India a raportat sâmbătă o creștere record a numărului de infecții cu COVID-19, 7.964 de persoane fiind diagnosticate cu coronavirusul, trezind temeri că restricțiile vor fi prelungite după 31 mai, relatează Reuters.

IndiaFoto: Digisport.ro

Într-o scrisoare deschisă publicată cu ocazia împlinirii unui an de la inaugurarea celui de-al doilea mandat, premierul Narendra Modi a făcut un apel la populația de 1,3 de miliarde de locuitori să urmeze regulile impuse pentru a preveni răspândirea pandemiei de COVID-19.

Prim-ministrul a anunțat că urmează o „bătălie lungă” împotriva noului coronavirus care cauzează boala COVID-19.

„Țara noastră este asediată de probleme având o populație numeroasă și resurse limitate”, a afirmat Modi, adăugând că muncitorii „s-au confruntat cu suferințe imense” datorită restricțiilor.

Guvernul ar putea extinde carantina după 31 mai, potrivit unui oficial din ministerul de Interne.

India a înregistrat un total de 173.763 de infecții cu noul coronavirus, bilanțul deceselor ajungând la 4.971 de fatalități, fiind a 9-a cea mai afectată țară la nivel mondial potrivit numărătorii Reuters.

Deși numărul deceselor rămâne scăzut raportat la populația totală comparativ cu țările puternic afectate de COVID-19, experții avertizează că vârful pandemiei nu a fost încă atins datorită numărului în creștere de noi infecții.

Citește și: