După un început relativ lent, ratele de vaccinare anti-Covid-19 au crescut în întreaga Uniune Europeană - și acum depășesc nivelurile din Statele Unite, arată cifrele oficiale.

Campanie vaccinare GermaniaFoto: DAVID GANNON/ AFP/ Profimedia

Peste 57% dintre rezidenții din UE au primit cel puțin o doză de vaccin anti-Covid-19 până la 24 iulie, comparativ cu 56% dintre americani. Marea Britanie este încă înaintea ambelor regiuni, cu 68,5% dintre britanici având administrată cel puțin o doză de vaccin, potrivit New Statesman.

Danemarca a vaccinat 70% din populația totală cu cel puțin o doză, urmată de Țările de Jos, cu 69%. Țările din estul și centrul Europei rămân în urmă față de media UE, cu rate de doar 15% în Bulgaria și 26% în România.

SUA au încă un mic avans față de UE în ceea ce privește ponderea persoanelor complet vaccinate (49% la 46%), în timp ce Marea Britanie le întrece cu 54%.

În Europa, varianta Delta a Covid-19 a dus la creșterea infecțiilor, determinând unele țări să ia măsuri mai drastice, cum ar fi introducerea obligativității vaccinării, citează Rador.