Persoanele cu boli preexistente precum boli de inimă sau diabet sunt de șase ori mai predispuse să fie spitalizate din cauza Covid-19 și au un risc de a muri din această cauză de 12 ori mai mare față de oamenii sănătoși, arată un nou studiu american, relatează Reuters.

Ambulanta coronavirusFoto: ORLANDO SIERRA / AFP / Profimedia

Bărbații prezintă un risc mai mare decât femeile să aibă forme mai grave, iar incidența spitalizărilor și a deceselor este mai mare printre pacienții cu vârsta de 70 de ani sau mai vârstnici, potrivit unui raport al Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA care a confirmat rapoarte similare din alte centre epidemice din ultimele luni.

”Aceste descoperiri corespund cu rapoartele precedente care au identificat un deznodământ mai grav cu vârsta și cu bolile preexistente, iar bărbații au fost internați în spital într-o rată mai mare decât femeile”, a scris Centrul într-un raport publicat luni.

Analizînd datele a 1,3 milioane de pacienți COVID între 22 ianuarie și 30 mai, Centrul a găsit că boala preexistentă cu incidența cea mai mare la cazurile grave au fost bolile cardiovasculare, diabetul și bolile cronice de plămâni.

Aproximativ 45% dintre pacienții cu boli preexistente au fost spitalizați, comparativ cu 7,6% din cei fără o boală cronică.

Moartea provocată de Covid-19 a fost raportată la 19,5% pacienți cu boli preexistente, în timp ce doar 1,6% din cei sănătoși au murit.