​​FOTOGALERIE Restanțele primarului Gabriela Firea, Episodul 2: Șapte case superbe din Bucureștiul vechi, demolate cu autorizație dată de Primăria Capitalei

de Catiușa Ivanov     HotNews.ro
Luni, 10 august 2020, 15:32 Actualitate | Administratie Locala


Cladiri demolate - colaj
Foto: Hotnews
Doar în ultima lună, două vile neoromânești, una din cartierul Cotroceni, alta de pe strada Pache Protopopescu, au fost puse la pământ cu autorizație de demolare dată de primarul Gabriela Firea. Acesta este însă doar vârful icebergului. În ciuda promisiunilor din campania electorală că va proteja patrimoniul construit, îl ultimii 4 ani mai multe clădiri superbe din Bucureștiul vechi au dispărut una după alta. Totul cu ajutorul Direcției de Cultură București/Ministerul Culturii, instituția care trebuie să protejeze clădirile de patrimoniu, dar s-a transformat în groparul lor. HotNews.ro vă prezintă câteva exemple de case demolate în ultimii ani, cu permisiunea celor două instituții.

 • Ajutați-ne să completăm tabloul! Dacă în ultimii ani au fost demolate clădiri de patrimoniu din cartierul vostru, vă rugăm să ne trimiteți adresa și imagini în formularul de la finalul textului.


Pache Protopopescu 33-35

La finalul lunii iulie, o casă neoromânească, construită în urmă cu circa 100 de ani pe bd. Pache Protopopescu din Capitală, a fost pusă la pâmânt. Primăria Capitalei, condusă de Gabriela Firea, a dat autorizație de demolare în 3 aprilie 2020, în perioada în care oamenii stăteau izolați în case din cauza pandemiei, potrivit informațiilor afișate pe site-ul Primăriei Capitalei.

Tot Primăria Capitalei a dat aviz de urbanism preliminar pentru construirea unui ansamblu rezidențial cu blocuri de 6 etaje pe teren. Bulevardul este zonă protejată.
După demolare:Potrivit informațiilor de pe site-ul Primăriei Capitalei, pentru adresa bd. Pache Protopopescu nr. 33-35 este în procedură de aprobare un Plan Urbanistic Zonal care prevede construirea unui ansamblu de locuințe colective, servicii, birouri cu blocuri de până la 6 etaje pe teren (două subsoluri, parter, 4etaje - etajele 5 și 6 retrase), înălțime 25 m. Beneficiar este Rocon Grup SRL, iar proiectant URBE 2000, arhitect Constantin Enache.

Potrivit regulamentului zonei protejate, înălțimea maxim admisă este 19 m.

Pașii următori pentru aprobarea PUZ-ului sunt obținerea avizului de urbanism, aviz de la Ministerul Culturii, aprobarea în Consiliul General.

Într-un punct de vedere transmis HotNews.ro, reprezentanții municipalității spun că autorizația de demolare a fost emisă legal.

”Autorizația de desființare a fost emisă cu respectarea tuturor prevederilor legale, inclusiv aviz pentru desființare emis de către Ministerul Culturii. Avizul Ministerului Culturii este așadar evident si obligatoriu, făcând parte din dosar. Avizul de oportunitate emis de Primăria Capitalei reprezintă o transcriere a prevederilor din Regulamentul Local de Urbanism aferent Planului Urbanistic Zone Protejate municipiul București, aprobat de Consiliul General în anul 2000. Acest regulament de urbanism prevede pentru zona bulevardului Pache Protopopescu o înălțime la cornișă de 19 m, precum și posibilitatea executării a două niveluri retrase față de aliniamentul stradal. Menționăm că această documentație este în faza de aviz de oportunitate, primul din cele trei documente care se supun, conform legii, dezbaterii publice”, se arată în punctul de vedere transmis de Primăria Capitalei.

Joliot Curie 22


În loc, proprietarul vrea să construiască un bloc cu parter și 3 etaje. Potrivit panoului de șantier, autorizația de demolare a fost emisă pe 29 martie 2019 de Primăria Capitalei. Beneficiarul autorizației de demolare este firma CDM Galvan SRL.

Sursa foto: Iulia Stanciu, Răzvan Luscos, Asociația InCotroceni, Google Maps

Într-un răspuns trimis la solicitarea HotNews.ro, reprezentanții Primăriei Capitalei spun că au dat autorizația de demolare în baza unui aviz dat de Ministerul Culturii în 2012.

”Primăria Municipiului București a emis, în anul 2013, Autorizaţia de Desființare nr. 248 din 09.05.2013 și Autorizația de Construire nr. 358 din 17.06.2013, pentru executarea lucrărilor de desfiinţare a unei clădiri de locuit în regim de înălţime Sp+P+1E+M și garaj și, respectiv, de construire a unui imobil cu funcţiunea locuire colectivă cu regim de înălţime S+P+3E, pentru imobilul din strada Dr. J. Curie nr 22. Aceste autorizații au la bază avizul nr. 223/Z/31.10.2012 emis de Ministerul Culturii și Patrimoniului Național - Direcția Patrimoniu Cultural, cât și celelalte avize/acorduri solicitate prin certificatul de urbanism. În martie 2019, Direcția Urbanism a emis Autorizația de desfiintare nr. 176 și Autorizația Construire nr. 177 pentru imobilul din strada Dr. J. Curie nr 22, respectând în totalitate legislația în vigoare. Facem precizarea că este vorba de reautorizarea, conform articolului 7 din Legea nr. 50/1991, a actelor de urbanism emise inițial în anul 2013, menționate mai sus”, se arată în răspunsul transmis de municipalitate.

Cartierul Cotroceni este zonă protejată și este unul dintre cele mai valoroase din București.

Licurg 2

Imobilul a fost pus la pământ în iunie 2020. După cum arăta, cel mai probabil a fost construit înainte de anul 1900.Autorizația de desființare a fost dată de Primăria Capitalei pe 26.09.2019, beneficiar fiind Mars Build SRL. În loc va fi construit un bloc de locuințe cu parter și 3 etaje, autorizația fiind eliberată de municipalitate pe 19.02.2020.

Maria Rosetti 4

În aprilie 2020, o casă construită în urmă cu peste 100 de ani, pe strada Maria Rosetti nr.4 a fost demolată parțial pentru a face loc unul bloc cu 5 etaje. Din casa veche au rămas doi pereți.

Clădirea a fost construită în 1903 și a fost locuința lui Ștefan Nenițescu, unul din cei mai importanți critici și istorici de artă români. Autorizația a fost dată pe 18.11.2019 de Primăria Capitalei.

În loc va fi construit un bloc de 5 etaje, între cele două blocuri de 6 respectiv 8 etaje din imagine. PUZ-ul a fost propus de Firea și votat de Consiliul General în decembrie 2016, autorizația a fost emisă de Firea în noiembrie 2019. Acesta are și aviz de la Ministerul Culturii - Direcția pentru Cultură a Municipiului București.

Sursa Foto: Facebook/ Salvati Bucureștiul

INDICATORI URBANISTICI AVIZATI:
- POTpropus=max. 75%,
- CUTpropus=max. 4 mpADC/mpteren,
- Hmax.=22,00m pentru RHmax.= S+P+5Er, cu respectarea Codului Civil;
- desființarea parțială a construcției existente Sp+P+Mp, rezultând un imobil cu regim de inaltime RHmax.= S+P+5Er;

Terenul are o suprafață de 320 mp, iar casa avea o amprentă la sol de 158 mp, cu subsol, parter si pod.Casa a fost construita in 1903 si de atunci nu a suferit mari modificări, însă nu a fost clasata pe lista monumentelor istorice.Aurel Vlaicu 60

La această adresă se afla o casă construită în urmă cu circa 100 de ani. Și aceasta a dispărut peste noapte, nu știm exact când, dar autorizația de demolare a fost emisă de Primăria Capitalei pe 19.02.2020 , beneficiar fiind Ali Attar Haitham.Muzeul Zambaccian 15


Autorizația de demolare a fost dată de Primăria Capitalei pe 18 martie, la câteva săptămâni după ce Planul Urbanistic Zonal care proteja zona de rechinii imobiliari a expirat, iar primarul Gabriela Firea nu a pus pe ordinea de zi a ședințelor de Consiliu General un proiect de prelungire a acestuia, inițiat de USR, pentru a apăra patrimoniul construit.În Planul Urbanistic al Zonei protejate casa avea grad mediu de protecție, adică erau posibile intervenții pe clădire, însă nu demolarea ei.

Fostul Azil Evreiesc de Bătrâni „Elisabetheu"


În iulie 2018, fostul Azil Evreiesc de Bătrâni „Elisabetheu", inaugurat în anul 1906 de Regina Elisabeta a României, a fost demolat parțial, din ansamblu mai fiind păstrați doar pereții de la stradă și sinagoga. Primăria Capitalei a emis autorizația de desființare pe 28 iunie 2018 pentru adresa str. Prof. Ion Filibiliu nr. 9.

Fostul azil în 2011; Foto: Florin Bălteanu

Demolarea din 2018În locul azilului s-a construit un ansamblu de locuințe cu înălțimea maximă de trei etaje. Beneficiarul investiției este SC 3Z RESIDENCE SRL.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

19136 vizualizari

 • +16 (24 voturi)    
  Covid 16-20 (Marţi, 11 august 2020, 8:45)

  un domn [utilizator]

  Este DUamna Gabi
  • +10 (22 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Marţi, 11 august 2020, 9:37)

   [anonim] i-a raspuns lui un domn

   • +13 (19 voturi)    
    Bine spus. (Marţi, 11 august 2020, 9:52)

    Tayen [utilizator] i-a raspuns lui

    Culeg ce-au semănat!
    • +7 (13 voturi)    
     iar (Marţi, 11 august 2020, 11:54)

     Point [utilizator] i-a raspuns lui Tayen

     gandirea asta de provincial..
     mai dragilor,voi credeti ca firea mananca singura la masa?mai pe romaneste,spaga se imparte la toti,de aia i-i zice ciorba,papa toti.terenul ala e luat de mult in colimator de baietii cu bani.nu m-ar mira ca demolarile sa fie mai demult programate.intai incepe cu popularea lor cu diferiti concetateni de alte nationalitati.aia fura ce pot,cladirea intra in paragina samd.
     e o tehnica veche si folosita de toti primarii.
     fierea a luat doar crema.
     dar deh,e greu sa nu te mai uiti la tv toata ziua
     • -12 (16 voturi)    
      chiar si asa (Marţi, 11 august 2020, 13:06)

      Mary80 [utilizator] i-a raspuns lui Point

      bine ca s-a facut ceva, pai focarele alea de infectie care stateau sa se darame, alea erau "case superbe" ?
      • +4 (6 voturi)    
       A facut ce i s-a cerut sa faca ! Daca (Marţi, 11 august 2020, 13:40)

       deval [utilizator] i-a raspuns lui Mary80

       proprietarii plateau sa consolideze/refaca , consolida chiar PMB ! Numai ca actualii proprietari sunt investitori si nu vor sa faca case ci blocuri pentru a-si valorifica investitia . Baza deciziei a fost la ''cultura'' , care a luat grosul pentru aprobari-daca imobilele aveau realmente valoare arhitectonica . Aceeasi directie m-a chinuit pe mine 2 ani sa-mi aprobe taierea unui copac (cu angajament ca plantez alti 6) care imi rupsese gardul si care era in zona istorica.................
      • +8 (12 voturi)    
       Arhitectura de Voluntari (Marţi, 11 august 2020, 13:40)

       un domn [utilizator] i-a raspuns lui Mary80

       este CLAR placerea ta
     • +2 (6 voturi)    
      E greu sa se uite cineva la postul tau (Marţi, 11 august 2020, 17:55)

      Fu Leng [utilizator] i-a raspuns lui Point

      Ca nu ai habar de semne de punctuatie!!!
   • +9 (15 voturi)    
    din categoria "Emil Bobu" (Marţi, 11 august 2020, 11:19)

    pehash [utilizator] i-a raspuns lui

    "Am fost un dobitoc". Si inca mai era. Se pare ca nu singurul.

    Bobule, sunt bucuresteni care nu au votat cu Firea? Ei ce sa-si asume? Este democratie. Tot timpul va exista o putere si o opozitie.
   • +17 (21 voturi)    
    problema (Marţi, 11 august 2020, 12:00)

    varavara [utilizator] i-a raspuns lui

    este nu ca bucurestenii au votat cu firea ci ca nu au votat, adica marea majoritate nu s-au prezentat la vot, firea castigand cu numai 13% din totalul alegatorilor din bucuresti, datorita absenteismului.
   • +1 (3 voturi)    
    abordare ciudata (Miercuri, 12 august 2020, 8:12)

    dece [utilizator] i-a raspuns lui

    Firea a fost votata de 1 din 9 alegatori bucuresteni!
    Reprezentativitatea ei e proportionala cu numarul celor care au aleso! Pe romaneste, cca 230k de bucuresteni au ales-o, ceilalti nu au aleso!!!
    Astazi lucreaza, traiesc si locuiesc cu cateva sute de mii de bucuresteni mai mult decat in 2016. Multi fara acte legale, pastandu si buletinul pe adresa din provincie.
    Asadar, primarita nascuta si crescuta la Bacau este raspunzatoare pt haosul din capitala...desi ea locuieste de cand a venit din mahalaua Bacaului in zona Voluntari, de Ilfov.
 • +13 (21 voturi)    
  coment (Marţi, 11 august 2020, 8:54)

  PetronelaDumitriu [anonim]

  Dupa FiiRea, potopul! Abia astept sa scapam de PrimareasaDezastru!
 • +13 (19 voturi)    
  Voluntarizarea Bucurestiului (Marţi, 11 august 2020, 8:57)

  Ilie_de_la_scularie [utilizator]

  Pai nu ocroteste ea patrimoniul construit?La fel de vinovati sunt si diletantii aia din Ministerul Culturii in frunte cu tovarasul Gheorghiu.Nu e posibil sa demolezi atat de usor cladiri in zone protejate.Ce diferenta e intre o zona protejata si un cartier de case vagon construit in anii 50-60 daca demolam atat de usor cladiri cu arhitectura?Nu mai spun de ce gunoaie de proiecte apar in loc, kitsch-uri ordinare imbracate in polistiren cu inaltimi peste limitele admise care nu fac altceva decat sa densifice zona.Si nu in ultimul rand, cei mai nenorociti sunt arhitectii si urbanistii care permit asa ceva.Da, oamenii aia are au si ei birouri de arhitectura si care vor si ei sa mai faca un proiect, sa mance si matul lor ceva.Rar gasesti arhitecti axati pe restaurare, majoritatea vor sa ramana in memoria orasului prin jegurile lor de proiecte.
 • +8 (16 voturi)    
  formular de la capatul articolului (Marţi, 11 august 2020, 9:11)

  MartaPop [anonim]

  unde e formularul unde putem adauga cazuri dupa cum ati scris?

  multumesc
  • +9 (19 voturi)    
   Dragi Comentatori (Marţi, 11 august 2020, 9:13)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui MartaPop

   Chiar nu sunt printre noi Avocati De Drept Penal Veritabili sa depunem o Plngere Penala Complet Redactata si Argumentata la adresa DUamnei Gabi ?
   • -4 (6 voturi)    
    avocat de drept penal (Marţi, 11 august 2020, 16:07)

    miculescu-rucar [utilizator] i-a raspuns lui un domn

    nu cunosc, dar am vecin un medic psihiatru. daca vrei, te recomand, dar cred ca te califici si fara recomandare.
 • +16 (20 voturi)    
  In primul .. (Marţi, 11 august 2020, 9:26)

  ElDiablo [utilizator]

  ...rand, "felicitari" si multe urari de "bine", doamnei Firea!
  In alte tari astfel de cladiri sunt protejate, restaurate si constituie farmecul oraselor din care fac parte. Uitati-va in vestul Europei, la cehi, la unguri, etc. Ca turist, de exemplu, iti doresti sa vezi astfel de cladiri, nu blocuri cu nu stiu cate etaje. Dar, interesele financiare primeaza, ca de obicei. Institutiile care ar trebui sa protejeze acest patrimoniu dorm, pe salarii babane, cei care dau avize se bucura de spagile primite... Si uite asa, Bucurestiul devine un kitsch total plin de cladiri inestetice, fara spatii verzi, in care abia se poate respira.
  • +7 (7 voturi)    
   La noi se protejeaza Mafia Imobiliara (Marţi, 11 august 2020, 14:34)

   Raka [utilizator] i-a raspuns lui ElDiablo

   La noi se protejeaza Mafia Imobiliara
 • -12 (24 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Marţi, 11 august 2020, 9:42)

  [anonim]

  • +6 (14 voturi)    
   Prostia si coruptia n-au legatura cu capitalismul (Marţi, 11 august 2020, 11:50)

   Idealistu [utilizator] i-a raspuns lui

   Matale incerci sa deturnezi o actiune clara de distrugere a patrimoniului de coruptie a administratiei publice pe probleme de orinduire sociala. Ce in Italia, Franta, Spania samd nu e capitalism ?!
  • 0 (2 voturi)    
   daca nu-ti place, o vinzi! (Miercuri, 12 august 2020, 7:08)

   Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui

   Iti c umperi apartament - in blocurile alea noi, de carton, dupa care suspini :P
 • +1 (17 voturi)    
  Miticii au ce-au votat! (Marţi, 11 august 2020, 9:48)

  Tayen [utilizator]

  Să se bucure de votul lor le dorim.
  Chiar, intră-n cursă și Petrov. Ce va mai „retroceda”? Cișmigiul?
 • +14 (20 voturi)    
  Revolutia apei calde! (Marţi, 11 august 2020, 9:55)

  mircea112 [utilizator]

  Asta a reusit primareasa din Voluntari. Stau in sectorul 2 si in ultima luna si ceva de zile am avut doar 2 zile apa calda! In rest ori nu a fost deloc, ori a fost sub parametrii, adica am platit apa rece la pret de calda!
  Asta este realizarea primaritei, revolutia apei calde pe timp de pandemie!
  Sa plece mai repede cat inca mai avem apa rece, ca in ritmul asta....
 • -2 (20 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Marţi, 11 august 2020, 10:01)

  [anonim]

  • +10 (18 voturi)    
   Dumneata nu cunosti Bucurestiul (Marţi, 11 august 2020, 11:54)

   Idealistu [utilizator] i-a raspuns lui

   Astfel n-ai spune asemenea enormitate. Aceste cladiri sunt foarte frumoase daca sunt refacute si ingrijite. In mod intentionat au fost lasate sa se degradeze si sa se distruga, ca sa se poate apoi demola, vezi doamne niste darapanaturi.
   Bucurestiul a fost si este distrus de Ceausescu, Oprescu, Firea si lacomia, coruptia si prostia autoritatilor
  • +3 (7 voturi)    
   Bucuresti e un dezastru imobiliar (Marţi, 11 august 2020, 14:33)

   Raka [utilizator] i-a raspuns lui

   Nu se respecta nimic , daramite vreun plan urbanistic. Noile constructii au grave probleme, inclusiv de structura. Se va vedea la primul cutremur de proportii urmarile coruptiei si faptul ca se dau avize si autorizatii cu plicul in mana, cand multe cartiere rezidentiale se vor prabusi cu tot cu locatarii care s-au angajat la decenii intregi de rate la banci pentru un escroc imobiliar. Noapte buna Romania !
   • +4 (4 voturi)    
    demolari (Marţi, 11 august 2020, 15:20)

    atc [utilizator] i-a raspuns lui Raka

    Afirmatiile dvs. sunt foarte grave. In cazul in care aveti dovezi documentate si specialitatea va permite sa aveti o parere competenta, ar trebui sa sezizati Parchetul. Altfel, s-ar putea sa fiti complice, prin ascunderea adevarului, la posibile actiuni criminale.
    • -2 (2 voturi)    
     Este @miculescu-rucar (Marţi, 11 august 2020, 20:25)

     un domn [utilizator] i-a raspuns lui atc

     Cu alt nume
     • +3 (3 voturi)    
      demolari (Marţi, 11 august 2020, 22:19)

      atc [utilizator] i-a raspuns lui un domn

      Extraordinar cum de v-ati dat seama! Nu te mai poti disimula, lumea e vigilenta!
      Totusi, aveti si o parere coerenta?
 • +13 (17 voturi)    
  Nu e ok sa se darame (Marţi, 11 august 2020, 12:03)

  Ilie_de_la_scularie [utilizator]

  Anonimule, habar nu ai despre ce vorbesti, orasul trebuie sa se dezvolte spre exterior.Demolarile in interiorul zonelor protejate trebuie sa fie controlate la sange.Spune-mi un proiect bun de arhitectura aparut pe locul unei case/vile istorice in ultimii 30 de ani.Plimba ursul cu argumentele tale de doi bani, tot ce se face in ziua de azi e slab-mediocru.Uniformizarea zonelor e o imbecilitate pe care doar oameni cu intelect precar o vad ca un lucru bun.
 • +10 (12 voturi)    
  Clucerului 29 .... atacata de arabi (Marţi, 11 august 2020, 12:38)

  socialismic [utilizator]

  Clucerului 29, o casa frumoasa, lasata in adins fara acoperis de niste arabi nenorociti.

  :( mi se rupe inima cand o vad cum se deterioreaza.
 • -5 (15 voturi)    
  ... (Marţi, 11 august 2020, 12:42)

  b24fun [utilizator]

  Fostul azil 2011, vezi proiectul carmen sylva.... pare chair reușit.
  Ce nu înțeleg eu este cum pot crede unii ca de exemplu primele clădiri de bulevardul Magheru sunt cele pe care le vedem noi astăzi.... ca aceste clădiri sa fie azi acolo au fost demolate altele. Faptul ca o clădire are 100 de ani nu o face neaparat un monument istoric de arhitectura ci doar o clădire veche. Peste 50 ani când se va demola un bloc comunist unii vor spune, nu îl demolați are 100 de ani este un monument....
  • -2 (14 voturi)    
   nu le cere sa gandeasca (Marţi, 11 august 2020, 13:19)

   Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui b24fun

   La ei vechi inseamna automat monument istoric, eventual clasa A. Nu vezi cu cata grija e scris articolul si referirile sunt la vechime?
   • +3 (7 voturi)    
    Alta prostie, ca sa ascunda coruptia (Marţi, 11 august 2020, 13:32)

    Idealistu [utilizator] i-a raspuns lui Nevermind

    Matale este omul nou, fara educatie si cultura. Sa demolam tot ca sa punem niste betoane acopite cu sticla.
    • -4 (8 voturi)    
     serios? (Marţi, 11 august 2020, 14:12)

     Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui Idealistu

     La tine cultura consta in "vechi" si atat? Lasa ca nu faci diferenta intre cele 2 teme: casa veche demolata SI constructia noua. Poti construi ceva nou si incadrabil intr-o zona protejata (design, inaltime etc), daca unii si-ar face treaba. Dar e alta tema, nu un ghiveci numit ""educatie si cultura" ca suna bine si frumi.

     Ca fapt divers, detin un ap intr-o trompeta "monument istoric" clasa B, care este orice mai putin monument, si inca ceva intr-un monument tot clasa B, dar ala chiar e pe bune. Cauta monumente istorice clasa B si da-te pe net sa vezi ce avem incadrat la "monumente". Nu-s decat vreo 4000, 70-80% niste petarde comune. Astea din articol nici clasasate nu sunt macar.

     Ce ai facut tu, este definitia strawman argument. Incearca la gradi, ca la mine nu tine.
     • +2 (6 voturi)    
      Matale ai vise umede cu Duamna Fierea? (Marţi, 11 august 2020, 17:58)

      Fu Leng [utilizator] i-a raspuns lui Nevermind

      Ca sa stim si noi, sa nu iti stricam visul!!!
  • +4 (6 voturi)    
   Mai uita-te la niste poze cu Bucurestiul vechi (Marţi, 11 august 2020, 13:34)

   Idealistu [utilizator] i-a raspuns lui b24fun

   Pe urma mai vorbim, dar nu cred ca am cu cine.
   • +2 (6 voturi)    
    so? (Marţi, 11 august 2020, 14:16)

    Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui Idealistu

    N-am vazut nici metrou si nici antene gsm, de ex.
    • +2 (6 voturi)    
     Dupa principiul asta (Marţi, 11 august 2020, 14:59)

     Ephemeris [utilizator] i-a raspuns lui Nevermind

     si Ceausescu era un vector al modernizarii, cum demola el toate casele vechi si bisericile, manastirile.
     Apoi m-am uitat ca te cheama Nevermind, si mi-am dat seama ca vorbeste pesedeul din matale
     • -4 (6 voturi)    
      ce demola, crestinopatule? (Marţi, 11 august 2020, 15:07)

      Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui Ephemeris

      A demolat vreo 18-20 biserici in Bucuresti si s-a format un MARE mit ca sa faca borsrl sute de biserici dupa revolutie, pe terenuri centrale luate cu japca. Vezi ca e azi o stire cu firutza ca mai da niste teren bun pentru biserica ta. Nu uita s-o votezi.

      Da, in felul lui ceausescu a fost un vector al modernizarii. De care si cum, este alta poveste.
      • 0 (6 voturi)    
       A fost un papucar si hotz (Marţi, 11 august 2020, 17:56)

       Fu Leng [utilizator] i-a raspuns lui Nevermind

       Auzi la el, vector!!!!
     • 0 (2 voturi)    
      nu-i pesedist (Miercuri, 12 august 2020, 7:12)

      Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui Ephemeris

      E PeDist ;)
      Astia-s mai ai dracu' chiar, decat pesedistii :P
      • +1 (1 vot)    
       uaaaat?:)))))) (Miercuri, 12 august 2020, 16:03)

       Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui Codruta N

       Fix pe aia si camarila lui base ii detest cel mai mult :)))
  • 0 (4 voturi)    
   demolari (Marţi, 11 august 2020, 15:55)

   atc [utilizator] i-a raspuns lui b24fun

   Ipocrizia e mare. In "Dilema", ani in sir s-au scris articole impotriva daramarii " vechiului Bucuresti" marea lor majoritate cladiri insalubre, rezultat al celor 45 de ani de comunism. Autorul, urmas al unui mare istoric, locuieste pe Bdul. Lascar Catargiu, intr- una din vilele construite incepand cu epoca lui Carol I prin demolarea unei parti importante din centrul Bucurestiului.
 • +1 (9 voturi)    
  Demolati tot ce este vechi ! (Marţi, 11 august 2020, 13:22)

  Victtor [utilizator]

  Nu lasati nimic in picioare, radeti totul cu buldozerele pentru a construi viitorul.
  Asa s-a facut progresul in trecut.
 • +2 (6 voturi)    
  Restantele Gabrielei Firea? (Marţi, 11 august 2020, 14:00)

  tddrg [utilizator]

  Cu tot respectul pentru autoarea articolului, la demolat ce nu trebuie, d-na Firea nu are restante. Este chiar campioana! Prima in Intrecerea Pesedista, De pe Marea scena a Tarii, pe micul ecran.... Ma rog, la ea a fost invers....
 • +1 (5 voturi)    
  Primaria = Mafia Imobiliara (Marţi, 11 august 2020, 14:28)

  Raka [utilizator]

  Este incredibil ce se intampla in Bucuresti, se darama tot, parcuri, case , monumente istorice totul pentru a ii putea imbogati pe mafiotii imobiliari care contribuie cu spagi imense la primariile corupte PSD. Autoritatile nu au nici un cuvant de spus,sunt impasibile. Ce ar trebui sa faca cetatenii in acest caz, decat sa isi faca dreptate singuri si sa ii stranga de gat pe mafioti. Problema e ca se construiesc blocuri noi, extrem de scumpe cu multe probleme de structuri, blocuri care nu respecta nici o lege si nici un regulament,nici un PLAN URBANISTIC asta pentru ca avizele si autorizatiile se pot lua foarte usor, mituind primariile PSD-iste si consiile de urbanism formate din PSD-isti.
 • +2 (4 voturi)    
  NU AM VOTAT ACEST PERSONAJ (Marţi, 11 august 2020, 15:00)

  Ignat Agnes [anonim]

  Sorry, dar nu am votat acest personaj, si i-am cerut demisia in mai multe randuri, incepand cu iarna (dec. 2017). Asa ca nu ma spuneti lucruri neadevarate! si stiu de altfel foarte, foarte multi oameni care nu au votat aceasta creatura, ca nu merita sa ii spui in nici un fel. Poate doar bisericile sa ii pupa ce vor ei, nu noi, ca de facut pentru noi, bucurestenii, ea nu a facut nimic!
 • -1 (5 voturi)    
  demolari (Marţi, 11 august 2020, 15:39)

  atc [utilizator]

  in general, cetatenii revoltati cer sa se opreasca demolarile unor cladiri "vechi si frumoase" si ele sa fie reconditionate. Nu se precizeaza cine sa faca asta. PMB, pe proprietati in mare majoritate private ? Serios?
  Ca proprietar, cu toate avizele LEGALE obtinute, in fata refuzului PMB de a elibera autorizatia, nu cumva ati da-o in judecata, fiind un abuz? Din ce bani s-ar plati cheltuielile aferente unui astfel de proces, pe care , evident , l-ati castiga?
  Va invit sa parcurgeti traseul noului drum deschis de primarul Oprescu intre Piata Victoriei si bdul. .Elisabeta, contrar tuturor legarilor de garduri ale lui Nicusor Dan. Au ramas, pe stanga, multe cladiri " vechi si frumoase", care abia asteapta reconditionarea ( de peste 100 de ani) . Nu se inscrie nimeni sa le cumpere, sa le refaca si apoi sa plateasca ratele la banca?
  • +2 (2 voturi)    
   uita-te si dincolo! (Miercuri, 12 august 2020, 7:15)

   Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui atc

   Pe partea cealalta, niste PORCARII de blocuri, de o uratenie rara si fara PIC de personalitate!
   In locul zonei vii Buzesti, acum e o zona impersonala si moarta!
   • -1 (1 vot)    
    demolari (Miercuri, 12 august 2020, 8:43)

    atc [utilizator] i-a raspuns lui Codruta N

    Am locuit peste 25 de ani in "zona vie Buzesti".M-am mutat cu prima ocazie posibila. O fi fost flora frumoasa, dar despre "fauna" n-as vrea sa povestesc, fiind " incorect politic".
    "Uitandu-ma si dincolo", adica la ceea ce s-a construit in urma demolarilor din zona si inlaturarea unui focar activ de infectie, vad acelasi tip de blocuri, impersonale, ca in multe orase europene ( metal si sticla) . Asupra " urateniei lor rare", mai e si chestie de gust.
    Nu am primit raspuns la intrebare: va bagati sa cumparati macar una dinminunile arhitectonice ramase, sa le reconditionati si apoi sa le utilizati? Iar daca emiteti pereri dupa ce ati locuit in zona, mai putem dialoga. Daca nu, nu. Avem perceptii mult diferite.
 • +2 (2 voturi)    
  Apolodor (Miercuri, 12 august 2020, 7:16)

  Codruta N [utilizator]

  Mai, mi se pare mie? sau Apolodor e firma care a demolat toate astea?
  E firma lu' Firea sau a lu' Pandele, cumva? :P
 • +2 (2 voturi)    
  ULTIMUL TUN? (Miercuri, 12 august 2020, 8:26)

  nick24 [utilizator]

  Ce să facă și ei? Ultimul tun înainte de alegeri!
  Ce e deplorabil e că se construiește după demolarea Bucureștiului, după cum vrea fiecare.
  Nu se obligă sâ se facă clădiri decente arhitectonic, în specificul regiunii, pe ACEEAȘI suprafață a clădirii demolate, păstrând curtea cu spații verzi. Se construiesc cladiri mult mai înalte decât ce e permis în zonă, pe toată suprafața terenului, ba chiar intrând si pe trotuar, ÎNTOTDEAUNA TĂIND copacii de la stradă.
  Cine le-a dat voie!
  Cine le-a permis?
  Cine a făcut aceste legi?
  Cine s-a îmbogătit din asta?
  Cine ii apară?
  Poate va veni o vreme în care se va abroga legea cu PRESCRIEREA repede, repede, amnistia și grațierea și vor răspunde chiar și după 30-50 de ani, pt toate ticăloșiile.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by