Principele Nicolae al Romaniei, ciclist, ecologist si sustinator al lecturii in randul copiilor, asa cum reiese din postarile sale de pe retelele de socializare, a fost exclus din linia de succesiune, a anuntat astazi Casa Regala. Regele Mihai a motivat decizia astfel: "Familia Regala si societatea romaneasca vor avea nevoie de o carmuire sub semnul modestiei, bine cumpanita, cu principii morale, respect si mereu cu gandul la ceilalti". HotNews.ro prezinta mai jos o analiza a activitatii de pe Facebook a Principelui Nicolae, de la inceputul acestui an, si un posibil portret al celui care s-a aflat, pana astazi, pe locul 3 in linia de succesiune pentru Tronul Romaniei.

HotNews.roFoto: Hotnews
  • Fostul Principe al Romaniei este implicat in mai multe activitati caritabile, fiind, potrivit informatiilor oferite de acesta pe contul de Facebook, coordonator de proiect la Asociatia Curtea Veche, asociatie infiintata in 2014 pentru promovarea lecturii in randul copiilor. In trecut, acesta a fost implicat in proiecte caritabile si alaturi de alte organizatii non-guvernamentale, precum Fundatia Alpha Transilvana, care asigura servicii sociale pentru persoane cu dizabilitati, dar si alaturi de Mai mult Verde, ONG pentru protectia mediului inconjurator.
  • Principele Nicolae distribuie pe Facebook, in special, imagini sau articole legate de ciclism. Astfel, in luna iulie si august, dintre cel 23 de postari, 18 fac referire la ciclism. Insa, postarile sale sunt, uneori, scrise gresit. “Sunt foarte mundru ca avem un brand romanesc, Devron din Deva si sunt foarte multimit si fericit cu bicicletele mele”, a postat Principele Nicolae pe Facebook pe 28 iulie. De asemenea, el a scris pe Facebook si despre cursele de ciclism la care a participat.

  • Principele Nicolae a efectuat o vizita in Olanda la sfarsitul lunii iunie. Acesta a participat la o receptie organizata la Ambasada Romaniei, unde a discutat probleme legate de promovarea educatiei si identitatii culturale, asa cum reiese dintr-o postare a Principelui pe Facebook.
  • Acesta a participat la mai multe evenimente impreuna cu Asociatia Curtea Veche, legate de donarea de carti unor copii, dupa cum reiese din numeroase postari ale acestuia pe Facebook. Astfel, pe 12 mai, Pricepele Nicoale distribuie o aparitie in presa legata de donarea de carti copiilor din Maliuc.
  • In luna iunie, Principele a distribuit imagini cu Patrula de Reciclare. Un eveniment a fost organizat la Palatul Elisabeta pentru premierea Patrulei de Reciclare de catre Principele Nicolae.

  • Principele Nicolae a fost, de asemenea, prezent la Jocurile Europene de la Baku, la inceputul lunii iunie.
  • El a fost co-pilot al lui Simone Tempestini la Danube Delta Rally.
  • Principele Nicolae a participat si la evenimente in numele Casei Regale, inmanand premiul pentru piesa romaneasca a anului 2014 la Gala Premiilor UNITER.
  • El a postat si in legatura cu defrisarile din Muntii Carpati
  • Pe 11 mai, Principele Nicolae a postat pe Facebook un interviu cu printul Harry, in care acesta sustine ca doreste sa munceasca si sa castige un salariu ca orice om normal.
  • La inceputul lunii mai, Principele Nicolae a primit cheia orasului Calarasi, tot pe bicicleta
  • La sfarsitul lunii aprilie, Principele Nicolae a participat la turul ciclist “Cartile copilariei”, care a avut drept scop strangerea de donatii pentru un proiect care i-ar apropia pe copii de lectura.
  • Principele a participat, in februarie, si la o vizita in Republica Moldova

Citeste si: