Coreea de Sud a anunţat sâmbătă că va extinde pe întreg teritoriul său, începând de duminică, înăsprirea restricţiilor aplicate deja în regiunea Seul, pentru a frâna răspândirea noului tip de coronavirus, transmit agențiile internaționale de presă, preluate de Agerpres.

Coronavirus Coreea de SudFoto: Steve Cho/Penta Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

Decizia a fost luată în condiţiile în care Coreea de Sud, care până acum a reuşit să combată epidemia datorită unei strategii foarte avansate de testări şi monitorizare a persoanelor infectate, a înregistrat mai mult de 300 de noi cazuri de COVID-19 timp de două zile consecutiv, dintre care 332 sâmbătă, un record din martie până în prezent.

"Suntem într-o fază foarte fragilă care ar putea duce la declanşarea unui al doilea val (de contaminări) la nivel naţional", a estimat ministrul sud-coreean al sănătăţii Park Neung-hoo în timpul unei conferinţe de presă.

Coreea de Sud a interzis începând de marţi marile adunări publice şi a ordonat închiderea cluburilor de noapte, a muzeelor, precum şi a unor restaurante în Seul şi în regiunea capitalei, din cauza creşterii numărului de contaminări.

Restricţiile întărite se referă la întâlnirile de persoane, dar şi la activităţi sportive profesionale, competiţiile urmând să fie din nou disputate în spatele uşilor închise.

Toate plajele din Coreea de Sud vor fi de asemenea închise începând de la miezul nopţii.