Numărul cazurilor de coronavirus la nivel mondial a depășit sâmbătă pragul de 6 milioane, iar cel al deceselor asociate cu Covid-19 a trecut de 370.000, în timp ce peste 2,7 milioane de pacienți au fost declarați vindecați, potrivit centralizării de pe Worldometers.

Testare coronavirusFoto: LEO RAMIREZ / AFP / Profimedia

Amintim că președintele american Donald Trump a anunțat vineri că SUA pun capăt relației cu Organizația Mondială a Sănătății, acuzând-o că a devenit, în esență, ”marioneta Chinei”.

Rusia a raportat vineri cea mai mare creștere a numărului de decese înregistrate într-o singură zi, respectiv 232 de morți. Bilanțul total, la nivel național, ajunge astfel la 4.374. În același timp, au fost confirmate 8.572 de noi cazuri de infecții, în total 387.623. Din acest punct de vedere, Rusia se află pe locul trei în lume după SUA și Brazilia.

De asemenea, Uniunea Europeană a anunţat, vineri, că valoarea schimburilor sale comerciale la nivel mondial va scădea anul acesta cu 868 de miliarde de euro, reprezentând mai mult de 10%, o prognoză sumbră care oferă noi date despre daunele generate de pandemie.

Cele mai importante informații despre pandemie, LIVETEXT:

------------------

00:44Parizienii au luat cu asalt parcurile, redeschise după relaxarea restricţiilor - VIDEO

23:19 Bilanțul pandemiei în lume: Aproape 6 milioane de persoane infectate; 2.5 milioane persoane vindecate

23:07Italia: Bilanțul zilnic al deceselor, în ușoară creștere

21:56Ungaria menţine deocamdată restricţiile de călătorie pentru România şi Ucraina

20:03 Spania: bilanțul zilnic al deceselor a scăzut semnificativ - patru morți au fost raportați sâmbătă

Cu cele patru decese înregistrate în ultimele 24 de ore, bilanțul total al persoanelor decedate din cauza noului coronavirus în Spania a urcat la 27.125.

De asemenea, numărul total al cazurilor de Covid-19 confirmate în Spania a crescut sâmbătă cu 271, ajungând la 239.228.

17:02Liderii Pentagonului și-au exprimat încrederea că un vaccin va fi disponibil până în luna ianuarie și posibil chiar până în toamnă, afirmații care au fost întâmpinate cu scepticism de către oamenii de știință

16:19Italia nu va accepta să fie tratată ca o colonie de leproși, promițând o primire călduroasă turiștilor străini în această vară și avertizând celelalte state ale Uniunii Europene să nu își închidă porțile în fața italienilor, a avertizat Ministrul de Externe italian.

16:02India a raportat sâmbătă o creștere record a numărului de infecții cu COVID-19, 7.964 de persoane fiind diagnosticate cu coronavirusul

15:58Merkel spune că Germania a trecut până acum cu bine de testul coronavirusului

11:14 Primul zbor al angajaților europeni în China. Un avion care transporta în cea mai mare parte cetățeni germani, aproximativ 200 de angajați și familiile lor, a aterizat sâmbătă în China, marcând prima întoarcere a europenilor în țară de la suspendarea vizei la sfârșitul lunii martie din cauza epidemiei, potrivit AFP.

09:11 Summitul G7: Angela Merkel a refuzat invitația lui Donald Trump de a participa ''în persoană'', potrivit AFP. Preşedintele Trump a anulat în luna martie întâlnirea liderilor G7, programată să se desfăşoare pe 10 iunie în Statele Unite, în contextul în care pandemia noului coronavirus a determinat restricţionarea călătoriilor internaţionale.

09:05 Uruguay: Președintele este în carantină după contactul cu o persoană contaminată, potrivit AFP. Este vorba despre un oficial al Ministerului Dezvoltării Sociale (Mides), Natalia Lopez, care a participat la o întâlnire cu șeful statului și ministrul Apărării, Javier Garcia, la Rivera, în apropiere de Granița cu Brazilia.

08:44India: Victimele dezastrului Bhopal pierd lupta cu coronavirusul

08:00 UE anunţă scăderi semnificative ale schimburilor comerciale din cauza pandemiei. Uniunea Europeană a anunţat, vineri, că valoarea schimburilor sale comerciale la nivel mondial va scădea anul acesta cu 868 de miliarde de euro, reprezentând mai mult de 10%, o prognoză sumbră care oferă noi date despre daunele generate de pandemie, infomează agenţia Bloomberg.

07:50 Brazilia a devenit, vineri, a cincea ţară care înregistrează cele mai multe decese din cauza coronavirusului, 27.878 de victime, potrivit Ministerului Sănătăţii, devansând Spania, scrie AFP.

07:45 Marea Britanie a ajuns la peste 38.000 de decese cauzate de COVID-19