Numărul total de infecții cu noul coronavirus a ajuns marți, la nivel mondial, la 8.118.671, din care 4.216.319 de pacineți s-au vindecat, în timp ce 439.198 și-au pierdut viața, potrivit informațiilor publicate pe platforma woldometers.info. Mai multe vaccinuri experimentale au început sau vor începe să fie testate clinic în săptămânile viitoare, dintre acestea cele mai recente fiind cele din Marea Britanie.

HotNews.roFoto: Hotnews

Principalele informații livetext:

---------------------------------------------------------------

01:22Brazilia raportează un număr record de îmbolnăviri: aproape 35 de mii de cazuri într-o zi

19.20:Persoanele cu diabet și boli de inimă au un risc de 12 ori mai mare să moară din cauza Covid - Studiu american

18.50: Beijingul își închide din nou toate școlile și universitățile

16.25: Coronavirus: Un vaccin experimental produs de China National Biotec Group are rezultate promițătoare

15.44 Dexametazona, noul medicament ieftin și accesibil care poate salva viața pacienților Covid aflați în stare gravă

14.07 Parlamentul de la Budapesta a adoptat, marți, o lege prin care revocă puterile sporite acordate guvernului condus de Viktor Orban pentru a lua măsurile de combatere a epidemiei de coronavirus, relatează Reuters.

13.15 Bilanțul infecțiilor cu noul coronavirus a ajuns la 545.458 în Rusia după ce autoritățile au raportat 8.248 de noi cazuri marți

12.25 Numărul persoanelor care și-au pierdut viața din cauza COVID-19 în Regatul Unit a ajuns la 53.077, potrivit bilanțului Reuters

11.36 Rezidenții Moscovei au putut să se reîntoarcă la muzee și terase începând de marți pentru prima oară în peste două luni

11.25 Soția președintelui Ucrainei, Olena Zelenska, a fost internată în spital după ce a fost depistată pozitiv pentru coronavirus, starea ei fiind stabilă, a transmis președinția citată de Reuters

10.19 Ecuador a extins cu 60 de zile starea de urgență

Oamenii de știință vor începe testarea pe oameni a unui nou posibil vaccin împotriva Covid-19 în această săptămână, relatează Guardian. Este vorba despre vaccinul experimental dezvoltat de cercetătorii de la Imperial College London care vor începe testele clinice pe 300 de persoane pentru a stabili dacă acesta produce o reacție imună eficientă față de noul coronavirus.

Noua Zeelandă a înregistrat primele două cazuri de infecții Covid-19 care vizează cetățeni ce au călătorit în afara țării, respectiv în Marea Britanie. Guvernul anunțase săptămâna trecută că țara este liberă de Covid-19, după ce ultimul pacient a fost declarat vindecat.

Cozi lungi s-au format luni în jurul magazinelor din Anglia, cel mai mare interes fiind atras de retailerul cu discount Primark, comercianţii deschizându-şi uşile pentru clienţi după o pauză de 83 de zile impusă de autorităţi din cauza pandemiei de coronavirus.

Bilanţul deceselor legate de coronavirus în ultimele 24 de ore în Statele Unite a coborât sub pragul de 400 de morţi pentru a doua zi consecutiv, potrivit datelor prezentate luni la orele 20.30 (marţi, 00.30 GMT) de universitatea americană Johns Hopkins.