Medicii italieni trag un semnal de alarmă privind blocarea spitalelor de epidemia de coronavirus și spun că există riscul de a avea mai multe decese ca urmare a neasigurării în condiții normale a actului medical decât decesele rezultate în urma pandemiei, potrivit Il Giornale.

HotNews.roFoto: Hotnews

Până în prezent, cel puțin 600.000 de intervenții, vizite și consulații medicale au fost anulate.

De când a început totul, spitalele au acordat prioritate pacienților cu Covid-19, lăsându-i pe alții în afara actului medical, într-un fel sau altul.

Sau mai bine zis, până în prezent, există aproximativ 500 de mii de operații chirurgicale și 12 milioane de examene radiologice care au fost anulate.

Cu toate acestea, ele vor trebui recuperate odată cu redeschiderea țării, urmând să creeze blocaje de funcționare în structurile spitalelor, care au început ”să respire” puțin abia în ultimele săptămâni.

Potrivit colegiului medicilor italieni, întârzierea diagnosticului și a tratamentului ar putea duce la mai multe decese decât cele generate de epidemia de coronavirus.

Durează luni, dacă nu chiar un an, pentru a putea reveni la normal, chiar lucrând ore suplimentare, este semnalul de alarmă tras de medici.