Judecătorii Tribunalului Prahova au anulat, miercuri, o hotărâre votată în luna ianuarie a acestui an de Consiliul Judeţean Prahova prin care aproape o sută de posturi dispăreau din organigrama instituţiei, scrie News.ro. Hotărârea anulată de instanţă este a doua promovată de către prim-vicepreşedintele PNL Iulian Dumitrescu, cel care şi-a anunţat în mediul online deciziile de a concedia oameni din CJ Prahova drept „reduceri de Black Friday”.

Iulian DumitrescuFoto: Agerpres

Anularea hotărârii prin care 96 de posturi erau reduse din organigrama Consiliului Judeţean Prahova a fost făcută după ce câţiva angajaţi ai instituţiei au atacat în instanţă hotărârea promovată de preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu. Dacă hotărârea pronunţată pe fond va rămâne definitivă, CJ va trebui să plătească câteva mii de lei cheltuieli de judecată.

„Admite cererea de chemare în judecată. Admite cererea de intervenţie principală. Dispune anularea Hotărârii Consiliului Judeţean Prahova nr. 14/27.01.2021. Obligă pârâtul la plata către reclamanta Moise Andreea Corina a cheltuielilor de judecată în cuantum de 2870,22 lei, din care 50 lei reprezintă taxă judiciară de timbru, iar 2820,22 lei reprezintă onorariu de avocat, la plata către reclamanta Năstase Camelia Adriana a cheltuielilor de judecată în cuantum de 2820,22 lei, reprezentând onorariu de avocat, la plata către reclamanta Popa Mihaela Alina a cheltuielilor de judecată în cuantum de 1406,93 lei, reprezentând onorariu de avocat, la plata către reclamantul Stănescu Robert Adrian a cheltuielilor de judecată în cuantum de 2820,22 lei, reprezentând onorariu de avocat şi la plata către intervenienta Tudorache Gabriela a cheltuielilor de judecată în cuantum de 50 de lei, reprezentând taxă judiciară de timbru”, este soluţia publicată pe portalul instanţelor de judecată.

În primă fază, aplicarea hotărârii a fost suspendată, tot prin decizie a Tribunalului Prahova.

Hotărârea nr. 14/27 ianuarie 2021 privind reorganizarea aparatului de specialitate al Consiliului Judeţean Prahova şi aprobarea organigramei, a statului de funcţii şi a Regulamentului de Organizare şi Funcţionare ale acestuia este a doua tentativă a aleşilor judeţeni de a reduce numărul de posturi din instituţie. În noiembrie 2020, la scurt timp de la constituirea noii componenţe a Consiliului Judeţean Prahova după alegerile din 27 septembrie, consilierii judeţeni au adoptat hotărârea nr.140/2020 privind reorganizarea şi stabilirea numărului de posturi pentru aparatul de specialitate al Consiliului Judeţean Prahova şi aprobarea organigramei, a statului de funcţii şi a Regulamentului de Organizare şi Funcţionare ale acestuia, prin care dispăreau din organigramă 101 funcţii. Cu acea ocazie, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova Iulian Dumitrescu anunţa, pe Facebook, că instituţia a făcut „reducere de Black Friday”. După ce aplicarea acelei hotărâri a fost suspendată prin decizie a instanţei de judecată, consilierii judeţeni au adoptat o altă hotărâre, care revocă prevederile hotărârii de anul trecut, are alt nume, însă finalitate similară.

Citește și: