Italia a înregistrat 5.373 de noi cazuri de Covid în ultimele 24 de ore, a anunțat vineri Ministrul Sănătății. Este pentru prima dată când țara a depășit pragul de 5.000 de cazuri într-o singură zi din luna martie, relatează Reuters.

Coronavirus ItaliaFoto: Vincenzo PINTO / AFP / Profimedia

De asemenea, vineri, au fost raportate 28 de decese legate de coronavirus spre deosebire de ziua de joi când au fost raportate 22 - mult mai puține decât în lunile martie și aprilie, vârful epidemiei în Italia.

Italia a fost prima țară din Europa care a fost lovită de Covid-19 și are al doilea cel mai mare bilanț al deceselor de pe continent, cu 36.111 de morți de la începutul pandemiei, potrivit cifrelor oficiale.

Datorită uneia dintre cele mai stricte carantine din lume, guvernul a reușit să aducă sub control contagiunea până în vară, dar numărul noilor infectări a început să crească în ultimele trei luni.

Joi, Italia înregistrase 4.458, un bilanț zilnic care a depășit pragul de 4.000 de contagieri zilnice pentru prima dată din 12 aprilie.

Cu toate acestea, Italia continuă să înregistreze bilanțuri zilnice mai mici decât multe alte țări din Europa, precum Franța, Spania și Marea Britanie.

Ultima dată când Italia a înregistrat peste 5.000 de cazuri a fost pe 29 martie, când au fost raportate 5.217 cazuri. În aceeași zi, au murit 756 de oameni.

Citește și: