Italia și Germania vor administra doar câte o singură doză de vaccin anti-Covid la persoanele care au fost infectate cu coronavirus cu până la șase luni înainte, în timp ce guvernele se agită să economisească doze și să grăbească procesul de inoculare, relatează Reuters.

Coronavirus GermaniaFoto: Hauke-Christian Dittrich / AFP / Profimedia Images

Recomandarea ministrului italian al Sănătății se aplică la oamenii care au fost bolnavi sau care au fost diagnosticați ca infectați dar nu au avut simptome cu trei până la șase luni înainte.

În recomandarea sa, comisia de vaccinare din Germania a spus că o singură doză ar trebui administrată la șase luni după ce o persoană a fost diagnosticată.

Decizia celor două state UE vine după ce și Franța și Spania au ales această cale într-un moment în care națiunile UE se luptă pentru a spori campaniile de vaccinare în contextul unei crize de doze.

Raționalizarea dozelor în acest fel are sens și acordarea unei a doua doze unei persoane care are deja oarece imunitate ar putea să nu fie necesară, a spus profesorul Charles Bangham, președintele secției de imunologie de la Imperial College London.

”Are ceva sens, pentru că sistemul lor imun este pregătit, iar astfel vaccinul ar funcționa mai degrabă ca o a doua doză de întărire”, a spus el.

Citește și: