Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Suceava, închisă la începutul săptămânii după ce peste 90 de cadre medicale au fost infectate cu coronavirus, iar 8 pacienți internați acolo au murit din cauza COVID, a fost redeschisă cu medici de la alte spitale. Pacienții care vor avea nevoie de îngrijiri suplimentare vor fi transferați către spitalele din Rădăuți și Fălticeni.

Spitalul Judetean SuceavaFoto: facebook

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Suceava și-a reluat activitatea joi seară, a declarat pentru Mediafax Lucian Indrei, coordonator pentru gestionarea COVID al regiunii Nord- Est.

"Unitatea de Primiri Urgențe a fost deschisă după curățenie și dezinfecție, cu personal suport de la Iași și de la celelalte spitale din județul Suceava, medici de la Iași în principal și personal medical din județul Suceava. În acest moment, spitale suport pentru Spitalul Județean Suceava sunt cele de la Rădăuți și Fălticeni pentru cazurile non COVID", a spus Lucian Indrei.

Spitalul va fi redeschis după curățenie și după ce va putea fi asigurat personalul minim.

"În secția de boli infecțioase de la Suceava erau internați aproape 280 de pacienți, dar situația se schimbă permanent. Sunt cazuri confirmate, sunt contacți direcți ai cazurilor confirmate din rândul personalului sanitar care prezintă simptome. Au fost recoltate probe și au fost trimise la Iași pentru testare", a afirmat Lucian Indrei.

Ministerul Sănătăţii a decis la începutul săptămânii închiderea spitalului timp de 48 de ore pentru dezinfecţie, iar 124 de pacienţi care erau internaţi au fost duși în alte spitale.

Ultimele informații oficiale transmise de autorități arătau că 90 de cadre medicale - doctori, asistenți, infirmieri - de la SJ Suceava sunt infectați cu coronavirus. De asemenea, 8 pacienți confirmați cu COVID și internați în spitalul sucevean au decedat.