Evaluare Națională 2019. ​Absolvenţii de clasa a VIII-a care aparțin minorităţilor naţionale au susținut vineri proba la Limba şi literatura maternă din cadrul evaluării naţionale, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Subiecte Evaluare Nationala 2019Foto: Hotnews

Ministerul Educației a publicat pe site-ul subiecte.edu.rosubiectele și baremele pentru proba de la limba și literatura maternă. Acestea pot fi consultate AICI.

În funcție din etnia din care fac parte, absolvenții au susținut proba la limba și literatura maternă la limba maghiară, limba italiană, limba germană, limba ucraineană, limba slovacă, limba sârbă sau limba rromani.

Timpul destinat elaborării lucrării scrise la limba și literatura maternă a fost de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. La fel ca la celelalte probe, clasele în care elevii au susținut examenul au monitorizate audio-video.

​Primele rezultate la Evaluarea Națioanală 2019 vor fi comunicate marţi, 25 iunie, până la ora 12,00, în centrele de examen.

Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 14,00 - 20,00.

Rezultatele finale vor fi afişate sâmbătă, 29 iunie. Probele încep la ora 9,00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8,30.

Citește și:

Barem matematică Evaluare Națională 2019. Cum se notează subiectele la matematică la Evaluare Națională 2019

Evaluare Națională 2019: Patru elevi au fost eliminați de la proba de matematică UPDATE

Evaluare Națională 2019. Rezolvarea subiectelor la matematică, primite de elevi la Evaluarea Națională

Evaluare națională 2019 Profesor de matematică: Subiectele au o dificultate medie

Evaluare națională 2019. Subiecte la matematică, date astăzi la Evaluarea națională 2019. UPDATE

Evaluare Națională 2019. Câți elevi au lipsit de la proba scrisă de limba română de la Evaluarea Națională/ Ce se întâmplă cu elevii absenți

Ecaterina Andronescu îi ceartă, pe Facebook, pe elevii care-i cer subiectele la Evaluarea Națională. Sfatul ministrului înainte de proba de matematică

Evaluare Națională 2019. Ce subiecte la matematică au primit elevii anul trecut și modele de subiecte pentru Evaluarea Națională 2019

Barem română Evaluare Națională 2019. Cum sunt corectate subiectele la română la Evaluare Națională 2019

Evaluare națională 2019. Subiectele la Română, comentate de un profesor

Evaluare Națională 2019 Subiecte la română primite de elevi la Evaluarea Națională 2019. UPDATE

MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unei minți sănătoase. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Educație!