O casă neoromânească, construită în urmă cu circa 100 de ani pe bd. Pache Protopopescu din Capitală, este pusă la pâmânt. Primăria Capitalei, condusă de Gabriela Firea, a dat autorizație de demolare în 3 aprilie 2020, în perioada în care oamenii stăteau izolați în case din cauza pandemiei, potrivit informațiilor afișate pe site-ul Primăriei Capitalei. La fața locului nu există panou de șantier cum ar trebui din punct de vedere legal. Tot Primăria Capitalei a dat aviz de urbanism preliminar pentru construirea unui ansamblu rezidențial cu blocuri de 6 etaje pe teren. Bulevardul este zonă protejată.

Casa demolata pe Pache ProtopopescuFoto: Colaj foto

Reporterul HotNews.ro deplasat la fața locului nu a găsit nicăieri un panou de șantier cu informațiile legate de lucrările de demolare, deși din punct de vedere legal acest panou ar trebui să existe.

Potrivit informațiilor de pe site-ul Primăriei Capitalei, pentru adresa bd. Pache Protopopescu nr. 33-35 este în procedură de aprobare un Plan Urbanistic Zonal care prevede construirea unui ansamblu de locuințe colective, servicii, birouri cu blocuri de până la 6 etaje pe teren (două subsoluri, parter, 4etaje - etajele 5 și 6 retrase), înălțime 25 m. Beneficiar este Rocon Grup SRL, iar proiectant URBE 2000, arhitect Constantin Enache.

Potrivit regulamentului zonei protejate, înălțimea maxim admisă este 19 m.

Pașii următori pentru aprobarea PUZ-ului sunt obținerea avizului de urbanism, aviz de la Ministerul Culturii, aprobarea în Consiliul General.

Cum arăta înainte casa:

După demolare: