Europa a depășit, joi, 100.000 de cazuri de Covid-19 raportate într-o singură zi, pentru prima dată de la începutul pandemiei, după ce țări precum Rusia și Marea Britanie nu au văzut niciun moment de respiro în ceea ce privește creșterea numărului de infecții în ultimele cinci zile, relatează Reuters.

Coronavirus EuropaFoto: Amer Ghazzal / Shutterstock Editorial / Profimedia

Numărul cazurilor de coronavirus a crescut în Europa constant în ultima săptămână, chiar dacă în țările cele mai afectate din lume, precum India și Brazilia, trendul pare să fie descrescător.

Epicentrul pandemiei în regiunea europeană s-a mutat către Marea Britanie, Rusia, Spania și Franța, care au raportat cel puțin 10.000 de cazuri în fiecare dintre ultimele trei zile.

Rusia a raportat cel mai mare bilanț zilnic de la începutul pandemiei, noul record de 12.126, depășindu-l pe cel stabilit în 11 mai cu 470 de cazuri.

Marea Britanie a înregistrat peste 17.000 de cazuri joi, în timp ce vineri bilanțul raportat a fost de peste 13.000.

În acest moment, Europa a înregistrat peste 16% din totalul cazurilor de coronavirus în lume și aproape 22% din bilanțul total al deceselor.

Joi, când bilanțul zilnic raportat a trecut de preagul de 100.000, Europa de Est era cea mai afectată regiune cu peste 33.600 de cazuri în 24 de ore.

Italia, în sudul Europei, a înregistrat vineri peste 5.000 de cazuri pentru prima dată din martie,iar

Spania a decretat vineri stare de urgență.