Evaluare Națională 2019. Elevii de clasa a VIII-a au susținut marți prima probă la limba română la evaluare națională 2019, între subiecte fiind un fragment dintr-o operă aparținând genului dramatic. Astfel, absolvenților de clasa a VIII-a li s-a cerut, la primul subiect la română la Evaluare Națională 209, să redacteze o compunere pe baza unui text al genului dramatic. La subiectul al doilea, au avut de redactat o compunere liberă despre o oră de lectură. Vezi în text subiecte la română la Evaluare Națională 2019.

Elevi la centrul de examenFoto: AGERPRES

Evaluare Națională 2019 română. Ministerul Educației a publicat subiectele și baremele pe site-ul subiecte.edu.ro.

Descarcă aici subiecte română evaluare națională 2019

Descarcă aici barem subiecte română evaluare națională 2019

Evaluare Națională 2019 română subiecte UPDATE 12:40 Liliana Fedorca, inspector responsabil cu evaluarea la Bucuresti a declarat, marți, că prezența la prima probă, cea de română, la Evaluare Națională 2019, în București, a fost de 99%, doar 160 de elevi au fost absenti. „N-am avut nicio problemă, vă spun, chiar nu mi-a sunat telefonul. De 7 ani de când sunt președintele comisiei de evaluare națională pe București este prima dată când nu am avut elevi eliminați, nu s-a întamplat nimic special", a spus ea.

Evaluare Națională 2019 română subiecte UPDATE 11:42 Cristina Tunegaru, profesoară de Limba română, a comentat pentru HotNews.ro dificultatea subiectelor la română la Evaluare Națională 2019, pe care le-au primit elevii de clasa a VIII-a. Profesoara spune că subiectele la română la Evaluare Națională 2019 nu unele la care candidații să nu se fi așteptat, dar că textul de la primul punct i se pare greu de înțeles.

Evaluare Națională 2019 română subiecte UPDATE 10.18 La primul subiect la română la Evaluare Națională 2019, elevilor li s-a cerut să redacteze o argumentație pe baza unui text al genului dramatic, potivit surselor HotNews.ro. Astfel, elevii au primit un fragment din "Ultima cursă", de Horia Lovinescu. Cerințele de la subiectele la română la Evaluare Națională 2019, la primul punct, au fost: găsirea unor sinonime, menționarea rolului cratimei, modul de formare a unor cuvinte cum ar fi băiețel, precum transcrierea unor cuvinte care conțin diftong.

Evaluare Națională 2019 română subiecte. De asemenea, la primul dintre subiectele la română la Evaluare Naționale 2019, una dintre cerințe a fost formularea unui enunț cu două idei principale, respectiv secundare din text. Al doilea dintre subiectele la română la Evaluare Națională 2019 a constat într-un fragment „A fost o dată un scriitor foarte încăpățânat” de Adina Nelega, printre cerințe fiind menționarea modului și timpului unor verbe, a funcției sintactice a unor cuvinte, transcrierea unei propoziții principale și a unei subordonate și construirea unei fraze cu două propoziții - o subordonată completivă directă introdusă prin conjuncția „dacă.

Evaluare Națională 2019 română subiecte. La punctul B al subiectului doi la română la Evaluare Națională 2019, elevii au avut de redactat o narațiune de 150-300 de cuvinte în care să prezinte o întâmplare petrecută acasă sau la școală în timpul unei activități de lectură. Ministerul Educației va publica la ora 15.00, baremul de corectare a subiectelor la română la Evaluare Națională 2019.

Subiecte Română Evaluare Națională 2019. 154.956 de absolvenți ai clasei a VIII-a susțin, marți, proba scrisă la limba română, în cadrul Evaluării Naționale 2019. Fiecare probă scrisă din cadrul Evaluării Naționale durează două ore, începând cu ora 9.00. La fel ca până acum, examenul are loc în săli de clasă supravegheate video şi audio.

Potrivit calendarului publicat de Ministerul Educaţiei, pe 20 iunie, absolvenţii clasei a VIII-a vor da examenul la matematică, la Evaluarea Națională 2019.

Barem română Evaluare Națională 2019. Cum sunt corectate subiectele la română la Evaluare Națională 2019

HotNews.ro va transmite cele mai relevante informații despre evaluare naționala 2019, subiecte la română, barem și rezultate.

Subiecte Română Evaluare Națională 2019. Ministerul Educației a publicat modelele de subicte pentru cele două probe de examen pe site-ul subiecte.edu.ro.

Consultă aici model de subiecte la limba română Evaluare Națională 2019

Consultă aici model barem subiecte la limba română Evaluare Națională 2019

Ce subiecte la română au primit elevii la evaluarea națională în 2018

Consultă aici subiecte la limba română 2018 primite la Evaluare Națională

Consultă aici barem subiecte română la Evaluare Națională 2018

​Subiecte Română Evaluare Națională 2019. La proba scrisă de limba română din cadrul evaluării naționale, se are în vedere viziunea comunicativ-pragmatică, abordarea funcţională şi aplicativă a elementelor de construcţie a comunicării, cu accent pe identificarea rolului acestora în construirea mesajelor şi pe utilizarea lor corectă şi adecvată în propria exprimare scrisă. Subiecte Română Evaluare Națională 2019. Subiectele urmăresc evaluarea următoarelor competențe:

  • dovedirea ințelegerii unui text literar sau non literar, pornind de la cerințe date
  • sesizarea corectitudinii şi a valorii expresive a categoriilor morfosintactice, a mijloacelor de îmbogăţire a vocabularului şi a categoriilor semantice studiate, a ortografiei şi punctuaţiei
  • identificarea valorilor etice şi culturale într-un text, cu exprimarea impresiilor şi preferinţelor
  • redactarea diverselor texte, cu scopuri şi destinaţii diverse, adaptându-le la situaţia de comunicare concretă
  • utilizarea în redactarea unui text propriu a cunoştinţelor de lexic şi de morfosintaxă, folosind adecvat semnele ortografice şi de punctuaţie

Site-ul dedicat publicării rezultatelor de la Evaluarea Națională este http://evaluare.edu.ro.

​Subiecte Română Evaluare Națională 2019. Ministerul Educației Naționale pune la dispoziția celor interesați o linie TELVERDE – 0800801100 - pentru sesizarea eventualelor nereguli din cadrul Evaluării Naționale. Numărul va fi disponibil în perioada 18 - 20 iunie, între orele 8:00 - 16:00, iar vineri, 21 iunie, între orele 8:00 -14:00.

​Subiecte Română Evaluare Națională 2019. Elevii vor sta în sală timp de două ore. Elevii nu vor avea voie să introducă în sălile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și altele asemenea. Candidații au obligația să lase obiectele menționate în sala de depozitare a obiectelor personale, stabilită de comisia din unitatea de învățământ/centrul de examen în acest scop.

​Subiecte Română Evaluare Națională 2019. Cei care doresc să predea lucrările înainte de expirarea timpului maxim prevăzut pentru rezolvarea subiectelor la română la Evaluare Națională 2019 pot părăsi centrul de examen cel mai devreme după o oră de la distribuirea subiectelor în săli. La părăsirea sălii de examen toți candidații predau, odată cu lucrările scrise și foaia/foile conținând subiectul de examen.

Calendar Evaluare Națională 2019

18 iunie – Evaluare Națională la Limba și literatura română – probă scrisă

20 iunie – Evaluare Națională la Matematica – probă scrisă

21 iunie – Evaluare Națională la Limba și literatura maternă – probă scrisă

25 iunie – Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 12:00)

25 iunie – Depunerea contestațiilor (orele 14:00 – 20:00)

26-28 iunie – Soluționarea contestațiilor

29 iunie – Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor la Evaluare Națională 2019

Pe baza notelor de la evaluarea națională 209 se va calcula media de admitere la liceu.

Admitere 2019. Calendar de înscriere

3 - 7 iulie 2019: Completarea opțiunilor în fișele de înscriere și introducerea în baza de date computerizată a datelor din fișele de înscriere;

4 - 8 iulie 2019: Verificarea de către candidați și părinți a fișelor editate de calculator, corectarea greșelilor și listarea fișelor corectate din calculator;

2 iulie 2019: Repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat a absolvenților clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 până la data începerii cursurilor anului școlar 2019-2020;

15 - 18 iulie 2019: Depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați;

9, 22, 23 iulie 2019: Rezolvarea de către comisia județeană de admitere a situațiilor speciale apărute după etapa de repartizare computerizată, a repartizării candidaților care nu și-au depus dosarele de înscriere în termen și a candidaților care nu au participat sau au participat, dar nu au fost repartizați în etapa repartizării computerizate

​Subiecte Română Evaluare Națională 2019. HotNews.ro va transmite cele mai relevante informații despre evaluare națională 2019, subiecte, barem și rezultate.

MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unei minți sănătoase. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Educație!