Emmanuel Macron, Mario Draghi și Olaf Scholz vor merge joi la Kiev pentru a se întâlni cu președintele ucrainean Volodimyr Zelenski pentru a-și exprima solidaritatea cu Ucraina, relatează joi Kyiv Indepenent.

Emmanuel Macron si Mario DraghiFoto: Francesco Fotia-AGF / Shutterstock Editorial / Profimedia Images

Informația că cei trei vor fi pe 16 iunie la Kiev a fost publicată de Financial Times, dar nu a fost confirmată nicăieri oficial.

Președintele Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz și premierul italian Mario Draghi ar avea în program și să discute despre candidatura Ucrainei la UE pentru statutul de țară candidată.

Bild am Sonntag a scris încă de săptămâna trecută că cei trei vor merge la Kiev înainte de summitul Grupului celor Șapte de la sfârșitul lunii iunie.

Un parlamentar ucrainean a scris pe 13 iunie că lor li se va alătura și președintele Iohannis.

„Cei trei muschetari. Președintele Macron, cancelarul Scholz și prim-ministrul Draghi vor vizita Kievul joia aceasta. Iar ca d'Artagnan președintele României, Iohannis.”, a scris Oleksii Goncearenko.

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, evită să facă orice comentariu cu privire la o posibilă vizită a preşedintelui Klaus Iohannis la Kiev.

Aurescu aminteşte că, în condiţiile actuale, vizitele înalţilor demnitari în capitala Ucrainei au fost anunţate post factum, potrivit News.ro.

Ursula von der Leyen spunea la sfârșitul săptămânei trecute că Comisia Europeană își va finaliza avizul „săptămâna viitoare”, respectiv săptămâna aceasta, cu privire la ambițiile Ucrainei de aderarea la UE.

„Discuțiile de astăzi ne vor permite să finalizăm evaluarea noastră până la sfârșitul săptămânii viitoare”, a spus von der Leyen după o întâlnire cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Comisia Europeană este probabil să spună că Ucraina ar trebui să devină candidată la UE, cu condiția să efectueze o serie de reforme menite să consolideze statul de drept și să combată corupția.

Urmărește ultimele evoluții din a 112-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.