Liviu Pop: O nota din 2011 semnata de Catalin Baba arata ca nu e de competenta CNATDCU analizarea tezei lui Ponta / Catalin Baba: In primul rand CNATDCU este cel care trebuie sa se pronunte

de Raluca Pantazi     HotNews.ro
Vineri, 29 iunie 2012, 15:14 Actualitate | Esenţial


Catalin Baba si Liviu Pop
Foto: Colaj / Sursa foto: Agerpres
Liviu Pop, ministrul interimar al Educatiei, a declarat referitor la analiza efectuata de CNATDCU asupra acuzelor de plagiat aduse tezei de doctorat a premierului Victor Ponta, ca exista "o nota din mai 2011 semnata de Catalin Baba care arata ca nu e de competenta acestui consiliu analizarea tezei respective". Contactat de HotNews.ro, fostul ministru al Educatiei Catalin Baba a declarat: "Nu stiu pe ce se bazeaza domnul ministru cand declara aceste lucruri. (…) In cazul de fata avem de-a face cu un cadru didactic, deci in primul rand CNATDCU este cel care trebuie sa se pronunte". 

"Exista o nota din mai 2011 semnata de Catalin Baba care arata ca nu e de competenta acestui consiliu (consiliul general al CANTDCU - n.red.) analizarea tezei respective (teza de doctorat a premierului Victor Ponta - n.red.)", a declarat Liviu Pop, ministrul interimar al Educatiei. Potrivit acestuia, "se redirectioneaza catre Consiliul National de Etica orice plagiat din Romania". "Consiliul de etica este singurul organism abilitat prin lege pentru rezolvarea acestor cazuri", a continuat ministrul interimar.

Contactat de HotNews.ro, fostul ministru al Educatiei Catalin Baba a declarat urmatoarele:

"Nu stiu pe ce se bazeaza domnul ministru cand declara aceste lucruri. Din punct de vedere legal exista doua structuri care se pot pronunta asupra plagiatelor. Este acel consiliu de etica ce functioneaza in structura ANCS si care se pronunta pe probleme de etica in cercetare, probleme care pot sa fie cuprinse in lucrari stiintifice si prin extensie si in teze de doctorat sau in alte publicatii.

Exista CNATDCU care se pronunta asupra plagiatelor care au fost realizate pentru obtinerea titlurilor de doctori, de profesori universitari si de conducatori de doctorat. Cu alte cuvinte, daca am plagiat o lucrare si eu o folosesc intr-un titlu de doctor, eu fiind cadru didactic, CNATDCU este abilitat sa ia decizii.

In cazul de fata avem de-a face cu un cadru didactic, deci in primul rand CNATDCU este cel care trebuie sa se pronunte. CNATDCU poate sa ceara un punct de vedere la consiliul de etica al ANCS, la comisia de etica a Universitatii, dar acestea sunt optionale.

Avem o structura echilibrata, formata din doua institutii colegiale, mandatul lor trebuie sa fie de 4 ani de zile. Domnul Pop incalca fundamental, din necunoastere, o cutuma care a existat in Romania de 20 de ani, aceea ca aceste consilii au un mandat de 4 ani si nu se schimba odata cu schimbarea puterii politice.

Cine doreste poate sa analizeze structura comisiei de drept din cadrul CNATDCU si acolo o sa vada ca sunt oameni din toate afilierile politice. Motivul pentru care au fost desemnati a fost strict de competenta si nu afilierea la un partid sau la o ideologie.

Dincolo de ordine de ministru, legea este cea care conteaza".

Citeste si:


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

5562 vizualizari

 • +17 (21 voturi)    
  ***** (Vineri, 29 iunie 2012, 15:22)

  Cataleya [utilizator]

  Adica, acest Catalin Baba se pronuntase despre plagiatul lui Ponta, inca de anul trecut?
  Ce vrea acest ascarid - Pop sa demonstreze?
  • -7 (13 voturi)    
   nu inteleg (Vineri, 29 iunie 2012, 15:38)

   mircearh [utilizator] i-a raspuns lui Cataleya

   ce vrei tu sa spui ?
   • +3 (5 voturi)    
    sa iti explic (Vineri, 29 iunie 2012, 16:34)

    DanDa [utilizator] i-a raspuns lui mircearh

    Sau sa incerc sa iti explic, daca promiti si tu ca incerci sa intelegi: Liviu Pop a spus: "o nota din mai 2011 semnata de Catalin Baba care arata ca nu e de competenta acestui consiliu analizarea tezei respective", fiind vorba despre Ctrl+V Ponta. Adica, tradus si pentru tine, Liviu Pop zice ca in 2011 Catalin Baba ar fi semnat o nota in care lucrarea lui "el dottore" nu e de competenta acestui consiliu.
    Pricepet-ai, sau Ctrl+V Ponta v-a spalat de tot neuronii?

    Eu as avea pentru Pop 2 intrebari:
    - ieri de ce nu a spus ca a vazut respectiva nota (ca sa nu se mai verifice)?
    - cum sa zica cineva in 2011 cine poate si cine nu poate sa verifice pe "el dottore" cand problema e noua, de 2-3 saptamani?

    Si inca ceva pentru Ministerul Invatamantului: avand in vedere ca Pop a desfiintat/decapitat toate institutiile/comisiile/comitetele/facultatile care ar fi putut sa verifice pe "el dottore", a mai ramas cineva in tara asta sa ne poata spune avizat si legal ca Ctrl+V Ponta a plagiat sau nu?
  • +10 (12 voturi)    
   mananca rahat doar... (Vineri, 29 iunie 2012, 15:46)

   Dr.Mythnick [utilizator] i-a raspuns lui Cataleya

   mananca rahat... turcesc
  • +8 (10 voturi)    
   Pop (Vineri, 29 iunie 2012, 15:47)

   UglyKidJoe [anonim] i-a raspuns lui Cataleya

   Saracu, ce o sa pateasca cand s-o intoarce Poanta acasa. Nu a stiut sa traga sforile...si s-a cam incurcat. Poanta ar trebui sa ceara azil politic sa stea deoparte cativa ani ca e plin de cacao
  • +3 (5 voturi)    
   Pop si Marga (Vineri, 29 iunie 2012, 16:28)

   foarte-curios [utilizator] i-a raspuns lui Cataleya

   Pop vorbeste despre 2011 , iar Marga raspunde cu o nota datata 14.06 la o adresa primita in 19.06. Restauratia ca restauratia, dar si ceasul merge inapoi? DEMISIA SINISTRILOR!
 • +21 (23 voturi)    
  Disperarea este mare si evidenta! (Vineri, 29 iunie 2012, 15:26)

  Alius [anonim]

  Si plagiatul lui Ponta la fel de mare si de evident!

  N-au reusit (sau au uitat, sau nu au avut timp), ca in cazul Consiliului de Etica, sa schimbe legea care spune ca "aceste consilii au un mandat de 4 ani si nu se schimba odata cu schimbarea puterii politice".

  E ca si cu nisipurile miscatoare: cu cat se agita mai tare sa acopere mizeria, cu atat mai mult se afunda in ea.
 • +13 (15 voturi)    
  Pe Pop il doare-n pop.... (Vineri, 29 iunie 2012, 15:26)

  Cataleya [utilizator]

  Deja, de maine, nu mai e ministru.
  Asa ca, poate sa-si rada in barba ca i-a frecat pe romani dupa cum "a vrut muschii lui".
  Pe el nu-l mai trage nimeni la raspundere.
  In schimb, va fi mereu un "apreciat" al USL si al lui Ponta.
  Maurul (Pop) si-a facut datoria.
  Maurul poate sa plece!
  Nu-i asa, Pop - ule?
  • +4 (6 voturi)    
   Nu-l trage nimeni de maneca? (Vineri, 29 iunie 2012, 15:32)

   denvarel [utilizator] i-a raspuns lui Cataleya

   Lege privind responsabilitatea ministeriala, legea 115/1999
   Capitolul III - Procedura de urmarire penala si de judecare
   (1) In exercitarea dreptului de a cere urmarirea penala a unui membru al Guvernului, Presedintele Romaniei, la propunerea comisiei speciale instituite pentru analiza sesizarilor cu privire la savarsirea unei infractiuni in exercitiul functiei de catre membrii Guvernului, adreseaza ministrului justitiei o cerere in acest scop, pentru a proceda potrivit legii.
   (2) Presedintele Romaniei este sesizat pentru a cere urmarirea penala a unui membru al Guvernului de catre primul-ministru, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie sau de procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie.
   (3) Orice cetatean care are cunostinta despre savarsirea unei fapte penale de catre membrii Guvernului in exercitiul functiei lor se poate adresa primului-ministru, procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie sau procurorului sef al Directiei Nationale Anticoruptie, pentru a solicita sesizarea Presedintelui Romaniei.
   (4) Comisia speciala prevazuta la alin. (1) este formata din 5 membri numiti pentru un mandat de 3 ani, care nu poate fi reinnoit, iar componenta acesteia se aproba prin decret al Presedintelui Romaniei, la propunerea ministrului justitiei si a ministrului administratiei si internelor.
   (5) Pe baza analizei sesizarii, a probelor depuse in sustinerea acesteia, a declaratiilor si a probelor invocate de membrul Guvernului fata de care se solicita urmarirea penala, comisia speciala prevazuta la alin. (1) va prezenta Presedintelui Romaniei un raport cu propuneri privind urmarirea penala sau clasarea sesizarii. Sedintele comisiei nu sunt publice.
   • -1 (1 vot)    
    Asta merge dupa Grajdan... (Vineri, 29 iunie 2012, 20:26)

    Dianora [utilizator] i-a raspuns lui denvarel

    .. urmarire penala scrie pe fruntea lui si el mai visa ieri si o prelungire de mandat...
  • +3 (5 voturi)    
   Sesizare la Directia Nationala Anticoruptie (Vineri, 29 iunie 2012, 15:34)

   denvarel [utilizator] i-a raspuns lui Cataleya

   Detalii aici:
   http://www.pna.ro/faces/ce_contine_sesizare.xhtml

   Domnul Morar, procurorul sef al DNA va analiza sesizarea si o va trimite presedintelui pentru inceperea urmaririi penale.
  • +4 (6 voturi)    
   Pop, Grajdan, Rus, (Vineri, 29 iunie 2012, 15:41)

   Euunul [utilizator] i-a raspuns lui Cataleya

   Bradisteanu. Cam toi incearca sa le rezolve problemele personale ale doctorilor Ponta si Nastase.
   De asta a si zis Ponta ca Rus e o dambla/hatar al sau. Era de fapt al lui Bombo....incerca sa se puna la adapost de ceea ce urmeaza.
  • +3 (5 voturi)    
   e penal! (Vineri, 29 iunie 2012, 16:30)

   foarte-curios [utilizator] i-a raspuns lui Cataleya

   a emis un ordin de ministru care incalca legea educatiei nationale. Pop e penal, iar ordinul e nul de drept!! Dar sindicalistul are lipsa la inventar (ceva neuroni) si nici asta nu stie. Penal e si juristul Ministerului, daca a semnat ordinul!
 • +14 (18 voturi)    
  Somn usor (Vineri, 29 iunie 2012, 15:28)

  LaFlemme [utilizator]

  Somn usor! USL vegheaza pentru tine! :)))
 • +4 (6 voturi)    
  Cata minciuna (Vineri, 29 iunie 2012, 15:32)

  Cel [anonim]

  Cata minciuna la USL, in mai 2011, domnul Baba nu avea nici o legatura cu ministerul, el abia in 2012 a devenit ministru in guvernul Ungureanu

  USL-ul este atat de prost incat nu este capabil nici de minciuni credibile. Marga cu o decizie antedata raspundea la o decizie din viitor.

  Sau poate astia pot calatori in timp si noi nu stim
 • +13 (15 voturi)    
  CNATDCU (Vineri, 29 iunie 2012, 15:49)

  Mihai [anonim]

  Sigur ca nu-i competenta o comisie formata din membri ai Academiei Romane si profesori universitari de renume ! O adevarata comisie care sa judece acest caz ar trebui formata din : Hrebenciuc, Miki Spaga, senatorul Voicu si alti similari distinsi intelectuali , recunoscuti pentru cinstea si integritatea lor!
  • -11 (13 voturi)    
   comisie (Vineri, 29 iunie 2012, 15:59)

   doc [anonim] i-a raspuns lui Mihai

   mai pune-l si pe ialomitianu, igas, pogea, udrea, ridzi, blejnar si pe ala cu broasca ca sa fie tacamul complet.
   • +4 (4 voturi)    
    >>>>>> (Vineri, 29 iunie 2012, 16:07)

    Invincible [utilizator] i-a raspuns lui doc

    tu chiar ii vrei raul sefului tau/? :D
 • +6 (8 voturi)    
  plagiat. (Vineri, 29 iunie 2012, 15:53)

  zumper [anonim]

  Nuuuuuuuuuuuu ... Ce surpriza .....
 • +13 (15 voturi)    
  Este incredibil (Vineri, 29 iunie 2012, 15:54)

  zugurudumba [utilizator]

  Cat de lacheu este acest domn Pop! Este definitia slugii, a sclavului.
 • +9 (11 voturi)    
  Eu cred ca (Vineri, 29 iunie 2012, 15:55)

  voda.tepes [utilizator]

  traim intr-un film, prost.. din ala facut la bollywood. vai de capul nostru daca ii mai acceptam pe astia (asta fiind un comentariu "golanesc") scris in stilul TB, caruia, ii dau, in continuare, votul meu.
  Acceptam in continuare dictatura gen fascista care incepe sa se instaureze in tara noastra?
 • +10 (12 voturi)    
  Penibil (Vineri, 29 iunie 2012, 16:05)

  Ana Armanca [utilizator]

  Penibil premierul, penibil şi acest Liviu Pop.
 • +2 (6 voturi)    
  Liviu Pop e omul lui Basescu! (Vineri, 29 iunie 2012, 16:11)

  lst [utilizator]

  Daca se stia inca din 2011 de teza copy&paste, inseamna ca nu Basescu si/sau camarilla au pasat informatia la "Nature", deci Basescu e curat!

  Concluzia: Liviu Pop vrea sa-l scoata pe Basescu din rolul lu' "bad guy" care i-a inscenat politic plagiatul lui Ponta, adicatelea Liviu Pop e omu' lu' Basescu!

  Sa-ti fie rusine, Dinu Patriciu!

  Nota: acest post e un pamflet!

  Erata: am vrut sa scriu "acest prost", nu aceasta postare. Si, dintre personajele pomenite, in postare, nu ma refeream la Basescu.
 • -1 (3 voturi)    
  baba, mea culpa (Vineri, 29 iunie 2012, 17:36)

  Montesquieu [utilizator]

  pe "surse":

  intr-un gest de "mea culpa", fostul ministru baba si-a taiat mana cu care a semnat un ordin care avea, peste timp sa contrazica vrerea augustului ocupant al cotroceniului :)))))
 • -1 (1 vot)    
  Baba nu se contrazice (Vineri, 29 iunie 2012, 18:14)

  micsunica [anonim]

  Abia in iunie 2011 s-a adoptat HG 681/2011 prin care atributia de verificare s-a dat CNATDCU
  art. 51 alin. 2 in HG nr. 681 din 29 iunie 2011, publicata in Monitorul oficial (data la care intra in vigoare) la 3 august 2011
  " (2) CNATDCU poate fi sesizat cu privire la nerespectarea standardelor de calitate sau de etică profesională, inclusiv cu privire la existenţa plagiatului, în cadrul unei teze de doctorat, indiferent de data susţinerii acesteia".


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by