Eveniment major la Casa Regala: Regele Mihai l-a exclus pe nepotul sau, principele Nicolae, din linia de succesiune la tron. Familia Regala si societatea romaneasca vor avea nevoie de o carmuire sub semnul modestiei, bine cumpanita, cu principii morale

de Red. Stiri     HotNews.ro
Luni, 10 august 2015, 16:18 Actualitate | Esenţial


Regele Mihai si principele Nicolae
Foto: Facebook - Principele Nicolae al Romaniei
Regele Mihai a semnat la 1 august un document prin care i-a retras nepotului sau Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de "Principe al Romaniei" si calificativul de "Alteta Regala", anunta secretariatul Casei Regale intr-un comunicat. De asemenea, Regele l-a exclus pe Nicolae din Linia de Succesiune la Coroana Romaniei, in conditiile in care Printul Nicolae era al treilea mostenitor al tronului, dupa Principesa Margareta si Principesa Elena (mama sa).

Decizia stranie nu este motivata, dar Regele Mihai spune in comunicatul citat ca "Familia Regala si societatea romaneasca vor avea nevoie de o carmuire sub semnul modestiei, bine cumpanita, cu principii morale, respect si mereu cu gandul la ceilalti".

Mai mult, in comunicat se arata ca Regele Mihai a luat deciziile de mai sus cu gandul la Romania timpurilor care vor veni dupa incheierea domniei si vietii fiicei sale, Margareta, Custodele Coroanei.

De notat ca in interiorul Casei Regale era de notoritate relatia rece dintre Principele Nicolae si Printul Radu Duda, sotul Principesei Margareta (matusa lui Nicolae).

De asemenea, observatori ai Casei Regale au spus in repetate randuri ca Principele Nicolae nu a reusit sa-si creeze un profil public bine definit. Mai mult, el avea deficiente reale de vorbire si scriere in limba romana.

Ora 17.11: Un consilier al Casei Regale a declarat pentru Digi24 ca retragerea titlului "nu a fost o pedeapsa" pentru Principele Nicolae, iar acesta a fost "in asentiment" cu Regele Mihai. Ioan Luca Vlad, consilier privat onorific al familiei regale pe probleme internationale, a spus ca Principele nu s-a adaptat la rigorile cerute de pozitia ocupata.

Comunicatul casei Regale:

"In ziua de 1 august 2015, Majestatea Sa Regele Mihai a semnat un document prin care a retras nepotului sau Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de "Principe al Romaniei" si calificativul de "Alteta Regala". De asemenea, Regele a exclus pe Nicolae din Linia de Succesiune la Coroana Romaniei. Aceste hotarari au intrat in vigoare in aceeasi zi.

In calitate de Sef al Casei si Familiei Regale ale Romaniei, Regele Mihai a luat deciziile de mai sus cu gandul la Romania timpurilor care vor veni dupa incheierea domniei si vietii fiicei sale, Margareta, Custodele Coroanei. Majestatea Sa a afirmat ca Familia Regala si societatea romaneasca din acele vremuri vor avea nevoie de o carmuire sub semnul modestiei, bine cumpanita, cu principii morale, respect si mereu cu gandul la ceilalti.

Pastrand aceeasi afectiune nepotului sau, Regele Mihai nadajduieste ca Nicolae va gasi, in anii viitori, un fel potrivit de a-si servi idealurile si de a folosi calitatile cu care Dumnezeu l-a inzestrat.

Alteta Sa Regala Principesa Elena, mama lui Nicolae, a primit instiintarea acestei decizii, printr-o scrisoare personala trimisa de Majestatea Sa Regele."


Regele Mihai prezentandu-l pe principele Nicolae la revenirea in Romania, in 1992 / Sursa Foto: Facebook - Principele Nicolae al Romaniei

Linia de succesiune la Tron, in prezent

Seful Casei Regale a Romaniei este Regele Mihai I. Potrivit Statutului Casei Regale, care a fost “promulgat prin semnatura Majestatii Sale Regelui Mihai I al Romaniei Pentru a succede tuturor celorlalte Statute si Legi ale Casei, incepand cu 30 decembrie 2007”, Linia de Succesiune la Tron si la Sefia Casei Regale a Romaniei este urmatoarea:

Principesa Margareta si Regele Mihai
Foto: Facebook/ Casa Regala a Romaniei
1. Principesa Mostenitoare Margareta
Principesa Margareta este prima fiica a Regelui Mihai si a Reginei Ana. Pe 30 decembrie 1997, Principesa Margareta a fost desemnata de catre Regele Mihai sa-i succeada in toate drepturile si prerogativele. Citeste aici mai multe despre Principesa Margareta

2. Principesa Elena
Principesa Elena este a doua fiica a Regelui Mihai si a Reginei Ana. Este mama a doi copii: Principele Nicolae, nascut in 1985, si Elisabeta-Karina, nascuta in 1988. Citeste aici mai multe despre Principesa Elena

3. Elisabeta Karina
Este fiica Principesei Elena si sora Principelui Nicolae.

(Din 2010 si pana la 1 august 2015, pe locul 3 in linia de succesiune la tron era Nicolae)

4. Principesa Sofia
Este a patra fiica a Regelui Mihai si a Reginei Ana. Are un copil: Elisabeta Maria Biarneix. Citeste aici mai multe despre Principesa Sofia

5. Elisabeta Maria Biarneix

6. Principesa Maria
Este a cincea fiica a Regelui Mihai si a Reginei Ana. Citeste aici mai multe despre Principesa Maria

Statutul Casei Regale prevede ca "linia de Succesiune poate fi modificata de Seful Casei Regale a Romaniei".

Cum a aratat linia de succesiune la tron anterior deciziei din 1 august 2015 a Regelui Mihai, aici

Informatii de background

Principele Nicolae
Foto: Facebook/ Casa Regala a Romaniei
Nicolae este nepotul Regelui Mihai, s-a nascut pe 1 aprilie 1985 in Elvetia, iar familia s-a mutat la putin timp dupa nasterea sa in Anglia, unde Nicolae a studiat la Royal Holloway University of London (Sursa si detalii).

In 2005, Regele Mihai a decis urmatoarele: "Acord nepotului meu Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de 'Principe al Romaniei' si calificativul de 'Alteta Regala'. Aceasta hotarare va intra in vigoare in ziua cand el va implini varsta de 25 de ani. Iau aceasta hotarare pentru a acorda celei de-a sasea generatie a Familiei Regale a Romaniei o sansa in plus sa-si serveasca tara, daca vor dovedi ca merita aceasta onoare."
 • Astazi, pe site-ul Familiei regale se mentioneaza, imediat sub paragraful pe care l-am redat, urmatoarele: "Nota: Printr-un Document din 1 august 2015, Majestatea Sa Regele Mihai I al Romaniei a retras lui Nicolae, titlul de Principe al Romaniei si calificativul de Alteta Regala".
Asa cum prevedea hotararea din 2005 a Regelui Mihai, in 2010, atunci cand Nicolae de Roumanie Medforth Mills a implinit 25 de ani, el a primit titlul de "Principe al Romaniei". Titlul a fost acordat in cadrul unei ceremonii in care Regele Mihai a numit pentru prima oara un succesor descendent barbat la tron.

In 2012, Nicolae a venit in Romania, pentru a se stabili aici definitiv si pentru a prelua din atributiile Regelui Mihai (Sursa). Pana la 1 august 2015, a fost pe locul al treilea in ordinea succesiunii la tron, dupa matusa sa - Principesa Margareta, si dupa mama sa - Principesa Elena.

Prima vizita in Romania a lui Nicolae a fost in 1992, alaturi de familia regala. Pe 23 aprilie 1992, Regele Mihai l-a prezentat romanilor de la balconul hotelului Continental pe printul Nicolae.  

Citeste si:


Citeste mai multe despre   
98448 vizualizari

 • -6 (74 voturi)    
  Care tron? (Luni, 10 august 2015, 16:22)

  sefu tau [anonim]

  De care tron vorbiti? Nu suntem monarhie. Si de ce am fi? De ce sa aibe tipul ala dreptul la tron, si nu cineva din popor? Cu ce e ala mai bun ca noi?
  • +28 (50 voturi)    
   ... antologic .... (Luni, 10 august 2015, 17:06)

   cbogdan [utilizator] i-a raspuns lui sefu tau

   Chestia cu " cineva din popor " este cea mai tare. Talentul este talent.
  • +7 (35 voturi)    
   Tehnic vorbind (Luni, 10 august 2015, 17:07)

   sile [anonim] i-a raspuns lui sefu tau

   Adbicarea Regelui Mihai a fost ilegala, deci nu exista vreun act care sa consfinteasca sfarsitul legal al monarhiei in Romania.

   Oricum, e prea tarziu. Chiar daca forma de guvernamant nu garanteaza o stare de fapt sau alta (si Germania si Marea Britanie sunt state instarite), Regele Mihai ar fi putut fi un catalizator ar transformarii Romaniei dupa revolutie. L-am avut in schimb pe Iliescu si inca mai credem ca Romania e cum e din cauza strainilor.
   • +5 (7 voturi)    
    A doua republica (Luni, 10 august 2015, 20:06)

    georgeb [utilizator] i-a raspuns lui sile

    Abdicarea nu e necesara din punct de vedere lega pentru a consacra sfarsitul monarhiei. Avem a doua constitutie, iar comunismul a avut-o pe prima.

    Abdicarea ar fi fost necesara, conform legii fundamentale a regatului, pentru succesiune. Odata instituita o noua lege fundamentala cea veche nu mai are putere.

    Imagineaza-ti ca maine Romania ar redeveni regat. Conform actualei constitutii ar fi ilegal, nu se poate schimba forma de guvernamant in cadrul constitutiei actuale, prin revizuire. O noua constiutie insa poate institui monarhia fara probleme legale.
  • +7 (29 voturi)    
   oare Regele Mihai mai stie ce semneaza? (Luni, 10 august 2015, 17:08)

   Gheorghescu [utilizator] i-a raspuns lui sefu tau

   In conditiile in care Duda face jocurile in Casa Regala, asta nu cred ca are legatura cu Regele Mihai, a carui semnatura este formala.
   Deci Duda isi face loc spre un eventual tron, inlaturand un posibil rival.
   Isi face loc spre nimic.
   • 0 (22 voturi)    
    DA, Monarhie! (Luni, 10 august 2015, 17:56)

    LudwigRegalistul1 [anonim] i-a raspuns lui Gheorghescu

    Puna mana pe carte!Duda nu popate fi rege ca nu are drept de succesiune ci este doar print consort, asa ca nu mai dezinforma ca duda face si drege. Eu unul il prefer oricand pe duda ce are maniere de lord decat pe vanghelie, dragnea etc...
    • +2 (4 voturi)    
     "Legea" monarhica (Luni, 10 august 2015, 20:10)

     georgeb [utilizator] i-a raspuns lui LudwigRegalistul1

     "Legea" care stabileste cine poate si cine nu poate succede la tron este una care sta in pixul regelui. Daca Duda este un fel de Grima Wormtongue (cum pare sa fie caracterizat de GP), poate sa il convinga oricand pe Theoden de Romania sa ii acorde drept de succesiune oricand doreste -- din punct de vedere formal nu exista piedici.
    • +9 (11 voturi)    
     corect, SIE e recunoscut pt. asta (Luni, 10 august 2015, 20:22)

     derblauereiter [utilizator] i-a raspuns lui LudwigRegalistul1

     produce lorzi de un rafinament deosebit.
    • +4 (4 voturi)    
     duda maniere de lord? (Marţi, 11 august 2015, 8:29)

     Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui LudwigRegalistul1

     =))))))))))))))

     Daca-ti pui emblema de bmw pe cazan, ai bmw, nu? =)))))))

     Bine... de ce m-as mira... esti regalist :D
    • -1 (1 vot)    
     din pacate... (Vineri, 14 august 2015, 17:15)

     Gheorghescu [utilizator] i-a raspuns lui LudwigRegalistul1

     Am tot spus: din pacate, monarhia nu e acum o solutie pentru Romania. Nu cu aceasta Casa Regala, care, prin Carol al II-lea, a rupt legatura de loialitate cu poporul pe care il conducea, incalcand Constitutia, propriul Regulament si onoarea. Uzurpandu-si propriul fiu! Preluand in 1930 (cu complicitatea clasei politice in frunte cu Iuliu Maniu), o Romanie Mare creata, e adevarat, sub conducerea lui Ferdinand cel Loial, dar cu sacrificiile Romanilor, si lasand in 1940 0 Romanie ciuntita amarnic, fara o parte din Ardeal, fara Basarabia si fara Nordul Bucovinei (ca sa nu mai vorbim de Cadrilater). Asta nu se poate sterge, cu toata demnitatea de care a dat dovada in exil Regele Mihai.
     Printre altele, lui Cuza nu i s-au iertat gravele devieri morale (Maria Obrenovici era in patul lui, alaturi de dormitorul Doamnei Elena si al copiilor). Un motiv in plus sa se apeleze la o dinastie straina. Prin Carol al II-lea, s-a dovedit ca nici Casa de Hohenzollern (devenita "a Romaniei"), nu a fost mai breaza.
     Timp de aproape 100 ani, din 1866 pana in 1940, Monarhia a aratat ce a putut in Romania, cu bune si rele. In mileniul III, sa dam o sansa si adevaratei democratii republicane sa arate ce poate. Cu ezitarile si greselile ei. Fiindca, odata cu Regele Mihai, o etapa istorica se incheie.
     In mileniul III, salvarea Romaniei nu va veni de la vreun neamt providential, ci de la EDUCATIE.
     • 0 (0 voturi)    
      da, monarhie! (Sâmbătă, 15 august 2015, 8:46)

      LudwigRegalistul1 [anonim] i-a raspuns lui Gheorghescu

      Nu compara ce a fost acum 70 de ani cu ziua de azi. Atunci toata europa era in razboi si era plina de regimuri totalitare. Pierderea ardealului, basarabiei si cadrilaterului nu pot fi puse in carca lui CArol II ci Hitler a hotarat cedarea teritoriilor. Ai auzit de pactul molotov-ribentrop in care hitler si stalin si-au impartit europa? atunci noi am pierdut basarabia, au mai pierdut teritorii si polonia,slovacia, finlanda, tarile baltice etc. Tot hitler prin dictatul de la viena a dat ardealul ungarieie si tot hitler a dat cadrilaterul bulgarieie prin tratatul del acraiova. Romania era o tara mica la cheremul germanieie si urss ce faceau legea atunci. Ce crezi ca putea face carol ii? si oricum consiliul de corona a hotarat sa cedam fara lupta caci oricum nu ne puteam pune cu urss si germania.
      Regel Mihai prin actul d ela 23 august a recuperat ardealul la patria mama.
      Deocamdata de 25 de ani tot dam sanse democratiei republicane si a aratata ce a putut adica zero barat:mineriade, afacerea tigareta, flota, luxten, casa din mihaileanu, sae- case etc. Tu cate vieti ai sa astepti? Azi suntem in nato si ue si cu referendum putem alege monarhia.MArile puteri vor ca aici sa fie monarhie ca ar fi ca un ghimpe in coasta rusiei.
      Nu te--ai saturat de presedinti ce primesc ordine de la partide? Un presedinte este un politruc, iar un rege este apolitic, asta e diferenta. Republica o merge la latii, dar la noi pur si simplu nu amers. De aceea am adus print strain in 1866 ca en sfasaiam intre noi cac aum.
      CAsa regal este romana caci din 1916 ferdinand a fost exclus din dinastia de hohenzolern ca a decarata razboi germaniei pentru ardeal...
   • +22 (26 voturi)    
    Nu asta este motivul retragerii titlului (Luni, 10 august 2015, 18:34)

    Tase Rotta [utilizator] i-a raspuns lui Gheorghescu

    Adevaratul motiv pentru care Mihai i-a retras titlul de Principe este ca Duda l-a srprins pe Nicolaie cand i-a dat like lui Basescu !!!
  • +7 (11 voturi)    
   ca e educat ? (Luni, 10 august 2015, 17:08)

   tecumseh [utilizator] i-a raspuns lui sefu tau

   e complicat, fiecare intrebare de-a ta "din popor" are drept raspuns carti intregi. nu te astepti la raspunsuri pe forum, nu ?
  • +5 (23 voturi)    
   Putina decenta (Luni, 10 august 2015, 17:21)

   Ord [utilizator] i-a raspuns lui sefu tau

   Romanii datoreaza mult Casei Regale daca nu erau ei si acum eram voievodate, nu ca am fi departe ca si clanuri de baroni.
   • +3 (7 voturi)    
    Intrebare (Luni, 10 august 2015, 22:31)

    Ion [anonim] i-a raspuns lui Ord

    Apai mai domnule Ordynar ( intentionat cu y ca fara erati.....) va rog cu respect a-mi transmite cu ce sunt eu muritorul de rand, palmasul, din tata-n fiu platitor de dari, dator acestei case regale?Eu stiu ca strabunii mei si-au platit darile( cu varf si indesat). Unii dintre ei au fost slugi la aceasta casa. Altii si-au dat viata pentru acest pamant la indemnul acestor conducatori. Eu am ramas palmas....ei au ramas regi. Ei au plecat si autrait bine. Noi am ramas si am suferit. Acum ei vin si cer. Noi, tot noi, trebuie sa platim. A cata oara?
  • +5 (7 voturi)    
   cineva din popor (Luni, 10 august 2015, 18:15)

   Francisc 1 [utilizator] i-a raspuns lui sefu tau

   gen praslea cel voinic ? care sa ia si fata imparatului ?
  • +6 (6 voturi)    
   Tronul imobiliarelor (Luni, 10 august 2015, 18:50)

   mihai [anonim] i-a raspuns lui sefu tau

   Cam asta e familia regala din Romania dupa ce a dat mana cu nenea Iliescu, un holding de imobiliare.
  • -2 (2 voturi)    
   acelasi (Marţi, 11 august 2015, 0:12)

   Sefu lu' sefu tau [anonim] i-a raspuns lui sefu tau

   tron care a fost si va fi intotdeauna legat de Romania.

   Nu suntem dar asta nu inseamna ca nu vom mai fi vreodata din nou monarhie.

   Cineva din popor ....:))))...esti naiv.
   Regii nu se nasc peste noapte si nici nu cresc la coltul strazii...
  • +2 (2 voturi)    
   wtf (Marţi, 11 august 2015, 9:13)

   perfect [anonim] i-a raspuns lui sefu tau

   Ce e ala rege? Cu ce drept sa conduca? E ales de cineva(sau e impus ca e din familie regala)? Daca ma nasteam intr-o familie regala aveam dreptul de a conduce, astea-s niste aberatii de pe vremea feudalismului
 • +12 (40 voturi)    
  vorbeste... (Luni, 10 august 2015, 16:22)

  liviu_ [utilizator]

  de parca romania ar fi regat...
  • +8 (28 voturi)    
   Da, a apus (Luni, 10 august 2015, 17:05)

   jcjc [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

   ... în afară de Belgia, Anglia (plus Canada, Australia și Noua Zeelandă și o grămadă de insule și insulițe din Commonwealth), Spania, Andorra, Monaco, Luxemburg, Liechtenstein, Suedia, Olanda, Danemarca, Norvegia, Maroc, Iordania,Thailanda, Cambodgia și Japonia.
   • +3 (3 voturi)    
    Ai uitat cateva: (Luni, 10 august 2015, 20:16)

    georgeb [utilizator] i-a raspuns lui jcjc

    Arabia Saudita, Emirate, Kuweit, Oman, Qatar, Lesotho, Grenada, Bahrain, Brunei, Swaziland, Tonga, Malaezia, Vatican. Toate exemple de prim rang despre guvernanta buna.
 • +11 (49 voturi)    
  Care tron? (Luni, 10 august 2015, 16:24)

  Miki [anonim]

  Care tron? Romania nu mai e monarhie si nici nu o sa mai fie.

  Vremea regilor si a dreptului prin nastere de a conduce a apus.
  • -5 (23 voturi)    
   Bă. (Luni, 10 august 2015, 17:12)

   Jimbo [utilizator] i-a raspuns lui Miki

   Mai pune mana pe google.
  • 0 (16 voturi)    
   vrem monarhie (Luni, 10 august 2015, 17:57)

   LudwigRegalistul1 [anonim] i-a raspuns lui Miki

   Deci romania nu maie monarhie!!! imi poti spune cand si unde au votat romanii republica? nu cumv a ales stalin asta
   • +5 (7 voturi)    
    Pai daca e sa o luam asa... (Luni, 10 august 2015, 21:00)

    cititoare [utilizator] i-a raspuns lui LudwigRegalistul1

    Imi zici si mie cind au votat romanii ca Romania sa fie monarhie si sa ne reprezinte familia de Hohenzollern?
    • -1 (3 voturi)    
     aprilie 1866 (Marţi, 11 august 2015, 8:52)

     LudwigRegalistul1 [anonim] i-a raspuns lui cititoare

     Romanii au votat monarhia ca forma de stat in urma referendumului din aprilie din 1866...pune mana pe carte.
     Apoi Kogalniceanu a cautat o casa nobila europeana: primua a fost cea belgiana, dar Filipde Flandra arefuzat tronul nostru. Apoi a fost aleasa casa Hohenzolern-Sigmaringen
     • +1 (3 voturi)    
      Mda... (Marţi, 11 august 2015, 10:20)

      cititoare [utilizator] i-a raspuns lui LudwigRegalistul1

      Au votat pentru, in proportie de 99.97%, cam cum era si la alegerile de pe vremea lui Ceausescu. Eu zic ca ceva pute.
     • +2 (4 voturi)    
      ... (Marţi, 11 august 2015, 10:23)

      Anonim [anonim] i-a raspuns lui LudwigRegalistul1

      Mai ametitule,

      Ce referendumuri ai tu in cap? De la deshidratare se trage? Pune tu mana pe carte mister, ca esti un habarnist de prim rang.

      NU A EXISTAT NICI UN REFERENDUM in 1866 in Romania. Niste politicieni au decis ca ei il vor pe Carol (dupa ce au dat-o in bara cu belgianul), si apoi nici macar nu s-a votat in plenul Parlamentului, Acela ales cenzitar cum era (de vreo 5-10% din populatie), ci doar niste smecheri au decis in locul poporului si apoi au venit in fata poporului si au zis: "acesta este principele vostru! Trebuie sa va adresati lui asa!"

      Omule, ori esti un habarnist trist, ori un mincinos ordinar. Sper sa fie prima varianta, aia e tratabila cu niste carti. A doua....no comment!
     • +2 (2 voturi)    
      PS (Marţi, 11 august 2015, 10:25)

      Anonim [anonim] i-a raspuns lui LudwigRegalistul1

      De bine de rau, republica a fost validate pana in present de 2 referendumuri universale...
      Monarhia nu a fost validate NICIODATA prin referendum universal (nici macar dupa 1918)!

      Dar e greu sa pricepi tu detalii de astea istorice. Tu trebuie sa o dai inainte cu fanatismul...

      Apropo, ce responsabilitate are Carol I in miile de morti din 1907? Cand au fost impuscati, la ordinul lui si a guvernului sustinut de el, mii de romani?
      • 0 (2 voturi)    
       republica=dezastru (Marţi, 11 august 2015, 13:55)

       LudwigRegalistul1 [anonim] i-a raspuns lui Anonim

       Care referendumuri au stabilit republica? sper sa nu-mi zici de validarea constitutieie caacelea au fost niste revizuri ce nu au pus in discutie foirma de stat: republica saumonarhie. Din contra au spus ca tara e pe veci republica ca asa avrut iorgovan...
       Esti spalat pe cereier de comunisti! In 1907 decizia trimiterii jandarmerieie a fost luata de guvernul conservator condus de Gr CAntacuzino, regele nu avea dreptul constitutional. Citeste monitorul oficial al vremii.
       Referendumul din 1866 a fost pefrect legal respectand legile de atunci cand Iorgovaul tau nu exista...
   • +3 (5 voturi)    
    ... (Luni, 10 august 2015, 22:18)

    Anonim [anonim] i-a raspuns lui LudwigRegalistul1

    Dar tu imi poti spune cand romanii au votat monarhia? Ca initial, doar niste parlamentari alesi cenzitar de 10% din populatie, au decis ei ca vor monarhie.

    Ia mai citeste putina istorie, sa vezi cum a aterizat monarhia prin Romania! :P
    • -1 (1 vot)    
     republica e ilegala (Marţi, 11 august 2015, 13:55)

     LudwigRegalistul1 [anonim] i-a raspuns lui Anonim

     PArlamentul reprezinta poporul, iar plebiscitul din aprilie 1866 a fost perfect legal conform legilor de atunci.
  • +4 (12 voturi)    
   lol (Luni, 10 august 2015, 18:36)

   Adrian_1234 [utilizator] i-a raspuns lui Miki

   Pai hai sa vedem cum a apus:
   Marea Britanie
   Norvegia
   Suedia
   Danemarca
   Olanda
   Belgia
   Spania
   Luxembourg
   Monaco
   asta in europa. Facem pariu ca le gasim si la cele mai tari tari ca si nivel de trai ?

   I
   • +5 (5 voturi)    
    ... (Luni, 10 august 2015, 22:20)

    Anonim [anonim] i-a raspuns lui Adrian_1234

    Acele tari au nivel de trai ridicat in ciuda monarhiilor, si nu datorita lor.
    De fapt aceste monarhii sunt reprezinta niste cheltuieli uriase anuale. Pe langa acele costuri, cele cu administratia prezidentiala romana sunt joaca in nisip! :P
    • 0 (2 voturi)    
     parol (Vineri, 14 august 2015, 14:50)

     mandy [anonim] i-a raspuns lui Anonim

     Ai dreptate, parlamentarii, guvernantii muncitori si cu gandul la popor ne costa muuult mai putin decat o familie regala... unde mai pui si cat a avansat Romania dupa caderea casei regale. Suntem fruntea Europei.
 • -17 (53 voturi)    
  tradatori (Luni, 10 august 2015, 16:26)

  Mr John [anonim]

  Plecati de unde ati venit.locul vostru NU ESTE in romania
  Zecile de mii de ha TREBUIESC urgent inapoiate statului roman
  • +15 (25 voturi)    
   Bravo! (Luni, 10 august 2015, 17:31)

   sile [anonim] i-a raspuns lui Mr John

   Inca un roman verde care nu stie sa conjuge verbul "a trebui".
   • -4 (4 voturi)    
    Important (Luni, 10 august 2015, 19:45)

    Mr John [anonim] i-a raspuns lui sile

    e ca ai inteles ideea..0 argumente
   • +4 (4 voturi)    
    John. Mr John (Luni, 10 august 2015, 21:43)

    ana [anonim] i-a raspuns lui sile

    Are scuze ca nu-i roman. ;)
  • +5 (5 voturi)    
   Mr. John, prima dovada de patriotism (Luni, 10 august 2015, 20:28)

   derblauereiter [utilizator] i-a raspuns lui Mr John

   este sa inveti limba tarisoarei a carei soarta pare sa te preocupe, scris-vorbit;

   si pe urma mai discutam ce facem cu hectarele alea.
   • +1 (1 vot)    
    ... (Marţi, 11 august 2015, 10:30)

    Anonim [anonim] i-a raspuns lui derblauereiter

    Mister,

    Inainte de a preda altora lectii de gramatica, vezi ca si tu le-ai mai comis. Apropo, in romana se incepe cu majuscule propozitia, si se incheie cu punct. Cu punct si virgula se incheie doar daca mai urmeaza o alta propozitie legata de prima.

    Dar ne place sa ne legam de erori gramaticale atunci cand n-avem argumente, chiar daca suntem habarnisti si la aceasta gramatica...
 • +4 (32 voturi)    
  Nicolae. (Luni, 10 august 2015, 16:31)

  MirceaGeorgescu1 [anonim]

  Cu iesirile in fata, a eclipsat-o pe Margreta! Si la regi se practica epurarile! Tipic PABEDA!
 • +21 (39 voturi)    
  deci l-a facut Duda si pe asta (Luni, 10 august 2015, 16:35)

  subcultura [utilizator]

  Oricum regele Mihai este ultimul rege al Romaniei. Pacat ca a avut o domnie scurta, ar fi fost un rege bun si anii comunismului n-ar fi existat, iar Romania ar fi fost cu totul alta.. Uf, istoria a fost sa fie alta.
  Restul, ii sunt doar rude, nimic regal la acest tanar sau la actorasul Duda sau tantita aia cu luptele de cocosi.
  • +4 (34 voturi)    
   Ar fi fost un rege bun daca... (Luni, 10 august 2015, 17:06)

   BEDE [utilizator] i-a raspuns lui subcultura

   Daca nu ar fi abdicat si ar fi fugit in UK inainte de a-i fi pus in fatza actul de abdicare, da, atunci ar fi fost un rege bun. Dar a fost un fraier de 2 ori: prima data in 1945 cand a validat rezultatul alegerilor in care au iesit victoriosi comunistii - cand atunci ar fi fost bine sa fuga - si apoi la 30 dec 1947 cand a semnat abdicarea.
   Un rege adevarat nu abdica sub presiunea unora care sunt sprijiniti dinafara, cum era cazul cu comunistii care erau tinutzi in bratze de Armata Rosie.
   • +4 (10 voturi)    
    . (Luni, 10 august 2015, 17:42)

    Tcptomato [anonim] i-a raspuns lui BEDE

    "Cei care au purtat coroana nu trebuie sa supravietuiasca pierderii ei." Teodora I.
   • +1 (7 voturi)    
    da, (Luni, 10 august 2015, 17:45)

    Ord [utilizator] i-a raspuns lui BEDE

    dar stim ca rusii tartau cu glont familiile regale. Acum cand ne uitam in urma ni se pare atat de simplu si usor.
   • +7 (13 voturi)    
    Traiasca Regele!!! (Luni, 10 august 2015, 17:59)

    LudwigRegalistul1 [anonim] i-a raspuns lui BEDE

    Si la ce ne folosea un rege mort caci asta era soarta lui daca nu abdica, vezi in bulgaria cum principele kiril a fost executat de sovietici. Tu sa inteleg ca nu validai alegerile din 1945 cu armata rosie in tara? ma faci sa rad...Regele Mihai a fost silit sa abdice si a reprezentat si reprezinta ideea de libertate si democratie pentgru tara sta...tu ramai in schimb cu ilici kaghebistul
    • -1 (5 voturi)    
     Traiasca decenta! (Luni, 10 august 2015, 18:55)

     Clop [utilizator] i-a raspuns lui LudwigRegalistul1

     Istoria destul de recenta are multe pagini... cred ca timpul a decis deja despre ce este astazi Romania.

     Respectam Casa Regala ca ceea ce este, unele dintre altele sale fac ciocolata si business - foarte bine, bunelu' e pe duca, luptele de clan sunt la vedere.

     Princepele Nicolae sa se faca IT-ist, are sanse sa-l depaseasca pe uzurpatorul cu dude pe umar trase in ciocolata.
   • +3 (3 voturi)    
    Ironic (Luni, 10 august 2015, 18:01)

    robert.b [utilizator] i-a raspuns lui BEDE

    Incultura i-a raspuns "subculturii"... Ironic!
 • +16 (30 voturi)    
  nu era nevoie (Luni, 10 august 2015, 16:35)

  victor L [utilizator]

  de nicio motivare:
  "era de notoritate relatia rece dintre Principele Nicolae si Printul Radu Duda". Actorasul ajuna "print" Ha ha ha.
  Ar fi necesar sa se precizeze: Romania, ca Republica, nu are institutia "Casa Regala".
  E o strutocamila.
 • +7 (37 voturi)    
  Romania (Luni, 10 august 2015, 16:37)

  gecko [anonim]

  Romania este republica, nu are casa regala.
 • -7 (33 voturi)    
  mda (Luni, 10 august 2015, 16:38)

  mda [anonim]

  succesiunea carui tron ? a filmului game of thrones ?

  daca regele mihai ar fi fost patriot, revenea in tara imediat dupa revolutie, si daca ar fi fost o adevarata maiestate cu influenta in europa..... nu lasa pe comunistul de iliescu sa induca tara in 10 ani de intuneric pe care acum o numim "perioada de tranzitie catre capitalism" 1991-2001

  dar asa, toti se dau patrioti, dar nimeni nu face nimic pentru tara.
  • -5 (11 voturi)    
   casa regala af (Luni, 10 august 2015, 17:25)

   ty [utilizator] i-a raspuns lui mda

   Din 1989 societatea romaneasca avea "nevoie de o carmuire sub semnul modestiei, bine cumpanita, cu principii morale, respect si mereu cu gandul la ceilalti"
   De atunci casa regala a avut alte prioritati. Azi pentru ca avem un presedinte cu afinitati monarhiste se schimba discursul.
 • +34 (52 voturi)    
  Brusc, mi-a devenit simpatic Nicolae (Luni, 10 august 2015, 16:42)

  Raz [anonim]

  Daca singura vina a lui Nicolae e ca nu il poate inghiti pe bufonul ala constipat si proaspat "albastriti" care este Duda, omul a devenit brusc foarte simpatic.

  Draga Nick, chestia asta de o facu tac'tu mare e cam ca aia cu luatul boilor de la bicicleta: ti-a luat ceva ce n-aveai oricum. Pina una alta, Romania e Republica si nu pare ca exista o majoritate sau macar o minioritate semnificativa din populatie care sa vrea revenirea la monarhie.

  E amuzant bunelu' cu scrisoarea lui. Daca ar fi sa parafrazam si sa comentam ar suna cam asa: Nick draga, ai fost baiat rau si l-ai suparat pe tactu-mare ca nu te-ai purtat frumos cu actorasul de mana a 14-a cu ifose de vedeta regala. Pe chestia asta, sa stii ca daca Romania va reinstaura regimul monarhic, esti taiat de la macaroana. In rest bafta si un pepsi rece, sper sa se aleaga ceva de capul tau. Te iubeste bunelu'... Mike.

  Mare stire. :)
  • +8 (8 voturi)    
   actorasul (Luni, 10 august 2015, 18:05)

   clujean [anonim] i-a raspuns lui Raz

   corect, "securist cu ifose"
 • +1 (33 voturi)    
  Totusi (Luni, 10 august 2015, 16:45)

  MoemBius [utilizator]

  Regele cui si Casa regala a cui ?
  Despre ce vorbesc astia aici?
  E cumva Romania Monarhie in continuare si eu nu stiu?
  La ce le servesc titlurile NOBILIARE ?
  Ajuta la ceva?
  Platesc impozit mai mic?
  Sau nu platesc deloc?
  Statul roman ii asigura ceva Pensie Viagera?
  Ar fi bine de stiut!
  • +4 (14 voturi)    
   Vrem monarhie (Luni, 10 august 2015, 18:01)

   LudwigRegalistul1 [anonim] i-a raspuns lui MoemBius

   MAi bine spune-ne cand si unde au votat romanii republica ? Eu stiu ca stalin ales asta pentru noi
   Statul roman ii asigura pensie viagera ca fost sef de stat conform legii, pensie ce o platim si lui ilici criminalul. Eu unul prefer monarhie, tu in schimb preferi comunism...asistatule!
   • +1 (3 voturi)    
    poate (Luni, 10 august 2015, 20:07)

    yyyxxx [anonim] i-a raspuns lui LudwigRegalistul1

    tu si inca cateva procente vreti monarhie, restul vrem republica. S-au facut de mai multe ori sondaje iar raportul este zdrobitor in favoarea republicii. Chiar daca unor fanatici ramasi in trecut nu le convine
    • 0 (2 voturi)    
     romanii ar vota monarhie (Marţi, 11 august 2015, 8:55)

     LudwigRegalistul1 [anonim] i-a raspuns lui yyyxxx

     alea nu sunt sondaje...asa pe primul loc e ceausescu.
     Si ponta avea 50% peste johanis, dar a castigat johanis...
     In caz de referendum romanii ar vota monarhie numai sa scape de panaramele astea de politicieni
   • +2 (4 voturi)    
    Adica vrei tu monarhie! (Luni, 10 august 2015, 21:08)

    cititoare [utilizator] i-a raspuns lui LudwigRegalistul1

    Nu vorbi pentru mine sau pentru altii. Si sa stii ca mai sint si alte optiuni de a conduce un stat in afara de comunism si monarhie. Dar vad ca unii au ramas blocati in timp, visind la perioade medievale sau la farmecul anilor 60... Acestora le recomand sa se uite la filme gen 'Pride and prejudice', 'Buletin de Bucuresti' si sa lase economia si politica pe miinile celor care stiu cu ce se maninca acestea.
   • +1 (3 voturi)    
    Asteptam de la regalisti astia ceva eleganta (Luni, 10 august 2015, 21:27)

    ty [utilizator] i-a raspuns lui LudwigRegalistul1

    in sustinerea pozitiei lor. "tu in schimb preferi comunism...asistatule!" Elevi silitori . . .
   • +1 (1 vot)    
    ... (Luni, 10 august 2015, 22:23)

    Anonim [anonim] i-a raspuns lui LudwigRegalistul1

    Vad ca tu nu prea stii altceva.

    Poi daca tot pui intrebari, ia raspunde tu: cand au votat romanii monarhia???
    Ia ai habar de un minim de istorie?
    • 0 (0 voturi)    
     aprilie 1866 (Marţi, 11 august 2015, 13:57)

     LudwigRegalistul1 [anonim] i-a raspuns lui Anonim

     Monarhia a fost votata ca forma de stat in aprilie 1866
 • +9 (25 voturi)    
  Caldura mare , mon cher.... (Luni, 10 august 2015, 16:48)

  CetateanulRoman [utilizator]

  Poate ar fi bine ca cineva sa ii citeasca Contitutia din 1866 , Capitolul II, Sectiunea I : "Despre Domn" si mai vorbim dupa......
  http://www.cdep.ro/pls/legis/legis_pck.htp_act_text?idt=37755
  Practic in momentul asta "Casa Regala a Romaniei" inceteaza sa existe. E adevarat unii au avut nevoie de ei pentru a "retroceda" cite ceva in asa fel incit sa le ramina si lor.
  Maiestate, luati-Va duda si plimbati-o pe unde vreti priin lume. Dar nu o mai afisaati pe aici ca faceti de ris trecutul (idealizat) al Romaniei Regale.
  • -1 (1 vot)    
   constitutia din 1866 numai exista (Marţi, 11 august 2015, 8:56)

   LudwigRegalistul1 [anonim] i-a raspuns lui CetateanulRoman

   Constiotutia din 1866 si 1923 nu mai exista ca nu maia veam monarhie. A fost creata o noua constitutie monarhica moderna adaptata vremurilor noastre...Daca e dupa tine trebuie saluam constitutia de pe vrmea lui cuza, nu?
   • +1 (1 vot)    
    ... (Marţi, 11 august 2015, 10:41)

    Anonim [anonim] i-a raspuns lui LudwigRegalistul1

    Mister,

    Constitutiile nu se scriu pe genunchi, de catre un EX-rege ramolit si batran...
    Dar ce sa stii tu despre Constitutii si alte cele. Esti prea preocupat sa iti sustii obsedant speechurile (sindrom compulsiv-obsesiv?)

    Mister mihai cam uita ca si statutul casei regale (de fapt ex-regale) se cam modifica si actualiza doar cu acordul Parlamentului. Ce face el acum e asa o joaca trista de copii, cam cum gasesti la orice colt de bloc...
    Actele lui valoareaza aproape cat o ceapa degerata, dar de aia neagra bine de tot...
   • 0 (0 voturi)    
    cum sa iti spun... (Miercuri, 12 august 2015, 11:03)

    CetateanulRoman [utilizator] i-a raspuns lui LudwigRegalistul1

    Constitutia din 1866 este contractul dintr Romania si Casa de Hohenzoller. Casa de Romania nu exista. Romania cit a fost regat a fost monarhie constitutionala. Trebuia sa fie si parlamentara ... dar coruptia era la fel de mare si atunci. Monarhia a fost subminatade Carol al II-lea. Atunci cind a instaurat dictatura regala. Din acel moment casa de Romania se afla in afara contractului, cind a revenit Mihai iar a facut-o neconstitutional. De aia a si fost asa de usor sa fie inlaturat de comunisti.
    Da, dupa revolutie ar fi putu reveni, sa incerce sa ne intoarcem la ultima constituie libera din 1923, sa discutam si sa stabilim prin referendum ce dorim.
    Trebuia recunoscuta Legea Salica si adus un print de Hohenzollern Mihai nu poate hotari in afara limitelor impuse de aceea constitutie. Dar observ ca se practica flexibilitatea maxima atunci cind e vorba de legi. Incepind cu parlamentul, primul ministru, presedinte si , dece nu, rege. Asta e
 • +2 (10 voturi)    
  sad (Luni, 10 august 2015, 16:54)

  ..13 [utilizator]

  .

  why?
  Imi pare ca se intampla ceva acolo, ceva care este regizat...
  • +4 (6 voturi)    
   daca (Luni, 10 august 2015, 18:36)

   miculescu-rucar [utilizator] i-a raspuns lui ..13

   vine din nou un principe strain,din alta Casa Regala europeana?
   ce e rau in Monarhie? ce face Regele?
   -numeste ambasadorii
   -acorda decoratii
   -tine un discurs de Ziua Nationala si unul de Anul Nou
   -e rege pe viata-deci nu cheltuieli cu alegerile din 5 in 5 ani,doar cheltuieli cu funeraliile nationale-care oricum se organizeaza si cand o mierleste marlanul ales de popor,dar de mai multe ori!
   Cei care sustin ca nu e un poporean d'al nostru sunt baronii locali care o vor lua in barba daca nu mai organizeaza ei campanii electorale ptr alegerea "tatucului"
 • +1 (11 voturi)    
  Well ... putine sunt motivele ... (Luni, 10 august 2015, 16:58)

  Mitica Palarierul [anonim]

  Well ... putine sunt motivele pentru care astfel de masuri au mai fost luate in trecut de Casa Regala.

  Cel mai frecvent: femeile !

  "Patria si Dreptul Meu!"
  .
 • +9 (19 voturi)    
  Tot duda psd-istsa (Luni, 10 august 2015, 16:59)

  Bogdan_100 [utilizator]

  Face si lista la succesiunea monarhiei virtuale Romanesti.
 • -2 (4 voturi)    
  asta-i viata (Luni, 10 august 2015, 17:11)

  ic.ram1945 [anonim]

  Asa i-a trebuit...bine a facut nenea Mihai...Ca la armata:continuati!
 • -3 (7 voturi)    
  Tron = Buda (Luni, 10 august 2015, 17:17)

  Stefan85 [utilizator]

  Lasand la o parte faptul ca asta inca traieste in anii 40 sau poate e atat de dus incat sa isi imagineze ca mai doare pe cineva din tara asta de fostul rege, omul cred ca a vrut sa zica de fapt ca l-a taiat de la mostenirea sfintei bude pe care o mai numim si tron.

  Asa ca asta mic tre sa isi faca rost de alta buda pe cont propriu.

  Credeam ca e o stire marca TNR insa se pare ca e pe bune :)
 • -3 (7 voturi)    
  prea bogati in regi ...si regii (Luni, 10 august 2015, 17:26)

  baimarean [utilizator]

  Rege Mihai, Rege si Imparati peste minoritati (aud ca o alta minoritate se pregateste sa-si declare regele..),

  Rege Hagi, Regii Asfalturilor, ....si multe alte Regii Nationale.
  Nu-i de mirare ca flamanzim: astia toti trebuie hraniti de bobor, nu?
  PS- Hagi de ce nu are drept la (urzelile pt) tron? :)
  A abdicat cumva?!
  • 0 (0 voturi)    
   Da... (Joi, 13 august 2015, 14:58)

   Compex [anonim] i-a raspuns lui baimarean

   Vai de capul tau. Sper ca nu te reproduci.
 • +4 (8 voturi)    
  succesiune (Luni, 10 august 2015, 17:29)

  Motanul_incaltat [utilizator]

  Succesiunea titlului regal se poate baza numai pe ultima lege care reglementeaza asta, in cazul de fata ultima constitutie regala care cred ca este de la 1923 si urmeaza legea salica cu barbati ca mostenitori. Doar mostenitorul poate abdica.
  • +3 (7 voturi)    
   monarhie=prosperitate (Luni, 10 august 2015, 18:03)

   LudwigRegalistul1 [anonim] i-a raspuns lui Motanul_incaltat

   Legea salica nu mai exista ca nu mai avem constitutia din 1923 ca azi suntem republica impusa de stalin. A fost creata o noua constitutie monarhica de inspiratie spaniola fara legea salica ce est eo lege anacronica. Acum 50 de ani femeile nici drept de vot nu aveau, dar azi traim alte vremuri simonarhiile se modernizeaza. In europa nu mai exista legea salica decat in monaco, dar acolo au baiat. Eu unul imi dorec o regina ca margareta decat bombonei, varani, vanghelie, dragnea, blaga, udrea etc...
   • +2 (4 voturi)    
    Margareta l-ar pune pe Bombonel (Luni, 10 august 2015, 20:49)

    derblauereiter [utilizator] i-a raspuns lui LudwigRegalistul1

    premier pe viata, cu dispensa speciala sa aiba voie sa fure linistit, atat cat stie el sa numere.

    cred ca avem toate motivele sa respectam si sa fim recunoscatori acestei familii pt. toate lucrurile bune pe care le-au facut inaintasii lor;

    cu institutia monarhica insa, discutia e pe cat de simpla pe atat de trista: pe vremea lui Nastase psd a inteles in fine ca e mai simplu s-o cumpere decat s-o combata; asa ca l-au introdus pe Duda in ecuatie si cu asta mie personal subiectul mi se pare inchis.
  • +1 (1 vot)    
   corect (Luni, 10 august 2015, 18:40)

   Adrian_1234 [utilizator] i-a raspuns lui Motanul_incaltat

   Cred ca doar parlamentul are voie sa voteze excluderea si asta in cazuri desosebit de naspa (inalta tradare spre ex). Nu cred ca poate fi exclus asa ca vrea bunicu.
 • +1 (3 voturi)    
  TAXI DRIVER (Luni, 10 august 2015, 17:46)

  NEMESIS [anonim]

  Se va întoarce pe taxi la New Zork...
 • +5 (9 voturi)    
  Comediantii (Luni, 10 august 2015, 18:09)

  Dan Coe [anonim]

  Nea Misule lasa-i frate tronu' mascariciului de Radu Duda ca sa stim o treaba...
 • -1 (5 voturi)    
  intrebari (Luni, 10 august 2015, 18:15)

  pavel [anonim]

  1. Oare se poate schimba legea salica ori de cate ori doreste regele? Daca da atunci el poate numi ca succesor pe oricine din familia regala. Nu mi se pare a fi in regula. Poate cineva sa explice?
  2. Ne spune totusi si noua cineva care a fost averea cu care a plecat regele din tara? Nu vreau sa fac proces de constiinta cuiva sunt doar curios. Faptul ca la inceputul anilor '90 s-au vandut la licitatie cateva din tablourile care se presupune ca au fost "exilate" cu rege cu tot se stie.
  • +1 (1 vot)    
   legea salica nu mai exista (Luni, 10 august 2015, 18:52)

   LudwigRegalistul1 [anonim] i-a raspuns lui pavel

   Legea salica nu mai exista ca nu mai avem constitutia din 1923...A fost creata o noua constitutie monarhica de inspiratie spaniola fara legea salica ce nu mai este nicaieri in lume...
 • +5 (5 voturi)    
  Duda... (Luni, 10 august 2015, 18:16)

  dragos_k [utilizator]

  ...l-a eliminat de la succesiune, mai ramane sa-l mai elimine si de la mostenire.
 • -3 (9 voturi)    
  Care tron? Nu exista tron in Romania! (Luni, 10 august 2015, 18:27)

  buda, nu tron [anonim]

  poate 'majestatea-sa', cind vorbeste de tron, se refera la ... buda.
  la tron mai viseaza doar carmen ciolannis.
 • -3 (7 voturi)    
  observatie (Luni, 10 august 2015, 18:33)

  ticu [anonim]

  Cu atata scandal si mizerie, cu atatia "regi" aparuti peste noapte si indivizi care sunt din popor dar il privesc din cosmos aproape ca suntem retinuti in a face comentarii, sa nu ajungem sa ne caim...
  Nu vrem sa ne vedem slugi pe viata cu unsi pe viata!
  Nu vrem sa ne vedem batand din palme cand niste paraziti defileaza plimbandu-si plozii dar nici sa vedem niste sarantoci ipocriti care ne scuipa in cap gen poanta...
  • 0 (2 voturi)    
   da (Luni, 10 august 2015, 18:58)

   miculescu-rucar [utilizator] i-a raspuns lui ticu

   si aceasta este o bila alba in favoarea Monarhiei!
   aceasta institutie dovedeste inca o data ca este capabila sa se autoregleze,in functie de interesele poporului roman! nu ca dinastiile rosii:kim ir,ceausescu,basescu etc.
  • -2 (2 voturi)    
   Mai bine ..... (Luni, 10 august 2015, 19:32)

   CristinaStanescu1 [anonim] i-a raspuns lui ticu

   Mai bine paraziti cu plozi decat doua javre sterpe , pline de
   ifose de paltonari si pretentii . Pffff !
 • 0 (0 voturi)    
  Ne agitam degeaba (Luni, 10 august 2015, 18:55)

  RaduMischie [utilizator]

  Adica, sa fim seriosi, monarhia nu se va mai intoarce in Romania. Practic, pentru ca nu exista vointa in sensul asta si putini romani sunt monarhisti adevarati, in timp ce sunt mai multi cei sensibili la propaganda anti-regala (vezi argumente gen "de ce sa nu conduca unul din popor"). Teoretic, pentru ca Iliescu si ai lui au avut grija sa puna in Constitutie, la final, un articol care interzice revizuirea Constitutiei in ce priveste forma de guvernamant. Adica ramai cu repubilica. Ma rog, poti incerca o noua Constitutie, care sa o inlature cu totul pe cea din 1991, si sa nu mai aiba limitarea asta, dar cred ca e complicat.
  Bun, putem discuta daca actul de abdicare din 1947 e legal, daca regele a abdicat intr-adevar. Dar cred ca astea sunt discutii si, daca regele Mihai nu a facut alte demersuri in sensul asta, atunci nu ne putem astepta sa le faca altcineva (si cu siguranta nu politicienii actuali ai Romaniei).
  Prin urmare, monarhia Romaniei este, practic, o chestie decorativa. Regele Mihai isi spune in continuare rege, copiii si nepotii lui sunt printi si printese, iar Radu Duda este, fara putinta de tagada, "Alteta sa regala". Dar, practic, ei sunt rege, printi, printese si altete peste nimic. Adica, dincolo de a te impopotona cu acest titlu (si mai ales Alteta sa regala face asta), nu mai ai altceva. Da, te duci pe la niste receptii, apari in presa, ai un castel-doua si niste banuti. Dar nu esti rege veritabil, iar mostenitorii tai nu vor fi regi veritabili niciodata.
  Si atunci, sincer, nu mi se pare o tragedie nici pentru Romania nici pentru printul Nicolae/Nick ca s-a intamplat asta. Printul Nicolae/Nick are deja viata lui si care nu pare ca se invarte in jurul ideii de monarhie in Romania. Si dezmostenirea asta nu il priveaza de nimic (ca nu cred ca il dezmosteneste si la avere, acolo se aplica in continuare regulile normale, cred eu). Prin urmare, cred ca e mult zgomot pentru nimic.
 • 0 (2 voturi)    
  astia... (Luni, 10 august 2015, 19:13)

  yyyxxx [anonim]

  ... sunt cu capul sau mi se pare mie? Romania este republica de peste 1/2 de secol indiferent ca le convine la unii sau nu. Concluzia foarte logica a acestui fapt este ca „regele” Mihai este de fapt „fostul rege” Mihai asa cum Iliescu, Constantinescu si Basescu sunt fosti presedinti. Iar in privinta copiilor si nepotilor acestia s-au nascut cand Romania era deja republica deci cum ….. sa fie astia „altele regale”. Cam toate republicile actuale au fost candva regate in istorie (iar schimbare formei de guvernamand nu s-a facut nicaieri cu acordul fostilor regi) dar la altii nu vad ca se incearca si insista pe existenta unei linii paralele de conducere. E ca si cum descendentii ultimei case regale franceze ar da comunicate in presa de la Paris ca se dezmostenesc unii pe altii si isi impart tronuri imaginare. WTF
  credeti ca membrii casei burbon au considerat legitima debarcarea de catre reprezentantii revolutiei franceze? ma indoiesc ca exista macar una dintre actualele republici europene in care fosta casa regala sa se fi dat la o parte de buna voie si nu prin forta. Conteaza prezentul si viitorul acum suntem in 2015 nu ne mai intoarcem in trecut.
 • +2 (2 voturi)    
  Nu ma mira... (Luni, 10 august 2015, 19:25)

  cititoare [utilizator]

  Acest Nicolae a avut nevoie de o munca enorma din partea unei intregi echipe de PR, care sa-l faca sa para un baiat serios, la locul lui, indragostit de Romania si profund atasat de ea, demn de acest titlu de succesor al tronului Romaniei.

  Insa daca va uitati in CV-ul acestui Nicolae, o sa va dati seama ca este un personaj de carton. Dupa ce a terminat atitea studii in marketing si provenind totusi dintr-o familie instarita, cu multe relatii, el nu a putut sa-si gaseasca un job real, asa cum mai toti absolventii se chinuie sa obtina (macar un internship acolo ceva, in timp ce pune produse pe raft la tesco). In afara de jobul de la Tesco singurele slujbe pe care le-a obtinut erau in domeniul voluntariatului, unde oricine poate intra atita timp cit e ok cu ideea de a nu primi un ban pentru cit munceste.

  Nu mai zic ca in toti acesti ani de cind e in Romania nu a reusit sa invete sa vorbeasca limba tarii. Mi se pare strigator la cer. Si un roman, care emigreaza in Germania si nu stie o boaba de germana, se chinuie acolo sa invete si sa se faca inteles pe limba bastinasilor. Daramite el, cu meditatori angajati si cu un asemenea titlu regal de onorat. Normal... apucaturi de burghez englez lenes, care crede ca Anglia e buricul Pamintului, iar atita timp cit cunoaste limba engleza se poate descurca oriunde fara a invata vreo alta limba.

  Si sa mai adaug ceva. Acum citeva luni l-am vazut in parcarea unui mall din Bucuresti coborind dintr-o masina 4x4 in compania unei domnisoare, probabil mergind la cumparaturi de toale. Deci el cam cu asta se ocupa cind nu era cu turma de jurnalisti prin orfelinate.

  As putea spune un stil de viata cam luxos daca e sa luam in calcul experienta lui in cimpul muncii si calitatea vietii cetateanului roman de rind, care munceste. Cam asta a vrut sa zica Regele Mihai prin "Familia Regala si societatea romaneasca vor avea nevoie de o carmuire sub semnul modestiei, bine cumpanita, cu principii morale, respect si mereu cu gandul la ceilalti".
 • 0 (2 voturi)    
  mana lunga a rusilor (Luni, 10 august 2015, 19:33)

  ..13 [utilizator]

  Oare cine l-a sfatuit pe Rege sa il excluda pe Nick???

  Cine are interesul ca familia regala - atata cata este si atata cat este ea reprezentata in RO - sa nu aiba un descendent puternic cum este Nick???

  Securistii romani, aia cu state mai vechi, si rusii care nu se lasa...
 • +2 (4 voturi)    
  Nea Mihai (Luni, 10 august 2015, 19:41)

  feisbuk [anonim]

  Ai ratat momentul de glorie!

  As fi vrut sa citesc dupa 90' cum ai fost impuscat de rusi pt ca nu ai vrut sa abdici si nu ai dorit sa lasi pe mana comunistilor acest popor.
 • 0 (2 voturi)    
  De rascoale ati auzit? (Luni, 10 august 2015, 19:44)

  Alin Ciprian [anonim]

  La finalul celei dea doua fraze a articolului, am remarcat trei cuvinte spuse de "regele asta': "gandul la ceilalti".
  Pe multi cunoscatori ai istoriei recente si ai conditiilor in care a "abdicat" el cu "trenul plin", i-ar face sa vomite la vederea unei astfel de prefacatorii.
  Va rog mult!
  Suntem satui de oameni care traiesc de pe urma noastra doar pentru ca au acces la nivelul de sus si sunt buni meseriasi intrale vicleniei.
  Se dezvolta in continuu ca ciupercile dupa ploaie, nu mai stim cum sa scapam de ei.
  Nu-i mai vrem si pe apusii astia.
  Fratilor ce facem cu ei? Cu ai proaspeti nu cu firfizonii astia.
  Vedem si noi odata sange si beregati taiate?
  Tara este deja in proprietatea strainilor si voi platiti rate la Logan.
 • 0 (4 voturi)    
  Care casa regala? (Luni, 10 august 2015, 20:44)

  mike_the_hunter [utilizator]

  Toata istoria asta cu Casa Regala e o comedie proasta.Politicienii o intretin ca sa apara in poze. Nu exista legal nici o casa regala in Romania si nu e recunoscuta de nimeni, de nici o curte regala ca Spania, Olanda etc., care au oricum probleme sa se mentina la putere., si scandaluri nenumarate.ti.
  Cititi Constitutia Romaniei,daca nu crede
  Regele Romaniei foarte batran , foarte bogat, foarte fost.Cine ii va urma? Margareta ? Duda? Astia sa conduca Romania? Vom plange dupa Iohanis, Base si chiar Ponta!
  Ne va lipsi Rovana Plumb si M.Gioana sau mult prea gratioasa Aline Gorghiu.
 • -1 (1 vot)    
  istoria (Luni, 10 august 2015, 20:45)

  ioana [anonim]

  Romania a devenit comunista la Yalta...abdicarea lui Mihai a fost de fatada si nu a survenit la cererea poporului roman. Dupa 50 de ani de comunism nu regele ci tinerii care au murit in strada ne-au scapat de comunisti... daca se reinstaura monarhia dupa revolutie ar fi fost ca si cum regele ar fi confiscat revolutia...dar i-a u luat-o securistii criptocomunisti inainte...oricum, ma bucur ca avem o casa regala activa, chiar si la nivel simbolic, tot a facut mai multe lucruri bune decat asa zisii ''alesi"
 • +1 (1 vot)    
  o sa-si vada visul cand o face plopul mere (Luni, 10 august 2015, 20:55)

  un roman [anonim]

  Bine ca merita titlul de PRINCIPE dudalaul, care, ce merit in plus are inafara faptului ca o catarceste pe marghioalna?? Urat iese din scena acest handicapat batran!
 • +3 (5 voturi)    
  Motive (Luni, 10 august 2015, 21:03)

  Petru [anonim]

  Motivele excluderii Principelui Nicolae de la tron:
  - au descoperit ca e homosexual,
  - s-o fi drogat la o petrecere,
  - o fi zis ceva nasol de rege - ,, nu mai moare moșu sa-i iau locul,, - sau de tara si a aflat Casa Regala...
  - posibil, intrigi a la Duda
 • +4 (6 voturi)    
  succesiune (Luni, 10 august 2015, 21:23)

  niq [anonim]

  Cu tot respectul pentru ordinea stabilita de rege, prefer pe principele Nicolae pe locul intai in ordinea succesiunii la tron.
 • +1 (3 voturi)    
  Pacat (Luni, 10 august 2015, 22:03)

  Regalistul [anonim]

  Banuim ca Majestatea Sa, Regele Mihai, este la apusul vietii iar sanatatea si varsta venerabila, ii limiteaza energia de a se opune masinatiunilor perverse ale domnului Duda si stapanilor acestuia. Nu stim nimic despre Nicolae dar despre Duda, cu parere de rau, suntem convinsi, rational, ca este in misiune. Ne pare rau de Principesa! Poate ca deja stiel? Simte prefacatoria, falsitatea?
 • -1 (3 voturi)    
  Mihail, caine de circ! (Luni, 10 august 2015, 22:42)

  BBB [anonim]

  Mihai este cel mai nevolnic FOST rege al Romaniei.
  Acest individ este un munte de nesimtire si tupeu obraznic!!!
  Dupa ce a fugit ca un las de frica rusilor, dupa ce a furat bogatii de patrimoniu national, dupa ce i-au tremurat chilotii pe el de frica pana in '91, are un tupeul fantastic sa dea lectii de moralitate!
  Rusine Mihai! Rusine ca Romania are un FOST rege atat de lipsit de caracter!
  • +1 (1 vot)    
   Esti rau (Marţi, 11 august 2015, 4:27)

   MoemBius [utilizator] i-a raspuns lui BBB

   Mishulica "Bal Bal" a fost cineva la vremea aia
   In afara faptului ca Monahia e impotriva legii actuale
   Asa scrie in Constitutie la forma de guvernamant Republica
   Pur si simplu nu inteleg pina la ce varsta trebuie asta sa vorbeasca in numele regelui de .........Romania
   Presupun ca o sa-l intreaca inclusiv pe Iliescu *la speechuri pina la adanci batranetze"
 • +1 (1 vot)    
  Sanchi... (Luni, 10 august 2015, 23:32)

  John [anonim]

  Cui ii pasa acum de regalitate si casa regala??? Ati pierdut "trenul" mai-e-state...Daca ati avea bunul simt v-ati retrage, timpul regalitatii s-a dus. Duda vrea prin soata lui sa devina rege...? Cam mult pentru un actoras de mana 4-a....
 • 0 (0 voturi)    
  Zexe... (Luni, 10 august 2015, 23:34)

  John [anonim]

  Libeertatea de "expresie" cu "validare"....?
 • +2 (6 voturi)    
  s-a schimbat modificarea (Marţi, 11 august 2015, 1:27)

  Briliantul Romaniei [anonim]

  Asa facea si tatal lui Mihai: ba il punea rege pe Mihaitza, ba se sucea si ii lua coroana mucosului. Apoi, in '48 Mihai a abdicat, iar in '49 zice ca nu a abdicat. Oameni instabili...
 • 0 (0 voturi)    
  E şi ăsta rege... (Marţi, 11 august 2015, 15:47)

  PepeManole [anonim]

  ...aşa cum a fost şi Cioabă.
 • 0 (0 voturi)    
  consilieri (Marţi, 11 august 2015, 16:56)

  Mihai Costache [anonim]

  Daca Dan Mihalache va fi si el in curand consilier al Casei Regale, precum valorosul Victor Ponta, cred ca nu ma voi mai fi un adept al Monarhiei in Romania, cu tot respectul datorat MS Regele Mihai. Cu toata stima si multa sanatate Regelui, Mihai Costache.


Abonare la comentarii cu RSS

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version