UE a anunțat luni seară că este foarte aproape de a încheia în perioada imediat următoare contractul cu Pfizer / BioNTech pentru achiziționarea a până la 300 de milioane de doze, a anunțat Comisia, potrivit AFP.

PfizerFoto: Marta Fernández Jara / ContactoPhoto / Profimedia

„Contractul cu Comisia va fi semnat în curând”, a declarat comisarul pentru sănătate Stella Kyriakides, salutând anunțul „încurajator” al celor două laboratoare, care consideră că vaccinul lor în dezvoltare este „90% eficient” împotriva Covid-19. Acest contract va fi finalizat „în curând (comandând) până la 300 de milioane de doze”, a declarat Ursula von der Leyen, președintele executivului european.

Pfizer a transmis luni că vaccinul său experimental are o eficiență de peste 90% în prevenirea Covid-19, potrivit datelor preliminare a unui studiu pe scară largă, anunțul fiind o victorie majoră în lupta contra pandemiei de coronavirus, transmite Reuters.

Pfizer și partenerul său german BioNTech sunt primele companii farma care prezintă date de succes după testarea pe scară largă a unui vaccin anticoronavirus.

Comisia Europeană a anunţat pe 9 septembrie că a ajuns la un acord preliminar pentru a obţine 200 de milioane de doze dintr-un viitor vaccin împotriva coronavirusului, dezvoltat de alianţa germano-americană BioNTech-Pfizer, cu opţiunea de a achiziţiona încă 100 de milioane de doze dacă vaccinul se va dovedi sigur şi eficient contra Covid-19.

Citește și: