Evaluare Națională 2019. Doi absolvenți de clasa a VIII-a, unul din Capitală și altul din Sibiu, au fost eliminați, joi, de la proba de Matematică a Evaluării Naţionale, pentru tentativă de fraudă, potrivit datelor strânse de HotNews de la inspectoratele școlare. Elevii au fost prinși cu telefoanele asupra lor.

Elevi la centrul de examenFoto: AGERPRES

UPDATE. Potrivit datelor de la Ministerul Educației, raportarea de la inspectoratele școlare până la ora 12.00 arata că, în total, sunt patru elevi eliminați. Pe lângă cei doi din Bucureși și Sibiu, mai sunt alți doi elevi eliminați în județele Neamț și Prahova, ambii pentru încercare de fraudare.

Un absolvent de clasa a VIII-a din Capitală a fost eliminat joi de la proba de Matematică a Evaluării Naţionale, pentru tentativă de fraudă, potrivit unei informări a Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti. Prezența a fost mai mică la matematică comparativ cu limba română.

”Dacă ne uităm pe cifre astăzi au fost prezenți mai puțini decât la proba de limba română. La română au fost 13.773, la matematică au fost prezenți 13. 761 de elevi”, a spus Maria Manea, inspector de la București.

Inspectorul școlar a mai spus că anul acesta lucrările de la evaluarea națională vor fi corectate în sectoarele din București. Dacă până acum lucrările erau trimise în țară pentru corectare, anul acesta sectoarele vor face schimb de lucrări, fiind asimilate ca județe.

”Anul acesta lucrările din București se vor corecta în sectoare. Pe lângă faptul că există un risc al transportului întotdeauna. Noi meargeam în țară cu mașinile proprii uneori însoțiți de jandamerie. Dar pe lângă asta la evaluare nu au fost probleme în București și se asimilează sectoarele județelor”, a mai spus Maria Manea.

Evaluare Națională 2019. La Sibiu, din cei 3.001 elevi înscriși la acest examen, la proba de matematică au fost prezenți 2772 elevi (92,37%), 228 elevi au absentat (7,63%).

Evaluare națională 2019. Potrivit unei informări a inspectoratului școlar un elev a fost eliminat la Școala Gimnazială Nr. 21 Sibiu, pentru faptul că a avut telefonul la el, acesta sunând în timpul probei.

”Nu au existat probleme tehnice de preluare și multiplicare a subiectelor în centrele de examen sau de comunicare”, arată comunicarea inspectoratului.

Absolvenţii de clasa a VIII-a din partea minorităţilor naţionale vor susţine vineri proba la Limba şi literatura maternă.

Primele rezultate vor fi comunicate marţi, 25 iunie, până la ora 12,00, în centrele de examen. Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 14,00 - 20,00. Rezultatele finale vor fi afişate sâmbătă, 29 iunie. Probele sunt monitorizate audio-video.

Evaluare națională 2019. Candidaţii trebuie să aibă asupra lor un act de identitate şi instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor, creion negru pentru realizarea desenelor/schemelor şi instrumente de desen la proba de Matematică. Potrivit MEN, este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte precum ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete etc. De asemenea, elevii vor fi informaţi că este interzis accesul în săli cu orice fel de lucrări: manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., precum şi cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informaţii sau de comunicare (stickuri de memorie, telefoane, tablete etc.).

Calendar Evaluare Națională 2019

18 iunie – Evaluare Națională la Limba și literatura română – probă scrisă

20 iunie – Evaluare Națională la Matematica – probă scrisă

21 iunie – Evaluare Națională la Limba și literatura maternă – probă scrisă

25 iunie – Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 12:00)

25 iunie – Depunerea contestațiilor (orele 14:00 – 20:00)

26-28 iunie – Soluționarea contestațiilor

29 iunie – Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unei minți sănătoase. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Educație!