] i-a raspuns lui Bill Gates

   Bill Gates?such an idiot...e unul din activistii reducerii populatiei globului prin vaccinuri, daca nu stiati..nu mai credeti tot ce auziti....documentati-va mai mult..
   .
   https://www.youtube.com/watch?v=6WQtRI7A064
 • -2 (4 voturi)    
  O notă de normalitate (Miercuri, 29 aprilie 2015, 23:45)

  Cristina [anonim]

  Stimate domnule Mixich,
  Vă urmăresc articolele și vă mulțumesc pentru ințenția de a aduce o notă de normalitate într-o societate „coruptă” de idei lansate pe bloguri, în cărți fără bibliografie, în articole ce încep cu „Un grup de experți din... ” (căci așa începe un articol cu adevărat științific, nu?!!).
  Tema vaccinurilor a devenit, se pare, al treilea subiect național (după politică și fotbal), subiect asupra căruia avem cu toții expertiză. În loc să lăsăm experții să își facă treaba, ne dăm cu părerea deși nu avem studii în domeniu. Societatea aceasta ar funcționa mult mai normal dacă fiecare am fi experți doar în domeniul nostru, am acorda sfaturi și îndemnuri doar în domeniul în care avem studii aprofundate și experiență.
  În ritmul în care mergem, nu m-ar mira să descopăr în curând pe vreun blog că epidemiile de ciumă au fost cauzate de prezența insuficientă în alimentație a vreunei plante (căci, na, moda e acum cu raw- în față) sau că decesele cauzate de tuberculoză nu s-au rărit din cauza vaccinului, ci datorită consumului de chia, goji și altele).
  Iertată fie-mi ironia, dar trebuie să revenim la normalitate, de aceea apreciez demersul dvs. în acest sens.

  Cu stimă,
  o cititoare interesată de subiect
 • +2 (2 voturi)    
  vaccin versus anti-vaccin (Joi, 30 aprilie 2015, 8:48)

  alina [anonim]

  eu am doia copii nascuti perfect sanatosi; pe unul l-am vaccinat si pe al doilea nu l-am vaccinat, dar pe propira piele am simtit diferenta...primul copil mi-a fost mereu bolnavicios, palid, fara vlaga, alergic mereu, cu eruptii urate pe piele, irascibil si plangacios, ce sa mai zic cu sistemul imunitar la pamant...cu al doilea copil nevaccinat fiind a fost parfum, copilul e sanatos tun, doarme bine, mananca bine, e plin de viata si extrem de puternic si viguros, nu mi s-a imbolnavit deloc inafara de niste mucisori pe timp de iarna, nu am avut probleme absolut deloc...cu celalalt sincer va spun ca mereu am emotii ce imi mai rezerva viitorul pt ca nu il vad bine...asa ca sa nu imi spuna cineva sau sa imi impuna sa imi vaccinez copilul atata timp cat vad beneficiile in ambele cazuri...experimentat pe propria piele...
  • 0 (0 voturi)    
   - (Marţi, 26 mai 2015, 17:04)

   Letitia [anonim] i-a raspuns lui alina

   In ce sens nu va vedeti bine copilul vaccinat? Mi se pare o expresie cel putin exagerata. In rest pot fi n motive pentru care cel vaccinat e alergic si are tot felul de eruptii, sau chiar considerati ca daca scoateti definitiv vaccinurile eradicati alergiile pe lumea asta?
   Si coincidenta, eu stiu multi copii vacinati care sunt asa cum povestitit dumnevoastra, vigurosi si sanatosi. Si mai stiu parinti cu copii vaccinati si nevaccinati si amandoi sunt foarte bolnaviori.
 • +1 (1 vot)    
  totul e nuantabil (Joi, 30 aprilie 2015, 9:02)

  Ana-Maria Avram [anonim]

  Am multe obiectii la articol. Dl Vlad M. este reputat pentru corectitudinea politica manifestata in orice ocazie, numai ca in nuante sta pitit adevarul si nu in idei exprimate cu toptanul.
  1. Nu cred ca scaderea sub 80% a ratei vaccinarilor la noi se datoreaza faptului ca 20% din parinti au DECIS sa nu-si vaccinez cipii, cauza fiind desigur a)brambureala stistemului sanitar b) unei disproportii care se adanceste intre populatia mai educata, nefacatoare de copii, si facatorii de copii oricum - care ii cresc iresponsabil dupa pincipiul traieste - bine, nu - asta e.
  2. Curentul anti vaccinari nu a aparut la noi, iar cei care il sustin o fac NUANTAT, nici unul din argumentele aduse in discutie de VM nu sunt argumentele acelora.
  Ce spun aceia este nu sa nu ne mai vaccinam copiii de loc, ci sa revizuim o schema de vaccinare devenita obsoleta. CMai zic aceia ca scaderea incidentei unor boli epidemice s-ar fi obtinut fie si doar prin modificarea radicala a conditiilor de igiena ( asa cum de altfel, in mare parte, s-a si intamplat in Europa si USA ), ca azi continuam sa vaccinam maladii COMPLET ERADICATE, si ca excesul - EXCESUL EXCESUL de vaccinari duce la urmari GENERALE ( la toti copiii) si grave cum ar fi dereglarea sistemului imunitar avand drept rezultat o cohorta de boli autoimune: alergii, artrite reumatoide, lupus sistemic, sclerodermii si alte orori. De autism n-am auzit, dar de anume forme de encefalita - da. Deci, sa ne intelegem, nu e vorba de efecte adverse ce apar intr-o proportie mica in populatie, ci de modificarea grava a sistemului imunitar prin EXCES de vaccinari, inutil. Care nu s-ar datora - de data asta - industriilor farmaceutice corupte ci rutinei medicale care aplica o schema de vaccinare obsoleta.
 • +1 (1 vot)    
  Sanatatea din Romania (Joi, 30 aprilie 2015, 10:33)

  csuporj [anonim]

  Sanatatea din Romania. Si cu toate astea (nu ai voie sa mergi la medic ca n-ai lucrat continuu in ultimii 5 ani, si totusi trebuie sa platesti 400% taxa de CAS), credem ca vaccinarea e facuta ca-i intereseaza asa de mult sanatatea noastra. https://www.youtube.com/watch?v=GdnoO63JExE
 • +1 (1 vot)    
  morile de vant (Joi, 30 aprilie 2015, 15:15)

  carp [anonim]

  din pacate, asta e ca in politica, atat timp cat exista lideri in ambele tabere, vor exista si concentrare de sustinatori in jurul lor - si in tabara anti exista cercetatori si medici care sunt sustinatorii imunitatii naturale in multe din bolile copilarieicare nu prezint risc ridicat cand sunt facute n copilarie, dar prezinta risc major mai tarziu in viata. majoritatea celor din miscarea anti care au si ceva minte, nu-ti vor spune ca vaccinarea e o greseala, ci iti vor spune ca le e teama cand copiii lor sunt vaccinati cu o mie si una de vaccinuri cand anumite substante pot fi foarte nocive ptr organism, mai ales ptr creier. Mai vine si un destept de savant prost care declara emfatic ca el ar fi de accord sa faca nu stiu cate mii de vaccinuri odata, si intelegem panica celor definiti oricum ca fiind panicati - pe aberatii e greu sa cladesti incredere.

  gaselnitele si crezurile dvstra referitor la nocivitatea substantelor din vaccinuri sunt irelevante; nu suntem specialisti, credibilitatea e zero. Cerinta e ca specialistii sa faca front comun, dar ei nu fac, si atunci ce cereti de la omul comun? Ce anume cereti, ca nu inteleg? spuneti ca le intelegeti teama, dar vad ca ii linsati mediatic. ca va place sau nu, la astase reduce efortul dvstra. sper sa postati mesajul asta..
 • +1 (1 vot)    
  vai doamne (Vineri, 1 mai 2015, 1:52)

  rares [anonim]

  rar mi-a fost dat sa vad atat habarnism si pafarism ca in articolul asta :) ... felicitari draga autorule pentru increderea cu care sustii aceste dezinformari, oximoroane logice si pe alocuri chiar informatii prezentate tendentios ... sau mai bine zis malitios ... pentru cultura ta generala ... firmele farma cum le numesti tu ... fac studii pentru fiecare medicament din bani proprii fara sa existe o a 3-a persoana juridica menita a asigura obiectivitatea ... chiar crezi ca vor da bani pe un studiu nefavorabil (si apropo .. rezultatele studiilor ghice ce ... sunt statistice ... naspa daca nu te aflii in partea favorabila a statisticii) ... ca sa nu mai zicem ca cei care chipurile analizeaza testele clinice sunt remunerati direct sau indirect de firmele farma ... e plin youtube-ul de dezvaluiri facute cu informatii publice ... in fine ... chiar cred ca esti o cauza pierduta ... sper sa nu ai cancer vreodata si sa stai in sala de asteptare sa vezi o statisca (pe care tu o iubesti atat de mult se pare) care iti va spune in cat timp vei fi sigur mort ... asta daca faci chimio ... ca doar de ... sistemul de vrea sanatos ... desi daca ne face pe sanatosi practic se sinucide ... poate mai ai o statistica si pentru logica asta
 • 0 (0 voturi)    
  Thimerosalul nu este retras din toate vaccinurile (Duminică, 21 iunie 2015, 23:25)

  elena [anonim]

  Spuneti ca "Thimerosalul, cea mai frecventă substanţă acuzată, a fost retrasă cu mai bine de un deceniu în urmă de autorităţile medicale" . Nu este adevarat! Nu s-a retras de peste tot. Copilul meu a fost vaccinat la 2 luni cu Euvax care CONTINE Thimerosal.
  • 0 (0 voturi)    
   incidenta 1 la un milion (Luni, 18 aprilie 2016, 11:00)

   ThePapini [utilizator] i-a raspuns lui elena

   Exista aceasta incidenta de 1 la un milion ca persoana sa fie alergica la acest elemnt sau altul din compozitia vaccinului. La fel de bine, poate fi alergic la algocalmin. un medic mi-a povestit cum unei persoane, pentru a i se reduce febra foarte mare, i s-a facut algocalmin injectabil. persoana respectiva a facut soc anafilactic. injectiile cu algocalmin se fac frecvent, dar astfel de cazuri sunt extrem de rare. o exceptie, nu o regula.
 • 0 (0 voturi)    
  mens sana (Luni, 18 aprilie 2016, 10:52)

  ThePapinia [anonim]

  Felicitari, domnule Mixich! Argumentele dumneavoastra sunt dintre cele mai lucide si pertinente. De fapt, acestea sunt Argumentele pentru maladia conspirationista si ,involuntar, suicidala. De cand a inceput vaccinarea, copiii numerosi ai familiilor "eroice" au supravietuit cu totii. Dar nimeni nu se intreaba de ce, de cand a inceput aceasta modalitate de prevenire a marilor boli ale secolelelor trecute, au existat mame eroine cu cate 20 de copii din care nu a murit niciunul. Oare este doar o coincidenta? Oricum ar trebui legiferat acest aspect. Personal, nu-mi vreau copilul printre copiii expusi, neprotejati.
 • 0 (0 voturi)    
  argumentul suprem (Vineri, 29 aprilie 2016, 16:46)

  Razvan [anonim]

  Pentru autor:

  Sa intelegem ca ai omis din greseala argumentul cel mai important?!?

  Din moment ce copiii mei nevaccinati nu vor putea niciodata imbolnavi copiii tai vaccinati, care este scopul pledoariei tale? Ca de frica nu poate fi vorba, nu?

  Vrei sa ajuti?
  Du-te si doneaza bani, haine, masini, case, sau ce mai ai tu. Si lasa-ne pe noi prostii anti-vaccin sa ne vedem de viata noastra.

  Pentru libertatea de decizie asupra vietii copilului meu nu militezi?


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by