Cancelarul german Olaf Scholz va călători la Kiev împreună cu președintele Franței, Emmanuel Macron și premierul Italiei, Mario Draghi, înainte de summitul Grupului celor Șapte de la sfârșitul lunii iunie, a informat sâmbătă Bild am Sonntag, potrivit Reuters.

Cancelarul german Olaf ScholzFoto: Michael Kappeler / AFP / Profimedia

Ziarul a citat surse guvernamentale franceze și ucrainene.

Un purtător de cuvânt al guvernului german a declarat pentru Reuters: „Nu putem confirma acest lucru”.

Vorbind anterior despre o posibilă călătorie la Kiev, Scholz a declarat: „Nu mă voi alătura unui grup de oameni care merg și apoi pleacă doar pentru o fotografie rapidă. În schimb, atunci când o fac, este întotdeauna pentru un lucru foarte special”, potrivit Guardian.

Biroul lui Macron a spus vineri că o vizită în Ucraina va avea loc atunci când se va considera că va fi de cel mai mare folos președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, fără să dea o dată exactă.

Ucraina l-a mustrat pe Macron pentru că a spus că este important să nu „umilească” Rusia, o poziție care, potrivit ministrului ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, „nu poate decât să umilească Franța”.

Macron a încercat să mențină un dialog cu președintele rus Vladimir Putin de la invadarea Ucrainei de către Moscova în februarie. Poziția sa a fost criticată în mod repetat de unii parteneri din Europa, deoarece aceștia o consideră ca o subminare a eforturilor de a-l împinge pe Putin la masa negocierilor.