Rusia a raportat vineri un număr record de 12.126 de noi infecții cu coronavirusul, autoritățile din Moscova, epicentrul pandemiei în țară, luând în considerare impunerea de noi restricții pentru a încetini răspândirea SARS-CoV-2, relatează Reuters și Moscow Times.

Prin RusiaFoto: Profimedia Images/Valery Sharifulin/TASS

Rusia, care al patrulea cel mai mare număr de contagieri la nivel mondial cu 1.272.238 de cazuri confirmate oficial, a asistat la dublarea numărului de noi infecții în ultima lună. Noul record l-a depășit pe cel stabilit în 11 mai cu 470 de cazuri, autoritățile ruse raportând în acea zi 11.656 de cazuri.

Potrivit datelor centralizate de centrul de informare privind coronavirusul din Rusia 22.579 de persoane și-au pierdut viața în țara condusă de președintele Vladimir Putin de la izbucnirea pandemiei. Însă datele publicate lunar de agenția de statistică a țării sugerează că numărul real al fatalităților este cel puțin dublu.

Moscova, epicentrul pandemiei de COVID-19 în Rusia, a raportat 3.701 de noi infecții, numărul total al persoanelor care au contractat coronavirusul în capitala rusă ajungând la 321.812. Numărul contagierilor înregistrate în Moscova a crescut cu 53% în ultima săptămână.

Primăria Moscovei ia în considerare închiderea cluburilor de noapte, barurilor și localurilor de karaoke pentru a încetini răspândirea virusului, potrivit unor surse citate de presa rusă.

„Trebuie să reducem numărul de oameni din oraș altfel ne vom confrunta cu aceleași restricții pe care le-am văzut în primăvară”, a declarat un oficial pentru site-ul de știri RBC.

Citește și: