Nouă din zece oameni nu vor avea acces la vaccinul antiCovid în 70 de țări sărace, pentru că majoritatea dozelor care vor fi produse în perioada următoare au fost deja cumpărate de țările occidentale, avertizează o organizație neguvernamentală.

Coronavirus in lumeFoto: Valeria Ferraro/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Urmărește ultimele informații legate de pandemie LIVETEXT pe HotNews.ro:

-----------

18.58 Canada a aprobat vaccinul anti-Covid produs de Pfizer și susține că este „sigur, eficient și de bună calitate”, anunțul venind la o săptămână după ce Marea Britanie a devenit prima țară din lume care a aprobat vaccinul Pfizer

18.40 Turcia nu ar mai dori să achiziţioneze vaccinul rusesc împotriva COVID-19, întrucât ar considera că dezvoltarea acestuia nu ar fi fost conformă "bunelor practici", potrivit unei declaraţii atribuite de unele publicații turce ministrului sănătăţii Fahrettin Koca

16.15 Rusia şi China nu au solicitat autorizaţia Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA) pentru vaccinurile lor împotriva COVID-19, a declarat directorul executiv al EMA, Emer Cooke

15.54 Cancelarul german Angela Merkel a cerut miercuri implementarea de noi restricții pentru combaterea coronavirusului în întreaga Germanie după ce măsurile în vigoare s-au dovedit insuficiente pentru controlarea numărului de infecții

14.49 Justiția din Belgia a decis că limitarea adunărilor publice încalcă exercitarea cultului religios. Căsătoriile evreilor ultrareligioși, cele mai afectate.

13.53 Agenția Medicală de Reglementare din Marea Britanie analizează posibile reacții alergice la persoanele care au fost vaccinate antiCovid.

12.35 Guvernul suedez a propus miercuri o nouă lege cu caracter temporar care să-i extindă puterile de a combate pandemia de COVID-19 și să-i permită să introducă măsuri de lockdown precum închiderea centrelor comerciale și sălilor de fitness

11.26Zonele cele mai afectate de al doilea val al pandemiei de coronavirus sunt în Germania bastioane ale extremei drepte, care se opun restricţiilor şi care sunt sensibile la teoriile conspiraţiei

Principalele informații ale dimineții:

Miercuri, potrivit datelor publicate pe platforma worldometeres.info, bilanțul global a ajuns la 68.588.978 de cazuri, din care 1.563.528 sunt decese și 47.483.986 sunt pacienți vindecați.

În timp ce Marea Britanie a demarat marți campania de vaccinare a populației împotriva noului coronavirus, People’s Vaccine Alliance a atras atenția asupra faptului că țările sărace sunt lăsate în urmă, astfel încât majoritatea oamenilor nu vor putea să fie vaccinați anul viitor. Țările bogate care reprezintă 14% din populația lumii și-au asigurat 53% din dozele promise de vaccin, semnalează The Guardian și BBC News.

Germania a raportat miercuri alte 20.815 cazuri de coronavirus, ajungând astfel la un bilanț total de 1.218.524, potrivit datelor Institutului Robert Koch citat de Reuters.

În același timp, au fost înregistrate încă 590 de decese. În total, nu mai puțin de 19.932 de germani și-au pierdut viața din cauza Covid-19.

Joe Biden a promis 100 de milioane de vaccinuri injectate în primele sale 100 de zile de mandat. Echipa preşedintelui în exerciţiu Donald Trump a prevăzut să vaccineze 100 de milioane de persoane până în martie 2021, adică administrarea a 200 de milioane de doze.

Donald Trump a semnat un decret care, potrivit lui, va acorda prioritate livrărilor de vaccinuri în SUA înainte de export, subliniind faptul că ţara ar putea rămâne fără doze după faza iniţială de vaccinare.