Dan Voiculescu scrie vineri, intr-o postare pe blogul personal cu titlul "Vinovatii fara vina", ca "am indraznit sa nu cenzurez in niciun fel libertatea presei si exercitiul liber al profesiei nobile de jurnalist. Doresc, in acelasi timp, sa le multumesc jurnalistilor de la Antena 3 pentru scrisoarea lor de suflet. Am primit foarte multe mesaje de solidaritate. Ii asigur pe toti ca nu voi renunta niciodata la cele 3 valori supreme care ma caracterizeaza: demnitate, onoare si curaj."

Dan VoiculescuFoto: Agerpres

Dan Voiculescu mai scrie ca "ceea ce regret cel mai mult in dosarul ICA este faptul ca, oameni nevinovati, care toata viata lor au fost cinstiti, sunt acum tarati fara vina intr-un proces politic nedrept. Oameni precum prof. Sin Gheorghe, prof. Mencinicopschi, cenzorii Alexandru Petre, Vica Ene, ca si toti ceilalti, au de suferit, ei si familiile lor, pentru ca Traian Basescu doreste sa se razbune pe principalul sau adversar politic. Cer scuze de la toti cei atrasi, fara vina lor, in acest proces. Ma bucur sa constat ca, in ciuda consecintelor pe care lupta mea cu Traian Basescu le-a avut asupra vietii lor, acesti oameni nu au aratat niciodata resentimente fata de mine."

Judecatorii Curtii de Apel Bucuresti vor anunta vineri, in jurul pranzului, sentinta executorie in dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare (ICA). Dan Voiculescu si ceilalti inculpati urmeaza sa afle daca vor merge sau nu la inchisoare. Dan Voiculescu a fost condamnat, in prima instanta, de Tribunalul Bucuresti, la 5 ani de inchisoare cu executare in dosarul ICA. Procurorii au cerut 10 ani de inchisoare cu executare pentru Dan Voiculescu in dosarul ICA.

Citeste si: