Hotnews utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care Hotnews.ro prelucreaza datele cu caracte personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele Dumneavoastra pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document.
Militarii români au testat în poligonul de la Cincu transportoarele blindate intrate recent în dotarea Armatei Române. Militarii Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab”, din Brigada Multinațională de Sud-Est de la Craiova, au executat trageri de instrucție cu armamentul din dotarea transportoarelor, atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte.
„Șeful Statului Major al Apărării, generalul–locotenent Daniel Petrescu, și șeful Statului Major al Forțelor Terestre, generalul–maior Iulian Berdilă, au participat, în zilele de 3 și 4 noiembrie, la activitățile de verificare funcțională a sistemelor de armament și a turelei telecomandate ale transportoarelor blindate pentru trupe TBT 8x8 PIRANHA V, efectuate în Centrul Național de Instruire Întrunită „Getica”, din zona Cincu”, anunță MApN.
Referindu-se la programul de înzestrare cu transportoarele Piranha V, ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, a declarat, în cadrul conferinței de presă susținută joi, 5 noiembrie: „trebuie subliniat faptul că aceste vehicule blindate au plecat de pe poarta Uzinei Mecanice București. Odată cu finalizarea procesului de recepție urmează să se alimenteze acreditivul pentru cel de-al doilea lot. Acesta din urmă, în integralitatea lui, va fi preluat de către Uzina Mecanică București și industria românească va beneficia de tot ceea ce înseamnă transferul de tehnologie și cunoaștere pentru producerea acestui vehicul de luptă”.
După testarea operațională, primul lot de transportoare – alcătuit din 36 din totalul de 227 de astfel de vehicule – va intra în dotarea Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab”, mai notează ministerul.
Primele 36 de transportoare blindate Piranha 5, 30 în configurație de mașină de luptă a infanteriei cu tun de 30 mm și 6 în configurație de punct mobil de comandă, au plecat pe 13 octombrie de la Uzina Mecanică București (UMB) către „Scorpionii Roșii” de la Craiova, parte din Brigada Multinațională NATO.
Sunt primele transportoare Piranha 5 dintr-un total de 227 pentru care România a semnat un contract de aproape 900 de mil. euro, restul urmând a fi asamblate final la UMB.
România a cumpărat 227 de blindate Piranha 5 pentru circa 900 de milioane de dolari de la General Dynamics European Land Systems - Mowag. Primele 36 de transportoare au fost gata încă din decembrie anul trecut, iar din acest prim lot 10 au beneficiat de asamblarea finală la Uzina Mecanică București (UMB), partenerul ales pentru asamblarea locală a restului de vehicule.
După livrarea acestui lot în țară, au urmat mai multe etape de acceptanță ale produselor de către MApN. Inițial, recepția celor 36 de blindate ar fi trebuit să fie făcută în luna februarie.
VIDEOREPORTAJ - Cum sunt construite în Elveția primele transportoare blindate Piranha 5 pentru România și ce elemente de producție vor fi mutate la Uzina Mecanică București
Turela care este montată pe Piranha 5 și care a fost testată acum din nou cu succes (după niște prime verificări cu probleme) este produsă de către israelienii de la Elbit chiar în România, la Măgurele și va fi montată pe blindate chiar la UMB.
După primul lot de 36 de blindate, UMB ar urma să fie mai implicată în procesul de asamblare a noilor blindate pentru Armată, planul celor de la General Dynamics fiind ca pe viitor operațiunile complexe de sablare, vopsire și asamblare finală a tuturor componentelor să fie făcute în fabrica din București, în timp ce carcasa și sistemul de tracțiune să fie în continuare realizate în uzina din Elveția.
. (Vineri, 6 noiembrie 2020, 22:13) g01an [utilizator]
mult succes si sa speram ca nu vor fi niciodata necesare...
ma bucura cum decurge inzestrarea in ultima vreme, niciodata in istorie nu am stat bine din punctul asta de vedere atunci cand am avut mai tare nevoie. soldatii romani merita mai mult.
După înscrierea pe site-ul HotNews.ro, poţi deschide secţiunea MyHotNews ca să completezi sau să schimbi profilul de utilizator.
Atenţie! Logarea pe site se face cu adresa de email, nu cu nickname-ul. Adresa ta de email va rămâne confidenţiala şi nu va fi niciodată dată unor terţe persoane sau instituţii.
Înainte de a te înscrie pe site te rugăm să parcurgi „termenii şi condiţiile” ataşate unui cont HotNews.ro.
Primeşti pe email, în fiecare dimineaţă, o sinteză a ştirilor din ziua precedentă
Daca doriti sa va personalizati newsletter-ul si sa primiti alerta pe mail pentru aparitia acelor articole care va intereseaza sau doriti sa va dezabonati de la newsletter intrati dupa logare pe MyHotnews.
Era si timpul!
La mai multe!
ma bucura cum decurge inzestrarea in ultima vreme, niciodata in istorie nu am stat bine din punctul asta de vedere atunci cand am avut mai tare nevoie. soldatii romani merita mai mult.