Câteva zeci de persoane s-au adunat sâmbătă în Piața Victoriei pentru a doua zi de protest. Participanții sunt cam aceiași care au fost și cu o zi în urmă: antivacciniști și persoane promovate de propaganda rusă. În piață s-a dus și Viorel Cataramă, care în urmă cu câteva zile s-a îmbrățișat cu mai mulți oameni, străduindu-se să se infecteze cu coronavirus. Vineri seara au fost circa 200-300 de persoane.

Protest Piața VictorieiFoto: AGERPRES

"Astăzi voi merge în Piața Victoriei să protestez împotriva suprimării libertăților și a falimentării României", a scris Cataramă pe contul său de Facebook.

Scopul protestului nu este foarte clar. Unii strigă împotriva vaccinurilor, iar alții împotriva statului acasă. Printre steaguri flutură cel al dacilor liberi.

Unii dintre cei care au promovat protestul nu cred în existența virusului, susținând că este o conspirație mondială. Participanții la protest îndeamnă ca zilele următoare să se adune și mai mulți.

Reamintim că printre cei care susțin protestul se află persoane precum Iulian Capsali și Iosefina Pascal, promovate intens de site-ul rusesc Sputnik.

Cu o zi în urmă, la protest participa Adrian Severin, fost europarlamentar condamnat în urmă cu 4 ani pentru trafic de influenţă şi luare de mită, și actorul Bogdan Stanoevici, candidat la alegerile prezidenţiale.

Protestul are loc în ciuda interdicției de a organiza adunări publice mari pe perioada stării de alertă. Participanții la protest nu poartă mască.

Vezi și VIDEO Protest în Piața Victoriei, susținut de antivacciniști și persoane promovate intens de propaganda rusă