Rezidenții Moscovei au putut să se reîntoarcă la muzee și terase începând de marți pentru prima oară în peste două luni pe măsură ce autoritățile din capitala Rusiei au început să relaxeze carantina strictă impusă pentru combaterea pandemiei de COVID-19, relatează Reuters.

Prin RusiaFoto: Profimedia Images/Valery Sharifulin/TASS

Începând de marți au fost redeschise muzeele, terasele, grădinile zoologice din orașul de aproape 13 milioane de locuitori, în pofida faptului că peste 1.000 de noi infecții sunt înregistrate zilnic în Moscova.

Dentiștii își vor putea relua activitatea iar autoritățile vor permite desfășurarea evenimentelor sportive cu condiția ca spectatorii să nu ocupe mai mult de 10% din capacitatea locației în care se vor desfășura.

Moscova a început să ridice carantina săptămâna trecută, permițându-le rezidenților să își părăsească locuințele, să folosească mijloacele de transport în comun și să se deplaseze prin oraș cu autoturismele proprii fără restricții.

Primarul orașului, Sergei Sobianin, a declarat luni că este momentul pentru o relaxare suplimentare a restricțiilor întrucât pandemia s-a diminuat în intensitate și presiunea asupra sistemului de sănătate al orașului este în scădere.

Moscova a fost cea mai afectată zonă a țării de pandemia de COVID-19, Rusia având al treilea cel mai mare număr al cazurilor înregistrate la nivel mondial, peste jumătate de milion de ruși fiind infectați cu noul coronavirus.