Bilanțul îmbolnăvirilor cu coronavirus în România a ajuns la 1.292, cu 263 de noi cazuri detectate, cea mai mare cifră de la începutul epidemiei, potrivit informațiilor transmise vineri la ora 13.00 de Grupul de Comunicare Strategică. Până vineri, în România s-au înregistrat 26 de decese din cauza COVID-19. De la apariția COVID-19 în țara noastră, 115 pacienți s-au vindecat.

Izolare de coronavirus in RomaniaFoto: Profimedia Images

INTERACTIV Coronavirus în România: Graficul infectărilor, vindecaților și morților. Harta și informațiile disponibile din fiecare județ / Statistici

20.25: Numărul deceselor în România a ajuns la 26. Ultimul pacient decedat, un bărbat de 65 de ani, din Timiș

18.30:România a raportat al 25-lea deces din cauza COVID-19

15.50:Ce teste pentru detectarea COVID-19 vor fi folosite pentru testarea primilor 1.000 de bucureșteni: unde sunt produse, ce marjă de eroare au, când începe testarea

14.45: România va testa pentru coronavirus și pacienții cu pneumonie sau "fără altă etiologie care să explice tabloul clinic"

14.20: Singurul medic bărbat infecționist din Rădăuți, unde vor fi trimiși pacienții din Suceava care au nevoie de îngrijiri suplimentare, și-a luat concediu pentru dureri de spate

13.55: 32 de medici din cadrul Spitalului Municipal Adjud, managerul spitalului și viceprimarul municipiului, Claudiu Cristea, sunt suspecți de infectare cu coronavirus, după ce au participat luni la o întâlnire cu un medic care lucrează la această unitate spitalicească, dar și la Spitalul Militar din Focșani și care a fost confirmat cu coronavirus, scrie Monitorul de Vrancea. Medicul este unul dintre cei 22 de angajați confirmați în comunicatele de la MApN

„Până astăzi, 27 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.292 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 1.292 de persoane confirmate pozitiv, 115 au fost declarate vindecate și externate (53 la Timișoara, 41 la București, 7 la Iași, 6 la Craiova, 6 la Constanța și 2 la Cluj). Până astăzi, 24 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 și cu boli cronice preexistente, internate în spitale din Craiova, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Cluj, Timișoara și Neamț, au decedat. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 263 de noi cazuri de îmbolnăvire”, precizează comunicatul GCS.

Potrivit sursei citate, „pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 0 și 94 de ani”.

La ATI, în acest moment, sunt internați 32 de pacienți, din care 24 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 7.219 persoane. Alte 124.320 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 17.453 de teste, din care 1.006 în unități medicale private.

Până în prezent, prin structurile abilitate ale MAI au fost întocmite 199 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal. Totodată, Poliția și Jandarmeria au aplicat 2.866 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 3, polițiștii au depistat 13.611 persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestora le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 17.256.424 de lei.

De asemenea, cu ocazia formalităților de intrare în țară, Poliția de Frontieră a întocmit 4 dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în declarații, faptă prevăzută și pedepsită de art. 326 Cod Penal.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, până în prezent, 59 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 44 în Italia, 4 în Spania, 2 în Namibia, 2 în Indonezia, 3 în Franța și câte unul în Tunisia, Irlanda, Marea Britanie și Luxemburg. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 11 cetățeni români aflați în străinătate, 8 în Italia, 2 în Franța și unul în Marea Britanie, au decedat.