Autoritățile americane au înregistrat mai multe infecții noi cu coronavirusul decât cele raportate de India pentru prima dată de când vaccinurile anti-Covid sunt disponibile la scară largă în Statele Unite, relatează Insider.

Numarul de infectii cu coronavirusul a inceput sa creasca din nou in SUAFoto: Xinhua / Eyevine / Profimedia

SUA au raportat pe 24 iulie 63.000 de noi contagieri cu SARS-CoV-2 în timp ce India a înregistrat doar aproximativ 40.000 de noi cazuri. Ultima dată când bilanțul zilnic al noilor contagieri a fost mai ridicat în SUA decât în India a fost pe data de 30 martie a acestui an, potrivit datelor Universității John Hopkins.

Iar acest trend s-a menținut și în următoarele zile. Pe 26 iulie autoritățile americane au raportat 35.816 de noi infecții cu coronavirusul în timp ce cele din India 30.844.

Centrul pentru Prevenirea și Combaterea Bolilor din SUA a anunțat în ultima sa evaluare săptămânală că numărul de contagieri cu coronavirusul este în creștere în aproape 90% din jurisdicțiile din Statele Unite, focarele fiind concentrate în statele care au o rată scăzută a vaccinării anti-Covid.

În plus, varianta Delta a devenit dominantă în Statele Unite, fiind responsabilă în prezent pentru aproximativ 83,2% din noile cazuri de COVID-19.

„Pandemia scapă din nou de sub control”

State precum California și New York au impus vaccinarea obligatorie pentru angajații din anumite sectoare pentru a combate transmiterea virusului, spitalizările și decesele.

Însă este așteptat ca varianta Delta mult mai infecțioasă să continuă să se răspândească în zonele cu rate scăzute ale vaccinării anti-Covid, creând oportunități pentru apariția unor variante noi, potrivit CDC.

Jerome Adams, chirurg general, a declarat în cadrul unui interviu acordat CBS că „pandemia scapă din nou de sub control” în America.

Acesta a adăugat că implementarea vaccinării obligatorii în anumite sectoare ar fi cea mai rapidă cale de a crește rata imunizării dar că acest lucru nu se va întâmpla fără aprobarea Administrației pentru Medicamente și Alimente (FDA).

În jur de 49% din populația SUA a fost imunizată în regim complet împotriva coronavirusului însă campania de vaccinare stagnează de mai multe săptămâni din cauza scepticismului față de vaccinare în unele părți ale țării.

Citește și: