Eveniment major la Casa Regala: Regele Mihai l-a exclus pe nepotul sau, principele Nicolae, din linia de succesiune la tron. Familia Regala si societatea romaneasca vor avea nevoie de o carmuire sub semnul modestiei, bine cumpanita, cu principii morale

de Red. Stiri     HotNews.ro
Luni, 10 august 2015, 16:18 Actualitate | Esenţial


Regele Mihai si principele Nicolae
Foto: Facebook - Principele Nicolae al Romaniei
Regele Mihai a semnat la 1 august un document prin care i-a retras nepotului sau Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de "Principe al Romaniei" si calificativul de "Alteta Regala", anunta secretariatul Casei Regale intr-un comunicat. De asemenea, Regele l-a exclus pe Nicolae din Linia de Succesiune la Coroana Romaniei, in conditiile in care Printul Nicolae era al treilea mostenitor al tronului, dupa Principesa Margareta si Principesa Elena (mama sa).

Decizia stranie nu este motivata, dar Regele Mihai spune in comunicatul citat ca "Familia Regala si societatea romaneasca vor avea nevoie de o carmuire sub semnul modestiei, bine cumpanita, cu principii morale, respect si mereu cu gandul la ceilalti".

Mai mult, in comunicat se arata ca Regele Mihai a luat deciziile de mai sus cu gandul la Romania timpurilor care vor veni dupa incheierea domniei si vietii fiicei sale, Margareta, Custodele Coroanei.

De notat ca in interiorul Casei Regale era de notoritate relatia rece dintre Principele Nicolae si Printul Radu Duda, sotul Principesei Margareta (matusa lui Nicolae).

De asemenea, observatori ai Casei Regale au spus in repetate randuri ca Principele Nicolae nu a reusit sa-si creeze un profil public bine definit. Mai mult, el avea deficiente reale de vorbire si scriere in limba romana.

Ora 17.11: Un consilier al Casei Regale a declarat pentru Digi24 ca retragerea titlului "nu a fost o pedeapsa" pentru Principele Nicolae, iar acesta a fost "in asentiment" cu Regele Mihai. Ioan Luca Vlad, consilier privat onorific al familiei regale pe probleme internationale, a spus ca Principele nu s-a adaptat la rigorile cerute de pozitia ocupata.

Comunicatul casei Regale:

"In ziua de 1 august 2015, Majestatea Sa Regele Mihai a semnat un document prin care a retras nepotului sau Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de "Principe al Romaniei" si calificativul de "Alteta Regala". De asemenea, Regele a exclus pe Nicolae din Linia de Succesiune la Coroana Romaniei. Aceste hotarari au intrat in vigoare in aceeasi zi.

In calitate de Sef al Casei si Familiei Regale ale Romaniei, Regele Mihai a luat deciziile de mai sus cu gandul la Romania timpurilor care vor veni dupa incheierea domniei si vietii fiicei sale, Margareta, Custodele Coroanei. Majestatea Sa a afirmat ca Familia Regala si societatea romaneasca din acele vremuri vor avea nevoie de o carmuire sub semnul modestiei, bine cumpanita, cu principii morale, respect si mereu cu gandul la ceilalti.

Pastrand aceeasi afectiune nepotului sau, Regele Mihai nadajduieste ca Nicolae va gasi, in anii viitori, un fel potrivit de a-si servi idealurile si de a folosi calitatile cu care Dumnezeu l-a inzestrat.

Alteta Sa Regala Principesa Elena, mama lui Nicolae, a primit instiintarea acestei decizii, printr-o scrisoare personala trimisa de Majestatea Sa Regele."


Regele Mihai prezentandu-l pe principele Nicolae la revenirea in Romania, in 1992 / Sursa Foto: Facebook - Principele Nicolae al Romaniei

Linia de succesiune la Tron, in prezent

Seful Casei Regale a Romaniei este Regele Mihai I. Potrivit Statutului Casei Regale, care a fost “promulgat prin semnatura Majestatii Sale Regelui Mihai I al Romaniei Pentru a succede tuturor celorlalte Statute si Legi ale Casei, incepand cu 30 decembrie 2007”, Linia de Succesiune la Tron si la Sefia Casei Regale a Romaniei este urmatoarea:

Principesa Margareta si Regele Mihai
Foto: Facebook/ Casa Regala a Romaniei
1. Principesa Mostenitoare Margareta
Principesa Margareta este prima fiica a Regelui Mihai si a Reginei Ana. Pe 30 decembrie 1997, Principesa Margareta a fost desemnata de catre Regele Mihai sa-i succeada in toate drepturile si prerogativele. Citeste aici mai multe despre Principesa Margareta

2. Principesa Elena
Principesa Elena este a doua fiica a Regelui Mihai si a Reginei Ana. Este mama a doi copii: Principele Nicolae, nascut in 1985, si Elisabeta-Karina, nascuta in 1988. Citeste aici mai multe despre Principesa Elena

3. Elisabeta Karina
Este fiica Principesei Elena si sora Principelui Nicolae.

(Din 2010 si pana la 1 august 2015, pe locul 3 in linia de succesiune la tron era Nicolae)

4. Principesa Sofia
Este a patra fiica a Regelui Mihai si a Reginei Ana. Are un copil: Elisabeta Maria Biarneix. Citeste aici mai multe despre Principesa Sofia

5. Elisabeta Maria Biarneix

6. Principesa Maria
Este a cincea fiica a Regelui Mihai si a Reginei Ana. Citeste aici mai multe despre Principesa Maria

Statutul Casei Regale prevede ca "linia de Succesiune poate fi modificata de Seful Casei Regale a Romaniei".

Cum a aratat linia de succesiune la tron anterior deciziei din 1 august 2015 a Regelui Mihai, aici

Informatii de background

Principele Nicolae
Foto: Facebook/ Casa Regala a Romaniei
Nicolae este nepotul Regelui Mihai, s-a nascut pe 1 aprilie 1985 in Elvetia, iar familia s-a mutat la putin timp dupa nasterea sa in Anglia, unde Nicolae a studiat la Royal Holloway University of London (Sursa si detalii).

In 2005, Regele Mihai a decis urmatoarele: "Acord nepotului meu Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de 'Principe al Romaniei' si calificativul de 'Alteta Regala'. Aceasta hotarare va intra in vigoare in ziua cand el va implini varsta de 25 de ani. Iau aceasta hotarare pentru a acorda celei de-a sasea generatie a Familiei Regale a Romaniei o sansa in plus sa-si serveasca tara, daca vor dovedi ca merita aceasta onoare."
 • Astazi, pe site-ul Familiei regale se mentioneaza, imediat sub paragraful pe care l-am redat, urmatoarele: "Nota: Printr-un Document din 1 august 2015, Majestatea Sa Regele Mihai I al Romaniei a retras lui Nicolae, titlul de Principe al Romaniei si calificativul de Alteta Regala".
Asa cum prevedea hotararea din 2005 a Regelui Mihai, in 2010, atunci cand Nicolae de Roumanie Medforth Mills a implinit 25 de ani, el a primit titlul de "Principe al Romaniei". Titlul a fost acordat in cadrul unei ceremonii in care Regele Mihai a numit pentru prima oara un succesor descendent barbat la tron.

In 2012, Nicolae a venit in Romania, pentru a se stabili aici definitiv si pentru a prelua din atributiile Regelui Mihai (Sursa). Pana la 1 august 2015, a fost pe locul al treilea in ordinea succesiunii la tron, dupa matusa sa - Principesa Margareta, si dupa mama sa - Principesa Elena.

Prima vizita in Romania a lui Nicolae a fost in 1992, alaturi de familia regala. Pe 23 aprilie 1992, Regele Mihai l-a prezentat romanilor de la balconul hotelului Continental pe printul Nicolae.  

Citeste si:


Citeste mai multe despre   


98414 vizualizari

 • -6 (74 voturi)    
  Care tron? (Luni, 10 august 2015, 16:22)

  sefu tau [anonim]

  De care tron vorbiti? Nu suntem monarhie. Si de ce am fi? De ce sa aibe tipul ala dreptul la tron, si nu cineva din popor? Cu ce e ala mai bun ca noi?
   #showComment#showComment#showComment#showComment#showComment#showComment#showComment#showComment#showComment
 • +12 (40 voturi)    
  vorbeste... (Luni, 10 august 2015, 16:22)

  liviu_ [utilizator]

  de parca romania ar fi regat...
   #showComment
 • +11 (49 voturi)    
  Care tron? (Luni, 10 august 2015, 16:24)

  Miki [anonim]

  Care tron? Romania nu mai e monarhie si nici nu o sa mai fie.

  Vremea regilor si a dreptului prin nastere de a conduce a apus.
   #showComment#showComment#showComment
 • -17 (53 voturi)    
  tradatori (Luni, 10 august 2015, 16:26)

  Mr John [anonim]

  Plecati de unde ati venit.locul vostru NU ESTE in romania
  Zecile de mii de ha TREBUIESC urgent inapoiate statului roman
   #showComment#showComment
 • +4 (32 voturi)    
  Nicolae. (Luni, 10 august 2015, 16:31)

  MirceaGeorgescu1 [anonim]

  Cu iesirile in fata, a eclipsat-o pe Margreta! Si la regi se practica epurarile! Tipic PABEDA!
 • +21 (39 voturi)    
  deci l-a facut Duda si pe asta (Luni, 10 august 2015, 16:35)

  subcultura [utilizator]

  Oricum regele Mihai este ultimul rege al Romaniei. Pacat ca a avut o domnie scurta, ar fi fost un rege bun si anii comunismului n-ar fi existat, iar Romania ar fi fost cu totul alta.. Uf, istoria a fost sa fie alta.
  Restul, ii sunt doar rude, nimic regal la acest tanar sau la actorasul Duda sau tantita aia cu luptele de cocosi.
   #showComment
 • +16 (30 voturi)    
  nu era nevoie (Luni, 10 august 2015, 16:35)

  victor L [utilizator]

  de nicio motivare:
  "era de notoritate relatia rece dintre Principele Nicolae si Printul Radu Duda". Actorasul ajuna "print" Ha ha ha.
  Ar fi necesar sa se precizeze: Romania, ca Republica, nu are institutia "Casa Regala".
  E o strutocamila.
 • +7 (37 voturi)    
  Romania (Luni, 10 august 2015, 16:37)

  gecko [anonim]

  Romania este republica, nu are casa regala.
 • -7 (33 voturi)    
  mda (Luni, 10 august 2015, 16:38)

  mda [anonim]

  succesiunea carui tron ? a filmului game of thrones ?

  daca regele mihai ar fi fost patriot, revenea in tara imediat dupa revolutie, si daca ar fi fost o adevarata maiestate cu influenta in europa..... nu lasa pe comunistul de iliescu sa induca tara in 10 ani de intuneric pe care acum o numim "perioada de tranzitie catre capitalism" 1991-2001

  dar asa, toti se dau patrioti, dar nimeni nu face nimic pentru tara.
   #showComment
 • +34 (52 voturi)    
  Brusc, mi-a devenit simpatic Nicolae (Luni, 10 august 2015, 16:42)

  Raz [anonim]

  Daca singura vina a lui Nicolae e ca nu il poate inghiti pe bufonul ala constipat si proaspat "albastriti" care este Duda, omul a devenit brusc foarte simpatic.

  Draga Nick, chestia asta de o facu tac'tu mare e cam ca aia cu luatul boilor de la bicicleta: ti-a luat ceva ce n-aveai oricum. Pina una alta, Romania e Republica si nu pare ca exista o majoritate sau macar o minioritate semnificativa din populatie care sa vrea revenirea la monarhie.

  E amuzant bunelu' cu scrisoarea lui. Daca ar fi sa parafrazam si sa comentam ar suna cam asa: Nick draga, ai fost baiat rau si l-ai suparat pe tactu-mare ca nu te-ai purtat frumos cu actorasul de mana a 14-a cu ifose de vedeta regala. Pe chestia asta, sa stii ca daca Romania va reinstaura regimul monarhic, esti taiat de la macaroana. In rest bafta si un pepsi rece, sper sa se aleaga ceva de capul tau. Te iubeste bunelu'... Mike.

  Mare stire. :)
   #showComment
 • +1 (33 voturi)    
  Totusi (Luni, 10 august 2015, 16:45)

  MoemBius [utilizator]

  Regele cui si Casa regala a cui ?
  Despre ce vorbesc astia aici?
  E cumva Romania Monarhie in continuare si eu nu stiu?
  La ce le servesc titlurile NOBILIARE ?
  Ajuta la ceva?
  Platesc impozit mai mic?
  Sau nu platesc deloc?
  Statul roman ii asigura ceva Pensie Viagera?
  Ar fi bine de stiut!
   #showComment
 • +9 (25 voturi)    
  Caldura mare , mon cher.... (Luni, 10 august 2015, 16:48)

  CetateanulRoman [utilizator]

  Poate ar fi bine ca cineva sa ii citeasca Contitutia din 1866 , Capitolul II, Sectiunea I : "Despre Domn" si mai vorbim dupa......
  http://www.cdep.ro/pls/legis/legis_pck.htp_act_text?idt=37755
  Practic in momentul asta "Casa Regala a Romaniei" inceteaza sa existe. E adevarat unii au avut nevoie de ei pentru a "retroceda" cite ceva in asa fel incit sa le ramina si lor.
  Maiestate, luati-Va duda si plimbati-o pe unde vreti priin lume. Dar nu o mai afisaati pe aici ca faceti de ris trecutul (idealizat) al Romaniei Regale.
   #showComment
 • +2 (10 voturi)    
  sad (Luni, 10 august 2015, 16:54)

  ..13 [utilizator]

  .

  why?
  Imi pare ca se intampla ceva acolo, ceva care este regizat...
   #showComment
 • +1 (11 voturi)    
  Well ... putine sunt motivele ... (Luni, 10 august 2015, 16:58)

  Mitica Palarierul [anonim]

  Well ... putine sunt motivele pentru care astfel de masuri au mai fost luate in trecut de Casa Regala.

  Cel mai frecvent: femeile !

  "Patria si Dreptul Meu!"
  .
 • +9 (19 voturi)    
  Tot duda psd-istsa (Luni, 10 august 2015, 16:59)

  Bogdan_100 [utilizator]

  Face si lista la succesiunea monarhiei virtuale Romanesti.
 • -2 (4 voturi)    
  asta-i viata (Luni, 10 august 2015, 17:11)

  ic.ram1945 [anonim]

  Asa i-a trebuit...bine a facut nenea Mihai...Ca la armata:continuati!
 • -3 (7 voturi)    
  Tron = Buda (Luni, 10 august 2015, 17:17)

  Stefan85 [utilizator]

  Lasand la o parte faptul ca asta inca traieste in anii 40 sau poate e atat de dus incat sa isi imagineze ca mai doare pe cineva din tara asta de fostul rege, omul cred ca a vrut sa zica de fapt ca l-a taiat de la mostenirea sfintei bude pe care o mai numim si tron.

  Asa ca asta mic tre sa isi faca rost de alta buda pe cont propriu.

  Credeam ca e o stire marca TNR insa se pare ca e pe bune :)
 • -3 (7 voturi)    
  prea bogati in regi ...si regii (Luni, 10 august 2015, 17:26)

  baimarean [utilizator]

  Rege Mihai, Rege si Imparati peste minoritati (aud ca o alta minoritate se pregateste sa-si declare regele..),

  Rege Hagi, Regii Asfalturilor, ....si multe alte Regii Nationale.
  Nu-i de mirare ca flamanzim: astia toti trebuie hraniti de bobor, nu?
  PS- Hagi de ce nu are drept la (urzelile pt) tron? :)
  A abdicat cumva?!
   #showComment
 • +4 (8 voturi)    
  succesiune (Luni, 10 august 2015, 17:29)

  Motanul_incaltat [utilizator]

  Succesiunea titlului regal se poate baza numai pe ultima lege care reglementeaza asta, in cazul de fata ultima constitutie regala care cred ca este de la 1923 si urmeaza legea salica cu barbati ca mostenitori. Doar mostenitorul poate abdica.
   #showComment#showComment
 • +1 (3 voturi)    
  TAXI DRIVER (Luni, 10 august 2015, 17:46)

  NEMESIS [anonim]

  Se va întoarce pe taxi la New Zork...
 • +5 (9 voturi)    
  Comediantii (Luni, 10 august 2015, 18:09)

  Dan Coe [anonim]

  Nea Misule lasa-i frate tronu' mascariciului de Radu Duda ca sa stim o treaba...
 • -1 (5 voturi)    
  intrebari (Luni, 10 august 2015, 18:15)

  pavel [anonim]

  1. Oare se poate schimba legea salica ori de cate ori doreste regele? Daca da atunci el poate numi ca succesor pe oricine din familia regala. Nu mi se pare a fi in regula. Poate cineva sa explice?
  2. Ne spune totusi si noua cineva care a fost averea cu care a plecat regele din tara? Nu vreau sa fac proces de constiinta cuiva sunt doar curios. Faptul ca la inceputul anilor '90 s-au vandut la licitatie cateva din tablourile care se presupune ca au fost "exilate" cu rege cu tot se stie.
   #showComment
 • +5 (5 voturi)    
  Duda... (Luni, 10 august 2015, 18:16)

  dragos_k [utilizator]

  ...l-a eliminat de la succesiune, mai ramane sa-l mai elimine si de la mostenire.
 • -3 (9 voturi)    
  Care tron? Nu exista tron in Romania! (Luni, 10 august 2015, 18:27)

  buda, nu tron [anonim]

  poate 'majestatea-sa', cind vorbeste de tron, se refera la ... buda.
  la tron mai viseaza doar carmen ciolannis.
 • -3 (7 voturi)    
  observatie (Luni, 10 august 2015, 18:33)

  ticu [anonim]

  Cu atata scandal si mizerie, cu atatia "regi" aparuti peste noapte si indivizi care sunt din popor dar il privesc din cosmos aproape ca suntem retinuti in a face comentarii, sa nu ajungem sa ne caim...
  Nu vrem sa ne vedem slugi pe viata cu unsi pe viata!
  Nu vrem sa ne vedem batand din palme cand niste paraziti defileaza plimbandu-si plozii dar nici sa vedem niste sarantoci ipocriti care ne scuipa in cap gen poanta...
   #showComment#showComment
 • 0 (0 voturi)    
  Ne agitam degeaba (Luni, 10 august 2015, 18:55)

  RaduMischie [utilizator]

  Adica, sa fim seriosi, monarhia nu se va mai intoarce in Romania. Practic, pentru ca nu exista vointa in sensul asta si putini romani sunt monarhisti adevarati, in timp ce sunt mai multi cei sensibili la propaganda anti-regala (vezi argumente gen "de ce sa nu conduca unul din popor"). Teoretic, pentru ca Iliescu si ai lui au avut grija sa puna in Constitutie, la final, un articol care interzice revizuirea Constitutiei in ce priveste forma de guvernamant. Adica ramai cu repubilica. Ma rog, poti incerca o noua Constitutie, care sa o inlature cu totul pe cea din 1991, si sa nu mai aiba limitarea asta, dar cred ca e complicat.
  Bun, putem discuta daca actul de abdicare din 1947 e legal, daca regele a abdicat intr-adevar. Dar cred ca astea sunt discutii si, daca regele Mihai nu a facut alte demersuri in sensul asta, atunci nu ne putem astepta sa le faca altcineva (si cu siguranta nu politicienii actuali ai Romaniei).
  Prin urmare, monarhia Romaniei este, practic, o chestie decorativa. Regele Mihai isi spune in continuare rege, copiii si nepotii lui sunt printi si printese, iar Radu Duda este, fara putinta de tagada, "Alteta sa regala". Dar, practic, ei sunt rege, printi, printese si altete peste nimic. Adica, dincolo de a te impopotona cu acest titlu (si mai ales Alteta sa regala face asta), nu mai ai altceva. Da, te duci pe la niste receptii, apari in presa, ai un castel-doua si niste banuti. Dar nu esti rege veritabil, iar mostenitorii tai nu vor fi regi veritabili niciodata.
  Si atunci, sincer, nu mi se pare o tragedie nici pentru Romania nici pentru printul Nicolae/Nick ca s-a intamplat asta. Printul Nicolae/Nick are deja viata lui si care nu pare ca se invarte in jurul ideii de monarhie in Romania. Si dezmostenirea asta nu il priveaza de nimic (ca nu cred ca il dezmosteneste si la avere, acolo se aplica in continuare regulile normale, cred eu). Prin urmare, cred ca e mult zgomot pentru nimic.
 • 0 (2 voturi)    
  astia... (Luni, 10 august 2015, 19:13)

  yyyxxx [anonim]

  ... sunt cu capul sau mi se pare mie? Romania este republica de peste 1/2 de secol indiferent ca le convine la unii sau nu. Concluzia foarte logica a acestui fapt este ca „regele” Mihai este de fapt „fostul rege” Mihai asa cum Iliescu, Constantinescu si Basescu sunt fosti presedinti. Iar in privinta copiilor si nepotilor acestia s-au nascut cand Romania era deja republica deci cum ….. sa fie astia „altele regale”. Cam toate republicile actuale au fost candva regate in istorie (iar schimbare formei de guvernamand nu s-a facut nicaieri cu acordul fostilor regi) dar la altii nu vad ca se incearca si insista pe existenta unei linii paralele de conducere. E ca si cum descendentii ultimei case regale franceze ar da comunicate in presa de la Paris ca se dezmostenesc unii pe altii si isi impart tronuri imaginare. WTF
  credeti ca membrii casei burbon au considerat legitima debarcarea de catre reprezentantii revolutiei franceze? ma indoiesc ca exista macar una dintre actualele republici europene in care fosta casa regala sa se fi dat la o parte de buna voie si nu prin forta. Conteaza prezentul si viitorul acum suntem in 2015 nu ne mai intoarcem in trecut.
 • +2 (2 voturi)    
  Nu ma mira... (Luni, 10 august 2015, 19:25)

  cititoare [utilizator]

  Acest Nicolae a avut nevoie de o munca enorma din partea unei intregi echipe de PR, care sa-l faca sa para un baiat serios, la locul lui, indragostit de Romania si profund atasat de ea, demn de acest titlu de succesor al tronului Romaniei.

  Insa daca va uitati in CV-ul acestui Nicolae, o sa va dati seama ca este un personaj de carton. Dupa ce a terminat atitea studii in marketing si provenind totusi dintr-o familie instarita, cu multe relatii, el nu a putut sa-si gaseasca un job real, asa cum mai toti absolventii se chinuie sa obtina (macar un internship acolo ceva, in timp ce pune produse pe raft la tesco). In afara de jobul de la Tesco singurele slujbe pe care le-a obtinut erau in domeniul voluntariatului, unde oricine poate intra atita timp cit e ok cu ideea de a nu primi un ban pentru cit munceste.

  Nu mai zic ca in toti acesti ani de cind e in Romania nu a reusit sa invete sa vorbeasca limba tarii. Mi se pare strigator la cer. Si un roman, care emigreaza in Germania si nu stie o boaba de germana, se chinuie acolo sa invete si sa se faca inteles pe limba bastinasilor. Daramite el, cu meditatori angajati si cu un asemenea titlu regal de onorat. Normal... apucaturi de burghez englez lenes, care crede ca Anglia e buricul Pamintului, iar atita timp cit cunoaste limba engleza se poate descurca oriunde fara a invata vreo alta limba.

  Si sa mai adaug ceva. Acum citeva luni l-am vazut in parcarea unui mall din Bucuresti coborind dintr-o masina 4x4 in compania unei domnisoare, probabil mergind la cumparaturi de toale. Deci el cam cu asta se ocupa cind nu era cu turma de jurnalisti prin orfelinate.

  As putea spune un stil de viata cam luxos daca e sa luam in calcul experienta lui in cimpul muncii si calitatea vietii cetateanului roman de rind, care munceste. Cam asta a vrut sa zica Regele Mihai prin "Familia Regala si societatea romaneasca vor avea nevoie de o carmuire sub semnul modestiei, bine cumpanita, cu principii morale, respect si mereu cu gandul la ceilalti".
 • 0 (2 voturi)    
  mana lunga a rusilor (Luni, 10 august 2015, 19:33)

  ..13 [utilizator]

  Oare cine l-a sfatuit pe Rege sa il excluda pe Nick???

  Cine are interesul ca familia regala - atata cata este si atata cat este ea reprezentata in RO - sa nu aiba un descendent puternic cum este Nick???

  Securistii romani, aia cu state mai vechi, si rusii care nu se lasa...
 • +2 (4 voturi)    
  Nea Mihai (Luni, 10 august 2015, 19:41)

  feisbuk [anonim]

  Ai ratat momentul de glorie!

  As fi vrut sa citesc dupa 90' cum ai fost impuscat de rusi pt ca nu ai vrut sa abdici si nu ai dorit sa lasi pe mana comunistilor acest popor.
 • 0 (2 voturi)    
  De rascoale ati auzit? (Luni, 10 august 2015, 19:44)

  Alin Ciprian [anonim]

  La finalul celei dea doua fraze a articolului, am remarcat trei cuvinte spuse de "regele asta': "gandul la ceilalti".
  Pe multi cunoscatori ai istoriei recente si ai conditiilor in care a "abdicat" el cu "trenul plin", i-ar face sa vomite la vederea unei astfel de prefacatorii.
  Va rog mult!
  Suntem satui de oameni care traiesc de pe urma noastra doar pentru ca au acces la nivelul de sus si sunt buni meseriasi intrale vicleniei.
  Se dezvolta in continuu ca ciupercile dupa ploaie, nu mai stim cum sa scapam de ei.
  Nu-i mai vrem si pe apusii astia.
  Fratilor ce facem cu ei? Cu ai proaspeti nu cu firfizonii astia.
  Vedem si noi odata sange si beregati taiate?
  Tara este deja in proprietatea strainilor si voi platiti rate la Logan.
 • 0 (4 voturi)    
  Care casa regala? (Luni, 10 august 2015, 20:44)

  mike_the_hunter [utilizator]

  Toata istoria asta cu Casa Regala e o comedie proasta.Politicienii o intretin ca sa apara in poze. Nu exista legal nici o casa regala in Romania si nu e recunoscuta de nimeni, de nici o curte regala ca Spania, Olanda etc., care au oricum probleme sa se mentina la putere., si scandaluri nenumarate.ti.
  Cititi Constitutia Romaniei,daca nu crede
  Regele Romaniei foarte batran , foarte bogat, foarte fost.Cine ii va urma? Margareta ? Duda? Astia sa conduca Romania? Vom plange dupa Iohanis, Base si chiar Ponta!
  Ne va lipsi Rovana Plumb si M.Gioana sau mult prea gratioasa Aline Gorghiu.
 • -1 (1 vot)    
  istoria (Luni, 10 august 2015, 20:45)

  ioana [anonim]

  Romania a devenit comunista la Yalta...abdicarea lui Mihai a fost de fatada si nu a survenit la cererea poporului roman. Dupa 50 de ani de comunism nu regele ci tinerii care au murit in strada ne-au scapat de comunisti... daca se reinstaura monarhia dupa revolutie ar fi fost ca si cum regele ar fi confiscat revolutia...dar i-a u luat-o securistii criptocomunisti inainte...oricum, ma bucur ca avem o casa regala activa, chiar si la nivel simbolic, tot a facut mai multe lucruri bune decat asa zisii ''alesi"
 • +1 (1 vot)    
  o sa-si vada visul cand o face plopul mere (Luni, 10 august 2015, 20:55)

  un roman [anonim]

  Bine ca merita titlul de PRINCIPE dudalaul, care, ce merit in plus are inafara faptului ca o catarceste pe marghioalna?? Urat iese din scena acest handicapat batran!
 • +3 (5 voturi)    
  Motive (Luni, 10 august 2015, 21:03)

  Petru [anonim]

  Motivele excluderii Principelui Nicolae de la tron:
  - au descoperit ca e homosexual,
  - s-o fi drogat la o petrecere,
  - o fi zis ceva nasol de rege - ,, nu mai moare moșu sa-i iau locul,, - sau de tara si a aflat Casa Regala...
  - posibil, intrigi a la Duda
 • +4 (6 voturi)    
  succesiune (Luni, 10 august 2015, 21:23)

  niq [anonim]

  Cu tot respectul pentru ordinea stabilita de rege, prefer pe principele Nicolae pe locul intai in ordinea succesiunii la tron.
 • +1 (3 voturi)    
  Pacat (Luni, 10 august 2015, 22:03)

  Regalistul [anonim]

  Banuim ca Majestatea Sa, Regele Mihai, este la apusul vietii iar sanatatea si varsta venerabila, ii limiteaza energia de a se opune masinatiunilor perverse ale domnului Duda si stapanilor acestuia. Nu stim nimic despre Nicolae dar despre Duda, cu parere de rau, suntem convinsi, rational, ca este in misiune. Ne pare rau de Principesa! Poate ca deja stiel? Simte prefacatoria, falsitatea?
 • -1 (3 voturi)    
  Mihail, caine de circ! (Luni, 10 august 2015, 22:42)

  BBB [anonim]

  Mihai este cel mai nevolnic FOST rege al Romaniei.
  Acest individ este un munte de nesimtire si tupeu obraznic!!!
  Dupa ce a fugit ca un las de frica rusilor, dupa ce a furat bogatii de patrimoniu national, dupa ce i-au tremurat chilotii pe el de frica pana in '91, are un tupeul fantastic sa dea lectii de moralitate!
  Rusine Mihai! Rusine ca Romania are un FOST rege atat de lipsit de caracter!
   #showComment
 • +1 (1 vot)    
  Sanchi... (Luni, 10 august 2015, 23:32)

  John [anonim]

  Cui ii pasa acum de regalitate si casa regala??? Ati pierdut "trenul" mai-e-state...Daca ati avea bunul simt v-ati retrage, timpul regalitatii s-a dus. Duda vrea prin soata lui sa devina rege...? Cam mult pentru un actoras de mana 4-a....
 • 0 (0 voturi)    
  Zexe... (Luni, 10 august 2015, 23:34)

  John [anonim]

  Libeertatea de "expresie" cu "validare"....?
 • +2 (6 voturi)    
  s-a schimbat modificarea (Marţi, 11 august 2015, 1:27)

  Briliantul Romaniei [anonim]

  Asa facea si tatal lui Mihai: ba il punea rege pe Mihaitza, ba se sucea si ii lua coroana mucosului. Apoi, in '48 Mihai a abdicat, iar in '49 zice ca nu a abdicat. Oameni instabili...
   #showComment
 • 0 (0 voturi)    
  E şi ăsta rege... (Marţi, 11 august 2015, 15:47)

  PepeManole [anonim]

  ...aşa cum a fost şi Cioabă.
 • 0 (0 voturi)    
  consilieri (Marţi, 11 august 2015, 16:56)

  Mihai Costache [anonim]

  Daca Dan Mihalache va fi si el in curand consilier al Casei Regale, precum valorosul Victor Ponta, cred ca nu ma voi mai fi un adept al Monarhiei in Romania, cu tot respectul datorat MS Regele Mihai. Cu toata stima si multa sanatate Regelui, Mihai Costache.


Abonare la comentarii cu RSS

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version