Autorităţile greceşti intenţionează ca de marţi să aplice amenzi turiştilor care vor intra pe teritoriul elen fără a fi completat în prealabil formularul special cu datele personale şi cele de şedere pe perioada sejurului, în urma căruia ar trebui să primească un QR Code, a declarat Alin Burcea, CEO al tour-operatorului Paralela 45, potrivit Agerpres.

GreciaFoto: HotNews / C.P.

El spune că formularul este cea mai importantă temă pe care trebuie să o aibă în vedere turiştii când pleacă în Grecia.

Dacă nu se completează formularul, autorităţile greceşti au anunţat de ieri că se plăteşte o amendă, azi fiind prima zi. Atrag atenţia tuturor care merg în Grecia să completeze neapărat acest formular cu minimum două zile înaintea plecării. Cu cât mai devreme, cu atât mai bine. Nu ştim ce se va întâmpla dacă nu primeşte acest cod, pentru că nici acest soft nu funcţionează perfect, eu sper să găsim înţelegere la autorităţile greceşti. Pentru că la un avion de 200 de persoane, la una nu a funcţionat sau nu îl are, cred că ar trebui lăsată să treacă pentru că sunt nişte turişti care merg să cheltuiască în Grecia, să le aducă încasări", a declarat Burcea.

El spune că amenzile care ar urma să fie aplicate se ridică la 500 de euro.

În ceea ce priveşte testarea turiştilor care aleg să călătorească cu avionul în Grecia, Burcea a spus că operaţiunea durează aproximativ o oră.

În ceea ce priveşte costurile unui sejur în Grecia, el susține că tarifele sunt aceleaşi ca în anii trecuţi, dar că nu mai exiistă oferte speciale pentru că "sunt hotelieri realmente speriaţi de costuri şi nu îşi permit să facă oferte".

Tour-operatorul Paralela 45 a reînceput cursele charter către Grecia, cu destinaţie în Creta (Heraklion, Rhodos, Corfu, Mykonos, Zakynthos), preţurile pornind de la 394 de euro de persoană pentru un pachet de 7 nopţi, incluzând taxa de aeroport, transferuri, cazare masă şi asistenţă turistică în limba română.

Toți turiștii care merg în Grecia sunt obligați să completeze online un formular numit Passenger Locator Form cu cel puțin 48 de ore înainte de a intra în țară, în care trebuie să dea informații detaliate privind punctul de plecare, durata șederilor în alte țări, precum și adresa la care vor sta în Grecia. După ce turiștii au completat formularul, aceștia vor primi un email de confirmare cu privire la depunerea formularului. Călătorii vor primi Formularul de localizare cu codul QR cu o zi înainte de sosirea în Grecia.