Președintele Societății Române de Microbiologie (SRM), Alexandru Rafila, a spus, vineri seara, referitor la protestul celor 200 de persoane din Piața Victoriei, că „sunt oameni care nu acceptă realitatea” și care susțin că virusurile, în general nu există, relatează Mediafax.

Alexandru RafilaFoto: Agerpres

„Au fost puține persoane, a fost un soi de defulare, oamenii au simțit nevoia să se revadă. Noi suntem ființe sociale, nu putem trăi izolați. E bine să îi informăm că e bine să păstreze distanța sau să poarte masca. Sunt oameni pe care nu încerci să îi convingi. Ei spun că virusurile, în general, nu doar coronavirusul, nu există. Sunt oameni pe care poți să îi educi și sunt oameni care nu acceptă realitatea. Îi acceptăm și încercăm să conviețuim împreună. Dacă cineva nu crede în existența coronavirusului nu este o culpă, ci o lipsă a acceptării realității”, a spus Rafila, la Digi 24.

Peste 100 de persoane, majoritatea fără măști și fără a respecta distanța minimă, s-au adunat vineri seara în Piața Victoriei pentru a protesta față de măsurile autorităților în contextul pandemiei de coronavirus. Protestul a fost promovat intens pe Facebook de pagina Frontul Civic Unit, care militează pentru imunizare naturală, și de mai mulți oameni care se declară împotriva vaccinurilor. De asemenea, protestul este susținut de persoane promovate intens de propaganda rusă.

Printre protestatari, s-ai aflat și fostul europarlamentar Adrian Severin și fostul ministru Bogdan Stanoevici.

Citește și:

Arafat, despre protestul din Capitală: Sunt oameni care s-au ghidat după manipulare și dezinformare