Numărul cazurilor confirmate de coronavirus din România se schimbă de la o zi la alta, iar autoritățile nu mai anunță oficial cazurile pe județe. Guvernul a eliminat de la publicare harta cazurilor din România pe motiv că "există riscul de confuzie". Cu toate acestea, o monitorizare independentă realizată de comunitatea geo-spatial.org pune la dispoziția utilizatorilor în format interactiv mai multe date statistice, grafice și chiar și o hartă pentru a vizualiza ce amploare are pandemia de coronavirus în țară.

Harta cazurilor de coronavirus pe judete - oficial nu se mai comunica informatiiFoto: geo-spatial.org
  • Instrumentul interactiv cu privire la răspândirea COVID-19 în România a fost realizată independent de către comunitatea geo-spatial.org.

Vezi mai jos datele colectate din surse oficiale și independente privind cazurile din țară:

  • COVID-19 - Conține harta cazurilor pe județe, graficul infectărilor confirmate pe zile și lista județelor după numărul de cazuri. Totodată conține numărul cazurilor vindecate și decesele, pe județe.
  • Hărți - Conține o hartă cu situația la nivel european,o hartă comparativă care arată emisiile de noxe de dinaintea pandemiei și de după, o hartă cu puncte de interers social din România, o hartă grafică ce prezintă situația intrărilor și ieșirilor din România începând cu 26 martie, precum și o hartă cu infrastructura spitalicească din țară.
  • Statistici - Conține o serie de grafice interactive cu date statistice generale (cazuri unice, curba infectărilor, vindecărilor și deceselor, dar și frecvența pe grupe de vârste, de generații, distribuția după gen ș.a.). un grafic care prezintă relaționarea dintre cazuri (cine a infectat pe cine), precum și precum șio repartiție a cazurilor pe județe (evident, acolo unde s-a comunicat sau s-a reușit identificarea din surse publice)

Graficele au fost realizat de către comunitatea geo-spațial.org având la dispoziție informațiile comunicate public de către autorități, precum și informații din presă și alte surse deschise.

Aplicația interactivă poate fi vizualizată separat, într-un tab diferit, aici.

NOTĂ:

- Harta cazurilor pe județe simbolizează cazurile după locul de depistare, nu după domiciliul persoanelor infectate. Până la 291 localizarea în județe a fost comunicată oficial, apoi a fost sistată. Astfel, noile cazuri apar în dreptul câmpului "Necunoscut" și sunt reprezentate pe hartă în zona Mării Negre.

- Graficul cu relaționări a fost realizat manual pe baza informațiilor apărute în presă și pe canale oficiale, astfel încât nu toate relaționările pot fi exacte.

----

NU mai este publicată harta oficială a infectărilor cu coronavirus pe județe / NU mai sunt comunicate oficial informații despre situația pe județe

Mai multe asociații civice cer Guvernului să publice complet datele despre evoluția îmbolnăvirilor cu coronavirus în România

În contextul în care informațiile despre răspândirea epidemiei de Coronavirus în România devin din ce în ce mai puține - Grupul de Comunicare Strategică publică de joi doar o singură informare pe zi, la ora 13, iar INSP nu mai prezintă cazurile totale defalcate pe județ, mai multe asociații civice au transmis vineri un manifest către Guvern prin care cer mai multă transparență.