Singurul medic bărbat infecționist din cadrul Spitalului Municipal Rădăuți, unde vor fi transferați pacienții din Suceava care vor avea nevoie de îngrijiri suplimentare, a cerut două concedii medicale: unul pentru dureri de spate și altul pentru creșterea copilului. 80 de angajați ai Spitalului Rădăuți sunt în autoizolare, relatează Mediafax.

CoronavirusFoto: INQUAM Photos/George Calin

„Singurul medic bărbat infecționist din spital ne-a comunicat prin email două cereri. Prima, precum că este în concediu medical că are ceva dureri de spate și a doua solicitare este că dorește să-i fie acordat concediu de creștere a copilului pentru o lună”, a declarat, pentru MEDIAFAX, managerul Spitalului Municipal Rădăuți, Traian Andronachi.

La acest moment, 80 de angajați ai Spitalului Rădăuți sunt în autoizolare și niciun cadru medical nu a fost confirmat pozitiv cu noul Covid-19.

„Legislația spune că din momentul în care faci testul CPR trebuie să stai în izolare 14 zile. Noi avem suficienți angajați cu care să gestionăm situația în rândul asistentelor. La medici, am solicitat și am primit sprijin de la Iași”, a spus Andronachi.

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Suceava, închisă la începutul săptămânii după ce peste 90 de cadre medicale au fost infectate cu coronavirus, iar 8 pacienți internați acolo au murit din cauza COVID, a fost redeschisă cu medici de la alte spitale. Pacienții care vor avea nevoie de îngrijiri suplimentare vor fi transferați către spitalele din Rădăuți și Fălticeni.