"Mesajele celor care sunt în Piața Victoriei sunt niște mesaje pe care eu personal nu le înțeleg", a declarat duminică seara premierul Ludovic Orban, întrebat despre protestatarii care s-au strâns pentru a treia zi în Piața Victoriei. "Virusul există, reprezintă un pericol pentru viața și sănătatea cetățenilor români. Faptul că sunt decese care sunt cauzate de virus arată că există o ameninnțare reală la adresa oricărui cetățean român care poate să se contamineze cu acest virus. Practic toate sloganele și declarațiile mi se pare că fac parte din apanajul unor tematici care nu au legătură cu interesul național.", a spus acesta.

Protestatari în Piata VictorieiFoto: AGERPRES

VIDEO Câteva zeci de persoane s-au adunat și duminică în Piața Victoriei pentru a treia zi de proteste, după cum arată un video postat de publicația Epoch Times:

Participanții sunt cam aceiași care au fost și cu o zi în urmă: antivacciniști și persoane promovate de propaganda rusă. Sâmbătă în piață s-a dus și Viorel Cataramă, care în urmă cu câteva zile s-a îmbrățișat cu mai mulți oameni, străduindu-se să se infecteze cu coronavirus. Vineri seara au fost circa 200-300 de persoane.

Președintele Societății Române de Microbiologie (SRM), Alexandru Rafila, a spus, vineri seara, referitor la protestul celor 200 de persoane din Piața Victoriei, că „sunt oameni care nu acceptă realitatea” și care susțin că virusurile, în general nu există, relatează Mediafax.

Mii de oameni au protestat în marile orașe germane, în Marea Britanie, Polonia și Elveția. Ei cer mai multă libertate și „mai puține restricții Corona”. Se invocă și încălcarea drepturilor fundamentale ale omului. Numeroși contra-demonstranți au ieșit și ei în stradă. Potrivit poliției, au existat numeroase nerespectări ale cerințelor de protecție împotriva coronavirusului.

Pentru detalii citește: