"Aceasta comisie nu are nicio atributie. Este asa-numita comisie Miclea", a declarat vineri ministrul interimar al Educatiei, Liviu Pop, intr-o interventie telefonica la Realitatea TV, dupa ce Consiliul general al CNATDCU a decis ca premierul Victor Ponta a plagiat in lucrarea sa de doctorat.

"Nu cred ca dupa o discutie de o ora sau de doua ore acest consiliu poate sa decida", a spus Pop.

De asemenea, Pop a sustinut ca verdictul in acest caz a fost unul orchestrat politic.

"Pe mine unul ma face sa ma gandesc serios la atributiile pe care si le invoca, pe care si le autoimpun membrii acestei comisii si deja tindem catre o chestiune politica din punctul meu de vedere. Este, cred, regizarea frumoasa facuta din alta parte, din alta zona, de un personaj care este si el acuzat de plagiat si ma opresc aici", a spus Pop.

El a insistat ca singurul in masura sa emita decizii oficiale in cazul unor acuzatii de plagiat este Consiliul National de Etica.

Intrebat daca acest consiliu verfica acuzatiile de plagiat in cazul Ponta, ministrul a raspuns: "Am inteles ca este o analiza si in 90 de zile se vor pronunta".

Consiliul general al Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis ca premierul Victor Ponta a plagiat in lucrarea sa de doctorat, au declarat pentru HotNews.ro surse apropiate evenimentelor. In prezent, membrii Consiliului general redacteaza concluzia analizei pe care au efectuat-o astazi, 29 iunie, in cazul acuzatiilor de plagiat aduse tezei de doctorat a premierului Victor Ponta, potrivit surselor citate.

Amintim ca Consiliul General al CNATDCU s-a intrunit la ora 9:00 in aceasta dimineata in sedinta pentru a analiza acuzatiile de plagiat aduse tezei de doctorat a premierului Victor Ponta. Sedinta de Consiliu era programata de cel putin o saptamana si a fost anuntata inclusiv pe site-ul oficial al CNATDCU.

In urma cu o zi, joi 28 iunie, ministrul interimar al Educatiei a anuntat ca a schimbat componenta si regulamentul de functionare a CNATDCU din cauza unor nereguli sesizate in functionarea acestui consiliu. Ordinul de ministru care modifica CNATDCU a fost publicat in Monitorul Oficial in jurul orei 11:00, la aproape 2 ore dupa ce membrii CNATDCU s-au reunit in sedinta, respectand vechiul regulament.

Potrivit noului regulament de functionare a CNATDCU, consiliul nu mai are competente in a stabili daca o teza de doctorat este sau nu plagiat. De asemenea, noul ordin emis de Ministerul Educatiei si care a fost publicat in Monitorul Oficial prevede suplimentarea numarului membrilor consiliului general CNATDCU (care pana acum avea 20 de membri) cu inca 25.

Ordinul prevede de asemenea ca "Consiliul general si panelurile sunt convocate de catre ministrul educatiei. De regula, Consiliul general se intruneste cel putin o data la doua luni".

Citeste si: