Numărul cazurilor de Covid-19, la nivel global, a ajuns marți la 31.485.777, din care 969.301 sunt oameni care și-au pierdut viața, iar 23.113.726 sunt pacienți vindecați, potrivit ultimelor date publicate pe platforma worldometers.info. Cu șase săptămâni înainte de alegerile prezidențiale, Statele Unite au înregistrat marți 200.000 de decese atribuite Covid-19, potrivit Universității Johns Hopkins.

Testare coronavirusFoto: Robin Utrecht / Shutterstock Editorial / Profimedia

Citește ultimele informații despre pandemie LIVETEXT pe HOTNEWS:

--------------------------------

20.15:

Spania: 10.800 noi cazuri de Covid-19 în 24 de ore / Bilanțul total se apropie de 700.000

19.35:Cât va costa vaccinul anti-Covid: Între 5 și 15 euro doza, un preț rezonabil (Federația Europeană a Industriei și Farmaceutice)

18.55:Coronavirus SUA: Bilanțul deceselor a depășit pragul de 200.000

18.45:Preşedintele Consiliului European amână summitul UE din cauză că a intrat în carantină

18.25:Ceremonia fizică de înmânare a premiilor Nobel de la Stockholm, anulată în premieră după 1944

15.23 Boris Johnson anunță noile măsuri anti-Covid: Masca devine obligatorie, oamenii sunt încurajați să lucreze de acasă

15.09 Rusia intenţionează să înregistreze până pe 15 octombrie cel de-al doilea vaccin potenţial al său dezvoltat împotriva maladiei COVID-19, a anunţat marţi agenţia de presă TASS citând agenţia sanitară rusă Rospotrebnadzor

14.19 Ceremonia de decernare a Premiului Nobel pentru Pace va avea loc la 10 decembrie într-un format restrâns, cu doar 100 de invitați. Evenimentul care în mod tradițional este găzduit de primăria Oslo se va desfășura acum la Universitatea Oslo din cauza condițiilor speciale generate de pandemia de coronvirus.

Printre cei nominalizați figurează și activista suedeză Greta Thunberg. Ceremonii restrânse vor avea loc la Stockholm, în aceeași zi, pentru premiile Nobel în domeniile fizică, literatură, chimie, medicină și economie.

12.20 Germania a informat marţi că în ultimele 24 de ore a înregistrat 1.821 de noi cazuri de COVID-19, aproape dublu faţă de ziua precedentă, iar autorităţile au avertizat cu privire la o escaladare a infecţiilor.

În total, Germania însumează 274.158 cazuri de infectare cu coronavirus - la o populaţie de 83,2 milioane de locuitori - dintre care aproximativ 243.700 de persoane au fost declarate vindecate. De asemenea, cifra deceselor asociate virusului SARS-CoV2 se ridică la 9.396 de morţi.

11.53 Guvernul spaniol a ajuns la un acord cu sindicatele și antreprenorii în sensul de a-i obliga pe angajatori să acopere costurile muncii de acasă, în contextul în care pandemia de coronavirus a făcut ca milioane de oameni să fie în situația de a lucra din sufragerie, a declarat marți vicepremierul Pablo Iglesias, citat de Reuters.

10.24 Marea Britanie se pregătește pentru noi restricții în contextul celui de-al doilea val al pandemiei. Premierul Boris Johnson urmează să anunțe marți noile măsuri anti-Covid. Cel mai probabil, școlile vor râmâne însă deschise, la fel fabricile și magazinele. Potrivit Reuters, guvernul de la Londra se pregătește de încă șase luni provocatoare.

10.12 Autoritățile din Argentina au raportat marți 429 de decese cauzate de COVID-19, un record zilnic de la izbucnirea pandemiei, numărul total al persoanelor care și-au pierdut viața din cauza coronavirusului în țara sud-americană ajungând la 13.482

  • Președintele american Donald Trump, aflat în turneu electoral în Ohio, a susținut că pandemia de coronavirus care a făcut în SUA aproape 200.000 de victime nu îi afectează pe tineri, ci doar pe vârstnicii care suferă și de boli de inimă sau alte afecțiuni. Lucru care este infirmat de datele furnizate de experții din domeniul sănătății.
  • Trump a mai susținut, din nou, că SUA au printre cele mai mici rate ale mortalității din lume.
  • Premierul ceh, Andrej Babis, a admis luni că s-a lăsat luat de val și că guvernul său a greșit atunci când a decis să ridice restricțiile. Discursul său mea culpa vine în contextul în care statele europene se confruntă cu un al doilea val al pandemiei.
  • Restaurantele și terasele din Marea Britanie urmează să fie închise începând cu ora 10 p.m, pe fondul creșterii numărului de cazuri. Guardian notează că premierul Boris Johnson urmează să lanseze marți un apel la britanici să revină la munca de acasă.
  • Organizaţia Mondială a Sănătății vrea să aibă 2 miliarde de doze de vaccin disponibile până la sfârşitul anului viitor. Ţinta este ca majoritatea oamenilor din toate ţările să fie vaccinaţi, nu toţi oamenii din doar câteva ţări, spune șeful OMS, Tedros Ghebreyesus. Peste 60 de ţări bogate, cu excepția Chinei, Franței, Germaniei, Rusiei și SUA, au aderat la un dispozitiv implementat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii pentru a facilita accesul ţărilor sărace la un vaccin împotriva noului coronavirus, potrivit unei liste publicate luni.