Numărul cazurilor de coronavirus confirmate în lume a depășit 23 de milioane, iar cel al deceselor asociate cu Covid-19 a ajuns la 800.000, potrivit centralizării de pe Worldometers.

Coronavirus in lumeFoto: ORLANDO SIERRA / AFP / Profimedia

Cele mai noi informații despre pandemie, LIVETEXT:

----------------

18:30 Italia a depășit pragul de 1.000 noi cazuri pe zi, pentru prima oară de la jumătatea lunii mai

17:30 Număr record de cazuri în Roma și în regiunea sa, Lazio

14.56 Argentina s-a alăturat Peru, Maroc și Emiratelor Arabe Unite în testele de faza a treia ale vaccinului dezvoltat de China National Biotec Group, a anunțat compania chineză

14.01Biden: Aș închide din nou țara pentru a combate epidemia de coronavirus

13.41 Autoritățile cehe au anunțat 506 cazuri noi, cel mai mare bilanț zilnic de până acum. Numărul total al infecțiilor a ajuns la 21.551, iar cel al deceselor la 411 (19 în ultima săptămână)

13.35Germania: Cel mai mare bilanț zilnic de după luna aprilie

12.37Prăbușirea bruscă a numărului de cazuri de coronavirus și de decese în Pakistan, un mister. ”Dacă cineva spune că știe răspunsul corect, atunci greșește”

10.04 Coreea de Sud extinde pe tot teritoriul său restricțiile anti-coronavirus

09.12OMS: Copiii de peste 12 ani ar trebui să poarte mască în același condiții ca adulții

09.05 Ucraina: 2.328 de cazuri noi, un bilanț zilnic record. Numărul total al infecțiilor a ajuns la 102.971, fiind raportate 2.244 de decese asociate cu Covid-19

09.03 Peste 4.500 de noi cazuri de COVID-19 au fost înregistrate în Franţa în 24 de ore, au anunţat vineri seară autorităţile sanitare

----------------

Organizația Mondială a Sănătății a declarat vineri că speră că pandemia de Covid-19 va dura mai puțin timp decât gripa spaniolă din 1918, care a ucis în doi ani zeci de milioane de oameni.

În ciuda unei dintre cele mai dure carantine din lume, portul generalizat al măștilor și efectuarea a milioane de teste, Spania se regăsește din nou printre cele mai afectate țări din lume de pandemia de Covid-19, un caz particular care stârnește semne de întrebare în rândul epidemiologilor și al sociologilor.

Să stai înghesuit în mijocul unui număr mare de oameni, la bordul unui avion, ar putea să pară riscant în această perioadă, notează CNN. Dar, potrivit unor experți care se bazează pe cazurile documentate de transmitere în timpul zborului, șansele de a lua noul coronavirus în acest fel sunt relativ mici.

Pacienții COVID-19 care suferă forme moderate ale bolii au evoluat spre bine după ce au primit, timp de 5 zile, tratamentul oferit de Gilead Sciences Inc cu Remdesivir, însă continuarea tratamentului timp de 10 zile nu a prezentat beneficii și nu a scurtat în mod semnificativ perioada de internare în spital, conform unui nou studiu.