Un expert în vaccinuri de la prestigioasa Clinică Mayo din Statele Unite îi îndeamnă pe americani să se vaccineze împotriva COVID-19 întrucât varianta Delta îi „va găsi pe toți cei care nu au imunitate”, relatează The Hill.

Numarul de infectii cu coronavirusul a inceput sa creasca din nou in SUAFoto: Xinhua / Eyevine / Profimedia

„Cred că nu există niciun dubiu că vom asista la o creștere vertiginoasă a numărului de cazuri”, a spus medicul Gregory Poland într-un interviu acordat joi televiziunii CBS 4 Minnesota.

Acesta a subliniat că statul Minnesota, la fel ca multe alte locuri din Statele Unite, se confruntă cu o creștere a numărului de infecții pe măsură ce varianta Delta a coronavirusului continuă să se răspândească.

Medicul a relatat de asemenea că a văzut cazuri severe ale bolii și spitalizări în rândul persoanelor tinere.

„Nu vă amăgiți că 'am ajuns până aici și sunt OK'. Aceasta este o variantă foarte diferită. Vă va găsi”, a avertizat acesta.

„Acest virus va găsi pe toată lumea care nu are imunitate”, a adăugat Poland.

Oficialii americani responsabili de sănătatea publică sunt tot mai îngrijorați de creșterea numărului de noi infecții, spitalizări și decese în contextul în care campania de vaccinare din SUA a început să încetinească.

Varianta Delta a devenit dominantă în Statele Unite, Centrul pentru Prevenirea și Combaterea Bolilor anunțând marți că aceasta este responsabilă acum de 83% din noile infecții cu coronavirusul depistate în țară.

Media zilnică de noi contagieri cu SARS-CoV-2 în SUA este de 26.306 pentru ultimele 7 zile, o creștere de aproape 70% față de săptămâna anterioară, potrivit CDC.

Numărul de spitalizări a crescut la rândul său cu aproximativ 36% după săptămâni consecutive de declin.

Citește și: