Românca depistată cu noul coronavirus în Grecia a ignorat protocoalele de siguranță și a călătorit timp de 72 de ore în jurul insulei Creta. Ea le-a spus autorităților că nu a vrut să își strice vacanța, relatează Mediafax citând portalul greekreporter.com.

Insula CretaFoto: maxpixel.net

Presa din Grecia scrie că românca venise în Grecia cu intenția de a petrece vacanța pe insula Creta și a fost testată pentru coronavirus, așa cum prevăd protocoalele instituite de Guvernul elen, pe Aeroportul Heraklion. De aici, a mers la hotelul unde avea rezervarea, pentru a aștepta, 24 de ore, rezultatul.

Ajunsă la hotelul rezervat, românca a aflat că acesta a fost închis și a găsit altul disponibil, însă nu a anunțat autoritățile elene, care nu au găsit-o când au venit să o informeze că testul pentru Covid-19 a ieșit pozitiv.

Când în sfârșit au găsit-o pe turista din România, oficialii eleni au aflat că aceasta nu a stat deloc în izolare, ci a mers să exploreze insula, sfidând instrucțiunile care i-au fost date în Aeroportul Heraklion, la sosire.

Potrivit greekreporter.com, femeia le-ar fi spus autorităților elene că pur și simplu nu a vrut să își strice concediul și că a călătorit în jurul insulei Creta timp de aproximativ 72 de ore, până când a fost găsită și convinsă să meargă în carantină.

Acesta a fost primul caz confirmat de coronavirus la un turist străin care vizita insula Creta și a venit la doar câteva zile după redeschiderea aeroporturilor regionale, la 1 iulie. Românca a fost cazată într-unul dintre hotelurile din Hersonissos.

Românca a ajuns în Creta pe 1 iulie, cu o cursă charter directă pe ruta București - Heraklion, a transmis MAE, precizând că aceasta a fost transferată în unitatea hotelieră special destinată în care își va efectua carantina împreună cu un membru al familiei. Starea femeii infectate este bună, aceasta beneficiind de monitorizare medicală.

Citește și: