Evaluare Națională 2019 subiecte matematică. Subiectele la matematică, primite de elevii de clasa a VIII-a la Evaluare Națională 2019, au un grad de dificultate medie, consideră profesoara de matematică Roxana Goga, de la Colegiul Național ”Sf Sava” din Capitală. Roxana Goga a rezolvat pentru HotNews subiectele la matematică primite de absolvenții de clasa a VIII-a la Evaluare Națională 2019.

Subiecte matematica evaluare nationala 2019Foto: Hotnews

Ministerul Educației a publicat baremul de corectare a subiectelor la matematică de la Evaluare națională 2019. CONSULTĂ AICI BAREMUL LA MATEMATICĂ LA EVALUARE NAȚIONALĂ 2019

Evaluare Națională 2019 subiecte matematică. Profesoara de matematică spune că primul subiect este foarte ușor. Punctul doi de la cel de-al doilea subiect creează dificultăți. ”Aici pot greși la calcule. Doar cei care au exersat pe teste cu grad ridicat de dificultate cred că se descurcă”, explică Roxana Goga.

”Despre subiectul al treilea, cel de geometrie, subiectul cu coliniaritatea punctelor a creat dificultăți pentru că era o demonstrație de finețe. Mulți copii s-au încurcat în redactarea demonstrației. Tot aici, la subpunctul punctul c), problema 2 cu aplicarea acelui raționament a ariei triunghiului în două moduri a avut un grad de dificultate ridicat. Datorită acestor subpuncte se pot departaja elevii. Nu a fost timp pentru folosirea ciornei”, a comentat profesoara de matematică.

Evaluare Națională 2019 subiecte matematică. Iată mai jos Rezolvarea subiectelor la matematică la Evaluare națională 2019:

Subiecte Matematică Evaluare Națională 2019 primite de elevii care au dat examen joi 20 iunie:

Calendar Evaluare Națională 2019

18 iunie – Evaluare Națională la Limba și literatura română – probă scrisă

20 iunie – Evaluare Națională la Matematica – probă scrisă

21 iunie – Evaluare Națională la Limba și literatura maternă – probă scrisă

25 iunie – Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 12:00)

25 iunie – Depunerea contestațiilor (orele 14:00 – 20:00)

26-28 iunie – Soluționarea contestațiilor

29 iunie – Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor la Evaluare Națională 2019

MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unei minți sănătoase. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Educație!