Fosta primă doamnă a Statelor Unite Michelle Obama a respins marți zvonurile potrivit cărora ar urma să se înscrie pe ultima sută de metri în cursa pentru nominalizarea Partidului Democrat la președinție în condițiile în care președintele democrat Joe Biden are probleme în sondaje, relatează NBC News, citată de News.ro.

Joe Biden alaturi de sotii Obama in 2013, la investitura fostului presedinte democrat pentru al doilea mandatFoto: Bill Clark / Associated Press / Profimedia Images

„Aşa cum a anunţat în mai multe rânduri de-a lungul anilor, fosta primă doamnă Michelle Obama nu va candida la alegerile prezidenţiale”, a declarat la NBC News directoarea sa de comunicare, Crystal Carson.

„Doamna Obama susţine campania de realegere a preşedintelui Joe Biden şi a vicepreşedintei Kamala Harris”, a subliniat ea.

În contextul în care Joe Biden, considerat prea bătrân de majoritatea alegătorilor pentru un nou mandat de președinte, este dat acum în spatele lui Trump în aproape toate sondajele de opinie efectuate în ultimele luni, voci democrate exercitau presiuni în vederea unei candidaturi pe ultima sută de metri a lui Michelle Obama, o fostă primă doamnă foarte mediatizată şi angajată în politică.

Mesajul transmis de directoarea de comunicare a lui Michelle Obama vine în contextul în care în SUA are loc așa-zisa „Super Marți”, cea mai importantă zi din calendarul alegerilor primare pentru scrutinul prezidențial din noiembrie.

Soții Obama vor face campanie pentru Joe Biden

Republicanii au alimentat la rândul lor zvonul unei candidaturi a lui Michelle Obama cu scopul de a fragiliza campania lui Joe Biden.

Însă directoarea de comunicare a fostei prime doamne a subliniat din nou că ea a declarat în mai multe rânduri că nu este interesată de acest post.

„Politica este dificilă”, îi spunea Michelle Obama prezentatoarei TV Oprah Winfrey într-o emisiune difuzată pe Netflix în aprilie. „Trebuie să vrei asta. Trebuie s-o ai în sânge, pentru că este important. Nu este cazul meu”, afirma ea.

Michelle Obama ar urma însă să ia parte la campania democraţilor, la fel ca în 2020, pentru a-l susține pe Joe Biden.

„Preşedintele (Barack Obama) şi Michelle Obama ne-au ajutat enorm în lupta în care Donald Trump a fost înfrânt şi în alegerea preşedintelui Biden (...). Le suntem recunoscători pentru că avem votul şi susţinerea lor în lupta pentru soarta democraţiei noastre în noiembrie”, declară într-un comunicat citat de NBC News un purtător de cuvânt al campaniei lui Joe Biden, Kevin Munoz.

Joe Biden a fost vicepreședintele lui Barack Obama în timpul celor două mandate ale sale la Casa Albă, între 2008 și 2016.